Spektakularni bijeg iz Japana kojeg nitko ne može objasniti – Bivši predsjednik uprave Renault-Nissan pobjegao iz Japana gdje mu se sudi za korupciju

Carlos Ghosn - Traži se

Kako je izvijestio libanonski MTV, pozivajući se na službene izvore, bivši predsjednik uprave Renault-Nissan Carlos Ghosn ušao je u Libanon koristeći francusku putovnicu. Bijeg iz Japana nitko ne može objasniti.

Carlos Ghosn, koji je 31. prosinca potvrdio da je u Libanon ušao koristeći francusku putovnicu, objavio je libanonski TV kanal MTV, koji citira službeni izvor. Izvor iz Libanona rekao da se Ghosnom odnosilo prema “međunarodnim sporazumima”, bez daljnjih detalja.

Bivši predsjednik uprave Renault-Nissan uhićen u Tokiju 19. studenog 2018. i optužen zbog kršenja povjerenja i pronevjere, Carlos Ghosn je 31. prosinca 2019. u priopćenju za javnost potvrdio da se nalazi u Libanonu, rekavši da je odbio biti “talac” japanskog “pristranog” pravosudnog sustava.

“Potpuno sam iznenađen. Zaprepašćen sam”, rekao je medije njegov glavni japanski odvjetnik Junichiro Hironaka rekavši da ga gospodin Ghosn nije kontaktirao, a “televizija” je saznala da je pobjegao iz zemlje, gdje se suočava s četiri optužnice za financijsku pronevjeru.

Pozvana 31. prosinca, državna tajnica ministra gospodarstva i financija govorila je o odlasku bivšeg predsjednika Renaulta i Nissan-a iz Japana nekoliko mjeseci prije suđenja. Agnès Pannier-Runacher objasnila je da Carlos Ghosn nije iznad zakona, ali da ima konzularnu podršku Francuske.

Carlos Ghosn je bivši predsjednik uprave grupe Renault-Nissan koji je neočekivano skinut iz zrakoplova koji je polijetao iz Japana, a nakon čega je optužen za 4 kaznena djela.

Ghosn je završio u istražnom zatvoru bez specijalnih privilegija, sa svim zatvorenicima, što ga je “šokiralo”.

Bivši predsjednik uprave Renault-Nissan posjeduje dva, a možda i tri državljanstva: libanonsko, francusko i vjerojatno brazilsko. Poznat je po raskošnom životu koje do optužnice nikoga nije smetalo. Nakon što su ga japanske vlasti stavile u zatvor i teško optužile, Ghosn je vodio bitku kako se izvući iz japanskog zatvora. Nikakve urgencije iz Francuske nisu pomagale.

Kako je uspio pobjeći iz Japana, još nitko ne zna, ali se doista radi o vrlo ozbiljnoj organizaciji bijega koja nažalost potvrđuje da ipak nismo svi jednaki pred zakonom.

BijegNissanRenatult
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rolling Bluesman
4 godine prije

Pustili ga da nemaju problema s njim i Francuskom. Nicemu im ne sluzi.

Perun
4 godine prije

Libanonska dijaspora je jedna od najvecih na planeti ….Nije to bio bijeg covjek je otisao doma ili kuci ….Najvjerojatnije da i ja imam nekakve veze sa Libanom (citaj zemlja kedrova) ….kakve su to veze to zna netko tko treba da zna ….P.S za razlog odlaska iz zemlje izlazeceg sunca pitajte Carlosa Ghosna…Vjerojatno je zakljucio da mu ne odgovara klima …

aeifvuaqnfrewfqewfuqweufwudcwedc
4 godine prije

Samuraji su krivog optužili, varan pobjegao. Isto su naši optužili onog “mađara” i taj zatvora neće vidjeti a Sandi hoće jer nije slušao tamu. Sa trakavicom Sandiju utjerali su strah u kosti svima koji im služe da nas porobljavaju zakonima koji donose.

Splitexpres
4 godine prije

Japanci su prodali veliki Nissan malom Renaultu za džeparac,kada je isti bio pred slomom a sve u organizaciji Ghosna!Kada je ovaj krenuo u završnu operaciju mrežom ugovora sva prava na Nissan prenijeti nizozemskoj krovnoj tvrtki Japanci su pokrenuli urnebes da se iščupaju iz francuskog zagrljaja Ghosn je tu kolateralna žrtva,jer da su imali kvalitetan materijal za optužnicu ne bi ga mrcvarili godinu i pol u pritvoru?

korisnik
4 godine prije

Uteko Ghosn haha. Japanci su mu smjestili, nema sumnje, da sprijece gubitak kontrole nad Nissanom. Japanski protekcionisti pokupili nesto iz americke skole.

nessy
4 godine prije

Ma zamisli. Na nekoliko site-ova pise da je optuzen za “tesko krsenje povjerenja”, tj., za zloupotrebu povjerljivih informacija. I onda ga puste, u , kucni pritvor, naravno na povjerenje. Bas me cudi da je to zloupotrebio. inace, jadnik, je bio sokiran sto su ga zatvorili sa obicnim kriminalcima. Jer, molim vas lijepo, on nije obican, nego neobican kriminalac. A ova izjava o Japanskom pravosudju, mogao je to konciznije reci “priznajem samo sud svoje partije, pardon, korporacije, i njenog predsjednika, tj. sebe samoga”. Tko su uopce ti Japanski suci, i odakle im ideja da sude, njemu, miljarderu. Mene ovdje cudi samo, da nije imao BiH pasos, pa da se pridruzi ostalim “kontroverznim poduzetnicima”. Ali, to je ipak, za Balkanski sljam, ipak je u Libanonu ugodnije, pogotovo kad si bogat. Eto, ipak je imao srecu, izvarao je Japansku drzavu, a ne Kinu. U Kineskom slucaju, drzava bi, sa punim pravom, zakljucila njegov… Čitaj više »

ana
4 godine prije

Orobio je dovoljno da cak i Japance “podmaze”!
Nije si morao razbijai glavu gdje naci male slatke tako zavodljive zelene suskave papirice!

Kile
4 godine prije

Smeće, trebali su ga objesit za papke

Borac2
4 godine prije

Kad je Nissan skoro potonuo, prihvatili su ga objerucke i za japansko gospodarstvo ucinio je toliko pozitive da ovaj kusur koji si stavio u dzep treba bit nagrada za dobar rad. No oni su ga fino sjebali. Ali nije Carlos vesla sisao. Dobrodosao doma u feniciji. Treba te rodna zemlja u teskim danima.

JumpingJackFlash
4 godine prije

Tako “spektakularno” će jedan dan glavni zagrebački meštar Milanče Bandinjo pobjeći u Hercegovinu i onda će se on i Maminjo zajedno do kraja života moliti Gospi u Međugorju (s nosovima bijelim od praška za pecivo koji može naći izvan trgovačke mreže pod nazivom “koks”)…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI