Srušeni sirijski Su-22 – Pilota spasila sirijska vojska

Su-22
13 komentara

Sirijske vojne snage su uspjele spasiti pilota zrakoplova Su-22, kojeg je srušio Američki F18 nad Sirijom.

Pilot Su-22 kojeg su jučer srušile koalicione snage, pronađen je živ od strane vojske generala Suheila Al-Hassana. Pukovnik Ali Fahd se nalazi u bolnici i nije u životnoj opasnosti.

Pukovnik je pronađen oko 30 km južno od Raqqe. Operacija spašavanja nije bila laka jer se zona nalazila blizu terorista koji su također pokušali doći do pilota.

Koalicija koju predvode Sjedinjene Države je priznala rušenje sirijskog zrakoplova, a što je izazvalo snažnu reakciju Ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

“Sjedinjene Države moraju respektirati suverenitet Sirije s kojom moraju koordinirati antiterorističke akcije”, izjavio je Sergej Lavrov.

Glasnogovornik glavnog tajnika UN-a, Stéphane Dujarric, poziva na smirenje situacije.

srušeni zrakoplov
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
6 godine prije

mislim da je to demantirano.

mmm
6 godine prije

odakle ste ovu informaciju izvukli, kad i obitelj pilota kaze da su ga zarobili kurdi i vode se pregovori za njegovo pustanje.

Đole
6 godine prije

Ne znam što je istina ali se nadam da je pilot preživio o na sigurnom i da će mnoge teroriste i isilovce poslati na božju pravdu ubuduće, avione će Putin poslati

mmm
6 godine prije

ovo bi definitvno trebalo ispravit. pilot je ziv i vise manje zdrav i u rukama kurda. tigrovi pregovaraju sa kurdima o pustanju ili razmjeni

Zagor
6 godine prije

U pokrajini Damask, oslobođen Bir Kassab, SAA se nažalost morala povući iz jutros oslobođenog baze protuzračne obrane kraj Daraa-e.
Koalicijski F15 srušio naoružani dron kraj Al Tanf-a. Toliko o protuzračnoj obrani i zaštiti lojalističkih letjelica zapadno od Eufrata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI