Srušio se ruski borbeni zrakoplov 5. generacije Su-57 tijekom testiranja – Pilot je spašen…

Su-57

Jedan od najsuvremenijih ruskih vojnih zrakoplova Su-57 srušio se tijekom rutinskih tvorničkih testnih letova u blizini tvornice zrakoplova Komsomolsk u Amuru na Dalekom istoku. Pilot je spašen i prihvatio ga je spasilački helikopter Mi-8.

Zrakoplov je pripadao proizvođaču i bio je podvrgnut nizu letnih testova na oko 110 kilometara od zračne baze Dzyomgi u ruskoj regiji Kabarovsk.

Na terenu nije bilo žrtava i oštećenja, potvrdio je proizvođač u kratkoj izjavi. Crne kutije srušenog zrakoplova tek treba pogledati.

Zrakoplov 5. generacije se testira još od 2010. godine, a u serijsku proizvodnju konačno je ušao tek ove godine. Do sada je Rusija imala samo nekoliko operativnih Su-57 koji su proizvedeni tijekom razdoblja predprodukcije.

Zrakoplov je, međutim, već testiran u stvarnim borbenim uvjetima, nakratko sudjelujući u ruskoj antiterorističkoj kampanji u Siriji. Zbog svoje okretnosti i nadzvučnih karakteristika, ovaj dvomotorac postaje okosnica ruske zračne superiornosti tijekom novih ratova. Su-57 treba biti opremljen “pametnim” vođenim bombama, a navodno će dobiti hipersoničnu raketu, sličnu Kindžalu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
215 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jack
4 godine prije

E moj gosn. Tadmure, eto ipak sam ja u pravu prije neki dan kad sam napisao, da bi taj avion mogao pasti. Nije pao od kozohebskog MANPADSA ali je što je još gore, pao sam od sebe i drago mi je, da je barem pilot preživio!

American_dreams
4 godine prije

Kada vam ja i Jacky pokusavamo objasniti da du su bajke o ruskom super naoruzanju,
Iracionalna projekcija rusofilske mitomanije,dejstvujete po nama minusima , iz vazduha,s mora i kopna.

roki
4 godine prije

Dakle nedavno sam pisao da na ruske avione ne treba trošti municiju i da rusi nemaju blage veze sa tehnikom , sad još samo da se S-400 pokaže da je stvar propagande i da funkcioniše kao Kursk . Uzgred crne kutije osim što treba POGLEDATI treba PREGLEDATI , PROČITATI zabeležene informacije !

k59
4 godine prije

Pa pao je sam od sebe i f35 u Japanu i …..
Neće biti ni prvi ni posljednji koji pao.Evo sada ću reći da bi mogao da padne neki kineski avion i
kada se to desi ja sam Nikola Tesla, kakvo predviđanje.

Zvrk
4 godine prije

Al ce biti komentara kao pljeve.

Alex
4 godine prije

Tko visoko leti nisko pada 🥵😂

Savovic Danilo
4 godine prije

Logicari ajmo malo realno-padovi aviona u trenaznim letovima(ako je bio trenazni) su redovna stvar,pogotovo kod najnovijih generacija istih gdje se neki elementi guraju do maximuma.Razlog pada moze biti visestruk:tehnicki kvar,onesposobljenost pilota da iskontrolise letjelicu ako je izvodio neki rizican manevar I jos mnogo toga. Avioni ce padati I sa jedne I sa druge strane uvijek sto ne znaci da su smece,naprotiv.Normalno da podatke iz crnih kutija saznati necemo,a slucajno procitah komentar da je S 400 propaganda. Ako nemate informaciju oprobali su se malo na nebu Sirije(kad je bila ona “intervencija” USA,GB I FR zbog navodne upotrebe hemijskog oruzja. Za neupucene to je bio dogovor precutni dvije strane da ovi gadju cim imaju a ovi da brane,radila je I Krasuha I S-300 sa raketama za obaranje raketa I pantcir. Rezultat je bio zadovoljavajuci za sve.Francuzi su probili sa dvije(jedna nije explodirala) americkih je proslo nesto vise,britanci su tu bili revijalno mada… Čitaj više »

Savovic Danilo
4 godine prije

Trenutno stanje:Ameri u ogromnoj prrdnosti u mornarici,Rusi u raketnim motorima I pvo sistemima. Francuska u nuklearnoj I kvantnoj fizici,Izraelci u medicini I inovacijama raznih tipova oruzja(jer svako koje dobiju od Amera oni modifikiju), ostale ne bih nsbrajao jer ne prednjace ni u cemu

American_dreams
4 godine prije

Kao sto sam i predvidio,krece barazna vatra na moju i Jackovu malenkost,u najmanju ruku kao da smo vam mi srusili putinova celicna krila,ceka se jos samo ivo nuklearac da baci atomsku.👍

shumadinac
4 godine prije

Koliko košta jedan avion nove generacije? Koliko košta jedna PVO raketa? A koliko košta dron veličine paštete koji nosi eksplozivno punjenje manje snage ali dovoljno da ošteti avion, koji se proizvodi u velikim serijama?

Zamislite da letite iznad Srbije, Hrvatske… a da znate da je u vazduhu milion takvih dronova koji lete prilično haotično a toliko su mali i napravljeni od materijala da ih radar ne može sa sigurnošću otkriti. Još samo da se eliminiše problem elektronskog ometanja i dalji razvoj aviona će biti isplativ koliko i razvoj nosača aviona u eri hipersoničnih raketa.

eks
4 godine prije

Eto prilike za malo radosti za rusofobe. Prilikom razvoja proizvoda testiraju se mnoge stvari, zavisno od toga šta se želi postići. SU 57 je već učestvovao u borbenim zadacima , ali je vojska , verovatno, od konstruktora i proizvodjača tražila nove mogućnosti njegovog korišćenja . Možda se u zahtevima preteralo, ali testovi su jedini merodavni da to kažu. Moguće je i da je pilot napravio grešku, ali je dobro što je pilot živ i moći će da saopšti relevantne informacije o onome što se dogodilo. Bilo kako bilo, ide se dalje, testovi će se nastaviti i razvoj novih mogućnosti će sigurno biti uspešan – ne sumnjam . Ali, sve ima svoju cenu , zato se to naziva “testiranje” . Samo napred .

Slavko
4 godine prije

Ne vidim da iko likuje, ali sam siguran da si ti likovao kad je F-35 bućnuo u more kod Japana.

ad astra
4 godine prije

Pisao sam nekoliko puta da svi novi projekti imaju problema i da se ti problemi rješavaju tjekom vremena. Tako je i s SU 57. To je nešto novo, novi projekt i neki problemi se mogu uočiti na zemlji dok drugi tek za vrijeme leta. Na sreću, pilot se spasio. Samo bi htio podsjetiti sve one zlonamjerne koji su pisali o F 35 da tehnika ima ista pravila za sve. Nema političkih ustupaka u tehnici. Svi novi, a posebno komplicirani projekti imaju cijelu lepezu nedostataka. To je općepoznata istina. Neki nedostatci mogu se vrlo brzo otkloniti dok neki mogu biti takvi da zaustave cijeli projekt. Svatko tko ima imalo tehničkog obrazovanja, neće likovati nad ovom viješću već će to gledati kao nesretan slučaj. I na kraju, ovaj slučaj bi trebao osvijestiti neke zlonamjerne kritičare da ubuduće usmjeravaju svoju kritiku temeljem razuma, a ne emocija.

LNT_Iluvatar
4 godine prije

Jack, Američki snovi aka Žukov i Željac su primili preuranjeni božićni poklon

Zapali su u totalnu euforiju jer:
Strmopizdio se je tvornički testni model aviona prilikom testnog leta na testnom poligonu.

Čini mi se da Doris ima poruku za vas:
https://youtu.be/-c4cSR403Ec

Jack
4 godine prije

Ivo s koje IP adrese ovo napisa sa 2. ili sa one 3.

American_dreams
4 godine prije

Javna je tajna da testni piloti Suhoja 57.(kao sto kolega Jack primjecuje,avion 7 -generacije,koji je preskocio prethodne 3) ne ulaze u kabinu bez kila vodke u krvi i jos 2.kile za zlu ne trebalo,ovoga su morali nositi u kok pit jer nije mogao stajati na nogama.😂

mozdaimajosnade
4 godine prije

uh kako anglosexonci likiji.. a kod njih se avioni zabili u twlingse i o tom šute ko zaliven, više su novaca potrošili i skupim advokatima dali za aferu clinton&Lewinsky nego za 11. sptembar

Ante
4 godine prije

Pilot je preživio to je najvažnije, sve ostalo je manje bitno, jer ovo je test da se utvrdi dali je avion dobar ili ima mana. Za razliku od Američkog F-35 koji ne valja, ali ga je vojska unatoč kvarovima usvojila u upotrebu, i tako su ugrozili vlastite vojnike. Ovdje se može vidjeti da Rusi brinu za svoju vojsku iako manje troše novaca na vojsku. Osim toga neki komentatori pokazuj sa svojim komentarima kao da iza tipkovnice sjede mala djeca pa ne znaju ništa drugo reći nego se rugaju.

Tvingo
4 godine prije

Ivo samo kad prebrojiš minuse imaš tačan broj nickova pomenute osobe….svima želim sretan božič i topline u srcu !!

Ivo
4 godine prije

džeki, opet si se odvezao s užeta. U kućicu, idemo!

Slovenac
4 godine prije

Jack aka retardinjo opet sanja kupus

American_dreams
4 godine prije

Ono sto mene fascinira citajucu ovaj portal jest to,da se komentatorima koji kriticki pisu ili se ne slazu 100 % sa populistickom i navijackom politikom urednistva, odnosno agendom Rusija vs truli zapad, dopisuju nickovi,provjeravaju ip adrese,javno se obznanjuje od kud pisu,kao recimo i na ovoj temi,gdje admin komentira dali je Zeljko hrvat iz Sarajeva ili nije.(kakve to veze ima sa temom teksta?).Dok se u isto vrijeme nekima poput nuklearca dopusta da iznose lazi i dopustaju mu se vrijedjanja drugih komentatora na najprizemnije nacine,takve ne samo da se ne proziva zbog toga, nego ih se niti ne brise,vec ih se ostavlja da verbalno orgijaju do te mjere da su se nekim komentatorima grozili cak i fizickom eliminacijom.Zbog takve ne principijelnosti postoji sumnja da su verbalni teroristi pod zastitom admina i urednistva ovog portala,sto bi bilo zbilja bolesno.Sve u svemu, na ovom portalu je nesto opasno krenulo po zlu.

Rusofil
4 godine prije

Sve što ode gore mora se vrati dole, neko sleti neko padne, potonjih će uvijek biti. Za ove “Onane” bih dao prijedlog da analiziraju nesreće aviona i svemirskih raketa, koliko je vrhunskih proizvođača i modela imalo nesreću i to u redovnoj eksploataciji. Svakoj budali je jasno da nije isto testiranje i redovna eksploatacija ali ovdje neki moraju još da uče i rade da dostignu i taj stupanj. Crne kutije će vjerovatno malo razjasniti šta je krenulo po zlu. Za greške je bolje da se zna prije nego što se bilo šta pusti u serijsku proizvodnju ali nekima je prag tek nekoliko hiljada grešaka tj. 1000+ nije ništa zabrinjavajuće. Sa svim manama, nekoliko padova u redovnoj eksploataciji, F35 je ovdje opjevan kao da je svemirski brod upravo od onih koji sad pišu “jako duhovite komentare”. Drago mi je da su tako sretni, iako su i za to Rusi zaslužni, a već… Čitaj više »

Jack
4 godine prije

To već graniči na paranoju! sanjaš Jacka i danju i noću

x@y
4 godine prije

LNT_Iluvatar@ da Vas rasteretim nepotrebnih sumnji, jer sa vremenom može preći u paranoju kako je to vidim događaj sa Ivom Fukušima, ja sam milijun posto druga osoba pod x@y a ne Jack.

Max
4 godine prije

Loša vijest ali događa se.

nessy
4 godine prije

Cca 70% komentara je nadhebavanje i prepucavanje. Redakcija bi trebala napraviti clanak na tu temu, uz komentar nekog ozbiljnog psihijatra.

comin terna
4 godine prije

Ovo nije fotografija su-57

Sarmat
4 godine prije

Šteta, iskreno mi je žao. No, sve što leti može i pasti. Pogotovo pri tvorničkom testiranju.

Perun
4 godine prije

I pad je let ….meni je Su-57 lijep i da nije poletio …stvar ukusa i patriotizma ….prvi macici se uvodu bacaju….Za Su-57 ima vremena dokazace se ta masina ,u inat dusmanima ….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac….P.S Su-57 je aeroplan buducnosti i sadasnjeg trenutka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.