Stoltenberg: Rusija izaziva novu nuklearnu utrku u Europi

Ruska garda
69 komentara

Rusija krši sporazum o uklanjanju raketa srednjeg i kratkog dometa i razvija nova oružja, izjavio je glavni tajnik NATO pakta Jens Stoltenberg u intervjuu za njemački tabloid Bild. “Svi NATO partneri su uznemireni”, dodao je i upozorio na prijetnju nove utrke u nuklearnom naoružanju u Europi.

“Modernizacijom nuklearnog arsenala i provođenjem nuklearnih vježbi Rusija stvara opasnost nove utrke u nuklearnom naoružanju u Europi” , izjavio je glavni tajnik NATO pakta Jens Stoltenberg u intervjuu za Bild.

“Kao jedan od potpisnika ugovora INF, Sjedinjene Države su utvrdile da ga Rusija krši, te da razvija i testira nove rakete srednjeg dometa”, objasnio je Jens Stoltenberg.

Svi NATO partneri su uznemireni! Pozivam Rusiju da poštuje ugovor INF i da njeni obrambeni projekti i vojne vježbe budu transparentni”, dodao je glavni tajnik NATO pakta.

Jens Stoltenberg, NATO, generalni sekretar
FOTO: Jens Stoltenberg

“Ovaj sporazum je kamen temeljac europske sigurnosne arhitekture”, podsjetio je Stoltenberg.

“On zabranjuje raspoređivanje projektila srednjeg dometa u Europi. To je desetljećima bio odlučujući čimbenik za održavanje mira u srednjoj Europi. Nitko nije zainteresiran za novu utrku u naoružanju. Uključujući Rusiju”, dodao je glavni tajnik NATO pakta.

Stoltenberg je također komentirao europske planove za provedbu programa “Stalne strukturirane sigurnosti i obrambene suradnje” (PESCO). On je pozdravio ovu inicijativu, ali je naglasio kako ona ne može zamijeniti NATO.

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Spavas li mirno Jens?

Alen
6 godine prije

Hajd vis pocnite rat ,ko ce vas povazdan slusati kako laprdate…Drukcije vam se nece ni zacepiti usta…

basso
6 godine prije

Nato je prekrsio niz sporazuma i obecanja,kao onaj de se nece siriti prema istocnoj evropi.Rusi se sa pravom naoruzavaju,znaju vrlo dobro sta bi im se desilo da nisu tako snazni.

shumadinac
6 godine prije

Na ovakve izjave bih mogao da napišem čitav roman kao komentar. Ali za koga da ga pišem – ako neko hoće da vidi šta se događa ne treba mu dodatno objašnjenje, sve je dovedeno do banalnosti. A ako neće da vidi…

burt
6 godine prije

Stoltenberg je između ostalog upozorio i Sjevernu Koreju, prošlo je vrijeme blefiranja i igranja vruće-hladno žutih komunističkih blefera, pisanje sa proruskih portala o nekakvoj zamjeni Kurda u Afrinu sa SAA i slične teorije nemaju veze sa realnošču isto kao i prethodne priče o kurdskoj predaji naftnih polja i povlačenju Amerikanaca, podjela Sirije je gotova stvar a Erdogan hoće svoj dio, prva akcija NATO-a u povjesti bila je rušenje pet srpskih aviona 1994 u BIH, iza toga sve diktatorske i zločinačke vođe koji su došli pod udar NATO-a i SAD-a su osuđeni, protjerani ili likvidirani, to je povjesna činjenica a pisanje proruskih portala služe za ulickavanje i uljepšavanje stvarnosti

Georgij Žukov
6 godine prije

Ovo si zamisljam nesto poput ove situacije , sutra se ustanem popijem kavu i krenem na posao , otvorim vrata od kuce i vidim kako komsija preko puta postavio mitraljesko gnjezdo a cijev mitraljeza nisani ravno prema mojim vratima ,on u punoj ratnoj spremi ja u radnom kombinezonu, ja ga pitam sto to radis komsija a on odgovori da je cuo da se ja naoruzavam 🙂 Dakle nato banksteri opkolili rusiju svojim trupama i nato bazama , postavili raketni stit u poljsku i rumunjsku . 1990 g rusi se povukli iz istocne europe , nato obecao da se nece siriti jer za to vise nema potrebe , berlinski zid je srusen i hladni rat je zavrsio . 2017 godina nato okupirao sve sto su rusi napustili 1990 g ,opkolili rusiju nato vojnim bazama a nato placenike i tenkove parkirali na granicu rusije , rusi nakon 27 godina skontali koji su… Čitaj više »

Ante
6 godine prije

Na Ruske granice postavljaju vojsku i rakete. Da bi onda pozvali Ruse da ne razvijaju nove rakete. Zapadna logika.

Zvrk
6 godine prije

Jensov tatek je bio desna ruka lorda Owena koji je “predlagao” mir u BiH.

Georgij Žukov
6 godine prije

Voze se vlakom Lenjin, Staljin, Hruščov, Brežnjev i Gorbačov. Nakon nekog vremena vlak stane, i strojovođa uđe u njihov kupe: ”Drugovi, ne možemo dalje, nema više tračnica.”
Lenjin na to odgovori ”Sazovimo partijski kongres i pogledajmo možemo li nekako riješiti ovaj problem”
Staljin kaže ”Ovo je sabotaza ! Strojovodju odmah strijeljati!”
Hruščov veli ”Drugovi, a da probamo iščupati tračnice koje su iza nas i staviti ih naprijed?”
Brežnjev kaže ”Tovariši, zašto da se mučimo? Ajmo navuć zavjese, pustit malo muzike, popit neko piće i pravit se da se krećemo”
Na kraju Gorbačov veli ”Hajmo sići sa vlaka i nastaviti pješke.’

Georgij Žukov
6 godine prije

Umro Staljin i u Rusiji proglase desetodnevnu žalost. Zove jedan Rus telefonom Centralni Komitet da pita da li je dozvoljen seks u danima žalosti?
Odgovaraju mu da jeste dozvoljen, ali samo sa svojom ženom.
Na pitanje, zašto samo sa svojom ženom, odovorili su mu: „Da tuga bude veća”!

Weteran
6 godine prije

Hmmm
NATO cvili da mu se nameće trka u naoružanju?
Ima neke istine?!
I ja, već niz godina, imam utisak da Moskva diktira tempo u vojnoj industriji!
Ekonomičnost, efikasnost, inovativnost, ….. u modernizaciji i stvaranju oružja?!
Nije sve u izdvojenom novcu, niz elemenata je u pitanju!?
Neko se uspavao, i planira da rastura Srbiju, Siriju, Somaliju, a neko planira i radi da čitav jedan kontinent pripremi za snimanje nastavka serijala Pobesneli Maks!?

Sinisa
6 godine prije

Ovi Ameri si zbilja amebe,bome i mnogi Srbi…:
“”Vašington — Američki kongresmen Ted Po izjavio je prošle nedelje u Kongresu da su Srbi herojski narod, kao i da Rusi žele da zatruju odnose između SAD i Srbije.””

Ive
6 godine prije

Tko nastoji okruziti Rusiju i dovesti postrojbe iz Evrope i USA na granice, tko je prekrsijo dogovor oko novih clanica NATO pakta, ili bivsih clanica SSSR-a. Koji je to naivac na svijetu koji bi vjerovao NATO-u (NORTH ATLANTIC TERORIST ORGANISATION) Dali Stoltenberg misli da sm mi toliko glupi i naivni da ne vidimo ciljeve NATO-a.

m.ivanisevic
6 godine prije

Nato ne pretpostavlja već zna da to nije dobro za Rusiju. Ovo je za psihijatriju.

tedi
6 godine prije

Sttotenber prica bajke,a Fog Rasmussen,bivsi glavni tajnik Natoa sada u Kijevu dao je intervju za Wasington Post o stanju u Ukrajini i da ce Ukrajina pobjediti Rusiju
– Prije svega, da bi se izbjeglo prodiranje destabiliziranja elemenata u organima javne uprave i prevenciji agresivnih napada iz Rusije u oblasti sigurnosti odluke informacija kako bi rastjerala javne vlasti Ukrajine.
Sada je administracija predsjednika Poroshenko će biti smješten na Maldivima, Verkhovna Rada će se početi održavati svoje sastanke na Kanarskim otocima, Ministarstvo obrane Ukrajine nalazi se na otoku Phuketu u Tajlandu, dok Glavnog stožera – u Mali Antili. Ured glavnog tužitelja će nastaviti s radom, naravno, u Sejšelima. Naravno, također će se nalaziti i druge upravljačke strukture Ukrajine. Konkretno, gradonačelnik u Kijevu već se preseli.Kaze Fog Rasmussen…..
https://topwar.ru/136276-anders-fog-rasmussen-ukraina-neizbezhno-pobedit-rossiyu-v-gibridnoy-voyne.html

Tobia Quantrill
6 godine prije

jens?
tko je uopce jens.
pa sam je reka,da ga citiram:
‘Sjedinjene Države su utvrdile da ga Rusija krši’.
pa nije NATO samo SAD,a ako rusi krse sporazum u europi (op.a. uopce ne sumnjam,al da li ga samo rusi krse,pa ne tako davno je u poljskoj NATO instalirano oho-ho lansirki srednjeg dometa), sto to Francuzi,Svabe ili Svedi ne obznane,nego SAD.
o lijepa,
o draga,
o slatka
bezmuda europo

Ivo
6 godine prije

Nakon što izbije rat s Rusijom ( a kako se čini hoće), i nakon što po običaju završi rasulom zapadnih demonkrata, stoltenberga i sličnu bagru na (pravi) sud pravde i zasluženu kaznu, kao i u Nurnbergu, bez milosti. Za ove sitne kokošare tipa burt/dumb katran i perje, a ako su ženski trolovi onda šišanje na ćelavo i gole ulicom. Mislim da je to tako u redu.

mmne
6 godine prije

cekaj….ovaj je totalno blesav…ili bezocno izvtce cinjenice….moje skromno mislkjenje je : OBOJE!….inace radi se o korisnom idiotu

tabula
6 godine prije

Samo debil može povjerovati u trabunjanje ovog opasnog militarističkog debila, jer ako je u pitanju bilo kakva utrka u naoružanju,, uključujući i nuklearnu, slijedeći podaci uopće ne idu u prilog njegovoj priči. Naime, budžet Pentagona za ovu godinu iznosit će 700 milijardi dolara. Budžet Velike Britanije biti će oko 60 milijardi dolara, a Francuske i Nemačke oko 40 milijardi, dok su Rusi SMANJILI svoj vojni budžet i on je sada 54 milijarde dolara. Šta bi krelac tek rekao da su Rusi povećali svoj vojni budžet?

alan ford
6 godine prije

Jens Stoltenberg – bivši norveški premjer iz Socijalističke stranke. U mladosti je bio komunist i član omladinske organizacije markista-lenjinista pod imenom Crvena mladost. Danas je član najuže globalističke neoliberalne elite. Sudjelovao na skupu Bilderberga prije 2 godine. Jens je sin poznatog tatice, Thorvalda Stoltenberga – norveškog političara i diplomata iz socijademokratske radničke stranke. Thorvald Stoltenberg je 60-ih godina bio diplomat u bivšoj Jugoslaviji, a mali Jens je tada kao dijete živio nekoliko godina u Beogradu. Thorvald Stoltenberg je nakon rata 1991-95., bio dopredsjdnik “Međunarodne konferencije za bivšu Jugoslaviju”. Član je Rockefellerove Trilateralne komisije. Prije Jensa Stoltenberga, glavni tajnik NATO-a, bio je onaj danski kriminalac, Rassmunsen koji je na taj položaj došao uz pomoć Busha; Jer je 2003. kao danski premjer podržao Bushovu agresiju na Irak, kasnije ga je Bush progurao na mjesto glavnog šefa NATO-a. Ruka ruku mije. Nakon “jastreba” Rassmunsena, Jens Stoltenberg je najprije bilo predstavljan kofol, navodno kao… Čitaj više »

Zagi.Dr
6 godine prije

A Ameri su isti sporazum prekršili prvi instalirajući proturaketni štit, pa to svi znaju samo on ne:-)))

jetflash
6 godine prije

? ? ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.