Zapadni mediji: Demokratski izabran Viktor Orban je prijetnja demokraciji

Viktor Orban
85 komentara

Stranka Viktora Orbana je uvjerljivo pobijedila na mađarskim parlamentarnim izborima, prema preliminarnim izbornim rezultatima s jučer održanih izbora.

Stranka Viktora Orbana “Fidesz” je dobila malo preko 49% glasova. Izlaznost na izbore je bila rekordna, što Viktoru Orbanu daje još veći kredibilitet. Orban je proglasio izbornu pobjedu, a njegova stranka je dobila preko 130 od 199 mjesta u mađarskom parlamentu.

Stvorili smo priliku da obranimo Mađarsku. Velika bitka je iza nas“, izjavio je Viktor Orban negdje oko ponoći.

Svjetski zapadni mediji izvještavaju da su demokratski parlamentarni izbori u Mađarskoj prijetnja demokraciji, bez obzira na rekordnu izlaznost. Zapadni mediji i politički dužnosnici vjerojatno misle da odabir budućeg premijera treba ovisiti o mađarskim “Pupovcima i Sauhama”, jer takav oblik demokracije je najpoželjniji za “države drugog reda”.

Suverenistička politika je najjače oružje neoliberalnim globalistima i internacionalistima, koji granice otvaraju samo onda kada im je to potrebno i kada je u interesu transkontinentalnih financijskih lobija, koje je Viktor Orban do neke mjere “smirio”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Demokratski izabran premijer zaisya jeste prijetnja demokraciji. Njihovoj…

Balad
6 godine prije

“Zapadni mediji i politički dužnosnici vjerojatno misle da odabir budućeg premijera treba ovisiti o mađarskim “Pupovcima i Sauhama”, jer takav oblik demokracije je najpoželjniji za “države drugog reda”.

Ovako formulirana rečenica, dovođenjem u isti omalovažavajući kontekst Pupovca i Sauhe je najblaže rečeno nekorektna, ako ne i nešto više. Ne znam što “misle zapadni mediji i dužnosnici”, no Pupovac je izabran voljom građana srpske nacionalnosti a Sauha je prebjeg u trenutku kad mu je gorjelo pod petama.

U formalnoj demokraciji ma koje vrste – bilo u državama prvog, drugog ili zadnjeg reda – izbor premijera je stvar većine glasova zastupnika. Taj jedan glas može biti kako antifašiste Pupovca tako i fašiste Stiera.

Tako dugo dok se bude osvrtalo ne na fundamentalne probleme formalne demokracije, već svodilo pogled na partikularne manifestacije tih nedostataka, to odgovara političarima svih redova iz formalnodemokratskih država također svih redova. 🙂 🙂 🙂

Mali
6 godine prije

Histerija prema izbjeglicama je proizvod Orbanove demokracije!

kocki
6 godine prije

Demonkraciji ,da prijetna

Ante
6 godine prije

Svi koji misle i rade onako kako se zapad to ne sviđa prijetnja su zapadnoj ” demokraciji “

name
6 godine prije

mene čudi da nije više dobio. kaj su ovi ostali želnni londonizacije ili malmoizacije svojih gradova?

Luksa Maric
6 godine prije

Bravo Orban, prijetnja sotonjarama…..

Spartak
6 godine prije

Bravo dečki/cure iz logično.com.
Tek sam nedavno, otkrio vaš portal i sad ga redovno pratim. Vi ste, uz advance.hr, jedino što vrijedi u ovoj jadnoj našoj medijskoj kaljuži.
Držim vam palčeve da se održite.

mars
6 godine prije

Orbanu bi bilo pametno da se ugleda na svog turskog kolegu Erdogana, te sprovede temeljito čišćenje državnog i medijskog aparata, vojske i policije, nevladinog sektora i raznoraznih nevladinih organizacija za koje se zna šta im je namjena i čemu služe. Jer sada slijede pokušaji unutrašnjeg podrivanja Mađarske, njega samog, vladajuće partije i unošenje podjela među stanovništvom, gdje pojedinci i grupe koje rade za Zapad a koje su involvirani u sve gore nabrojane institucije i organizacije, neće sjediti skrštenih ruku – ne plaćaju ih zato. Erdogan je pokazao kako se to radi, kada je u pitanju lična sigurnost i sigurnost države i sistema od uvoza “demokratskih vrijednosti” nakon neuspješnog državnog udara. Inače bi se Orbanu i Mađarskoj moglo desiti “mađarsko proljeće” ili neki mađarski Euromaidan, a u najgorem scenariju ponoviti i 1956. godina, samo ovog puta u izvedbi bratskog NATO-a.

Good Old Rebel
6 godine prije

Orbana je izabrao Mađ(dž)arski narod i točka. Ja imam malo drukčija gledišta na ideološka pitanja, ali on ne odgovara meni ni Briselu, već Madžarskom narodu..i vodi brigu o Mađ(ž)arskim interesima. Možda bi resetiranje Evrope trebalo napraviti baš na Orbanov način i onda “praviti Evropu slobodnih naroda”. Evropom se ne može vladati “direktivama” po želji “velikih” Merkel Macron…takav način “ujedinjenja” Evrope doživljava fijasko..i takav način razmišljanja, neoliberalni, doveo je do nesporazuma s Rusijom, a neoliberalna ideologija je “bolesni konj”, kojeg imigranti” neće prihvatiti..i to će dodatno destabilizirati Evropu. “Vrijeme je za promjene u Evropi”.

igi
6 godine prije

…orban je prepoznao problem,ali terapija je komplicirana i nosi opasnosti koliko za njega toliko i za mađarski narod….kancer se neće povuči jer će se prilagođavati ljekovima a opet s druge strane odsjecanje bolesnog tkiva treba pažljivo odraditi jer se može odsjeći neki vitalni organ….jedan lik u prošlom stoljeću jasno je prepoznao problem i poistovjetio ga s ljudima koji nemaju domovinu već im je domovina čitav svijet te njime moraju vladati…

tuf
6 godine prije

Sa 68% izlaznosti na izborima, postotkom o kojemu samo mogu sanjati “zapadne demokracije” , naravno da su elite ljubomorne i upregnule su svoje medijske podanike kako bi demonizirale volju naroda. Zapamtimo, u njihovim ocima demokracija je iskljucivo u sluzbi njihovih interesa. Pa zato danas imamo situaciju da se zapadni duznosnici sa velikim smijeskom slikaju pored saudijskih vehabija i postavljaju ih u tzv. medjunarodne organizacije za ljudska prava. War is peace. Freedom is slavery.

Antiglobalist
6 godine prije

U načelu sam ljevičar (nikako ne miješati lijevo sa lieralizmom – što se danas u poremećenim vrijednostima čini – (prezirem liberale)), ali podržavam Orbana u njegovoj borbi za naciju i protiv zločinačkog globalizma..

Jaran..
6 godine prije

Madjarski narod birao i izabrao…mislim da komentare drugih zemalja treba isprintati i obrisati dupe s njima..

Ivi tz
6 godine prije

Zivio Orban.Cavez.Putin.Asad.Xi.i svi mnogi ostali koji se ne daju ovim budaletinama. A ova njihova DEMO- N- KRATIJA…hehe smijesno. ali svakim danom sve vise ljudi se bude…ISTINA na kraju pobijedjuje…

jetflash
6 godine prije

i sva ta samopromocija za evropsku lovu! a on bi njima diktirao…

Ive
6 godine prije

Mali, tebi je izgleda sve malo, malo inteligencije, malo alata za sex, malo logike, malo pameti, malo, mali, mali, malo odzvanja kao echo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.