Sve uzalud – EU sankcije protiv Bjelorusije produžila za još godinu dana

Tužni Lukašenko
15 komentara

Unatoč “pozitivnim signalima” iz Bruxellesa, navodnom okretanju Zapadu od strane bjeloruskog predsjednika Lukašenka, koji je čak ukinuo vize za ulazak Europljana i brojnih drugih zemalja u Bjelorusiju, Bruxelles se “predomislio”.

Europska unija je restriktivne mjere protiv Bjelorusije produžila do 28. veljače 2018. godine, uključujući i embargo na oružje i posebne sankcije protiv četiri osobe “koje su uključene u nestanak dvojice oporbenih političara 1999. i 2000. godine, prenosi Ured za odnose s javnošću Vijeća EU..

U dokumentu se navodi kako je Vijeće EU “napravilo iznimku omogućujući izvoz bjeloruske opreme za biatlon“.

U priopćenju navodi da će ti dobavljači u svakom slučaju morati podnijeti zahtjev za dozvolu za prodaju takve opreme nadležnim tijelima država članica Europske unije.

Podsjetimo da je početkom veljače predsjednik Bjelorusije, Aleksandar Lukašenko, izjavio je da gospodarstvo njegove zemlje još nije osjetilo učinke ranijeg privremenog ukidanja zapadnih sankcija.

Odluka je donesena iako je u veljači 2015. Europska unija službeno jamčila Minsku kako da neće obnoviti sankcije protiv 170 osoba i tri pravne osobe u Bjelorusiji, koje istječu 29. veljače. Sankcije Bjelorusiji traju više od 13 godina.

produženje sankcijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bo9
7 godine prije

Sad imamo situaciju da je Trump naredio svojim satelitima nek povecaju odvajanje za zastitu.
Njemacka je prva prihvatila a slijedit ce je svi za redom.
Zar vas ovo ne podsjeca na Cosa Nostra?

Ovo je isto i poruka Putinu nek promijeni svoju politiku subvenciranja bjeloruske ekonomije.

Pen
7 godine prije

F. the EU! – America first!

MilanCZ
7 godine prije

Rusi ce dalje financirati Bělorusku ekonomiku u plinu i nafti,bjelorusija na své sankcije imama manje od 1% nezaposlenosti,sankcije nemají nikakav efekat.

Natovac za novac
7 godine prije

Ako je nezaposlenost 1% zasto ne rastu place?

Tonny
7 godine prije

Za svaku zdravu ekonomiju je pozeljno imati stopu nezaposlenost od 4%.
Odakle ce poslodavac naci radnike?

Buduci da ne moze doniti radnike iz inozemstva, recimo…
Onda poslodavac mora oteti nekom radniku da bi povecao proizvodnju.
U zdravim ekonomijama se radnik otme iz onog rezervara koji cini 4% nezaposlenih.
Ako nema 4% nezaposlenih radna snaga nije mobilna.
Tako vrijedi za zemlje koje su zatvorenog tipa.

Medjutim ako se drzava oslanja na uvoz radne snage kao sto je Njemacka onda se malo mijenja jednazba.

Georgij Žukov
7 godine prije

Jugoslavija je proizvodila sve od cackalice do broda i lokomotive , mogli su nam samo popusiti a ne uvoditi sankcije , medjutim majstori neoliberalnog kapitalizma i” demokrate”(mafija) , razjebali su i skrcmili sve sto je bilo iole vrijedno i danas ne proizvodimo vise nista osim novih kredita ,koji baj d vej iznose preko 200 milijardi eura na nivou bivse Juge , pa sad vi meni recite koji je sistem bio sigurniji i bolji za raju, onaj komunisticki ili ovaj demokratski?
Bjelorusi danas imaju slicnu privredu kao sto smo imali u Jugi , zato su lesinari i bacili oko na Bjelorusiju , treba joj uvesti demokraciju i popljackati narod , ako su toliko glupi da nisu registrirali sto se dogodilo sa Jugoslavijom , Libijom , Sirijom , Irakom , Ukrajinom ……ko ih hebe i sretan im put u pakao .

Tedi
7 godine prije

I st ce sada Lukasenko?Upisao se u opanak Rusiji,a EU ga odhebala.Koji moroni i prevrtljivci sjede narodima na glavi,dode ti da povracas.

Abu dabi
7 godine prije

Bela Rusija je na liniji vatre zajedno sa neposlusnim slavenskim drzavama.Kakvu sudbinu ceka Rusiju, od toga ce zavisiti sudbina svih tih zemalja.Ono sto je jasno promene politike zapada prema Belorusiji i ublazavanju sankcija u bliskoj buducnosti nece biti.

Sardelino
7 godine prije

Ekonomija bazirana na neoliberalnom fašizmu u kojem se ekonomski odnosi između država mogu opisati riječima iz Brešanovog hamleta iz Mrduše donje „tko ga kome derne, jal će ga on meni jal ću ga ja njemu“ nema budućnosti . Takva ekonomija je trenutno na aparatima i održava se na životu samo ogromnom količinom nasilja kojeg koristi kao fiziološku otopinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI