Svjetski rekord – Ruski snajperist pogodio cilj na udaljenosti od 2 km u potpunom mraku (Video)

Ruski snajperist

Svjetski rekord na velike daljine oborio je ruski snajper Sergej Šmakov. Uspio je pogoditi metu na udaljenosti od gotovo dva kilometra, unatoč potpunoj tami i nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Ruski snajper Sergej Šmakov oborio je svjetski rekord na daljinu, pogodivši svoju metu na udaljenosti od 1.920 metara u potpunom mraku i nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Šmakov je koristio snajpersku pušku Lobaev Arms SVLK-14S Sumrak, izrađenu u Rusiji. Ukupno je uspio pogoditi pet puta metu  60 x 60 cm. Pored toga, koristio je opremu za pojačavanje svjetlosti, ali meta nije bila osvjetljena.

“Želimo postaviti rekord gađanja na daljinu u noći, bez ikakvog svjetla (…), to jest u apsolutnim noćnim uvjetima”, rekao je tvorac puške Vladislav Lobaev.


snajperSvjetski rekord
Pretplatiti se
Obavijesti o
124 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
4 godine prije

Davy Crockett je jednim metkom ubio pumu i surog medveda

Purger
4 godine prije

Ciljaju na američko tržište dok je još takav zakon o oružiju kod njih ?

karma
4 godine prije

Anna Netrebko je bolja od ove i svih pusaka svijeta. Poslusajte divu i uzivajte.

cool
4 godine prije

Svaka čast, naklon!

Nema spasa
4 godine prije

Ruski specnaz su najopasniji i najbrutalniji specijalaci !!

Max
4 godine prije

točan momak.

Mali Mujo
4 godine prije

Ih a da mu je Kulinda ocistila cjev mogao bi on i blje. Ona je u NATO specializirala ciscenje pusaka i pistolja.

grunf
4 godine prije

Dok Kvisko,Ha ha,Jack,Burt….i ostali,a zna se koji,ne potvrde,ovo nije vijest.

Silenius
4 godine prije

Ivo…gdje je iznenada nestala zanimljiva komunikacija između tebe i (poludjelog) Kviska? 🙂 Nije valjda da i ovdje postoji cenzura?

nessy
4 godine prije

Zadnje sto sam citao o ovoj temi, Kanadski ‘sharpshooter’, je u Afganistanu pogodio protivnika na udaljenosti od cca 2300 metara. Hitac je postignut iz, naravno, snajperske puske McMillan, kalibar .50′, sa specijalnom municijom Lapua (Finska), po danu, i uz podrsku pomocnika, koji izracunava sve bitne faktore (od brzine i smjera vjetra, pa do zakrivljenosti planete). Navodno je bilo i duzih pogodaka, ali, ovaj je sluzbeno priznat, od Kanadske vojske i NATO-a. Sam metak (12.7x108mm), izgleda zastrasujuce, a zbog velike kolicine punjenja, ima ogroman domet i probojnost.
Ipak, hvaliti se dalekometnim pogotkom, gdje je meta covjek, mi je morbidno, bez obzira, tko je ubijeni, mozda, bio. Bez obzira na osjecaje, svi znamo zasto se oruzje proizvodi i cemu sluzi.

neznanje
4 godine prije

Hrabrost je ubiti snajperom uopće a pogotovo sa 2000 metara. Da mogu ubijali bi sa 10 000 metara, manja je opasnost za ubicu . Gadim se ljudi koji mogu hladnokrvno ubijati bilo koga i sa bilo koje daljine. Shvaćam one koji ubiju na mah ( ne opravdavam ih). Shvaćam i one koji se ratuju za slobodu ali za plaćenike koji ubijaju s 2000 metara nemam razumijevanja i billo koja kazna nije dovoljna ( smrt nije kazna već zatvaranje slučaja!). Divite se raznim tuljanima, specs nazima itd. no to su obični unajmljeni gangsterski ubojice. Ne razumijem vas uopće. Zašto stavljate smrt ispred života i životnih radosti. To mogu samo umobolne socio-psihopati. Što je to? Osjećaj moći jer si uspio ubiti? Zašto onda zgražanje na ubijanje dronovima s kojima upravljaju sa 20 000 km udaljenosti? Koja je razlika? Podmuklo ubijanje je podmuklo ubijanje bez obzira na daljinu.

Zvrk
4 godine prije

ništa to, stanoviti finac simo je sa lovačkom puškom na kilometre njušio zle ruse i usprskos polarnoj klimi skupio je energije da ih potamani

Vili
4 godine prije

Ako koga zanima, koliko koštac ova puška:
https://www.solidsolutiondesigns.com/product/svlk-14s-twilight-408-cheytac/

A u nešto manjem kalibru ima za kupit kod nas u Sloveniji:
https://www.jbi.si/dxl-3-longstrike-338-lm.html

Sve cijene su bez optičkom nišana, pa sad, ko voli, nek izvoli.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Za mene bi vijest bila da je otkriven kakav novi lijek a ne kako nekog ubit kukavicki izdaleka…Za to su dronovi jos najbolesniji…

Joklash
4 godine prije

Ma nigdje veze, kao prvo svijetski rekord je mnogo veci od 2km, ima 10ak potvrdjenih hitaca u stvarnim ratnim uslovima na vecoj udaljenosti, a ne sa stola i sa ko zna koliko probnih hitaca. Uz to kao u mrklom mraku, a lik koristi pasivni nocni vizir zadnje generacije koji vjerovatno kosta 5 puta vise od puske.

aplefvkefvewfvijewvnwjdcnwdncjwde
4 godine prije

Lobaev se dugo trudi sa ovim puškama i jako je uspješan, konkurencija Orsisu, mislim da je Lobaev rus a iza Orsisa stoje đošuabojsi sa kapitalom. Negdje sam bio naletio na tipa koji gađa preko 3 kilometra al mi je teško to pronaći kad imam desetine tisuća tih napisa u fejvoritsima. Pada mi na pamet Hickok45 na jubito, ima njih još puno da ne nabrajam jer to treba gledati danima jer nude uvijek novih informacija, utipkajte Hickok45 230 yards i izbacit će vam gomilu njegovih uradaka na toj udaljenosti gdje gađa bez snajpera mehaničkim ciljnikom sa puške ili pištolja, stojeći bez oslonca ikakovog i to konzistento pogađa što granići sa čudom.

Mikojan
4 godine prije

Gledam i nije mi jasno čemu čovjek ? Ovakav “top” je doslovno fiksiran, dakle čovjek samo gleda i povuče obarač, 100 puta efikasniji bi bio stroj, mikrokontroler sa IR kamerom, upravljivim motorima, vremenskom stanicom, vjetar, temperatura, tlak zraka, spojenom na kontroler i adekvatni softver koji će sve te parametre povezati i okinuti po metku. Baš bezveze ili da se malo hvalimo !?

alfa33
4 godine prije

A eto počeli drobiti tek toliko da nešto pišete,a koji su to točno nepovoljni uvjeti. Osim što je noć,za ostalo ne znamo,koja je temperatura zraka,vlaga zraka,brzina vjetra….i još ima parametara za nabrojiti,ali eto tek toliko da se pohvali još jedan stroj za ubijanje. Da,i glavno da je rusko….

Rony
4 godine prije

Natjecanje u lažima

Trt
4 godine prije

Loša vijest za ISIL.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI