fbpx

Talijanski senatori posjetili Assada: “Stav nekih europskih zemalja o Siriji od početka je nerealan”

Assad

U nedjelju je sirijski predsjednik Bashar Al-Assad primio delegaciju talijanskih parlamentaraca i političara koju je predvodio senator Paolo Romani. Tijekom sastanka se raspravljalo o najnovijim događajima u Siriji.

Odgovarajući na pitanja članova delegacije o vojnoj situaciji, političkom vodstvu i obnovi, predsjednik Bashar Al-Assad govorio je o nizu pozitivnih pomaka usprkos činjenici da zemlje koje rade na podsticanju rata, koje predvode Turska i Sjedinjene Države i njihovi saveznici, i dalje vode istu politiku.

“Te zemlje nastavljaju postavljati prepreke potpunom uklanjanju terorizma, postizanju političkog napretka, pa čak i sprečavanju povratka Sirijaca u svoju zemlju”, rekao je sirijski predsjednik.

Naglasio je da položaj većine europskih zemalja u odnosu na ono što se dogodilo u Siriji nije realan od samog početka, ali da zadržavaju taj stav usprkos velikim promjenama u ratnim godinama.

Sirija Assad italija

“Oni nastavljaju provoditi politiku koja pogoduje američkim interesima i njihovom lobiju, umjesto da rade za svoje interese”, rekao je sirijski vođa.

Assad je objasnio da bi europski političari i stranke trebali odrediti čemu teži Europa i koja je njihova uloga.

Sa svoje strane talijanski političari i senatori smatraju da nerealna medijska verzija Sirije postupno gubi utjecaj na europsko javno mnijenje.

“To podrazumijeva odgovornost da europske vlade moraju usvojiti drugačiju politiku koja se temelji na realnosti, a ne na onome što promiču mediji”, ponovili su talijanski političari.

Sastanku su prisustvovali politička savjetnica sirijskog predsjednika Bouthaina Shaaban i Ayman Sousan, zamjenik ministra vanjskih poslova i državni tajnik zadužen za pitanja sirijskih  migranata.

Sana

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Polako popuštaju, iako nisu prvi iz EU, ali su predstavnici vladajuće koalicije, mislim,.

aldo moro
Gost
aldo moro
1 godina prije

taljani su ostali jedini normalni u eu vidimo da ovi englesko-njemačko-francuski smradovi gledaju samo svoje i američke guze nego su izdali iran…govna …treba vratit veneciju i njene zakone

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Nisi valjda očekivao da če se EU držati potpisanog sporazuma sa Iranom?
Da če ukinuti sankije Siriji ?
Ta ista bagra koja je uništila i Libiju ?

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Kad sljepci progledaju, doduše rijetki i nakon previše vremena

Max
Member
Max
1 godina prije

prava istina je da se ta država i njezin predsjednik bore protiv terorizma susjedskih pretenzija.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
5
0
()
x