Teheran poručio Macronu: “Naša obrana neće biti tema nikakvih pregovora”

Macron ljut
29 komentara

Iran je odlučno odbacio prijedlog francuskog predsjednika Macrona o bilo kakvim pregovorima o raketnom programu Islamske Republike. Ranije je Emmanuel Macron rekao kako je “zabrinut” zbog nedavnog navodnog lansiranja iranskog  projektila na prijestolnicu saudijskog režima, što su tvrdnje Rijada i njegovih zaljevskih vazala, Bahreina i UAE, nakon što su jemenski borci na međunarodnu zračnu luku u Rijadu gađali balističkim projektilom kratkog dometa Vulkan H-2.

Macron je izjavio kako bi pitanje iranskog raketnog programa trebalo bi biti uključeno u uvjete nuklearnog ugovora.

Tijekom posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima u četvrtak je Macron predložio izmjene nuklearnog sporazuma s Iranom.

Kasnije je, tijekom dana, Macron nenajavljeno posjetio Saudijsku Arabiju, gdje je rekao “kako je jako zabrinut zbog balističkog programa Irana i kako o tom pitanju treba pokrenuti pregovore.”

U intervjuu za časopis Time je Macron rekao: “Trebali bismo pregovarati o novoj seriji kriterija i novom ugovoru s Iranom kako bismo zaustavili njegove balističke aktivnosti u regiji.”

Međutim, Teheran je odbio pregovarati.

Službeni predstavnik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Bahram Qassemi je izjavio: “Ponovno smo francuskim dužnosnicima rekli kako nije moguće dodatno pregovarati o nuklearnom sporazumu i neće biti nikakvih dodatnih uvjeta.”

“Francuska je svjesna stava naše zemlje da iranski obrambeni poslovi nisu tema pregovora”, dodao je Qassemi.

U međuvremenu se oglasio Yukiya Amano, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), koji je pred Generalnom skupštinom UN-a izjavio kako Iran ispunjava sve uvjete nuklearnog sporazuma i nije pronađena nijedna skrivena aktivnost.

“Sve obveze koje Iran poduzima u okviru Zajedničkog opsežnog plana djelovanja se provode. Što se tiče Irana, trenutno je uspostavljen najpouzdaniji nadzorni režim. Naši inspektori imaju povećan pristup objektima i imaju više informacija o iranskom nuklearnom programu, koji je smanjen u usporedbi s vremenom prije stupanja na snagu Zajedničkog opsežnog plana djelovanja”, rekao je Yukiya Amano.

Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Tako vam i treba,kada su vam skinuli sankcije prvo ste poleteli žabarima daim utrpate svoje pare a Rusima branite aerodrom za rat koji sa vama vodi…….idioti.

nekoime
6 godine prije

Macron bu ih tužil mami, pardon supruzi.

tuf
6 godine prije

Macron samo nastoji progurati francusku Arevu u iranske nuklearne investicije, ove izjave su predstava za javnost.

Kajzer Soze
6 godine prije

A jel j**e Francuze iko izašta pogotovo ovog baboje**a cccccccc svaka bi šuša da bude neki faktor danas u svijetu !

Mikojan
6 godine prije

“kako je jako zabrinut zbog balističkog programa Irana i kako o tom pitanju treba pokrenuti pregovore.”, zaboravlja da je to posao ili možda misli da je prodaja oružija dozvoljena samo američanima i njemu ? Ne razumjem, on je zabrinut, ON ? Ma dajte, što ćemo sad? A nije bio zabrinut kad je ruski spasilački helikopter bio pogođen američkom trutuoklopnom raketom? pa kako to nije doprijelo do njegova stanja zabrinutosti ? Jel oni od nas rade kretene ili smo svi mi kreteni da dozvoljavamo takvima da progovore išta !?

igi
6 godine prije

…kako sam čuo posljednji zahtjev od macrona je bio da se u nuklearni sporazum s iranom unese klauzula da će ugovor biti valjan samo i jedino ako se teheranom u koloni gradom prošeta nekoliko stotina pedera i lezbejki s vjerskim poglavarima te da se u ustav islamske republike unese pojam trećeg spola.

17 novembar
6 godine prije

al ovaj macron ima dobru suprugu ona i hilari dovode me do ludila

neki tamo
6 godine prije

pas koji laje , ne grize.

neki tamo
6 godine prije

telegraph.co.uk
Education

The son of two doctors, Mr Macron was raised in the Picardy town of Amiens and attended the La Providence Jesuit school in his home town before moving to Paris to pass his baccalaureate at the renowned Lycée Henri-IV, followed by Science Po, the political sciences school.

A prize-winning pianist, he also has a Masters in philosophy, reflected in his speeches, and was at one stage assistant to the celebrated philosopher Paul Ricoeur.

Like President Francois Hollande, he then went onto study at l’ENA, France’s hothouse for future civil servants and political leaders, coming in the top 15 of a graduation class containing a string of figures who went on to take up key political roles in France.

mali obični beskorisni filozof macron

Georgij Žukov
6 godine prije

Macron svakom svojom mislju , djelom ili rijecju dokazuje da je veliki drzavnik .Samo on moze smiriti agresivnog Putina i srusiti burzoaziju na vlasti , on je junak novog doba koji ce mozda vec sutra jurisati na Bastilju i vikati juuuuris i zamnom , zivo macron zivjela francuska revolucija …. farnacuski narod jos ne shvaca kakvog junaka ima za precednika , to ce biti u skoroj buducnosti opjevani junak francuske a i sire .. Zivio Macron zivjela francuska revolucija Allez les bleus ….egalite -liberte -fraternite. 🙂 Ustajte prezreni na svijetu Svi sužnji koje mori glad! To razum grmi u svom gnjevu Kraj u ognju bukti sad Prošlost svu zbrišimo za svagda Ustaj , roblje , diže se Sav svijet iz temelja se mijenja Svoj bijedi sutra bit će kraj! |: To će biti posljednji i Odlučni teški boj, Internacionala Nek bude ljudski rod! Od silnih nama nema dara Krvnici su… Čitaj više »

Bosanska Pravoslavna Crkva
6 godine prije

Čudi me da nema ništa o ponovnim borbama u Bukamalu koji su banditi ponovo zauzeli.

ZЪVЪNIMIRЪ
6 godine prije

majmun nije zabrinut za stotine tisuća projektila ispaljenih na jemen al je za tu jednu….još je proglasio pobjedu protiv isila a nisam vidio a su nešto napravili osim onih udaranja po s.a.a. “greškom” treba bježat iz ove verhabističko fašističke evrope koja podržava fašiste u španjolskoj i sunite gdje god maltretiraju ostale

tedi
6 godine prije

“Ma poznam covjeka”.Poznata uzrecica kod obicnih ljudi kada upoznaju neku novu osobu.
A strucno njegov habitus (drzanje,gestikulacija,pogled,mimika,licna saputnica-hetero anamneza) odaju ga kao jednog obicnog,izvinte,k…..co *ebca.Ala nabrojise skole,pa i klavir,to nista ne vredi, Anenicna licnost bez harizme,a to sto mediji o njemu lupaju diple je ne bitno,slika govori vise od 1000 rjeci. Glumi malog Napoleona,Boze u kom je on tripu?Galski pjetlic.

Zvrk
6 godine prije

Mislim da je on sam znao da će ga otpiliti tako da je ovime htio samo na pokoji dan ili sat skrenuti pozornost s nečeg drugog ili petog. Tako se to inače radi u visokoj politici.

karantanac
6 godine prije

Gde nestadoše potomci onih hrabrih ponosnih Komunara pariskih. Izgleda da su versajci detaljno odradili posao i uništili i poslednjeg Pariskog Komunara tako da je Francuska od tada postala zemlja beskičmenjaka poput ovog kikireza na slici čiji izraz lica govori više nego hiljade reči. Šta se desilo sa narodom koji je otpočeo lomiti okove monarhizma i stvarati modernu evropu. Naroda koji je pokazao kojim pute trba ići, a sam zalutao na tom putu.

Ivan
6 godine prije

Koja je to drzava koja za predsjednika izabere MAKARONA, a njega onako ljigava bih izbacio i sa tanjura ili vratio kompletno da mi ne pokvari ukus i izazove mucnine u stomaku jer mi je muka kada mu samo vidim fotografiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.