Teksašku Republikanku korejskih korijena žestoko kritizirali zbog njezinih izjava da u svojoj državi ”ne želi kineske migrante.”

Migranti
4 komentara

Do komentara je došlo jer je diskriminacija Azijskih Amerikanaca u posljednje vrijeme stavljena u središte pozornosti, nakon niza napada na ovaj dio američke populacije.

Teksaška Republikanka Sery Kim, kandidatkinja za zamjenicu pokojnog zastupnika Rona Wrighta, R-Arlingtona, nedavno je žestoko kritizirana od svojih kolega u Kongresu zbog njezinih nedavnih izjava u vezi s kineskim migrantima.

Odgovarajući na pitanje o američkoj migrantskoj krizi na forumu kandidata u srijedu, Kim je za Kineze rekla: “Uopće ih ne želim ovdje. Oni kradu naše intelektualno vlasništvo, nama šire koronavirus, ni za što ne žele preuzeti odgovornost.”

“Iskreno, mogu to reći jer sam Koreanka,” nastavila je. Sery Kim je služila kao pomoćnica za malo gospodarstvo pod bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Republikanke iz Kalifornije, Young Kim i Michelle Steel smjesta su osudile primjedbe Sery Kim. Napomenule su da su s njom razgovarale o komentarima za koje su izjavile da su neprimjereni: “Njezini su komentari bili su neprihvatljivi i štetni, posebno u vrijeme kada netrpeljivost prema azijskim Amerikancima i došljacima s tihooceanskih otoka raste i to smo joj danas jasno dali do znanja,” izjavile su Young Kim i Steel u izjavi za CNN.

U izjavi se dalje poziva na zaustavljanje diskriminacije i nasilja nad Azijatima i Azijskim Amerikancima, rekavši da “COVID ne diskriminira i nijedan Amerikanac bilo koje rase ili etničke skupine nije odgovoran za širenje virusa.”

Sery Kim rekla je CNN-u, u intervjuu u četvrtak da su njezine primjedbe dan prije “bile usmjerene na Komunističku partiju Kine i da nisu bile usmjerene na Azijske Amerikance, posebno kineske migrante koji su bježali od ovog represivnog režima.”

Dodala je da stoji iza svake svoje riječi te je ostala pri svojim primjedbama izrečenim na tom događaju, koje su uključivale tvrdnje, koje je izrekla u intervjuu za Dallas Morning News da se protuazijsko nasilje nije pogoršalo tijekom posljednjih godinu dana.

“Trenutno je najveća razlika u tome što ljudi ovo primjećuju, a mediji se odlučuju objavljivati takve stvari”, objasnila je novinama. “Azijati su se uvijek suočavali s nasiljem. Sada gore nego što je bilo prije.”

Zastupnici, koji su podržali Sery Kim početkom ožujka, nisu povukli podršku kandidatkinji.

Centar za proučavanje mržnje i ekstremizma na Kalifornijskom državnom sveučilištu San Bernardino izvijestio je prošlog mjeseca u studiji da su protu-azijski zločini iz mržnje porasli za nevjerojatnih 145 % u 2020., u odnosu na 2019. U posljednjim pucnjavama u Atlanti prošlog mjeseca, šest od osam ubijenih žrtava bilo je azijskog podrijetla.

Michelle SteelSery KimYoung Kim
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nimo
3 godine prije

migrantima oduzeti sva prava.

3 godine prije zadnji put uredio nimo
Max
3 godine prije

Korejci i Kinezi su suparnici.

gargamel
3 godine prije

Hebote, kad gledam neki western film, vidim da su kinezi maltene izgradili jameriku, uz ostalu buraniju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.