Teroristi se predali sirijskoj vojsci i odali sve podatke o ključnim položajima u Istočnoj Gouti

Predaja u Gouti
46 komentara

Faylaq Al-Rahman se nekoć smatrala jednom od najjačih terorističkih skupina u Istočnoj Gouti, jer je kontrolirala nekoliko važnih predgrađa glavnog grada Sirije.

Međutim, vladavina terorista nad ovim predgrađima je naglo završila ovaj tjedan, kada je njihova visoka komanda najavila završetak operacija u Istočnoj Gouti.

Još u ponedjeljak je Faylaq Al-Rahman na bitku gledao mnogo drugačije, jer su njihove snage još uvijek kontrolirale Zamalku, Ain Tarmu, Jobar i Arbin, ali se sve promijenilo kada se veliki broj njihovih boraca predao sirijskoj vojsci.

Prema vojnom izvoru iz Damaska, najmanje 400 boraca terorističke skupine Faylaq Al-Rahman se ovog tjedna predalo vladinim snagama, uključujući i nekoliko terenskih zapovjednika.

U zamjenu za amnestiju teroristi su dali podatke sirijskoj vojsci o primarnim skrovištima, rovovima i tunelima u Istočnoj Gouti.

Zapravo je to bio čavao u lijesu za Faylaq Al-Rahman, budući da je sirijsko zrakoplovstvo imalo točne koordinate ključnih vojnih položaja skupine.

Kao što se vidjelo u četvrtak, sirijska vojska je znala točno koju točku treba napasti u Ain Tarmi kako bi zauzela zapovjedno sjedište terorista Faylaq Al-Rahmana.

Teroristi koji su se predali sirijskoj vojsci također su dali informacije o položajima drugih militantnih skupina poput Hayat Tahrir Al-Shama i Ahrar Al-Shama.

Sirijska vojska je kasnije navela da je tijekom pregovora s teroristima skupine  Faylaq Al-Rahman ovog tjedna dobila obavještajne podatke i skupina je bila prisiljena da donese odluku o konačnoj predaji u zamjenu za prijevoz do sjeverne Sirije.

VIDEO – Ulazak sirijske vojske u Ain Tarmu

https://www.youtube.com/watch?v=uS5DpM5V2lw

FOTO – Područje Istočne Goute / Harasta (1), Jobar, Zamalka, Ain Tarma i Arbin (2) i Douma (3)

Predaja u Gouti - karta
Predaja u Gouti – karta

FOTO – Sirijska vojska u Ain Tarmi, najvećem uporištu terorista skupine Faylaq Al-Rahman

Predaja u Gouti - zastava

 

Predaja u Gouti

Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konstantin
6 godine prije

Hmhmhmmmmm …. i kako neki *ovno-jedi govorise i u Alteru i ovde? Da Rusija & Sirija & Iran & Hezbolah traljavo rade u borbi protiv svog ostalog svestkog sljama u Siriji??? Samo napred … RABOTAJTE BRATJA! Do konacne Vase pobede!

Baba Vanga
6 godine prije

Znaci nece biti napada bojnim otrovima i bobardovanja,e sad je malo jasnije ovaj scenario u Londonu i hajka na Rusiju mada ovdje u Njemackoj i nema ludila u medijima.?

Amistad
6 godine prije

Suze sreče mi idu na oči!!!!!

....
6 godine prije

Pocetak kraja, kao sto sam naveo u postu prije. ?

Zvrk
6 godine prije

opet imate dva ista videouratka u članku. dokle?

Riddick
6 godine prije

Mene samo zanima gde je Burt i šta radi?
Šta bih dao da mi je sad ovde da ga malo zajebavam.

PDVNK bre
6 godine prije

Sta je ova SAA prezivela i sta je uradila, pamtice se mnogo pokolenja ne samo u Siriji vec u celome slobodarskome svetu kome je stalo da svojega Ja.
Moje srce je sa njima od pocetka. Zelim vam mirnu starost i da pricate svojoj deci i unucima kako je bilo i da oni to nikada ne zaborave. Srpski narod je poceo zaboravljati i zato nam se ovio desava.

Tomica
6 godine prije

Sjajna vijest!

Zadranin
6 godine prije

A di je ta sirijska oporba bog te? Pa što svi otišli u teroriste?

Bit će da je bolja plaća tamo, u dolarima naravno.

Sirijci, samo naprid, oslobodite svoju zemlju.

Pljuc.

NAPOLEON
6 godine prije

Izgleda da će mir ubrzo doći na ravnu Siriju. A šta ćemo mi ako ovi muđahiri stignu u BIH? Nema ozbiljne ovdje vojske koja bi mogla da ih zaustavi. Koji je po vama najsigurniji dio ex yu u slučaju da ovi stignu oko Zenice? Goran Šarić kaže da Bakir i usa oko Zenice rade isis pa ima li ko potvrdu toga?

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ova vijest da su jedni druge odali je odlična.Zla krv između džihatlija je posijano tako da Idlib čeka * uzbudljivo * proljeće ,međusobni rat ovoga puta nadamo se do istrebljenja .

Mićo
6 godine prije

Danima gledam mapu sa tri zelene mrlje, i konacno evo mape sa samo jednom! Sad pauza par dana, pa opet idem trazit mapu ali bez zelenih mrlja.

Borac2
6 godine prije

Od pocetka 2012 kad je snimljena ta divna pjesma:
https://www.youtube.com/watch?v=pWySfRhBfw4
Samo je u njoj istina. Zato smo od prvog dana sigurni u konacnu pobjedu!

josip b t
6 godine prije

isil iz yarmuka trazio evakuaciju u istocni deier e zor ujutro javlja amn .to bi po mome sada trebalo biti slijedece pa tek onda daara.a ove sve mlati mudane sto nose djecu u koridorima ko kod nas u bljesku oružje u ruke i na front svejedno gdje najbolje afrin ionako su to vecinom obrijane bradonje ko i kodnas 95 e kuvari bolnicari

čitatelj portala
6 godine prije

Sretno, Sirijci, do slobode.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.