Teroristički napad u Strasbourgu – Terorist je trebao biti uhićen par sati ranije

Strasbourg - France
58 komentara

U napadu koji se dogodio u sinoć u Strasbourgu u Francuskoj, život su izgubile 2 osobe, a 14 ih je ranjeno, izjavio je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner u utorak navečer. Prema različitim izvorima, navodni počinitelj napada je bio na liste “S”, što znači da je predstavljao sigurnosni rizik za Francusku.

Ministar unutarnjih poslova je izjavio da su 3 osobe izgubile život u ovom napadu, a prema gradonačelniku Strasbourga, Rolandu Riesu život su izgubile 2 osobe, dok je sedam ranjenih osoba u teškom stanju. Na tiskovnoj konferenciji tijekom noći, Christophe Castaner je također rekao da je odlučio proglasiti “izvanredno stanje”.

“Vlada je upravo odlučila uvesti izvanredno stanje, uz provedbu pojačane granične kontrole i jače kontrole na svim mjestima okupljanja tijekom Božića u Francuskoj, kako bi se izbjegao rizik ponavljanja”, izjavio je AFP, Castaner.

Oko 20:00, napadač je otvorio vatru u ulici rue des Orfèvres, nakon čega je napustio mjesto zločina. Prefektura je izvijestila da vjerojatno zna identitet ubojice.

Što znamo o osumnjičenom?

Pozivajući se na svoje izvore, BFM TV je izjavio da se u utorak ujutro u domu navodnog počinitelja izvršen pretres, ali u svezi s pljačkom. Pronađene su granate. Osumnjičeni je izbjegao uhićenje. AFP dalje izvještava, citirajući izvor blizak dosjeu, da je osumnjičeni trebao biti uhićen u utorak ujutro, par sati ranije, nego je izvršio napad.

Prema navodima policijskih izvora koje navodi AFP, navodni počinitelj napada je 29-godišnji muškarac koji se vodi pod oznakom “S”. BFM TV navodi da je napadač poznat među radikalnim skupinama u Strasbourgu. Prema Le Figarou, navodni počinitelj ubojstva je Chérif C., rođen je 1989. godine.

Ubojica je ozlijeđen

Kako je izjavio BFM TV, pozivajući se na svoje izvore, napadač je taksijem napustio mjesto zločina. Vozač je tada obavijestio sigurnosne snage da je navodni napadač već bio ranjen i da je krvario.

Drugi optužuju vladu da umjesto da hvataju osobe koje prijete sigurnosti Francuske i koje su vođene pod oznakom “S” (sigurnosna prijetnja), vlasti zatvaraju žute prsluke.

Ministar unutarnjih poslova, kojeg je Emmanuel Macron uputio na lice mjesta, stigao je u Strasbourg.

Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
5 godine prije

Vjerojatno nisam jedini koji se pitao kad će i kako uslijediti prigodni teroristički napad u Francuskoj. Macronu je trebao hitno, bio on teroristički (u konačnici uvijek jest terorizam, samo je pitanje tko je idejni tvorac), kojeg organizira kakva skupina ili kao programirano puknuće nekog pojedinca.
Žuti prsluci nakon Macronovog govora su u medijskoj defanzivi. Bili bi to ionako, budući da javnosti brzo dosade i najzanimljivije priče. Rast zanimanja za neki događaj raste po eksponencijalnoj krivulji u prvim danima, dolazi do zasićenja informacijama i onda interes javnosti pada na nulu. To je poznati fenomen.
Javnost opet treba zaštitu, osjećaj sigurnosti, opet treba čvrsto vodstvo, ‘dobru’ policiju i Žuti mogu samo nijemo (ili bučno svejedno) gledati kako će im se podrška i brojnost smanjivati.

Šok
5 godine prije

Takvi su ekstremni profesori, inžinjeri i kirurzi, vole bombaške procese.

Alanis
5 godine prije

Ako kod sebe bude imao dokumenata kada ga uhite, ne pika se.

Iza_horizonta
5 godine prije

U pitanju je ‘false flag’ globalista. Trebalo je nečim skrenuti pažnju sa narastajuće pobune naroda oličene u žutim prslucima.

nonwo
5 godine prije

Od kad je izmišljen terorizam sistem uvijek ima “keca” u rukavu.

tuf
5 godine prije

Poceli su sa zabranama javnih okupljanja, kao, zbog ovog dogadjaja. Oh, kako prigodno.

frki
5 godine prije

Propali pokušaj privođenja osumnjičenog koji je u bijegu pucao , ranjen i uspio pobjeći. Oni sve to prikazali kao teroristički napad.

Laki Topalović
5 godine prije

Jooj ta “demokracija” ili “Dok ne počini nikakvo djelo nikoga se ne može suditi za misli i namjeru”. Neka vi odvedu Manolića , dok je živ, nek im ustroji obavještajne službe, bolje će proći. Po starom zakonu Ozne, svaki “reakcionarni element”, u ovom slučaju “gospoda” s popisa “S” , imala bi tri “flastera” koji bi se smjenjivali 24 sata dnevno. Ne bi mrdnuo , a da se ne zna.

Bruno
5 godine prije

Ovo je samo veliki znanstvenik koji je došao obogatiti europsku kulturu. Ovo se u Europi zove kulturnim obogaćenjem. Nije to ništa posebno i ne treba se uzbuđivati zbog toga. Političari će se dignuti na stražnje noge tek kad strada nekoliko debelih, ugojenih, debelih političara. Do tada, ovo možemo smatrati protestom velikog islamskog fizičara protiv globalnog zatopljenja koje ga je natjeralo da napusti svoju zemlju.

jezevakucica
5 godine prije

Svima koji na bilo koji način imaju veze sa Logičnim,želim sretnu 2019godinu!

palermo
5 godine prije

Očito Francuzi nisu stigli eliminirati sve teroriste po Siriji i Iraku, a koji su francuski državljani, kada je postalo jasno da Assad ne ide nigdje iz Damaska.
Mada u slučajnosti ne vjerujem, pogotovo u politici, možda je uistinu “timing” napada slučajnost, u jeku ovog masovnog nezadovoljstva naroda.

Bruno
5 godine prije

Ma to je samo pojedinačni slučaj. Doduše, n+1 pojedinačni slučaj. Neki pripadnik bijelih kaciga iz Sirije nije dobio svoju dnevnicu…

Bruno
5 godine prije

Raspistoljio se i ovaj doktor inženjer iz Magreba…

Crni žutokljunac
5 godine prije

Ko zna kolko je takvih prošlo među izbjeglicama i migrantima? Zato ih se i usmjerava u Evropu,da se stvara kaos.Mi svi smo na udaru takve planske politike močnika.Gospodarima kaosa je ovo igra u kojoj nemaju dostojnih protivnika.Najgore za nas slijedi poslije kaosa koji pomalo dolazi.Kad dođe do nereda,mi se dijelimo po vjeri,naciji i sl.,i nije problem okrenut nas jedne na druge.Kad smo mi zaokupljeni jedni drugima i mržnjom,gubimo i ono malo racionalnosti i zreli smo za svakakva uvaljivanja odozgo.

Ante
5 godine prije

Mišljenja sam da je planirao napad na predsjednika sada bi bio uhićen. Ovak su napad iskoristili da za neke svoje ciljeve.

alan ford
5 godine prije

uvijek isti scenarij: -počinitelj je “otprije bio poznat policiji” i obavještajnim službama, i eto policija ga taman htjela uhapsiti 2 sata ranije..a on baš onda napravi “teroristički napad”.. jebem mu miša, kako nam izmače… ha, ha, ha, ha – svaki počinitelj dosada je od ranije bio “poznat policiji”.. i ona čečenska braća koja su prije desetak godina u Bostonu kobajagi izvršili teroristički napad na maratonu, i oni koji su prije 4 godine izvršili napad na redakciju Charlie Hebdo u Parizu, i oni koji su izvršili napad na koncertu u Parizu, i oni iz Brisela, i onaj navodni Anis Amri, koji je preklani uoči Božića navodno kamionom se zabio u božićnu tržnicu.., itd… itd… taman ovi “žuti prsluci” ovih dana malo posijali nereda i onda ciohazarski gospodari kaosa koji drže ruku u guzici svojoj lutki Makarončiću i pokreću lutkicu, rekli – ajmo opet malo jedan “teroristički napad”, baš pogodno vrijeme uoči… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

ono kada vlasti i policija uvijek saopćavaju onu otrcanu frazu: počinitelj se u zadnje vrijene “radikalizirao”, čitaj: CIA, Mosad i izraelska braća. Bin-Salamanove vehabije iz Saudijske Arabije su ga “obradili” Tako je bilo i u slučaju onog Anisa Amrija. prije 2 godine u Berlinu. Nakon što je izvšrio teroristički čin, ovako ide zapišavanje u zdrav mozak: 1.- u javnosti se saopći: počinitelj je od ranije bio poznat policiji, i bio je pod prismotrom 2.- počinitelj ostavio osobne dokumente na mjestu zločina. Pošto je taj Amri nije imao ni putovnicu, ni ništa, već samo izbjeglički status, takozvani “duldung”, i on ponio duldung sa sobom, i ostavio ga u kamionu, na mjestu zločina, nakon što je izvršio teroristički čin. Duldung je komadić papira. Znači strašni radikalni terorist, pošto nema nikakvih drugih osobnih dokumenata, na kojemu piše njegovo ime prezime, jedino ovaj duldung, i on sa sobom nosi taj komadić papira, da bi… Čitaj više »

Car
5 godine prije

Pa u ovom zapadnom demokratskom društvu ,čim ljudi protestvuju za socijalna prava odma se desi neki teriristički napad.Kakva slučajnost!!!

Fatih
5 godine prije

VADIONA ZA MACRONA.
PROVALJENA PRICA!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.