Teroristički napad u Strasbourgu – Terorist je trebao biti uhićen par sati ranije

Strasbourg - France
58 komentara

U napadu koji se dogodio u sinoć u Strasbourgu u Francuskoj, život su izgubile 2 osobe, a 14 ih je ranjeno, izjavio je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner u utorak navečer. Prema različitim izvorima, navodni počinitelj napada je bio na liste “S”, što znači da je predstavljao sigurnosni rizik za Francusku.

Ministar unutarnjih poslova je izjavio da su 3 osobe izgubile život u ovom napadu, a prema gradonačelniku Strasbourga, Rolandu Riesu život su izgubile 2 osobe, dok je sedam ranjenih osoba u teškom stanju. Na tiskovnoj konferenciji tijekom noći, Christophe Castaner je također rekao da je odlučio proglasiti “izvanredno stanje”.

“Vlada je upravo odlučila uvesti izvanredno stanje, uz provedbu pojačane granične kontrole i jače kontrole na svim mjestima okupljanja tijekom Božića u Francuskoj, kako bi se izbjegao rizik ponavljanja”, izjavio je AFP, Castaner.

Oko 20:00, napadač je otvorio vatru u ulici rue des Orfèvres, nakon čega je napustio mjesto zločina. Prefektura je izvijestila da vjerojatno zna identitet ubojice.

Što znamo o osumnjičenom?

Pozivajući se na svoje izvore, BFM TV je izjavio da se u utorak ujutro u domu navodnog počinitelja izvršen pretres, ali u svezi s pljačkom. Pronađene su granate. Osumnjičeni je izbjegao uhićenje. AFP dalje izvještava, citirajući izvor blizak dosjeu, da je osumnjičeni trebao biti uhićen u utorak ujutro, par sati ranije, nego je izvršio napad.

Prema navodima policijskih izvora koje navodi AFP, navodni počinitelj napada je 29-godišnji muškarac koji se vodi pod oznakom “S”. BFM TV navodi da je napadač poznat među radikalnim skupinama u Strasbourgu. Prema Le Figarou, navodni počinitelj ubojstva je Chérif C., rođen je 1989. godine.

Ubojica je ozlijeđen

Kako je izjavio BFM TV, pozivajući se na svoje izvore, napadač je taksijem napustio mjesto zločina. Vozač je tada obavijestio sigurnosne snage da je navodni napadač već bio ranjen i da je krvario.

Drugi optužuju vladu da umjesto da hvataju osobe koje prijete sigurnosti Francuske i koje su vođene pod oznakom “S” (sigurnosna prijetnja), vlasti zatvaraju žute prsluke.

Ministar unutarnjih poslova, kojeg je Emmanuel Macron uputio na lice mjesta, stigao je u Strasbourg.

58
Ostavite komentar

avatar
10000
19 Grupirani komentari
39 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
55 Komentatori
SardelinononwoFatihIvi tzCar Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
tuf
Gost
tuf

Poceli su sa zabranama javnih okupljanja, kao, zbog ovog dogadjaja. Oh, kako prigodno.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Vjerojatno nisam jedini koji se pitao kad će i kako uslijediti prigodni teroristički napad u Francuskoj. Macronu je trebao hitno, bio on teroristički (u konačnici uvijek jest terorizam, samo je pitanje tko je idejni tvorac), kojeg organizira kakva skupina ili kao programirano puknuće nekog pojedinca. Žuti prsluci nakon Macronovog govora su u medijskoj defanzivi. Bili bi to ionako, budući da javnosti brzo dosade i najzanimljivije priče. Rast zanimanja za neki događaj raste po eksponencijalnoj krivulji u prvim danima, dolazi do zasićenja informacijama i onda interes javnosti pada na nulu. To je poznati fenomen. Javnost opet treba zaštitu, osjećaj sigurnosti, opet… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Cudi me da ga sa tolikim crvenim krugom oko glave nisu na vrijeme sprijecili.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Umpah Pah:
NISTEMESHVATILIJERSAMHTIONESTOSASVIMDRUGODANAPISEM!

Lurker
Gost
Lurker

Mozda nisu htjeli… Ovaj napad ce bas zgodno okoncati zute prsluke…

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

U pitanju je ‘false flag’ globalista. Trebalo je nečim skrenuti pažnju sa narastajuće pobune naroda oličene u žutim prslucima.

nonwo
Gost
nonwo

Od kad je izmišljen terorizam sistem uvijek ima “keca” u rukavu.

Helena
Gost
Helena

Treba im jednom za svagda izbiti tog keca iz rukava. Da su Francuzi pametni, krenuti u građansku neposlušnost i svi na ulice i zahtevati ostavku predsednika i cele vlade jer nisu sposobni da zaštite građane, pošto je počinilac terorističkog napada od ranije poznat policiji, a bio na slobodi. Ko zna koji put. Pa nek hapse sve građane Francuske. I nešto mislim da Žuti prsluci neće ispoštovati vanredno stanje.

kiki
Gost
kiki

Pitanje je hoće li znat odigrat tu kartu…
Uvjek postoje suprotni interesi policije i tajnih službi…koje bi uvjek još podataka

nonwo
Gost
nonwo

U”izvanrednom” stanju i “borbi protiv terorizma” sva su represivna sredstva dozvoljena…To sad više nije isto….Nije im dugo trebalo da se dosjete,organiziraju i sprovedu…Uhodani bandoljerosi…
Ustvari,odavno je predviđena/smišljena ta mogućnost Patriot aktom…ili kako se već zove….
Ako nam ne pašeš,terorist si,….i nemaš više apsolutno nikakva prava…nema suđenja,zatvoren si a da nitko ne zna ni gdje ni zašto ni do kada…
Borba protiv “terorizma” je diktatura…

alan ford
Gost
alan ford

uvijek isti scenarij: -počinitelj je “otprije bio poznat policiji” i obavještajnim službama, i eto policija ga taman htjela uhapsiti 2 sata ranije..a on baš onda napravi “teroristički napad”.. jebem mu miša, kako nam izmače… ha, ha, ha, ha – svaki počinitelj dosada je od ranije bio “poznat policiji”.. i ona čečenska braća koja su prije desetak godina u Bostonu kobajagi izvršili teroristički napad na maratonu, i oni koji su prije 4 godine izvršili napad na redakciju Charlie Hebdo u Parizu, i oni koji su izvršili napad na koncertu u Parizu, i oni iz Brisela, i onaj navodni Anis Amri, koji… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@alan ford:
Mozda su se upoznali u Afriki?

alan ford
Gost
alan ford

ono kada vlasti i policija uvijek saopćavaju onu otrcanu frazu: počinitelj se u zadnje vrijene “radikalizirao”, čitaj: CIA, Mosad i izraelska braća. Bin-Salamanove vehabije iz Saudijske Arabije su ga “obradili” Tako je bilo i u slučaju onog Anisa Amrija. prije 2 godine u Berlinu. Nakon što je izvšrio teroristički čin, ovako ide zapišavanje u zdrav mozak: 1.- u javnosti se saopći: počinitelj je od ranije bio poznat policiji, i bio je pod prismotrom 2.- počinitelj ostavio osobne dokumente na mjestu zločina. Pošto je taj Amri nije imao ni putovnicu, ni ništa, već samo izbjeglički status, takozvani “duldung”, i on ponio… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja

tako to ide, sve po redu, svi teror. ispadi imaju svoje zaledje tj. kontrolu drzavnih organa i tajnih sluzbi. za svaki pojedini napad znali su alternativci iznijeti dokaze i indicije, koje su raskrinkale msm fake news. u njem. je izislo stivo – s. schubert – destabilizacija njemacke. tu on objasnjava, kako je pola g prije “teror-napada” cia pritisnula njem. organe da ne uhite a. amrija. zasto? da izvrsi napad? zna se, da po njem. vojarnama isilovci dobivaju gratis poduku o oruzju. vjezbe za suzbijanje pobune i nemira po ulicama stiti vojska. o preko 600.000 kriminala novijih migranata suti i drzavni… Pročitaj više »

kiki
Gost
kiki

Ti ‘njemački organi’ koji su htjeli hapsiti do sad su vjerojatno zamijenjeni podobnima…može i neka druga riječ…

Ivi tz
Gost
Ivi tz

Drug imaš piće od mene.svaka čast.fino objašnjeno.živio.

Bruno
Gost
Bruno

Ma to je samo pojedinačni slučaj. Doduše, n+1 pojedinačni slučaj. Neki pripadnik bijelih kaciga iz Sirije nije dobio svoju dnevnicu…

Bruno
Gost
Bruno

Ovo je samo veliki znanstvenik koji je došao obogatiti europsku kulturu. Ovo se u Europi zove kulturnim obogaćenjem. Nije to ništa posebno i ne treba se uzbuđivati zbog toga. Političari će se dignuti na stražnje noge tek kad strada nekoliko debelih, ugojenih, debelih političara. Do tada, ovo možemo smatrati protestom velikog islamskog fizičara protiv globalnog zatopljenja koje ga je natjeralo da napusti svoju zemlju.

Šok
Gost
Šok

Takvi su ekstremni profesori, inžinjeri i kirurzi, vole bombaške procese.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Te gluposti da među Arapima nema školovanih ljudi si pročiato ne znam gdje. Uzmi samo vođu sirijske Al-Qaede. Rodom je s neke selendre na Golanu i bio je toliko nadaren da mu je država dala stipendiju za studij medicime u Damasku. Mislim da je uspješno da prve dvije godine i otišao u iračku Al-Qaedu 2003. Koliko ti fakulteta imaš?

Šok
Gost
Šok

“Koliko ti fakulteta imaš?”
Dva! I položio dva stručna.

A ti profesore, ljubitelju siromašnih stipendista sa neke selendre na Golanu nadarenih za Al-Qaedu?

“zato u Hrvatskoj “čak” 7% građana završi fakultete”
Šteta da ih nije više pa ne bi morali bježati iz zemlje, a i ti bi bio bogatiji i pismeniji.

kiki
Gost
kiki

Otkud i otkad podatak od samo 7%?

Sardelino
Gost
Sardelino

Negdje pročitah ili čuh da bjelačka populacija ima u prosjeku najniži kvocijent inteligencije.
Kopaj malo, možda ćete i Vi naći taj podatak.

Ljubiša S.
Gost
Ljubiša S.

Laki Topalović,palermo,Bruno
Uvek se možete odseliti među obrazovane arape, sretan put.

palermo
Gost
palermo

A zato u Hrvatskoj “čak” 7% građana završi fakultete – sve sami liječnici, inženjeri, znanstvenici po dijaspori…

Bruno
Gost
Bruno

Upravo tako.

Alanis
Gost
Alanis

Ako kod sebe bude imao dokumenata kada ga uhite, ne pika se.

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Svima koji na bilo koji način imaju veze sa Logičnim,želim sretnu 2019godinu!

Histrion
Gost
Histrion

Malo si Uranela, kućice, a i Diabolik.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Histrion:
OD SRCA HVALA ZA URANELU I DIABOLIKA !!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

I POLJUBAC JEZEVOJKUCICI (ALI OPREZAN DA SE NE UBODEM)!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Hvala Umpah.pusa i tebi i ne brini kupio sam kod kineza soft bodlje za spešl prilike!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Histrione,dooobar!!?

Bruno
Gost
Bruno

Polako, 2018. još traje. Kuda ti se žuri?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Bruno:
Sto je to par dana za ”KINZAL”?

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Bruno,načuo sam da u službeni posjet u RH umjesto Merkel dolazi Alzhajmer pa reko’dok se još sjećam da i poželim!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Uskoro se sastaju Trump,Boris Brezovic,Putin i Asad zajedno na trodnevni razgovor.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Korekcija(ispravka):
Venezuela:
Uskoro se sastaju Trump,Boris Brmster,Putin i Asad,
zajedno na trodnevni razgovor!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

A ja i 2020-tu!

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Umpah,care.Foto finiš je limunada.Za cijelu godinu si me sašio.Toooo!

frki
Gost
frki

Propali pokušaj privođenja osumnjičenog koji je u bijegu pucao , ranjen i uspio pobjeći. Oni sve to prikazali kao teroristički napad.

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac

Ko zna kolko je takvih prošlo među izbjeglicama i migrantima? Zato ih se i usmjerava u Evropu,da se stvara kaos.Mi svi smo na udaru takve planske politike močnika.Gospodarima kaosa je ovo igra u kojoj nemaju dostojnih protivnika.Najgore za nas slijedi poslije kaosa koji pomalo dolazi.Kad dođe do nereda,mi se dijelimo po vjeri,naciji i sl.,i nije problem okrenut nas jedne na druge.Kad smo mi zaokupljeni jedni drugima i mržnjom,gubimo i ono malo racionalnosti i zreli smo za svakakva uvaljivanja odozgo.

palermo
Gost
palermo

Očito Francuzi nisu stigli eliminirati sve teroriste po Siriji i Iraku, a koji su francuski državljani, kada je postalo jasno da Assad ne ide nigdje iz Damaska.
Mada u slučajnosti ne vjerujem, pogotovo u politici, možda je uistinu “timing” napada slučajnost, u jeku ovog masovnog nezadovoljstva naroda.

Maja
Gost
Maja

orema jednoj sluzbenoj verziji, imaju vec ca 26.000 “spavaca”.

Ante
Gost
Ante

Mišljenja sam da je planirao napad na predsjednika sada bi bio uhićen. Ovak su napad iskoristili da za neke svoje ciljeve.

Bruno
Gost
Bruno

Raspistoljio se i ovaj doktor inženjer iz Magreba…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Jooj ta “demokracija” ili “Dok ne počini nikakvo djelo nikoga se ne može suditi za misli i namjeru”. Neka vi odvedu Manolića , dok je živ, nek im ustroji obavještajne službe, bolje će proći. Po starom zakonu Ozne, svaki “reakcionarni element”, u ovom slučaju “gospoda” s popisa “S” , imala bi tri “flastera” koji bi se smjenjivali 24 sata dnevno. Ne bi mrdnuo , a da se ne zna.

palermo
Gost
palermo

Preventivno ih se makne iz društva… do daljnjega.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Svakako treba nekom Lakiju dati ovlasti da procjenjuje reakcionarne elemente, unaprijed rješava sve potencijalne teroriste po kratkom postupku, pogotovu one od koljena, čiji su i roditelji naginjali ‘reakcionarstvu’. Udbaški mentalitet je više traga ostavio po DNK u generaciji na odlasku (u vječna lovišta, tamo će od jutra do sutra ganjati reakcionare), nego što bi se ijedan GMO genetičar usudio ostaviti u svom radu s biljkama.

Josip
Gost
Josip

Laki ta tvoja OZNA i UDBA su poštedjele ove današnje kriminalce u svim novonastalim zemljama bivše Jugoslavije uključujući i Arkana. Toliko o tim spasiteljima koje priželjkuješ.

Damir
Gost
Damir

Laki kako možeš prizivati Manolića koji je mirno gledao kako uklanjaju obitelj Zec?

kiki
Gost
kiki

Da, elektronski nadzor je super, ali klasične metode imaju velike prednosti…

Car
Gost
Car

Pa u ovom zapadnom demokratskom društvu ,čim ljudi protestvuju za socijalna prava odma se desi neki teriristički napad.Kakva slučajnost!!!

Fatih
Gost
Fatih

VADIONA ZA MACRONA.
PROVALJENA PRICA!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik