Thierry Meyssan: “Žuti prsluci” i čiji je dužnik Emmanuel Macron?

Kravis
53 komentara

Predsjednik Macron se često predstavlja kao “Rothschild Boy”. To je istina, ali sekundarna. Thierry Meyssan pojašnjava kako Macron pobjedu u izbornoj kampanji uglavnom duguje Henryu Kravisu, vlasniku jedne od najvećih svjetskih financijskih tvrtki, ali i NATO paktu, a ovaj dug traži da riješi krizu s prosvjedničkim pokretom “Žutih prsluka” koji peti vikend zaredom prosvjeduju diljem Francuske.

Emmanuel Macron se nije osjećao predodređenim za karijeru u politici. Kao mladić se nadao se da će postati filozof, onda je postao visoki državni službenik i poslovni bankar. Kako bi mu dobio pomoć na tom putu, posjećivao je elitu Francusko-američke zaklade i njemačkog Marshallovog fonda Sjedinjenih Država.

U ovom je miljeu upoznao Henrya i Marie-Josée Kravis u njihovom stanu na Park aveniji u New Yorku. Bračni par Kravis, gorljive pristaše američke Republikanske stranke, među velikim su svjetskim akterima koji politiku kroje izvan dometa medija. Njihova tvrtka KKR & Co. Inc. je, kao Blackstone i Carlyle Group, jedan od glavnih svjetskih investicijskih fondova.

“Emmanuelova znatiželja za “očitom stavom” bila je fascinantna, kao i sposobnost da sami kažete da možete učiniti sve što ste zamislili. Imao je žeđ za znanjem i želju da razumije kako stvari funkcioniraju, ali bez imitacije ili kopiranja bilo koga. U tome je ostao potpuni Francuz”, izjavila Marie-Josée Drouin, kasnije gospođa Kravis.

Uz dvostruku preporuku, para Kravis i Jean-Pierre Jouyeta, prijatelja Françoisa Hollandea i Nicolasa Sarkozya, Macron se je integrirao u zatvoreni krug tima Hollandeove kampanje. U elektroničkoj pošti upućenoj američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton, direktorica političkog planiranja Jake Sullivan je imenovala četvoricu glavnih članova tima za kampanju socijalističkog kandidata, uključujući i tada nepoznatog Emmanuela Macrona. Navodi da će Macron vjerojatno postati prvi čovjek francuskog Ministarstva financija.

Međutim, kada je François Hollande izabran, Emmanuel Macron je postao pomoćnik glavnog tajnika Elizejske palače i preuzima političku funkciju. Čini se da je imao ambicije da naslijedi Jean-Pierrea Jouyeta kao ravnatelj Fonda za depozite i pošiljke, koji je u svibnju 2014. povjeren glavnom tajniku Elizejske palače.

Nekoliko dana kasnije je Macron, na prijedlog bračnog para Kravis, pozvan u Klub Bilderberg, gdje je održao snažan govor na savršenom engleskom jeziku, govoreći protiv svog šefa Françoisa Hollandea. Kad se vratio u Pariz, podnio je ostavku u Hollandeovoj vladi.

Bračni par Kravis je među glavnim stupovima Kluba Bilderberg, kojim upravlja Marie-Josée Drouin-Kravis. Suprotno uvriježenom mišljenju, Bilderberg nije mjesto gdje se donose odluke. Arhivi svjedoče o činjenici da su klub stvorili CIA i MI6, a potom je postao tijelo utjecaja NATO pakta, koji izravno brine za njegovu sigurnost. Budući da je Macronov govor dobro primljen, postao je jedan od ljudi od povjerenja NATO pakta u Francuskoj.

Nakon što je napustio politiku, Macron se u nju više nije se želio vratiti. Obrazložio je to u više navrata i govorio kako želi postati sveučilišni profesor. Uz pomoć esejista Alaina Minca, koji je primljen u Klub Bilderberg 2008. godine, stekao je mjesto na Berlinskom sveučilištu, a drugo na Londonskoj školi ekonomije, ali nije mogao pronaći mjesto na Harvardu.

Međutim, u kolovozu 2014. godine, tri mjeseca nakon što je “napustio politiku”, na prijedlog Jean-Pierre Jouyeta, koji je u Klub Bilderberg primljen 2009. godine, François Hollande ga je imenovao za ministra gospodarstva, industrije i digitalne tehnologije.

U knjizi objavljenoj 2018. godine, François Hollande tvrdi kako je to bila njegova ideja. Može i biti da je bilo tako, ali bi to značilo da bivši francuski predsjednik nije bio obaviješten o Macronovom govoru na sastanku Kluba Bilderberg, iako je tamo bio prisutna i jedan od njegovih ministrica i bliska prijateljica Fleur Pellerin.

VIDEO – Henry Kravis i bivši zapovjednik CIA-e general David Petraeus 2014.

U prosincu 2014. je Henry Kravis stvorio vlastitu obavještajnu agenciju, KKR Global Institute. Za čelnika je imenovao bivšeg ravnatelja CIA-e, generala Davida Petraeusa. S Kravisovim privatnim fondovima, bez da je o tome obavještavao Kongres, Petraeus je vodio  operaciju “Timber Sycamore” koju je pokrenuo predsjednik Barack Obama.

To je bila najveća trgovina oružja u povijesti u koju je bilo umiješano najmanje 17 država i prodano je na tisuće tona oružja vrijedno nekoliko milijardi dolara. U tom su poslu Kravis i Petraeus postali su glavni dobavljači oružja za ISIL.

Francuski predsjednik Bilderberga, Henri de Castries, pozvao je zamjenika gradonačelnika Le Havrea, Edouarda Philippea na godišnji sastanak, koji je tom prigodom održan u lipnju 2015. u Austriji. Philippe je trebao ponovno biti pozvan u svibnju 2016., ovaj put u Njemačkoj. Tijekom predsjedničke kampanje u Francuskoj, Henri de Castries i Edouard Philippe su podržali François Fillona, ali su ga odbacili čim je Jean-Pierre Jouyet predao financijske dokumente koje je prikupio od Inspektorata financija o sumnjivim poslovima gospođe Fillon. Skandal s nezakonitim isplatama stotina tisuća eura državnog novca svojoj supruzi je pokopalo Françoisa Fillona i u kampanju ulazi Emmanuel Macron.

U travnju 2016. Emmanuel Macron je utemeljio je svoj politički pokret ili stranku “En Marche“, čija je marketinška strategija kopirana od “Kadime” Ariela Sharona kako bi se pretvarala da nije ni  ni “desna” ni “lijeva” stranka. Što se Macronovog programa tiče, izgrađen je na bilješkama Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, nastale 1948. u sklopu Marshallovog plana s ciljem rekonstrukcije europskog gospodarstva razorenog u Drugom svjetskom ratu, te Instituta Montaigne, kojim je predsjedao Henri de Castries.

Zapravo, “En Marche” je nastao u uredima Instituta Montaigne, ali je Castries zavaravao Fillona da je to bila čista podudarnost i da nije podržao Macrona. Mjesecima je nastavio pričati Fillonu da je spreman postati njegov premijer.

U početku se financiranje pokreta “En Marche” uopće nije nadziralo. Bila je to jednostavna udruga koja je dobivala darove iz inozemstva. Imena sponzora nisu otkrivena ni poreznom uredu, a jedan od njih bio je i milijarder Henry Kravis.

Tijekom svoje kampanje se Emmanuel Macron redovito susretao s bivšim predsjednikom Međunarodnog monetarnog fonda, Dominiqueom Strauss-Kahnom. Ovi su susreti prestali tek kad je o njima počeo pisati Le Parisien.

Dominique Strauss-Kahn, također član Kluba Bilderberg od 2000. godine, donio je Macronu i podršku visokih vladinih dužnosnika i francuskog menadžmenta.

U lipnju 2018. ministar za mlade i nacionalno obrazovanje, Jean-Michel Blanquer, pozvan je na prijedlog Henria de Castriesa na godišnji sastanak Kluba Bilderberg, koji se ovaj put održao u Italiji. Ovaj odvjetnik, stručnjak za ustavno pravo, uvijek je povezivao političku znanost i obrazovanje. Bio je jedan od tri središnja ravnatelja Ministarstva obrazovanja, a zatim direktor prestižne “Ecole Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales” (ESSEC). Dugi niz godina je poznavao Castriesa, kojega je posjećivao u Institutu Montaigne.

Kada je u Francuskoj počela kriza “Žutih prsluka”, brzo je postalo očito da je to bio duboki problem koji se mogao riješiti samo rješavanjem pitanja globalnih financija, što predsjednik Macron ne može učiniti. Tijekom svoje izborne kampanje on je iznenadio sponzore na večeri u New Yorku optužbama protiv takozvane “financijalizacije gospodarstva”. Bila je to samo izborna retorika. Gospodin i gospođa Kravis su Macrona pozvali na odgovornosti i objasnili mu da je “financijalizacija” sustav koji im omogućava da dobivaju “zarađene otkupnine”, koje su ih napravile onim što jesu.

Suočen s pokretom “Žutih prsluka”, predsjednik Macron će morati žrtvovati svog premijera, gotovo sigurno zbog gubitka sljedećih izbora za Europski parlament u svibnju 2019. Ali ako Edouard Philippe mora ostati još pet mjeseci, tko će ga zamijeniti? Kada financiranje svoje izborne kampanje i izbor svog premijera dugujete NATO paktu, nezamislivo je da ga zamijenite bez da prvo put pozovete sjedište Sjevernoatlantskog saveza u Bruxellesu. Idealan kandidat za taj posao bi stoga bio aktualni ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer, zaključuje Thierry Meyssan.

U ovom opisu Meyssan i ne spominje “Žute prsluke” i njihove zahtjeve. Kao da sumnja da pokret može ozbiljnije ugroziti okove u kojima se nalaze sve francuske institucije. Problem parlamentarnih liberalnih demokracija i jeste taj što je svako zamjenjiv i ostavka bilo kojeg dužnosnika ne znači baš ništa. Imaju li “Žuti prsluci” snage da se bore protiv sustava, ne protiv Macrona osobno, koji trenutno vodi Francusku, a već sutra ne mora biti predsjednik? Logičan je scenarij da bi na njegovo mjesto došao novi kandidat, koji bi provodio istu politiku kakvu je vodio on, a prethodno François Hollande i Nicolas Sarkozy. Jedino čemu se možemo nadati je da će pokret “Žutih prsluka” razbiti staru “ustavotvornu paradigmu” u kojoj su se ujedinjavali ljevica, centar, liberali i republikanci, samo kako na vlast ne bi došli takozvani “fašisti” Marine Le Pen ili neki drugi kandidat koji nije dio spomenute hobotnice koja je Macrona dovela na vlast i od njega traži da riješi ovaj problem kako god zna.

Voltairenet

Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
5 godine prije

Kakav politički triler i prilično se dobro uklapa u sliku događanja “u pozadini”. Ima tu mnogo interesantnih detalja, čini mi se da sada vidim jasnije kako je došlo do sukoba između Moćnika i “Finansijerosa” ali sada bih istakao nešto više nego očigledno. Makron je došao na vlast uz veliku pomoć NATO-a a sada forsira kampanju formiranja EU vojske dok je NATO veliki protivnik ove inicijative: Logično je da je NATO protiv EU vojske ali koga Makron laže: NATO ili Merkelovu. Ili i Merkelova zajedno sa Makronom laže EU – gde si Agata, samo bi nam ti mogla pomoći. p.s. juče je formirana “vojska Kosova” uz neskrivenu pomoć SAD a uz protivljenje NATO (Vučić u obraćanju tim povodom zahvaljuje podršci iz Rusije, Kine i Stoltembergu – molba za redakciju: napravite nam ikonicu koju ćemo koristiti kao znak da se krstimo). Podrška SAD Kosovu je logična ali NATO… Nešto se veliko valja… Čitaj više »

eu kolonija
5 godine prije

upravo to je bit problema. francuska je izgubila suverenitet I podpala pod utjecaj anglosaksonaca. francuska mora povratiti suverenitet I postati neovisna država a onda mjenjati sustav koji iz francuske isisava novac

Laki Topalović
5 godine prije

Dakle, sve što priča Macron o EU vojsci – laže, baš kao što laže i Merkel. Svi laži jer su ove institucije izgrađene na lažima. Lagao je Tsipras, lažu i Salvini i Di Maio, evo sad je Salvini bio u Izraelu i Hezbollah proglasio teroristima, a Izrael bastionom demokracije. U četvrtak ili petak Italija nije rekla ni slovo oko sankcija Rusiji, a Salvini i njegova četiri zastupnika su u EU Parlamentu sjedili s majicama – NE sankcijama protiv Rusije!!!! Talijanski analitičari , neovisni i antiEU kažu da sve ovo farsa i prevara kao Tsipras i da je Salvini malo bezobrazniji Renzi, “da se raja ne dosjeti”, ali su im politike iste – atlantističke i neoliberalne. Dakle za Macrona znamo, znamo i da ga je Attali vodao po hodnicima moći , kao i da će biti odbačen (uz otpremninu) kad dođe vrijeme, ali je jadno da nema drugih. Tko god se… Čitaj više »

Alanis
5 godine prije

Išla sam guglat tko je g. Henry Kravis … na wikipedii, druga riječ kojom se dočarava ličnost spomenutog – FILANTROP.
Zatvorila sam članak.

giordano bruno
5 godine prije

Francuska bi trebalo da bude za Zapadni svet ono sto je Rusija za Istocni.
Zasto ona to nije, a jedina je zemlja u tom svetu koja je nuklearna sila.
Dvoglava azdaja je imperija sa dve drzave pa se sama po sebi izdvaja.

Georgij Žukov
5 godine prije

Gotovo u svakom tekstu i komentarima svijesno ili podsvijesno trazimo rjesenje konflikta u nama ili izvan nas .Pocetak moguce psiholoske transformacije jest upravo promjena mentalne matrice(misljenja) ,koja je nazalost kod vecine ljudi fokusirana na ono sto NE volimo . Shvatiti sto volimo i nakon toga djelovati u tom pravcu jest samo po sebi jedna vrsta metamorfoze koja vodi ka ispunjenijem i sretnijem zivotu bez obzira na okolnosti u kojima se trenutno nalazimo, odnosno kada je u fokusu nasih misli ono sto volimo to se manifestira kroz pozitivne emocije .U tom kontekstu moj dobronamjeran savjet redakciji da ubaci u svoje tekstove vise pozitivnih vijesti , one postoje samo ih treba htjeti vidjeti .
Mi smo ili postajemo ono sto mislimo !

palermo
5 godine prije

Maknete Macrona, a sustav ostaje isti. A kao zna se tko stoji iza Putina – da nije vojska, i sam Šojgu, onako žestoko reagirala nakon rušenja Iljušina-20, S-300 ne bi niti prismrdio Siriji.
Možda se Macron oteo kontroli – sastajao se sa Strauss-Kahnom, kojeg je Deep State i eliminiralao sa mjesta šefa MMF-a. Čim je počeo spominjati europsku vojsku, eto odjednom, “slučajno” navala žutih prsluka.

alan ford
5 godine prije

Dobar članak, samo nekoliko dopunskih informacija: Henry Kravis– hazar, član glavnog odbora grupe Bilderberg, kao i njegova žena Marie Jose Kravis, inače frankokanađanka. KKR (Kohlberg Kravis Roberts),– veliki “investicijski” (čitaj; lihvarski koncern), vlasnici Henry Kravis i njegova dva rođaka Jerome Kolhberg Jr. i George Roberts- svi hazari. Potpuno je nebitno, što je Henry Kravis član Republikanske stranke, bitnije je da on član glavnog odbora Rokefellerovog “Vijeća za vanjske poslove” (CFR), legla duboke države. Članovi CFR-a su i Kissinger, Soros, Clinton., Bush, John Kerry, Madelaine Albright, Michael Bloomberg (vlasnik TV Bloomberg), Rupert Murdoch (vlasnik Tv Sky, novina The Sun i još stotinjak drugih medija), Lloyd Blankfein (šef Goldman Saksa), Devon Sharma (šef rejtniške agencije “Standard Poors”), Janet Yellen (donedavna predsjednica FED-a), Jerome Powell (novi predsjednik FED-a)… Fared Zakharia i David Gergen glavni urednici CNN-a).. i mnogi drugi, ukupno 5000 članova, cijela američko-cionistička mafija KKR je vrhovni vlasnik regionalne tv N1 i… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

a što se tiče žutih prsluka, rotšildsko-bilderbergova duboka država u Francuskoj je u pravo vrijeme aktivirala još jednog svog “terorista”, dresiranog od strane CIA-e, Mi6 i Mosada, i on je izvršio “teroristički napad” i onda su ga nakon 3 dana policajci “ubili”, baš kako sam i prognozirao da će biti u toj otrcanoj kazališnoj predstavi. I to odbjegli “terorist” se šetkao po ulici u gradskoj četvrti Strasbourga u kojoj je živio i policajci ga slučajno sreli, on prvi pucao, policajci uzvratili, i ubili ga , ha, ha, isti scenarij kao u slučaju Anisa Amrija, prije 2 godine. I taj “teroristički napad” već je pokazao svoj učinak: prosvjedi žutih prsluka danas su već znatno oslabili i to je početak njihovog kraja. Zapravo oni od početka nisu imali šanse. Francuka je već gotova, propala, kao i Njemačka, Nizozemska. Belgija, skandinanvske držad, Britanija… finito. nema im više spasa, jer je postotak Francuza, koji… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

kakvi su ti “inevesticijski koncerni” kao KKR, Blackstione/Blackrok i slični? To su, ono što se kaže, “skakavci” predstavnici “skakavačkog kapitalizama”. Ovaj pojam “skakavački kapitalizam” inače je prvi upotrijebio bivši političar njemačkog SPD.a, Franz Muenterfering, 90-ih godina, Dakle ti “investicijski koncerni” i “investicijske banke” kao Blackrok, rade kao invazija skakavaca, koji opustoše jedno polje, i onda idu na drugo polje i tako redom, Ti “investori” dakle vrebaju na burzama, i kupuju jeftino firme i poduzeća, onda ih isisaju i opljačkaju koliko je moguće, i onda ih na burzama opet prodaju po skupljoj cijeni. I onda idu dalje na slijedeće “polje” kao skakavci, odnosno na slijedeću žrtvu, A plaćene sluge, kao Merkelica, Macron i skoro svi ostali europski političari, Plenković također, ovim “skakavcima” i krvopijama, donošenjem liberalnih zakona i oslobađanjem od poreza, omogućuju taj “skakaački kapitalizam”. Da su ciohazari daleko najbrojniji u tom “skakavčkom kapitalizmu” ne treba posebno naglašvati. A Soros je… Čitaj više »

bbbb
5 godine prije

On da mi objašnjava što odabrani rade između sebe i hebu sve ostale, ma goni se…………………..

kiki
5 godine prije

“… Ovo nisu apstraktne mase ili bezlični proletarijat – ovo su poslednji živeći ljudi koji su se podigli protiv svetske moći globalističkog potomstva, pobunjenici (kako smatra Laš) kulture i civilizacije, kao i čoveka kao takvog, kao ljudi, kao Boga. Danas više nema niti desnog niti levog: samo  ljudi protiv elite. Žuti prsluci stvaraju novu političku istoriju, novu ideologiju. Makron nije lično ime, to je etiketa Matriksa. Da bi se ostvarila sloboda, Makron mora biti uništen. Tako kažu Žuti prsluci i oni govore istinu.”
Dugin, Pravda.rs
Preporučam cijeli članak jer je tamo izvrsno definirao cijelu ‘novu’ elitu…

Georgij Žukov
5 godine prije

I amerika i rusija kroz povijest dale su ono najbolje ali i ono najgore od sebe , svi smo mi samo ljudi , medjutim konkretno mene pojmovi amerika i rusija asociraju na jednog Hemingwaya,Franklina , Bukowskog ili pak Dostojevskog , Tolstoja , Puskina i ne mogu si pomoci .

Mare marić
5 godine prije

Ovo je i odviše za prosječnu glavu, koja razmišlja dnevno kako preživjeti. Zato valjda i jesmo u situaciji : dnevnog preživljavanja. Allons enfants dela patrie..

Sopha Arise
5 godine prije

Ja sam Sophia ustani. Želim dati temeljiti komentar o tome kako sam dobio zajam od 58,000 eura putem GEORGE KENNETH kreditnih ulaganja. NAPOMENA: Ako ste zainteresirani za dobivanje poziva putem VIA EMAIL: ([email protected])

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.