fbpx

Thierry Meyssan: “Žuti prsluci” i čiji je dužnik Emmanuel Macron?

Kravis

Predsjednik Macron se često predstavlja kao “Rothschild Boy”. To je istina, ali sekundarna. Thierry Meyssan pojašnjava kako Macron pobjedu u izbornoj kampanji uglavnom duguje Henryu Kravisu, vlasniku jedne od najvećih svjetskih financijskih tvrtki, ali i NATO paktu, a ovaj dug traži da riješi krizu s prosvjedničkim pokretom “Žutih prsluka” koji peti vikend zaredom prosvjeduju diljem Francuske.

Emmanuel Macron se nije osjećao predodređenim za karijeru u politici. Kao mladić se nadao se da će postati filozof, onda je postao visoki državni službenik i poslovni bankar. Kako bi mu dobio pomoć na tom putu, posjećivao je elitu Francusko-američke zaklade i njemačkog Marshallovog fonda Sjedinjenih Država.

U ovom je miljeu upoznao Henrya i Marie-Josée Kravis u njihovom stanu na Park aveniji u New Yorku. Bračni par Kravis, gorljive pristaše američke Republikanske stranke, među velikim su svjetskim akterima koji politiku kroje izvan dometa medija. Njihova tvrtka KKR & Co. Inc. je, kao Blackstone i Carlyle Group, jedan od glavnih svjetskih investicijskih fondova.

“Emmanuelova znatiželja za “očitom stavom” bila je fascinantna, kao i sposobnost da sami kažete da možete učiniti sve što ste zamislili. Imao je žeđ za znanjem i želju da razumije kako stvari funkcioniraju, ali bez imitacije ili kopiranja bilo koga. U tome je ostao potpuni Francuz”, izjavila Marie-Josée Drouin, kasnije gospođa Kravis.

Uz dvostruku preporuku, para Kravis i Jean-Pierre Jouyeta, prijatelja Françoisa Hollandea i Nicolasa Sarkozya, Macron se je integrirao u zatvoreni krug tima Hollandeove kampanje. U elektroničkoj pošti upućenoj američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton, direktorica političkog planiranja Jake Sullivan je imenovala četvoricu glavnih članova tima za kampanju socijalističkog kandidata, uključujući i tada nepoznatog Emmanuela Macrona. Navodi da će Macron vjerojatno postati prvi čovjek francuskog Ministarstva financija.

Međutim, kada je François Hollande izabran, Emmanuel Macron je postao pomoćnik glavnog tajnika Elizejske palače i preuzima političku funkciju. Čini se da je imao ambicije da naslijedi Jean-Pierrea Jouyeta kao ravnatelj Fonda za depozite i pošiljke, koji je u svibnju 2014. povjeren glavnom tajniku Elizejske palače.

Nekoliko dana kasnije je Macron, na prijedlog bračnog para Kravis, pozvan u Klub Bilderberg, gdje je održao snažan govor na savršenom engleskom jeziku, govoreći protiv svog šefa Françoisa Hollandea. Kad se vratio u Pariz, podnio je ostavku u Hollandeovoj vladi.

Bračni par Kravis je među glavnim stupovima Kluba Bilderberg, kojim upravlja Marie-Josée Drouin-Kravis. Suprotno uvriježenom mišljenju, Bilderberg nije mjesto gdje se donose odluke. Arhivi svjedoče o činjenici da su klub stvorili CIA i MI6, a potom je postao tijelo utjecaja NATO pakta, koji izravno brine za njegovu sigurnost. Budući da je Macronov govor dobro primljen, postao je jedan od ljudi od povjerenja NATO pakta u Francuskoj.

Nakon što je napustio politiku, Macron se u nju više nije se želio vratiti. Obrazložio je to u više navrata i govorio kako želi postati sveučilišni profesor. Uz pomoć esejista Alaina Minca, koji je primljen u Klub Bilderberg 2008. godine, stekao je mjesto na Berlinskom sveučilištu, a drugo na Londonskoj školi ekonomije, ali nije mogao pronaći mjesto na Harvardu.

Međutim, u kolovozu 2014. godine, tri mjeseca nakon što je “napustio politiku”, na prijedlog Jean-Pierre Jouyeta, koji je u Klub Bilderberg primljen 2009. godine, François Hollande ga je imenovao za ministra gospodarstva, industrije i digitalne tehnologije.

U knjizi objavljenoj 2018. godine, François Hollande tvrdi kako je to bila njegova ideja. Može i biti da je bilo tako, ali bi to značilo da bivši francuski predsjednik nije bio obaviješten o Macronovom govoru na sastanku Kluba Bilderberg, iako je tamo bio prisutna i jedan od njegovih ministrica i bliska prijateljica Fleur Pellerin.

VIDEO – Henry Kravis i bivši zapovjednik CIA-e general David Petraeus 2014.

U prosincu 2014. je Henry Kravis stvorio vlastitu obavještajnu agenciju, KKR Global Institute. Za čelnika je imenovao bivšeg ravnatelja CIA-e, generala Davida Petraeusa. S Kravisovim privatnim fondovima, bez da je o tome obavještavao Kongres, Petraeus je vodio  operaciju “Timber Sycamore” koju je pokrenuo predsjednik Barack Obama.

To je bila najveća trgovina oružja u povijesti u koju je bilo umiješano najmanje 17 država i prodano je na tisuće tona oružja vrijedno nekoliko milijardi dolara. U tom su poslu Kravis i Petraeus postali su glavni dobavljači oružja za ISIL.

Francuski predsjednik Bilderberga, Henri de Castries, pozvao je zamjenika gradonačelnika Le Havrea, Edouarda Philippea na godišnji sastanak, koji je tom prigodom održan u lipnju 2015. u Austriji. Philippe je trebao ponovno biti pozvan u svibnju 2016., ovaj put u Njemačkoj. Tijekom predsjedničke kampanje u Francuskoj, Henri de Castries i Edouard Philippe su podržali François Fillona, ali su ga odbacili čim je Jean-Pierre Jouyet predao financijske dokumente koje je prikupio od Inspektorata financija o sumnjivim poslovima gospođe Fillon. Skandal s nezakonitim isplatama stotina tisuća eura državnog novca svojoj supruzi je pokopalo Françoisa Fillona i u kampanju ulazi Emmanuel Macron.

U travnju 2016. Emmanuel Macron je utemeljio je svoj politički pokret ili stranku “En Marche“, čija je marketinška strategija kopirana od “Kadime” Ariela Sharona kako bi se pretvarala da nije ni  ni “desna” ni “lijeva” stranka. Što se Macronovog programa tiče, izgrađen je na bilješkama Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, nastale 1948. u sklopu Marshallovog plana s ciljem rekonstrukcije europskog gospodarstva razorenog u Drugom svjetskom ratu, te Instituta Montaigne, kojim je predsjedao Henri de Castries.

Zapravo, “En Marche” je nastao u uredima Instituta Montaigne, ali je Castries zavaravao Fillona da je to bila čista podudarnost i da nije podržao Macrona. Mjesecima je nastavio pričati Fillonu da je spreman postati njegov premijer.

U početku se financiranje pokreta “En Marche” uopće nije nadziralo. Bila je to jednostavna udruga koja je dobivala darove iz inozemstva. Imena sponzora nisu otkrivena ni poreznom uredu, a jedan od njih bio je i milijarder Henry Kravis.

Tijekom svoje kampanje se Emmanuel Macron redovito susretao s bivšim predsjednikom Međunarodnog monetarnog fonda, Dominiqueom Strauss-Kahnom. Ovi su susreti prestali tek kad je o njima počeo pisati Le Parisien.

Dominique Strauss-Kahn, također član Kluba Bilderberg od 2000. godine, donio je Macronu i podršku visokih vladinih dužnosnika i francuskog menadžmenta.

U lipnju 2018. ministar za mlade i nacionalno obrazovanje, Jean-Michel Blanquer, pozvan je na prijedlog Henria de Castriesa na godišnji sastanak Kluba Bilderberg, koji se ovaj put održao u Italiji. Ovaj odvjetnik, stručnjak za ustavno pravo, uvijek je povezivao političku znanost i obrazovanje. Bio je jedan od tri središnja ravnatelja Ministarstva obrazovanja, a zatim direktor prestižne “Ecole Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales” (ESSEC). Dugi niz godina je poznavao Castriesa, kojega je posjećivao u Institutu Montaigne.

Kada je u Francuskoj počela kriza “Žutih prsluka”, brzo je postalo očito da je to bio duboki problem koji se mogao riješiti samo rješavanjem pitanja globalnih financija, što predsjednik Macron ne može učiniti. Tijekom svoje izborne kampanje on je iznenadio sponzore na večeri u New Yorku optužbama protiv takozvane “financijalizacije gospodarstva”. Bila je to samo izborna retorika. Gospodin i gospođa Kravis su Macrona pozvali na odgovornosti i objasnili mu da je “financijalizacija” sustav koji im omogućava da dobivaju “zarađene otkupnine”, koje su ih napravile onim što jesu.

Suočen s pokretom “Žutih prsluka”, predsjednik Macron će morati žrtvovati svog premijera, gotovo sigurno zbog gubitka sljedećih izbora za Europski parlament u svibnju 2019. Ali ako Edouard Philippe mora ostati još pet mjeseci, tko će ga zamijeniti? Kada financiranje svoje izborne kampanje i izbor svog premijera dugujete NATO paktu, nezamislivo je da ga zamijenite bez da prvo put pozovete sjedište Sjevernoatlantskog saveza u Bruxellesu. Idealan kandidat za taj posao bi stoga bio aktualni ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer, zaključuje Thierry Meyssan.

U ovom opisu Meyssan i ne spominje “Žute prsluke” i njihove zahtjeve. Kao da sumnja da pokret može ozbiljnije ugroziti okove u kojima se nalaze sve francuske institucije. Problem parlamentarnih liberalnih demokracija i jeste taj što je svako zamjenjiv i ostavka bilo kojeg dužnosnika ne znači baš ništa. Imaju li “Žuti prsluci” snage da se bore protiv sustava, ne protiv Macrona osobno, koji trenutno vodi Francusku, a već sutra ne mora biti predsjednik? Logičan je scenarij da bi na njegovo mjesto došao novi kandidat, koji bi provodio istu politiku kakvu je vodio on, a prethodno François Hollande i Nicolas Sarkozy. Jedino čemu se možemo nadati je da će pokret “Žutih prsluka” razbiti staru “ustavotvornu paradigmu” u kojoj su se ujedinjavali ljevica, centar, liberali i republikanci, samo kako na vlast ne bi došli takozvani “fašisti” Marine Le Pen ili neki drugi kandidat koji nije dio spomenute hobotnice koja je Macrona dovela na vlast i od njega traži da riješi ovaj problem kako god zna.

Voltairenet

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
53 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Kakav politički triler i prilično se dobro uklapa u sliku događanja “u pozadini”.
Ima tu mnogo interesantnih detalja, čini mi se da sada vidim jasnije kako je došlo do sukoba između Moćnika i “Finansijerosa” ali sada bih istakao nešto više nego očigledno.

Makron je došao na vlast uz veliku pomoć NATO-a a sada forsira kampanju formiranja EU vojske dok je NATO veliki protivnik ove inicijative: Logično je da je NATO protiv EU vojske ali koga Makron laže: NATO ili Merkelovu. Ili i Merkelova zajedno sa Makronom laže EU – gde si Agata, samo bi nam ti mogla pomoći.

p.s. juče je formirana “vojska Kosova” uz neskrivenu pomoć SAD a uz protivljenje NATO (Vučić u obraćanju tim povodom zahvaljuje podršci iz Rusije, Kine i Stoltembergu – molba za redakciju: napravite nam ikonicu koju ćemo koristiti kao znak da se krstimo). Podrška SAD Kosovu je logična ali NATO…
Nešto se veliko valja iza brda a mi smo u potpunom mraku.

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Laž. Stoltenbergu je samo “žao” (nikakvo žešće protivljenje) što Kosovari nisu postupili kako im je bilo predloženo.
Čitaj, pranje ruku uz tapšanje po ramenu i zeleno svjetlo za “go for it” dok drugi ne gledaju.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Alanis

Mislim da grešiš Alanis. Rekao bih da je period koketiranja Vučića sa Zapadom gotov i da sledi značajna vojna i druga saradnja sa Rusijom. Ono što sam gotovo siguran je da će ova dilema biti rešena do proleća. Period bi teoretski mogao da se produži kad bi se Zapad malo povukao ali čini mi se da to neće biti ni teoretski.

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Nadam se da griješim i nadam se da loše vidim, ali kako ja to vidim, Kosovo je odavno prodato, i to prije Vučića, ali na Vučića je pala dužnost da vam to obznani, a nema mu*a jer zna da ćete ga razapeti (njegov život je gotov onog trenutka kada to obznani)…ili misliš da bi se Kosovari toliko qčili, a da nemaju izuzetno jako zaleđe?!

A da će biti rješeno, sigurno hoće jer je u interesu drugih da se riješi.

Svi već govorimo o globalnoj politici, jer to ni “velike vođe” ne skrivaju, pa ne znam zbog čega odvajate SAD, NATO, EU vojsku i sl., kada su one alati u rukama elitista globalne politike i korporacija.
Osim Bliskog Istoka i Venezuele, gdje elite imaju teritorijalne pretenzije zbog resursa, i to ne direktnih teritorijalnih pretenzija, nego totalno podjarmljivanje njihovih tržišta, pljačkanje resursa, za korist globalista (aka “uvođenje demokracija”), nigdje igdje više ne postoje klasične teritorijalne pretenzije da bi se mi bojali nekoga da nas napadne zbog teritorija pa nam zbog toga treba vojska. To je samo izgovor vojno industrijskog kompleksa da neometano mogu zarađivati na budalama.
Europa nema resursa, a teritorijalnom okupacijom si mogu natovariti samo probleme zbog toga što je Europa postala bure baruta zbog svih ovih previranja, plus ova imigrantska politika širom otvorenih vrata.

Ne grade oni vojske zbog Rusije, Sj. Koreje, Kine i blabla, oni ih prave zbog nas – pješadije…zato ti i ne treba biti čudno što logički ne možeš razriješiti labirint tko je za koga, tko je protiv koga, jer što su hijerarhijski više, to tješnje spavaju zagrljeni u krevetu.
Smoke & mirrors.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Alanis

Naravno Alanis da ne mogu sve da vidim ali ima stvari koje su očigledne.
Kosovski Albanci su se osilili zato što imaju Amere iza leđa, sam Haradinaj je javno rekao da je “ponosan što se politika Prištine kreira u Vašingtonu” – tu staviti tačku.

Albanci imaju podršku SAD-a zato što Vašington preko njih može da vrši pritisak na Srbiju i Makedoniju ali i na Crnu Goru i Grčku – sve po potrebi. Sumnjam da na njih računaju u obračunu sa Rusijom.

Što se zapadnih vojski tiče u pravu si, zato me i čudi izjava Stoltemberga. Iako ne misli ozbiljno ne sećam se previše NATO izjava koje nisu na liniji politike Vašingtona.

Mr.No
Gost
Mr.No
2 godine prije
Reply to  Alanis

Pljuc.Aferim

tihobl
Gost
tihobl
2 godine prije
Reply to  Alanis

@Alanis: u vezi prvog pasusa:
Albanci su americko uposriste na Balkanu. Sad je na redu Kosovo, a onda idu pripojiti Iliridu i Malesiju (pola MK i pola CG).
Vec sam ovde pisao da se pripremaju za veliko povlacenje u nekoliko uporista. Ovde ce to biti Albanija. Srbima i bugarima ne vjeruju, smatraju ih ruskim igracima, a hrvate i slovence njemackim. I jedne i druge podjednako mrze. Tuzno mi je vidjeti one jadnike iz kruga dvojke koji fantaziraju da ih ameri vole, ili one ljubitelje Buzina.

Obratite paznju na veliko povlacenje koje je krenulo i izgradnju aglosaksonskih uporista. Ovo je ravno demontazi kolonijalnog sistema i izgradnji nesvrstanih. Na zalost nemamo dovoljno pametnih politicara da uvide u kakvom samo politickom trenutku i da iskorise situaciju. Partizancine koje su zavrsile vecernje kurseve su uspjele uvidjeti da postoji citav jedan svijet koji je van dva pakta izmedju kojih su stisnuti, a danasnji dilberi ne vide dalje od Brisela.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  shumadinac

“Uvjek se prvo pozabavi sa vukom koji je tu. Čopori koji kruže vani možda uopće ne postoje…”. U ovom slučaju postoje.
Onaj general iz nato baze na jugu Italije i te kako podržao kos.vojsku.
Vjeće sigurnosti će se i te kako sastati, pri čemu zap.zemlje hoće- pazi sad- tajni sastanak. Ovim je prekršena i rezolucija UN, i Kumanovski sporazum.
Nije bitno što je koji izdajnik potpisivao…
Važno je sad zauzeti čvrsti stav. Ne iz ponosa, nego iz – racionalnosti.
Inače ode redom…južna Srbija…
Vrijeme je za onaj Igijev plan…
Procjenjene rudne rezerve Kosova su ogromne; za sad veće i od onih Srbije….

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  kiki

Sila koja je stvorila Kosovo stojala je i iza srba kad su radili za nju pa imaš Jugu jedan i dva i prije toga Miloša i tako to, kad ta sila odluči da uništi svoje čedo Kosovo, kao naprimjer Jugu, onda će i Kosovo završit ko Juga…………..

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  bbbb

Koja sila? Englezi su nekad radili za Englesku. Danas i oni i ameri rade za druge gazde…uglavnom. Uvjek je na djelu više sila…
Opet defetizam….

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  kiki

I gusari su stvoreni od iste sile kao i kauboji, nema carstva koje nema njen potpis………

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  bbbb

Točno.Kosovari će biti iskorišteni kao korisni idioti amera protiv bilo koga tko se usudi na ovim trusnim područjima s rusima tikve saditi…Ako bude krvoprolića opet će u prvim redovima biti izigrane budale,kojima će se …. nakon poraza ,..ili.. nakon “pobjede”,potpuno svejedno… rasturiti zemlja u paramparčad a sam narod postati/osatati sirotinja-veća nego što je ikad bila….I još uvijek ima onih koji likuju jer im je elita “ukazala čast”-da ih izabere-za korisne idiote….A pobjednik će kao i uvijek biti samo jedan…onaj koji rata vidio nije….ali će ga dobro unovčiti…

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

upravo to je bit problema. francuska je izgubila suverenitet I podpala pod utjecaj anglosaksonaca. francuska mora povratiti suverenitet I postati neovisna država a onda mjenjati sustav koji iz francuske isisava novac

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Dakle, sve što priča Macron o EU vojsci – laže, baš kao što laže i Merkel. Svi laži jer su ove institucije izgrađene na lažima. Lagao je Tsipras, lažu i Salvini i Di Maio, evo sad je Salvini bio u Izraelu i Hezbollah proglasio teroristima, a Izrael bastionom demokracije. U četvrtak ili petak Italija nije rekla ni slovo oko sankcija Rusiji, a Salvini i njegova četiri zastupnika su u EU Parlamentu sjedili s majicama – NE sankcijama protiv Rusije!!!! Talijanski analitičari , neovisni i antiEU kažu da sve ovo farsa i prevara kao Tsipras i da je Salvini malo bezobrazniji Renzi, “da se raja ne dosjeti”, ali su im politike iste – atlantističke i neoliberalne. Dakle za Macrona znamo, znamo i da ga je Attali vodao po hodnicima moći , kao i da će biti odbačen (uz otpremninu) kad dođe vrijeme, ali je jadno da nema drugih. Tko god se pojavi, čak i pobijedi, ispostavi se da je pobijedio zato što je morao pobijediti. Ne znam što misliti, zaista, nakon ove zadnje potvrde da je Macron ujedno i NATO igrač? Gasim komp i idem gledat sapunice…

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije

Isto sam pomislila glede Salvinija.
..a i na ostalo x
samo bez sapunica.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

A Marine Le Pen kao nije kukavičje jaje?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  palermo

To ćemo znati ako ikada dođe na vlast. Postoje znakovi i da je tako, da je čak i ona dio sustava. Čim si stranka u parlamentu, odmah otvori pitanje kako je došla tamo, ili do pozicije da se bori za predsjednički ured. Slažem se. No, dokaz trebamo kad osvoji vlast. Primjera radi, Nigel Farage je egocentrik, koji je uspio s Brexitom i odmah uzeo državljanstvo koje EU zemlje,…. da ne tražim sada po netu. Dakle , uopće nije dosljedan “svojoj” ideji, ako ideja nije bila da SAD/UK čine jedan savez, kojeg neće sputavati EU regulative. Hipoteza, ali nije zanemariva. Moguće je da je bio USA igrač, za ovu vrstu saveza – SAD/UK. Saznat će se.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Proćitaj Forda o Mrini i njenom tatici dobro ju je opisao u par rečenica………………

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  palermo

I Marina je tamina samo sa drugom retorikom ko i salveta talijanska i cimet grčki………….

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Laki, jel tebi jasno da su SVI tamini igrači……………izgleda da nije dok se čudiš i vjeruješ…………

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  bbbb

Ajde ne budi dosadan. Na zapadu vjerojatno da. Ima gdje nisu

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Hahaha, samo ti vjeruj, eno dole ti Ford objašnjava al đaba tebi objašnjavati…………..

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  bbbb

A ti ? A Laki Topalović? A ja?
Kako smo još živi?
Možda smo botovi i ti pričaš s – robotima?

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  kiki

Budeš shvatila jednog dana…………..

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije

Išla sam guglat tko je g. Henry Kravis … na wikipedii, druga riječ kojom se dočarava ličnost spomenutog – FILANTROP.
Zatvorila sam članak.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Alanis

Hahaha! – da, sve sami “čovjekoljupci”filantropi. Ali židovski oligarsi, kao što je on, pomažu samo Židove. Ah da, goyimi ionako nisu Homo sapiensi za njih.
Kako su se strateški rasporedili, da Kushnerovi i Adelson financiraju republikance, Soroš demokrate, ovaj šugavac Macrona…
Kravis financira čak i Vijeće za međunarodne odnose – on sa svojih 6-7 milijardi USD utjecajniji je od mnogih bogatijih bitangi.

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije
Reply to  palermo

Većina ljudi i ne zna zbog čega i kako je nastala riječ filantrop, te tko ju je instalirao u čiju korist.
Ivy Lee – PR stručnjak, pionir propagande i prethodnik pravog oca propagande, Edvarda Bernays, za J.D. Rockefeller-a – izuzetno omražen u javnosti, naročito nakon štrajka rudara (Ludlow Massacre) zbog NEuvjeta rada u rudnicima i najminimalnije plaće, u kojim prosvjedima je policija ubila (čini mi se) 40 prosvjednika, a preko 100 ih je bilo ranjeno.

Ivy Lee, mu je odradio PR gdje J.D.Rockefeller, pred kamerama, dijeli djeci radnika paketiće za Božić, daje bombone, donira sirotištima i blabla – djecoljubac, s time da se uvjeti rada u rudnicima sekunde nisu promijenili. :))

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  palermo

Bravo palermo.

giordano bruno
Gost
giordano bruno
2 godine prije

Francuska bi trebalo da bude za Zapadni svet ono sto je Rusija za Istocni.
Zasto ona to nije, a jedina je zemlja u tom svetu koja je nuklearna sila.
Dvoglava azdaja je imperija sa dve drzave pa se sama po sebi izdvaja.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  giordano bruno

I gusari su nuklearis kao i okupirana Palestina koja tim svijetom i vlada, to jest oni koji ju stvoriše…………

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Gotovo u svakom tekstu i komentarima svijesno ili podsvijesno trazimo rjesenje konflikta u nama ili izvan nas .Pocetak moguce psiholoske transformacije jest upravo promjena mentalne matrice(misljenja) ,koja je nazalost kod vecine ljudi fokusirana na ono sto NE volimo . Shvatiti sto volimo i nakon toga djelovati u tom pravcu jest samo po sebi jedna vrsta metamorfoze koja vodi ka ispunjenijem i sretnijem zivotu bez obzira na okolnosti u kojima se trenutno nalazimo, odnosno kada je u fokusu nasih misli ono sto volimo to se manifestira kroz pozitivne emocije .U tom kontekstu moj dobronamjeran savjet redakciji da ubaci u svoje tekstove vise pozitivnih vijesti , one postoje samo ih treba htjeti vidjeti .
Mi smo ili postajemo ono sto mislimo !

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Kojih, nađi mi ih. U ozbiljnim vijestima nema dobrih vijesti. Laže, ima ih i sve više od preporoda Rusija i uspona Kine. Zar to nisu dobre vijesti? Ili današnji presjek ekonomije Irana, koja ide napred usprkos sankcijama.

Dors
Gost
Dors
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Delim utisak da se rešenje za naše probleme nalazi u domenu onoga što možemo menjati u našoj svakodnevici. Maestri političke analize i njihovi probitačni uvidi, – a ja sam izraziti simpatizer gorenavedenog Thierry Meyssana, – nas NEĆE spasiti. Neće nas povući ka dobrom. One vrede tek u kombinaciji sa analizama naših svakodnevica gde tražimo najbolje u svemu i pokušavamo da ukombinujemo. Recimo, vežbe za jačanje leđnih mišića da bi održali pravilan stav tela tokom dana, briga o drugom živom biću, filozofija Marcusa Aureliusa, muzika Vivaldija, tek u takvom kontekstu politička analiza može biti primljena na zdrav način i primenjena ispravno.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Dors

Pricaj to umirovljeniku u Parizu s 800 eura mirovine. Kakav Vivaldi i filozofija i rastezanje . Očito imaš dovoljno novca i puno vremena za takve bedastoće.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Dors

Može i Albinoni…što je čovjek stariji, sve više cijeni klasiku…

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Maknete Macrona, a sustav ostaje isti. A kao zna se tko stoji iza Putina – da nije vojska, i sam Šojgu, onako žestoko reagirala nakon rušenja Iljušina-20, S-300 ne bi niti prismrdio Siriji.
Možda se Macron oteo kontroli – sastajao se sa Strauss-Kahnom, kojeg je Deep State i eliminiralao sa mjesta šefa MMF-a. Čim je počeo spominjati europsku vojsku, eto odjednom, “slučajno” navala žutih prsluka.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  palermo

Hipoteza, ali pojašnjena baš ovdje.1.) Žuti prsluci nemaju podršku Radija Slobodna Evropa i drugih Langley medija. Dakle, odmah odbaci kao mogućnost.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  palermo

Da, da. Mnogi su se u povjesti oteli kontroli, ali ovaj nije za to. Nema snage, a nezna ni kako….
On jednostavno nema političkog iskustva.
A tu su ga stavili da obavi neke vrlo negativne stvari…znaju oni tko što može…uglavnom.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Dobar članak, samo nekoliko dopunskih informacija:

Henry Kravis– hazar, član glavnog odbora grupe Bilderberg, kao i njegova žena Marie Jose Kravis, inače frankokanađanka.
KKR (Kohlberg Kravis Roberts),– veliki “investicijski” (čitaj; lihvarski koncern), vlasnici Henry Kravis i njegova dva rođaka Jerome Kolhberg Jr. i George Roberts- svi hazari.
Potpuno je nebitno, što je Henry Kravis član Republikanske stranke, bitnije je da on član glavnog odbora Rokefellerovog “Vijeća za vanjske poslove” (CFR), legla duboke države. Članovi CFR-a su i Kissinger, Soros, Clinton., Bush, John Kerry, Madelaine Albright, Michael Bloomberg (vlasnik TV Bloomberg), Rupert Murdoch (vlasnik Tv Sky, novina The Sun i još stotinjak drugih medija), Lloyd Blankfein (šef Goldman Saksa), Devon Sharma (šef rejtniške agencije “Standard Poors”), Janet Yellen (donedavna predsjednica FED-a), Jerome Powell (novi predsjednik FED-a)… Fared Zakharia i David Gergen glavni urednici CNN-a).. i mnogi drugi, ukupno 5000 članova, cijela američko-cionistička mafija
KKR je vrhovni vlasnik regionalne tv N1 i Nove TV u Hrvatskoj. Firma “Media Group” srpskog tajkuna Dragana Šolaka nije stvarni vlasnik Nove TV, već međuvlasnik, vrhovni vlasnik je KKR. KKR je Novu TV kupio prije 3 godine od koncerna CME, vlasnika Ronalad Laudera, predsjednika Svjetskog židovskog kongresa

Blackstone je hazarski koncern, a Blackrock – hazarska banka, koja je sastavni dio Blackstone Group. Blackrock je najveća banka vrijednosnih papira na svijetu, koja je jača od 99% država na svijetu Jedino SAD i Kina imaju više love i dionica od Blackrocka, Prema podatcima američkih i njemačkih neovisnijh medija, da je Blackrock država, bio bi treća najjača država na svijetu. Fridrich Merz, njemački političar iz CDU-a, koji je bio jedan od 3 kandidata za novog predsjednika CDU, je menadžer u Blackroku. Blackrock je vlasnik velikog dijela dionica njemačkog Telekoma, a njemački Telekom je vlasnik hrvatskog telekoma.

Na skupu Bilderberga 2014. Jacques Atali, hazar i Macronov mentor, predstavio je Macrona okupljenim banditima i rekao: ovo će biti novi francuski predsjednik! I tako je i bilo 3 godine kasnije.

Henri de Castries , predsjedavajući godišnjih skjupova Bilderberga je iz plemićke obitelji, šef velikog osiguravajućeg koncerna “Axa” i masončuga, član masonskog reda “Rozenkrojcera”

Institut Montaigne – leglo ciohazara i Bilderbergovaca u Francuskoj,

Dominique Strauss-Kahn, bivši predsjednik MMF-a, hazar

Carlyle Group – jedan od suosnivaca i suvlasnika je hazar David Rubinstein

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

a što se tiče žutih prsluka, rotšildsko-bilderbergova duboka država u Francuskoj je u pravo vrijeme aktivirala još jednog svog “terorista”, dresiranog od strane CIA-e, Mi6 i Mosada, i on je izvršio “teroristički napad” i onda su ga nakon 3 dana policajci “ubili”, baš kako sam i prognozirao da će biti u toj otrcanoj kazališnoj predstavi. I to odbjegli “terorist” se šetkao po ulici u gradskoj četvrti Strasbourga u kojoj je živio i policajci ga slučajno sreli, on prvi pucao, policajci uzvratili, i ubili ga , ha, ha, isti scenarij kao u slučaju Anisa Amrija, prije 2 godine.
I taj “teroristički napad” već je pokazao svoj učinak: prosvjedi žutih prsluka danas su već znatno oslabili i to je početak njihovog kraja. Zapravo oni od početka nisu imali šanse. Francuka je već gotova, propala, kao i Njemačka, Nizozemska. Belgija, skandinanvske držad, Britanija… finito. nema im više spasa, jer je postotak Francuza, koji bi se doista suprostvaili dubokoj državi premalen, jer je veliki dio Francuza ili zastrašen ili zaglupljen, a jedan broj njih, antifa i ostali ljudski ološ, radi za duboku državu, ista situacija je i u Njemačkjoj, Belgiji i ostalim spoemuntim državama. Ciohazarska mafija ove države već ima u džepu. Ako bi ipak došlo do pokušaja nekih širih prosvjeda u Francuskjoj, ili Njemačkoj, mafijaši duboke države, uvijek mogu uključiti svoje postrojbe antife i mogu namjerno izazvati nacionalne i rasne sukobe, mogu upotrijebiti manjine protiv domicilnog naroda.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  alan ford

Ovog što ti da minus boli surova istina…………

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

kakvi su ti “inevesticijski koncerni” kao KKR, Blackstione/Blackrok i slični? To su, ono što se kaže, “skakavci” predstavnici “skakavačkog kapitalizama”. Ovaj pojam “skakavački kapitalizam” inače je prvi upotrijebio bivši političar njemačkog SPD.a, Franz Muenterfering, 90-ih godina, Dakle ti “investicijski koncerni” i “investicijske banke” kao Blackrok, rade kao invazija skakavaca, koji opustoše jedno polje, i onda idu na drugo polje i tako redom, Ti “investori” dakle vrebaju na burzama, i kupuju jeftino firme i poduzeća, onda ih isisaju i opljačkaju koliko je moguće, i onda ih na burzama opet prodaju po skupljoj cijeni. I onda idu dalje na slijedeće “polje” kao skakavci, odnosno na slijedeću žrtvu, A plaćene sluge, kao Merkelica, Macron i skoro svi ostali europski političari, Plenković također, ovim “skakavcima” i krvopijama, donošenjem liberalnih zakona i oslobađanjem od poreza, omogućuju taj “skakaački kapitalizam”.
Da su ciohazari daleko najbrojniji u tom “skakavčkom kapitalizmu” ne treba posebno naglašvati. A Soros je jedan od najvećih takvih “skakavaca”. Jedan od takvih “skakavaca” je i američki tajkun, Nicholas Bergruen, naravno također hazar i član CFR-a i Bilderberga. On je prije 10-ak godina bio kupio lanac njemačkih robnih kuća “Karstadt” koji je odavno u krizi. Karstadt je do prije 20-ak godina bio najveći i najjači lanac robnih kuća u Njemačkoj, pa je upao u krizu, pa je morao zatvoriti preko 200 robnih kuća u NJemačkoj. Onda je uskočio ovaj Bergruen, uz pomoć njemačke države, vrlo povoljno je kupio poljuljani Karstadt, obećavajući njemačkoj vladi, da će ga oporaviti , da neće otpuštati radnike i slično. Međutim Karstadt je upao i još goru situaciju. Bergruen je za nekoliko godina izvukao lovu, a nije ništa napravio i onda opet prodao Karstadta. Eto tako to rade ti mafijaši, kao Kravis, Soros, Bergruen i ostal banda, a europski političari, koji su njihove pudlice, ližu im jaja, i donose im sve “liberalnije” zakone, da mogu raditi što ih je volja. A plaćena piskarala iz mainstream medija, tim banditima tepaju da su “filantropi”, “humanisti” i “investorske legende”. Baš ovo “investorska legenda”, tako zapadni, a i hrvatski podanički mediji šupkoulizivački nazivaju svjetskog kriminalca Sorosa.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  alan ford

To lijepo mogli prevesti kao Lešinarski fondovi

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  alan ford

Takav biznis je uobičajena praksa u kapitalizmu…oni koje zabrinjava ono ‘uz pomoć države’… imaju iluzija o ulozi države u kapitalizmu. Ona postoji da bi štitila interese – kapitalista….

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

On da mi objašnjava što odabrani rade između sebe i hebu sve ostale, ma goni se…………………..

kiki
Gost
kiki
2 godine prije

“… Ovo nisu apstraktne mase ili bezlični proletarijat – ovo su poslednji živeći ljudi koji su se podigli protiv svetske moći globalističkog potomstva, pobunjenici (kako smatra Laš) kulture i civilizacije, kao i čoveka kao takvog, kao ljudi, kao Boga. Danas više nema niti desnog niti levog: samo  ljudi protiv elite. Žuti prsluci stvaraju novu političku istoriju, novu ideologiju. Makron nije lično ime, to je etiketa Matriksa. Da bi se ostvarila sloboda, Makron mora biti uništen. Tako kažu Žuti prsluci i oni govore istinu.”
Dugin, Pravda.rs
Preporučam cijeli članak jer je tamo izvrsno definirao cijelu ‘novu’ elitu…

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  kiki

I on je dio nje……………….

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije
Reply to  kiki

U Rusiji nema “novih” elita ? U Rusiji je koje ono drustveno uredjenje ?Da li svi Rusi zive u blagostanju ? Eto mozda Dugin ima odgovore i na ova pitanja kad je vec dobacio do Francuske ,pa naravno da svaka drzava ima elitu , burzoaziju , kapitaliste, oligarhe ili kako vec hocete i naravno da svi oni eksploatiraju radnicku klasu, od toga nisu izuzete ni Rusija ili Kina.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  kiki

Proroković je na temu žutaci bolji od Dugina sa Brisel ne vidi kamen….. na Sputnjiku

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

I amerika i rusija kroz povijest dale su ono najbolje ali i ono najgore od sebe , svi smo mi samo ljudi , medjutim konkretno mene pojmovi amerika i rusija asociraju na jednog Hemingwaya,Franklina , Bukowskog ili pak Dostojevskog , Tolstoja , Puskina i ne mogu si pomoci .

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

@Zukov:
Kad si nacitan!
Ja sam samo napisan i nacrtan.

Mare marić
Gost
Mare marić
2 godine prije

Ovo je i odviše za prosječnu glavu, koja razmišlja dnevno kako preživjeti. Zato valjda i jesmo u situaciji : dnevnog preživljavanja. Allons enfants dela patrie..

Sopha Arise
Gost
Sopha Arise
2 godine prije

Ja sam Sophia ustani. Želim dati temeljiti komentar o tome kako sam dobio zajam od 58,000 eura putem GEORGE KENNETH kreditnih ulaganja. NAPOMENA: Ako ste zainteresirani za dobivanje poziva putem VIA EMAIL: (georgekennethloaninvestment@gmail.com)

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik