Tko je izvršio današnji teroristički napad u Istanbulu?

Recep Tayyip Erdogan
71 komentar

U Istanbulu u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal odjeknula je snažna eksplozija u kojoj je smrtno stradalo najmanje šestero ljudi, a 53 ih je ranjeno.

Iako uzrok eksplozije nije službeno potvrđen, turski predsjednik Erdogan rekao je kako prve informacije govore da se radi o terorističkom napadu.

Postavlja je glavno pitanje: “Tko je i zašto izvršio ovaj teroristički napad?”.

Iako je preuranjeno govoriti o organizatoru napada, dok istraga ne kaže svoje, moramo se zapitati jedno pitanje svih pitanja: “Tko ima koristi od sličnih napada i zašto se oni događaju i točno određenim trenutcima?”

Vrlo kontroverzni predsjednik Erdogan već duže vrijeme igra na više karti, a sve u korist Turske. Nije mu strano surađivati s Rusima, Amerikancima, Ukrajincima, Islamistima i svima onima od kojih ima neke koristi. Iskreno, tako bi se trebao ponašati svaki predsjednik u današnjem dekadentnom svijetu otimačine i zločina.

Pojam demokracije je već ofucan i više u njega nitko ne vjeruje. Svijetom vlada parola “otmi ili će ti oteti”.

Vratimo sa na organizatore vjerojatnog terorističkog akta. Tko su oni? Za što se bore i za čiji interes?

Čudno kako za vrijeme kurtone, nije bilo terorizma, koji se pojavljuje samo onda kada je “potreban”. Nije tajna da su terorističke skupine često pod prismotrom i kontrolom raznih zapadnih i istočnih obavještajnih službi. Javna je tajna da su neke terorističke skupine bile ohrabrivane i financirane, kako bi rušile političke sustave suverenih država. Sjetimo se Libije i Sirije. Zapad je financirao najgore koljače kako bi s vlasti maknuo osobe koje ne sviraju po zapadnim notama.

Turska pretendira postati europski i bliskoistočni gospodarski centar. Već je preusmjerila plinovode iz Rusije. Kupuje rusko naoružanje, a proizvodi i svoje, dok na svom teritoriju ugošćava NATO snage.

Sada, nakon duge pauze, Turska trpi nove terorističke napade. Pitate se zašto i u čijem interesu? Isto pitanje postavljamo i mi sebi.

Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

nek popricaju sa onim sto su minirali ST2 i 1

hope
1 godina prije

Zna se tko je izvrsio napad i zna se da ce opet da okrive kurde i navodne ekstremiste.sve je toliko ocito da je samo retardiranima to jos uvijek nejasno.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Ovo je izvršio netko tko ne želi da Erdogan putuje okolo i sređuje dobre dealove sebi, jednima (EU) i drugima (RU,CH & IR) nego da se “zabavlja” sa internim stvarima kod kuće.

1 godina prije

Ko ce obaviti istragu i objaviti rezultate – turska vlast, naravno. A koga ce okriviti – pa Kurde, naravno. I potpuno je nebitno ko je pravi krivac, ovakvi dogadjaji su kao naruceni (a mozda zaista jesu) za obracun sa unutrasnjim neprijateljem.

Gogo
1 godina prije

Cudno kako za vrijeme kurtone nije bilo……..savrseno receno sve pohvale autoru!

JoeP
1 godina prije

A tko je ono izvodio operaciju Gladio sredinom 1970-ih kad su bombe najviše po Italiji, a i po Belgiji podmetale Crvene Brigade :):):)

Vojni analitičar
1 godina prije

E da i ja neku vijest saznam iz ovog portala. Nisam imao pojma o tom napadu.

tihobl
1 godina prije

Bila su dva napada. Jedan na ulici za pjesake, drugi na stanici metroa.
Brzo je stigao engleski odgovor na Erdoganove jucerasnje izjave.

goran
1 godina prije

tko je kriv za napad u istanbulu hmm,hočemo pogadjati 3x?
ja kažem da je za to kriva CIA,a vi me opovrgnite.

tihobl
1 godina prije

Шеф мађарске партије “Наша матица “Ласло Тороцки

 “Данас је Дан независности Пољске.
Бог благословио Пољску! Видимо се на заједничкој пољско-мађарској граници!”, написао је он на Твитеру.

Мађарски политичар је уз твит приложио фотографију снимљену у марту 1939. године у близини села Ужок (територија данашње Украјине у близини границе са Пољском).
На њему су приказани граничари који се рукују, који стоје на пољско-мађарској граници, формираној након што је Мађарска заузела Закарпатску Украјину.

tihobl
1 godina prije

Danas ponovo propao britanski desant.

Према потврђеним информацијама, јутрос је приликом покушаја десанта у близини села Покровскоје на Кинбурнском ражњу уништена група диверзаната из 73. центра за специјалне операције маринаца Оружаних снага Украјине.

Потврђено је са су уништена четири моторна пловила.Процењује се да је погинуло до 20 украјинских војника. Такође, током удара руске артиљерије , потиснута је подршка из села Куцуруб и Ивановка, Николајевске области.

Pored toga primili su pogodak u bazu u Crnomorskoje.

Max
1 godina prije

Turska na svom teritoriju ima vidljive i skrivene NATO snage kojima smeta kontakt Turske s Rusijom. Tu su i Mi6 Mossad Kurdi Isil al kaida a i vlast je beskrupulozna.

Tupko
1 godina prije

Prilika za hibera i slične da održe predavanje o mekoj sili i vrhuncu civilizacije koji smo dostigli

Nekoime
1 godina prije

Švedska je odbila razmjestiti NATO nuklearno naoružanje, i isti dan se dogodio pzbiljan kvar na njihovoj najvećoj nuklearnoj elektrani. Sumnja se na USAbotažu.

Amar
1 godina prije

Anerikanci.

Jimbo
1 godina prije

Putler

Pravednik
1 godina prije

Moje mišljenje je da u tome imaju prste name već znani “provoditelji demokracije” širom svijeta.Država koja ima najviše vojnih baza diljem svijeta.

hugo
1 godina prije

Tko je izvršio današnji teroristički napad u Istanbulu?Oni isti koji su ubili ruskog ambasadora u Turskoj, koji su ubili ruske diplomate u Kabulu, koji su srusili ruski avion iznad Sinaja, oni koji su podmetnuli eksploziju na balticki plinovod koji su napravili operaciju Skripal…i koji su napravili Majdan u Kijevu.

Sasa Sasa
1 godina prije

Učite djecu da mrze britance.

dona
1 godina prije

opet brišete komentare

AJeTo
1 godina prije

Turska kupuje i proizvodi oružje. Priprema se za sukob na svom teritoriju.

Suze Roni
1 godina prije

Ne zaboravite da Erdogan jos uvijek zatvorena vrata Svedskoj i Finskoj za ulaz u NATO,plus oportunisticka suradnja sa Rusima, unatoc sto sudjeluje negdje i kontra Rusije. Ovo je vjerovatno maslo CIA i partnera.

Prljavi Harry
1 godina prije

“Javna je tajna da su neke terorističke skupine bile ohrabrivane i financirane, kako bi rušile političke sustave suverenih država. Sjetimo se Libije i Sirije”… Uz ove dvije dodao bi još i bivšu Yugu koju su razmontirali preko udbaša. Bila im je prejaka i samim time trn u oku. Nekako od kada više nema navodnih diktatora tipa Gadafi ili Tito itd. svijet je o’šo u 3 do 4 p.m.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo komentara od jučer, a koji dobro objašnjava zašto se ovo danas dogodilo: “Je**te sto smo dozivjeli, Turski Predsjednik drzi lekcije civilizacije mrcini Bidenu na vlasti u Americi. Optuzio Zapad da bolesno napadaju Rusiju predvodjeni Amerikom umjesto da se ponasaju civilizirano i sjednu za pregovaracki stol. Treba se priznati Turskome Predsjedniku izvrsnu ulogu u ovome ratu, daleko jacega lidera na svjetskoj pozorncii od Bidena, i da izvrsno igra svoju ulogu na geopolitickoj sahovnici. – ” Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je da Zapad predvođen SAD-om “napada Rusiju bez ograničenja”. “Rusija nije obična država, ona je moćna država. Naravno, Zapad, predvođen Sjedinjenim Državama, napada Rusiju gotovo bez ikakvih ograničenja. Suočena sa svim tim, Rusija, naravno, pruža otpor. Mi također pokušavamo shvatiti kako odavde ( iz Turske ) možemo otvoriti koridor mira… Vjerujemo da bi najbolji način da to učinimo mogao biti put od dijaloga do mira”, rekao je Erdogan novinarima. ”… Čitaj više »

Uno
1 godina prije

U Hersonu napusten of Rusa Azovci organizirali za medije cirkus. A zapadna medija ucestvuje u holiwudu. Rezija je of bivseg glumca Zelenskog

Mat
1 godina prije

Nadam se da ce Erdogan istragom doci do stvarnih izvrsitelja I nalogodavaca,te odgovotiti Busovom metodom borbe protiv terorizma.

Gnostik
1 godina prije

99,5% tkz terorističkih napada su izvršeni u organizaciji i pod patronatom tajnih službi a ovih 0,5 % su autentični.

Zbljuvvvvv
1 godina prije

Off topic: bljutarnji poceo reklamirati umjetno meso proizvedeno u usa. Sad ce biti pranje mozgova svaki dan sa time.

Alex
1 godina prije

Pravo pitanje je u čijem interesu je napade na Istanbul . Poznato je da su Britanci najprljaviji igrači na svjetskoj političkoj sceni. Ali tu je i Sirija,pa i Izrael. Za Kurde,tradicionalne bombaše u Turskoj da i ne govorimo.

1Korincanima 15:1-4
1 godina prije

Treba izazvat jos vise tenzija,ratova,mrznje da bi sotonisti mogli stvorit jos vecu gospodarski i financijski slom ovog laznog starog sistema,ali naravno prikazat to kao da se sve desava spontano,a onda ponudit svoje “rijesenje”naravno kao nesto sto nas jedino moze spasit iz svjetske krize,a to je digitalni sistem,izbacivanje kesa i stavljanje sve drzave pod totalnu kontrolu,a na kraju dolazi Zig Zvijeri kao slag na tortu,ali jaooo onome tko prihvati Zig,bolje da se nije ni rodio sta ga ceka.

Grdi
1 godina prije

Treba stalno ponavljati mantru …….. *Biti neprijatelj amera je opasno, biti saveznik amera je smrtonosno!* ….. jasno? …………

Sardelino
1 godina prije

Eksplozivna naprava je podmetnuta.
Dakle nije bila nekome zataknuta za pojas.
Ne radi se o poznatom rukopisu.

Гавран
1 godina prije

Evo i rešenja rebusa:
Turska je odbila da primi saučešće od Sjedinjenih Američkih Država nakon terorističkog napada u Istanbulu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

eukolonija
1 godina prije

Najviše “ISIL-ovsca” po glavi stanovnika je u Velikoj Britaniji a onda je slijede još neke europske zemlje. Većini muslimanskih zemalja, uz iznimku nekih u Europi, te spodobe su strane. Erdogan je odbio sućut Amerike jer su oni stojalo iza napada i napadači su trebali pobjeći za Grčku. Sve je bilo organizirano

Tamarino
1 godina prije

Oni koji snimaju turske sapunice su organizatori.
A zna se koga ce okriviti za to.
Na pamet mi padaju samo jadni Kurdi.
Neka im svima Alah pomogne da budu ljudi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.