Trovanje Navalnog je prevara … Presretnut tajni razgovor između Berlina i Varšave to dokazuje, tvrdi predsjednik Lukašenko (Audio)

Merkel Lukašenko
32 komentara

Snimku “presretnutog razgovora” između dvojice muškaraca predstavljenih kao njemački i poljski predstavnik, objavila je bjeloruska televizija. Osobe razgovaraju o “trovanju Alekseja Navalnija, govoreći kako činjenice nisu bitne, jer “rat je u tijeku” i “sve metode su dobre”.

Bjeloruski državni televizijski kanal ONT objavio je u petak, 4. rujna snimku koju je opisao kao “presretnuti telefonski pregovori” između Berlina i Varšave. Na ovoj objavljenoj snimci, osobu koja je predstavljena kao njemački predstavnik pod imenom Nick, pita se je li potvrđeno trovanje Navalnija . Čovjek ističe da u ovom slučaju to nije potrebno, jer “u ratu su sve metode dobre”.

“Očito sve ide po planu … Navalnyjev dosje je spreman.” Bit će premješten u odjel kancelarke. Čekamo njenu izjavu”, ukazuje onaj koji je predstavljen kao predstavnik Berlina. “Je li potvrđeno trovanje?” Pita svog sugovornika koji je predstavljen kao predstavnik iz Varšave, koji se zove Mike, tijekom snimanja.

“Slušaj, Mike, nema veze. Rat je u tijeku … A tijekom rata sve metode su dobre ”, odgovara Nick.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je u četvrtak (3. rujna) ruskom premijeru Mihaijlu Mičustineu da je obavještajna služba njegove zemlje presrela razgovor između Varšave i Berlina pokazujući da su izjave Berlina o “trovanju” Navalnog lažne. Aleksandar Lukašenko također je obećao da će snimku predati ruskim obavještajnim službama.

Nakon ovih izjava, pres-služba njemačke vlade RIA Novostima zanijekala je da je snimka mogla biti presretnuta.

“Izjava gospodina Lukašenka ne odgovara stvarnosti. Jučer su savezni kancelar, ministar vanjskih poslova i ministar obrane izrazili svoje mišljenje o novonastalim okolnostima u slučaju trovanja Navalnog. Nema se što dodati”, odgovor je koji je agencija RIA Novosti dobila iz državnog kabineta kancelarke.

Na snimci koju je objavio TV kanal, navodni predstavnik iz Varšave rekao je da cilj spriječiti predsjednika Vladimira Putina da “zabija nos” u poslove s Minskom i “stvoriti” u probleme u Rusiji.

“Putinov poriv da zabije nos u bjeloruske poslove mora se slomiti … Najučinkovitiji način je potopiti ga u ruske probleme, kojih ima ih podosta! Uz to, uskoro će ih održati izbori, glasanje u regijama Rusije”, izjavio je onaj koji je predstavljen kao predstavnik Varšave.

“To je ono što radimo”, odgovorio je njegov sugovornik.

Hospitalizacija Navalnog

Aleksej Navalni smješten je 20. kolovoza na intenzivnu njegu u bolnicu u Omsku u Sibiru. Pozlilo mu je u zrakoplovu za Moskvu. Njegovi bližnji smatraju da se radi o mogućem trovanju. Prema prvim analizama liječnika iz Omska, metabolički poremećaji uzrokovali su ozbiljnu hipoglikemiju. Kasnije su rekli da u krvi i mokraći nisu otkriveni otrovi. U komi od 20. kolovoza, Navalni je prebačen u Berlin, zrakoplovom NVO koju vodi jedan slovenski državljanin. Njemačka je vlada 2. kolovoza izvijestila je da je Navalni otrovan otrovom tipa Novičok. Ruska strana reagirala je istaknuvši da im do sada nitko za to nije pružio nikakav dokaz.

Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Zavuce Brko debeloj bez vazelina.

samo razmišljam na glas
3 godine prije

opet malo pišemo selektivnu istinu tako da dovedemo čitaoce do “ispravnog” zaključka?

davor3
3 godine prije

Reuter javlja EU je odredila 53 miliona Eura za Bjelorusiju. Novac nece ici bjeloruskoj vladi nego pojedincima i drustvima koji ce dobiti titulu od EU da su Civilno drustvo, ja ne znam sto im to znaci. Da su zrtve drzavne represije za vrijeme demonstriranja, ovdje ce biti dobro za omastiti se. Novac ce ici i nekim privatnim drustvima koji se boru protiv Korone virusa. U kolikom postotku kome? Dakle nema nikakva transparensi, ovo je sve skupa mijesanje u untranje stvari Bjelorusije i stvaranje revolucionara. I tko ce ovaj novac dijeliti po Bjelorusiji, hoce li biti to neki Hrvat? Zar nije ovo po zakonu svake zemlje ispiranje novca, utaja poreza? Ako je netko dobio izvanka novac, zar se ne mora prijaviti? Ukratko ovo je ILEGALNO. Iz EU promicu ilegalne stvari, bezakonje i kriminal i stvaraju od drzave da nije pravna. ……………………………………………………………………………………………………….. BRUSSELS (Reuters) – The European Commission will reroute 53 million… Čitaj više »

davor3
3 godine prije

Citam biografiju Frederika Velikog i kad je pravio represiu po Poljskoj on je to objasnjavao da civilizira Poljake.

Govorio je za Poljake da su divlji majmuni…i da sva imena sto zavrsavaju na -ski
zasluzuju prezir.

Ovo nije izoliran slucaj, puna ljudska povjest je ovakvih opravdanja za unistiti ili zavladati s drugom nacijom.
………………………………….
Frederick had despised the Poles since his youth,
and he is known to have expressed numerous
 anti-Polish statements,[62] referring to Polish society as “stupid”,
and remarking that “all these people with surnames ending with -ski,
deserve only contempt”.[63] He passionately hated everything associated with Poland, while justifying his hatred and territorial expansionism with the ideals of the Enlightenment.[64] He described Poles as “slovenly Polish trash”;[65][c] referring to them in a letter from 1735 as “dirty” and “vile apes”,[67] and compared the Polish peasants to the Iroquois.[68]

tongo
3 godine prije

Interesantno je da je zena od Navalnog usutila.
Ipak je Navalni njoj muz, i njoj je najvazniji njegov zivot.
Ona je pocela sumnjati na svakog oko sebe a to je dobro, to je pocetak spoznaje.
Pocimlje sumnjati i na Nijemce i na njegove suradnike.
Lako se moze dogoditi da ona nestane da ne bi upirala prste na “prijatelje” Rusije, na one iste prijatelje sto su osnovali neki komitet pod imenom “prijatelji Sirije” a ustvari prvi esalon pljacke zrtve zemlje koja je meta njihove pohlepe.

Mölltaler
3 godine prije

Oko korone se svi slažu, a oko ostalih stvari se svađaju. Zanimljivo

tongo
3 godine prije

Sad ispad jasnije sto je motiv ovog “trovanja” Navalnog.
Ljudi su nabrajali razloge, mozda ovo mozda ono.
Gledao sam The Duran na youtube.
Oni su se isto vrtili u krugu.
Dakle nije bio u pitanju plinovod nego da ne daju Rusiji mira, da je potkopavaju a to radu od takoreci “pamtivjeka”.

Kad je bio slucaj “Skripal” onda su se svi obukli u odjecu za zastitu od kemijskog oruzja a u ovom avionu koji je dosao posebno za Navalnija iz Njemacke nije nitko obolio a njegova zena je neprekidno sjedila uz njega i njoj nista.

Vjerujem da Njemackoj nece poci onako holivudski laganje kao Englezima, negdje nesto ce se odati, nesto nece ici po planu.

Vjerujem da Rusi dobro razumu njihove igre.

Jel ovo upereno i protiv Trumpa?

Skripal je bio tri mjeseca nakon izbora a Navalni tri mjeseca prije izbora.

tongo
3 godine prije

Nijemci se ne povlace, vec eskaliraju.
Sad tvrdu da su nasli Novichok u boci vode koju je nosio Navalni sobom.

E sad kako je ova boca vode mogla njega pratiti.
Zar ta boca vode ne bi bila zaustavljena ili bacena u najprije avionu pa kasnije u bolnici u Omsku?

Logicno je da bi boca vode ostala u avionu.

Sve i da je dosla boca vode u Njemackoj, vjeruj ti ovim “prijateljima” Rusije da nisu oni sami nesto ubacili unutra.

Ako Nijemci, Poljaci, Englezi… vjeruju 0% Rusima
Rusi njima moraju vjerovati isto 0%.
U ratu su!

ježurka
3 godine prije

Ne znam kako vi gledate na stvari, al po meni lukasenko ima dosta bolji friz od merkelice…

tongo
3 godine prije

Interesantno je njemacko djelovanje.
Najprije neku “vijest” procuru nekim novinama onda te novine to objavu uz mnogo papra i soli.
Civilizirano bi bilo da vijest dodje od njihove vlade u javnost tako da ima tezinu i da se zna gdje je granica izmedju izjave vlade i njemacke zute stampe.

Bilo kako, njemacka vlada nije jos nista sluzbeno dala Rusiji.

I sto ce dobiti Njemacka i EU, jerbo Njemacka se krije iza EU, s ovim cirkusom?

Mislim osobno
Nece dobiti nista.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Konferencija za novinare 23:56, 04.09.2020:

Odgovor Trumpa na pitanje novinara, šta bi trebali napraviti SAD i međunarodna zajednica, pošto Nijemci kažu, da je Navalny bio otrovan:

“We will looking at it, if that’s the case.” I onda je skrenuo sa teme na S. Koreju, Izrael – UAE, da nije pokrenuo nikakav rat, a Hillary bi to uradila 1. tjedan…

“We haven’t have any proof, yet. But I will take a look. It is interesting everybody is always mentioning Russia, and…. I don’t mind you’re mentioning Russia, but I think probably China at this point… is a nation that you should been talking about much more so then Russia…“

Rusofil
3 godine prije

Taj novičok je sr.anje žešće. Uglavnom nije smrtonosan osim kad prođeš na 10 metara od od osobe koja ga je direktno konzumirala. Tu ti nema spasa. Druga mogućnost je da su Rusi toliko glupi da ne mogu da odrede dozu pa im žrtve preživljavaju.
Mislim da je Navalnog žena osudila na smrt kad je tražila da ga izmjeste iz Rusije.

Bože sačuvaj
3 godine prije

Ne mogu da vjerujem da vam je tamo neki Lukašenko važniji od vijesti da je bukvalno Vućić “kapitulirao” pred Trampom. Zašto o tome ne pišete? Zašto vam je tamo neki Bjelorus od kojeg apsolutno nikakve koristi u životu nećete imati, od ove druge veoma važnije vijesti? Zašto ne napravite neki tekst, neku analizu o ovim veoma bitnijim stvarima što se dešavaju u našem dvorištu, poput Crne Gore, Srbije, Kosova, Bosne?

Postali ste naporni sa tom Rusijom i tim istočnim državama.

Pozdrav

Petar
3 godine prije

NATO demands Navalny investigation
I sad imamo novi faktor, Nato pakt siri svoje djelovanje.
NATO pakt nema mandat za ove stvari, nije organiziran u ove svrhe.
Sto se javlja sotona Stoltenburg i on govori u ime 28 zemalja.
Jel mu je svaka drzava dala mandat?

NATO organizacija nema ministra vanjskih poslova i nema diplomatske odnose s Rusijom.
NATO-organizacija nema diplomatske odnose s nikojem drzavom.
Jel se oni zelu pretvoriti u neku super drzavu, iznad nacionalnih?
Opasno je to za svaku drzavu i za sve clanice EU.

Sto se ima vojska uplitati u ove stvari?

Kako se mogu Rusi postaviti naspram njih?

Sutra ce se javiti i neki “teniski savez Europe” i traziti protjerivanje ruskih diplomata.

Svaki k** na zapadu koriste u vojne svrhe protiv Rusije.

Slonica
3 godine prije

I aktivist Verzilov(bivši muž clanice pussy riot) je otrovan 2018 ,u teškom stanju,da bi ga prebacili u Berlin i čudesno se oporavio.

Mozda se i Navalni trebao oporaviti a hoce li …ostaje nam za vidjeti

cibo
3 godine prije

Ljudi mislite svojom glavom.
Dakle nije bio caj.
Bila je boca vode koju je on kupio zapecacenu u koju je bilo nemoguce metnuti Novicok.
Ta boca je bila pored njega neprekidno.
Nema sanse da dodje otrov u bocu osim ako se nije ubacio u Njemackoj od strane njemacke CIA.

vutra
3 godine prije

putin je definitivno nesposoban otrovati bilo koga a da to ne podigne veliku prašinu

možda da pitaju mosad kak se to radi?

zapadnonjemacki njemac iz sjeverne istocne prusije
3 godine prije

Naravno treba vjerovati diktatoru koji hoda sa kalsnjikovom medju mirnim demonstrantima.

Zorule
3 godine prije

Ne kuzim, zasto je original razgovor gotovo potpuno prekriven sa prevoditeljem? Ja nisam uopce ispio skuziti ni na kom jeziku u originalu razgovaraju, mozda pricaju o receptu za kolace, moze biti bilo sto i bilo tko. Razocaran.

Davor drugi
3 godine prije

Lik “x” naziva lika “y” te oni malo proćakulaju na temu trovanja, o svemu u tančine da se vidi namjerno trovanje.
Po završenom razgovoru , sto se može zaključiti, sto su “x” i “y “ dogovorili, razradili, koji je cilj definiran i uopće u čemu je bila sama svrha razgovora, sto je tim razgovorom zaključeno???
Brko je daleko veći govnar i gnjida nego sto sam mislio. Lik bi polizao sve briselske guzice i šu*ke samo da ga se prihvati i ne ometa u njegovu “vladanju”.

Max
3 godine prije

To se zove protuobaviještajni rad. Nismo ni sumnjali čija je to kuhinja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.