Trump izdao birače i pod pritiskom raznih lobija ipak ostavlja trupe u Siriji

Donald Trump ostavlja vojnike u Siriji
36 komentara

Unatoč namjeri Donalda Trumpa da povuče američke snage iz Sirije, Bijela kuća je priopćila kako će Sjedinjene Države ostaviti 400 vojnika na teritoriju ove zemlje kako bi zaštitili Kurde od Turske, javlja Fox News, što znači da je početna brojka od 200 vojnika već udvostručena, a američke trupe bi u arapskoj zemlji bile mirovne snage bez ičijeg mandata. Prema Tuckeru Carlsonu, američki vojnici će se boriti i umirati u stranoj zemlji isključivo zbog interesa elita Washingtona koje žele zaraditi što je više moguće na sirijskim resursima.

Ova tvrdnje i nije blizu istini, obzirom da nijedno naftno polje na sjeveroistoku Sirije, na području kojeg kontroliraju Kurdi, nemaju naftovode osim onih prema Homsu i dalje prema Baniyasu, Latakiji i izvoznim terminalima na sirijskoj mediteranskoj obali. Postoji jedan naftovod do polja istočno od  Qamishlija i onih u pokrajini Hasaka, ali je i on spojen na glavni naftovod do Homsa i ne ulazi u Tursku.

FOTO – Naftovodi i plinovodi u Siriji

Energija u Siriji

Ipak, Fox News je posvetio emisiju ovom naglom Trumpovom obratu, iako je većina komentatora u svijetu sumnjala u iskrenost američkog predsjednika kada je najavio povlačenje američkih trupa iz Sirije.

Jednosatni program “Inside The Issues” navodi kako je Donald Trump svoju kampanju gradio na obećanju da će prekinuti besmislene ratove u inozemstvu. Glasačima se to svidjelo. Prošle je godine održao riječ, izjavivši da će američke snage napustiti Siriju.

“Ionako nije bilo jasno što oni tamo rade. ISIL je neutraliziran, a Assadov režim, što god žele reći na drugim kanalima, ne predstavlja nikakvu opasnost za Sjedinjene Države”, pojašnjava Tucker Carlson

“Neki od naših saveznika u Siriji su pokazali da lude za vezama s radikalnim džihadistima. Tako je većina Amerikanaca bila za to da se trupe vrate kući. Međutim, ovdje, u Washingtonu, gotovo su svi protiv toga: lobisti, izvođači radova, klaunovi iz znanstveno-istraživačkih instituta, pa čak i Bill Kristol. U ovom poslu svi zarađuju”, nastavlja američki televizijski voditelj.

“Nije ih briga koliko druge ljude to košta. Njima je isplativo. Zato se i dalje, uz nekoliko iznimaka, uplićemo u poslove svih zemalja u koje smo poslali trupe od kraja Drugog svjetskog rata”, nastavlja Carlson.

“Kada su u Kongresu shvatili da rat zaista može završiti, krenuli su u protunapad  i kao u mnogim drugim pitanjima, od imigracije do Rusije, uspjeli pobijediti. Danas je Bijela kuća izjavila da će i nakon povlačenja postrojbi na području Sirije ostati 400 vojnika. Dakle, trupe se još uvijek ne povlače. Što rade tamo? Službeno je njihova zadaća zaštititi kurdski narod, jer imamo moralnu obvezu da ih od nekoga zaštitimo. Od koga? Što mislite? Od Turske, našeg NATO saveznika. Sve ljepše i ljepše. Tako američki vojnici ostaju, vjerojatno će se boriti i umrijeti u dalekoj zemlji zbog nejasnih ciljeva. Ali oni tamo nemaju nikakva jamstva, jer ne njihova prisutnost nezakonita. Tako će jastrebovi Washingtona, iako su opet u krivu, još jednom prevladati”, zaključio je Tucker Carlson u dijelu programa “Inside The Issues” posvećenom Siriji.

Video / Fox News

Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dečko sa ulice
5 godine prije

Neće, danas je pričao na telefon sa Erdoganom, izlazi,
sad mora malo blefirat, kao obično.
Erdogan želi biti i biti će good cup, dobar policajac.
Ja vjerujem da se US “pod kontraktori”, sjenke rata, ubice, kriminalci, neće samo tako lako skinut sa plaće, ali, kad tad, moraće.
Erdogan želi Putinu pokazati da se to može.
Turci će nadgledat potpuno demilitarizirani granični pojas.

Alen
5 godine prije

Idu oni van Sirije i to ekspresno !!!!

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Danas je ovako.Sutra je na tviteru novi dan.

Laki Topalović
5 godine prije

Kako naftovoda nema, a neće ih ni biti, a bušotine polako trebaju obnovu, prodavat će naftu u kantama od 20 litara. Tako da je ova teza promašena, a Kurdi isto nemaju što raditi s tim. Nitko neće ulagati u ta polja dok ne bude siguran. To je najmanji problem, iako ga mnogi vole preuveličavati. Istina, Damask je na gubitku dok ne radi tamom, ali se na tim poljima nitko neće obogatiti. SAD posebno. Možda uspiju namaknuti za plaće za nekoliko stotina vojnika, to je sve.

Zvrk
5 godine prije

obični blef

Siniša
5 godine prije

Jedino što je čvrsto obećao je da neće rušiti vlasti po svijetu, da se neće petljati u tuđa posla i da neće izazivati ratove……

Tomica
5 godine prije

Trump vodi vrlo konzistentnu politiku. Povlači vojsku iz Avganistana, ostavlja vojsku, povlači vojsku iz Sirije, ostavlja vojsku u Siriji, napada S, Koreju, hvali S. Koreju, uvodi carine, pravi izuzetke, prijeti pa se dogovara, ….
Ustvari, jedino što je sigurno, sve što je danas rekao ili twitao sutra će po.srati.

mladen3x
5 godine prije

Ma Trump je jednostavan,danas nešto kaže,malo gleda,pa ak mu se ne svidi,okrene ploču,i tako iz dana u dan,ne razmišlja taj ni mjesec dana unaprijed a o nekog strategiji da i ne govorim.Kod njega je najbitnije da se na svakodnevnoj bazi nešto događa i mijenja,bar im nije dosadno s njim,hahahahah….

Amater
5 godine prije

Svima je jasno koga oni štite …naravno ISIL … bilo bi im svakako najisplativije da se junački povuku, dok su još u prilici da to učine donekle ” časno “…. i da svom narodu prodaju maglu, kako su otišli svojom voljom, nakon što su tamo negdje na istoku pobjedili ….
koga ???….ustvari sami sebe ….

giordano bruno
5 godine prije

Samo odavde su se USA povukli i podvili rep. Najveći poraz u Američkoj istoriji: Kako su SAD doživele debakl u Vijetnamu! Rat u Vijetnamu trajao je od 1. novembra 1955. godine do pada Sajgona 30. aprila 1975. godine. Formalno potpisivanje primirja dogodilo se 27. januara 1973. godine u Parizu između Amerike, Severnog Vijetnama, Južnog Vijetnama i Vijetkonga. Kako Severni Vijetnam nije priznao revolucionarnu vladu Vijetkonga, sve reference sporazuma su ograničene na dvopartijski dokument između Severnog Vijetnama i Amerike. Sajgon je dugo odbijao da prizna Vijetkong kao legitimnog učesnika u diskusijama o završetku rata. Prvi indokineski rat, 1946.-1954., bio je rat između vijetnamskog pokreta otpora, Viet Minha, predvođenog Ho Ši Minom i Francuske. Rat je trajao od 1946. do 1954. a završava kada Francuska napušta Francusku Indokinu, francuske kolonijalne oblasti u današnjem Vijetnamu, Laosu i Kambodži. Posljedica rata bilo je dijeljenje Vijetnama na Sjeverni i Južni, a nastavljen je kasnije kroz… Čitaj više »

Mat
5 godine prije

Jedna od glavnih TV kuca,koja ga je podrzavala,karijeru zavrsava sa prvim…..mandatom.

udav
5 godine prije

ugasili smo ga, sad moz’ samo da gledamo kkao musa dere jarca – tramponja je sklopio primirje sa dubokom drzavom, sad ce biti svasta, mozete ocekivati bukvalno sve, zatisje je gotovo, sledi bura… evo linkic, analiza: http://stateofthenation2012.com/?p=117414

krezubi glasac
5 godine prije

Sta sada ona drakula Rotchild sprema? Drakule postoje madre mia. Trumpeto je samo maratonac za slikanje

Amerika
5 godine prije

Ameri su navukli Ruse u Siriju i sada sa njima igraju kao mačka sa miševima.Naivni Putin nasjeo na igru a sada nema natrag.

bobo
5 godine prije

To bi bio SOP (standardna operativna procedura) svakog američkog predsjednika, osim Kenedija.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Pa to smo odmah znali da ce biti tako…

alan ford
5 godine prije

Nije Trump izdao birače, već, kako sam sto puta rekao, Trump nema stvarnu vlast i moć, da bi mogao donositi takve odluke. Ti “lobiji” koji vrše pritisak na njega, odnpsno samo jedan lobi, jesu ultracionistički hazarski “neokonzervativci”- neokonsi. Koji su krvoločni ratnohuškački jastrebovi i koji, kako kaže Paul Craig Roberts, kontroliraju američku vanjsku politiku od vremena predsjednikovanja Busha starijeg do danas, dakle u zadnjih 30 godina, bez obzira tko je predsjednik. Oni su potakli sve ratove na bliskom istoku, To je hazarska ekipa nekonosa, koja je za vrijeme 8 godina vladavine Busha mlađeg, iz pozadine vodila ratove: Paul Wolfowitz, Rick Rubin, William Kristol, Richard Perle,..Robert Kagan.. i žena mu Victoria Nuland (koja je zajedno sa Sorosem režirala puč protiv Janukoviča u Ukrajini)… itd. Pompeo i Bolton su poslani od strane “neokonsa” da, drže Trumpa na lancu, da mu ne dopuste da povlači vojsku iz Sirije i prije svega, da se… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.