fbpx

Trump jeste marioneta, ali ne Putinova

Trump Marioneta

Na vanjskopolitičke odluke Donalda Trumpa ne utječe Moskva, već Tel Aviv, vjeruje Robert Perry, stalni kolumnist Consortium Newsa. Prema njegovu mišljenju, da je čelnik Bijele kuće doista bio “marioneta” Kremlja, ne bi dopustio da se pogorša sjevernokorejska kriza, pregovarao bi s Iranom i okončao potporu sirijskim islamističkim skupinama.

Kao što je poznato, na posljednjoj predsjedničkoj raspravi 2016. godine, Hillary Clinton je Donalda Trumpa nazvala “marionetom” Vladimira Putina. Ali svakim danom postaje sve očitije da čelnik Bijele kuće ima drugog lutkara, tipičnog za američku politiku izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, piše Robert Perry.

Od rujanskog sastanka dvojice čelnika na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku, Netanyahu je povlačio konce marionetskog američkog predsjednika, određujući skoro sve njegove vanjskopolitičke odluke.

Možda je taj ”tajni utjecaj” postojao i prije, ali se u početku Trump odupirao kontroli izraelskog premijera i ponekad je čak pokazivao neposlušnost.

Ljetos je američki predsjednik slušao savjete o reviziji vanjske politike Washingtona. Od njega je posebno zatraženo da obuzda regionalne ambicije Izraela i Saudijske Arabije, da otvoreni diplomatska vrata Iranu i sudjeluje u pregovorima o korejskoj krizi.

Ovi su koraci mogli smanjiti međunarodne napetosti, donijeti novac američkoj vladi i osloboditi američke korporacije od pritiska koje trpe zbog ekonomskih sankcija. To bi bilo utjelovljenje obećane Trumpove strategije “America First“.

No umjesto toga, zbog ne sasvim jasnih razloga, američki predsjednik je podlegao manipulaciji Netanyahua i svoj prvi govor na Općoj skupštini UN-a pretvorio u “militantnu tiradu”.

On je gotovo uličnim rječnikom uvrijedio sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una, nazvavši ga “čovjekom raketom” i zaprijetio da će potpuno uništiti  njegovu zemlju s 25 milijuna ljudi. Zatim je, imitirajući izraelskog premijera, pozvao na smjenu ”režima” u Iranu, rekao je Perry.

Dok je Trump prijetio ratom u dvorani organizacije koja je uspostavljena kako bi ratove spriječila, među većinom diplomata je zavladala smrtna šutnja.

Jedina, ali vrlo značajna iznimka, bio je Netanyahu, koji je zdušno pljeskao činjenici što se američki predsjednik uspješno uvukao u tabor neokonzervativaca.

Trump je još jednom pokazao da poštuje naredbe koje dolaze iz Tel Aviva tijekom njegovog nedavnog ekstremno neprijateljskog govora o Iranu. Ustvari, on je ponovio ukupnu izraelsku propagandu protiv Teherana i spalio sve mostove za uspješan diplomatski pristup u odnosima s Islamskom Republikom.

Robert Perry piše kako je čelnik Bijele kuće ponovio sve gluposti o vezama Irana s Al-Qaedom, iako je neugodna istina da ovu teroristička skupinu financira Saudijska Arabija. Rijad ove fanatike podržava još od ’80-ih, odnosno od vremena kada je saudijski državljanin Osama bin Laden pokrenuo svoj ”sveti rat” protiv sovjetske vojske u Afganistanu koja je tamo pokušavala zaštititi sekularnu vladu.

Posljednjih godina su Izraelci zapravo formirali savez sa Saudijcima. Tel Aviv ne skriva želju za pobjedom Al-Qaede u Siriji, jer bi to dovelo do uništenja strateškog luka koji povezuje Teheran s Damaskom i Bejrutom.

Trump je se u odnosima sa Sjevernom Korejom i Iranom odlučio za ratni put. Vladimir Putin, koji je igrao ključnu ulogu u sklapanju nuklearnog sporazuma s Teheranom, zajedno s europskim čelnicima sprečava otkazivanje ovog sporazuma.

Ruski predsjednik inzistira na najbrže mogućem završetku sirijskog sukoba, ali s potpunim porazom Al-Qaede i njezinim saveznicima. Bez obzira što ne odobrava nuklearne testove, lider Kremlja je u više navrata govorio o nužnosti pregovorima sa Sjevernom Korejom. Drugim riječima, ponašanje Trumpa izravno proturječi Putinovim željama i interesima.

”Ako je Hillary Clinton u pravu i da je Trump zaista ‘Putinova marioneta, američki predsjednik bi bio spreman na pregovore za rješavanje korejske krize, odlučio bi se za konstruktivnu diplomaciju s Iranom i učinio sve da se zaustavi američka sirijskim militantima, što bi dovelo do kraja krvoprolića u toj zemlji”, tvrdi Perry.

“Umjesto toga, američki predsjednik se kreće u suprotnom smjeru. Iako je prikriva svoju kapitulaciju pred izraelskim premijerom, Trump radi istu stvar što čini većina američkih političara i kleči pred Benjaminom Netanyahuom”, dodaje američki novinar.

Sve sumnje nestaju kada vidite da republikanci i demokrati doslovno skaču kada Netanyahu govori pred oba doma američkog Kongresa. Ovu je čast dobio tri puta, čime ga se može uspoređivati samo s bivšim britanskim premijerom Winstonom Churchillom.

“To su trenuci američkog poniženja, kada se 535 člana Kongresa ponašaju kao marionete na nevidljivim koncima, čime pokazuju neupitnu poslušnost američkih vlasti prema jednoj inozemnoj sili, ali to nije Rusija”, zaključuje Robert Perry.

Povezan članak: Trump je svrgnut tihim udarom na američkom dvoru

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
33 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
raspe
Gost
raspe
3 godine prije

Ma zabole me kaldrma i za Trumpa i za Putina.I tko je pa sad taj Robert Perry ? Pa svatko pise svakakve gluposti,a hvala bogu budala koje se za to ljepe,u izobilju.Meni je najvaznije kako da osmislim moj zivot ( npr. s Vivaldijem ili Albinonijem).

Baba
Gost
Baba
3 godine prije
Reply to  raspe
Rade
Gost
Rade
3 godine prije
Reply to  raspe

Pa sto citas ovo?

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Rade

Izvini sto sam se primakao tvome koritu.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  raspe

@ raspe – lijepo je kada se čovjek trudi da svoj život osmisli na kreativan i njemu interesantan način pogotovo uz Vivaldija ili Albinonija, Štrausa, Mocarta ili Čajkovskog, ili uz Parpl, Cepeline, Duran Duran, ili uz Cecu, Draganu, Halida, zavisi ko šta voli, ali je isto tako lijepo kada se ne ispušta iz vida ni Tramp ni Putin (kao simboli politike), jer se u tom slučaju može desiti da se jednog dana probudi u svijetu u kojoj je kreativnost i osmišljavanje vlastitog života zločin i ostane i bez Vivaldija i bez Parpla i bez Cece.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  mars

mars,normalno svatko radi ono sto zeli.Za mene osobno ( i ne samo za mene) trosit moju energiju na nesto na sto apsolutno ne mogu utjecat je ocito gubljenje vremena. U matematici “dva i dva su uvijek cetiri “. U politici rezultat ovisi “na kojoj si strani “.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  raspe

@ raspe – svi mi možemo uticati i utičemo, možda kao pojedinci jako malo vidljivo i mjerljivo, ali mnogo takvih malih uticaja ipak se slaže u jedan veliki koji politika, ma kakva ona bila, na kraju mora uzeti u obzir.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  mars

mars,ja nisam tog misljenja.Tko moze utjecati na Trumpa ili Putina?Tko je od nas mogao utjecati na Tudjmana,Milosevica ili Aliju ?Tko na Hitlera ? To je samo zavaravanje samog sebe.Prema tome,sto manje njih,a sto vise ” oplemenjujucih” stvari u nasim zivotima : muzike,knjizevnosti,meditacije,druzenja s pozitivnim ljudima,setnje s dragim prijateljima i familijom…..

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  raspe

raspe,
marsova tvrdnja odgovara narodnoj “kamen po kamen palača” i sl. Ima i Gandhijeva verzija.
Na ove osobe što si naveo smo već utjecali, zato su se i pojavili takvi kakvi su bili.
Uostalom, ove pozitivne stvari što si naveo pomažu održavanju pozitivne atmosfere, a to se može shvatiti kao jedan od kamenja one prethodno spomenute palače.

Sardelino
Gost
Sardelino
3 godine prije
Reply to  mars

Iako znaš da ništa ne možeč učiniti ili promjeniti treba djelovati kao da možeš.Pa što bude.

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  mars

Zanimljiv sudar. U @Marsu još uvijek živi nada, a @raspe piše ponukan životnim iskustvom.
Veliki bosanski um, M. Selimović, napisao je jednom, da su 40-te godine zajebane. Veli, da čovjek ima 10 godina manje, ničega se ne bi bojao, a da ima 10 godina više, pomirio bi se sa životom i prihvatio stvari kakve jesu.
Hebem vas lude bosance, dali ste svijetu vrhunske umove, a politički se niste u stanju skockati niti na nivou mjesne zajednice, a kamoli na nivou države.
Kada čovjek otvori knjigu, doima se da vas je jahao svatko tko si je uzeo 5 minuta vremena, a kada ste o tome pisali odmah vas je dopala Nobelova nagrada za književnost.
Biti će, da ste nekoć bacali kamenje na boga, pa ste prokleti.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  Andrej

@ Andrej – nije to samo nada kao takva, već više ono što je @ Hari1 opisao u svom gornjem postu.

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  mars

@Mars
Naravno da nije samo nada. To je i vjera u ono pozitivno što se odražava kroz onu narodnu “kamen po kamen palača” ili “zrno po zrno pogača”. Tada se sjetim štosa, kojim smo u gimnazijskim danima prepričavali način kako se obogatio Rockefeller. Najprije je na tržnici kupio jednu običnu jabuku, dobro je uglancao na rukavu svojega kaputa, pa je istu prodao i zarađenim kupio dvije obične jabuke. Potom je uglancao te dvije, pa zarađenim novcem kupio kilogram običnih jabuka. Potom mu je, preskočimo jabuke, umro stric i u nasljedstvo ostavio milijarde.
Toliko o narodnim predanjima.

mars
Gost
mars
3 godine prije
Reply to  Andrej

@ Andrej – hahahaha, odličan štos. Inače, ja sam vrlo realan tip koji čvrsto stoji s obje noge na zemlji, koji je u životu imao dosta groznih i kratkotrajnih i dugotrajnih traumatičnih iskustava, bio više puta na ivici ponora, kako fizičkog tako i mentalnog, i nekako ipak uspio da se izvučem i dogegam tu gdje sam sada. Kada sam se osvnruo iza sebe i analizirao kako sam se uspio izvući, za mnogo toga sam sa sigurnošću utvrdio kako, ali za neka, iskreno, ni meni samom nije jasno, niti sam sebi mogu dati smislen odgovor. Ali bez obzira na sve, sa odgovorima ili bez njih, jedno sam naučio – treba se boriti, onako kako znaš, kako možeš, čim možeš i pri tom biti spreman i na uspjeh i na neuspjeh, jer samo sam tada živ – u suprotnom (bio) sam samo zombi, živi mrtvac, biljka koja vegetira. Jer dok je čovjek kao čovjek živ i dok je života i stvari se mogu mijenjati. Kao zombi je već odavno praktički mrtav, gdje mu ostaje još samo da čeka i svoj fizički nestanak. Iz ovoga i proizilazi moj stav na čijem je tragu i ono izrečeno u mojim gornjim komentarima. A kada si već u svom štosu spomenuo nasljedstvo, čisto malo razbibrige radi, predložio bih ti na tu temu, ako smijem i ako gledaš filmove, jedan. Zove se “Brusterovi milioni” iz 1985. godine sa Ričard Prajorom u glavnoj ulozi. Sladunjava je komedija ali interesantna. A ako si ga već gledao, onda ništa, sve najbolje i idalje piši na portalu – komentari su ti vanserijski..

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  mars

@Mars
Slažem se da život ima intenzivniju aromu kada ga čovjek kuša u borbi kao kašu vlastite krvi i razbijenih zubiju, ali uz jednu malu ogradu. Čovjek mora birati svoje bitke, kad god je to moguće.
Iz nekih tvojih komentara sam shvatio da imas sa kime podijeliti misli i to nije mala stvar. Dodajmo tome i aktivnu ulogu u odgoju djece tokom odrastanja i čovjeka ne treba biti strah da će mu život proći u vegetiranju.
U par riječi ću ti prenijeti zašto sam fokus razmišljanja prebacio sa društvenih gibanja na mojeg najvećeg protivnika – sebe.
Imao sam 35 godina kada sam dospio na sud po pitanju starateljstva za nasu kcer, koja je od samoga početka izražavala želju da živi sa mnom. Odvjetniku sam, netom prije ročišta izložio namjeru, da na sudu opišem činjeničnu situaciju o našim obiteljskim odnosima, na što me je on povukao za rukav i odvukao na stranu, te mi prijateljski dao do znanja da ovaj ili bilo koji drugi sud, istina ne zanima. Pogledao sam ga dubokim telečim pogledom, a on je, videći da sam se pogubio, predložio glasom starijeg brata, da je najbolje da tokom ročišta zaboravim na sve ono što su mi odgojem prenijeli roditelji. To je utemeljio tvrdnjom, da je očito, da druga strana vuče neistinama na svoj mlin, te da se takve neistine moraju uravnotežiti neistinama na suprotnu stranu, a sud će, kao i uvijek, presjeći na pola. Naravno, nisam ga poslušao i glatko sam izgubio parnicu. Prvi put. Drugi put.
Neću prepričavati što je bilo treći put, već je dovoljno reći da sam pomalo počeo nalikovati na Steve-a McQueen-a u filmu Pappilon. Siv u licu, na hebenoj polovici luft-madraca usred atlantika, okružen morskim psima.
Nakon osam godina sudovanja kao epilog, napisati ću da moja kćerka već 6 godina živi uz mene, a ja ne idem na izbore, jer ne vjerujem u fucking sistem, niti u demokraciju, a ponajmanje u ljude.
Umjesto toga, ponekad se pogledam u ogledalo, pa ga upitam: “Ogledalce, ogledalce, reci mi gdje sam još šupalj”

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  raspe

koji k… onda radiš ovdje?? Ukljući gramofon i mani se ćorava posla. Kakav triper…

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Ivo

A eto, provjeravam jesi li ista uznapredovao.Lako je maknit Kizu iz Žegara,ali tesko Žegar iz Kize.

bobrock
Gost
bobrock
3 godine prije
Reply to  raspe

raspe je ISIL-ovac i ne treba ga shvaćati ozbiljno!

Sardelino
Gost
Sardelino
3 godine prije
Reply to  raspe

Sa takvim stavom i vijoline u V. i A. zvuče drugačije. Škripe.

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  raspe

Ako pomnozimo pluseve i minuse sa dva dobit cemo postotak sretnih i nesretnih na ovom portalu 18:82%. Zasto? Zato jer su tako izabrali.

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze
3 godine prije

Svi dosadnjaši predsjednici SAD-a od 48-e pa na na ovamo bili su marionete Izraela a zadnjih decenija su postali i vazali S.Arabije !

Joco
Gost
Joco
3 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Osim Kenedija

elijah magnier
Gost
elijah magnier
3 godine prije

Njime upravlja “Duboko grlo”.

davor
Gost
davor
3 godine prije

To je valjda jasno kao dan. Donald “we will support Israel 100%” Trump. Da je samo to, nego čovjeku je duhovni otac Roy Cohn, glasoviti odvjetnik židovske mafije koja je harala desetljećima po New Yorku. A da ne spominjemo i razne Trumpove tvrtke kćeri koje su na ovaj ili onaj način potpomagale Mossadov 9/11. A tek Kushner hehe, obiteljski kompić od Netanyahua. Sve je jasno kao dan.

Kanncer
Gost
Kanncer
3 godine prije

Oduvijek je bilo tako u američkoj politici. Duboka država – neokonzervativci iliti cionska mafija…rezultat – razni hitleri umiru prirodnom smrću u dubokoj starosti…

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Novac vrti gde burgija neće!!

Burzum
Gost
Burzum
3 godine prije
Reply to  Jupiter

Bravisima!

zax
Gost
zax
3 godine prije

Jedina dva precjednika koji su izgubili izbore poslije drugog svjetskog rata za drugi mandat su carter i bush stariji. Carter je posredovao u sklapanju mira izmedju egipta i izraela kojim je egiptu vracen sinaj pod americkim pritiskom. Bush stariji mirovni sporazum iz 91 kojim su palestinci trebali dobiti svoju drzavu. Americki predcjednici su marionete korporacija i krupnog kapitala. A zidovi koliko sam cuo imaju para a time i utjecaja

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  zax

pa za obamu se smatralo da je najmanje proizraelski nastrojen od samog osnutka te zemlje i izgurao je dva mandata. a ponekad mislim da bi još dva da dopušta zakon…

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

evo sto je rekao Paul Craig Roberts, nekadašnji dužnosnik u Reaganovoj vladi u intervjuu za neovisni portal the saker

The Saker: Mnogi kažu da Izrael kontrolira SAD. Neki drugi kao politički komentator Noah Chomsky tvrde da SAD kontrolira Izrael. Kako bi Vi označili odnos između Izraela i SAD-a, maše li pas sa repom, ili rep maše sa psom? Mislite li da izraelski lobi potpuno kontrolira SAD ili postoje još druge jake snage, koje su u stanju suprostaviti se izraelskom lobiju i sprovesti svoje vlastite ciljeve?

Paul Craig Roberts: Ja nemam nikakve dokaze da SAD kontrolira Izrael. Svi dokazi govore puno više u prilog toga, da Izrael kontrolira SAD, u pitanju politike na Bliskom istoku. Proteklih godina Izrael i izraelski lobi miješali su se u dodjelu akademskih položaja u SAD i u postavljanje profesora na američkim sveučilištima. Svatko onaj koga je izraelski lobi proglasio da je kritičan prema Izraelu, nije mgao dobiti mjesto profesora na višim školama i sveučilištima. Ne samo u državnim višim školama u SAD, već i u onim katoličkim, Izrael je određivao, tko ne smije biti zaposlen u njima. Izrael može također blokirati i posebne odluke američkog predsjednika i Izrael i izraelski lobi raspolažu sa ogromnim utjecajem u američkom tisku i televiziji. Pored toga, izraelski lobi ima ogroman novac za političke kampanje. Izraelski lobi je uvijek uklonio sa položaja svakog onog zastupnika američkog kongresa i svakog senatora, koji su bili kritični prema Izraelu. Izraelskl lobi se čak umiješao i u izborni okrug crne (afroameričke) zastupnice Cynthije McKinney, u kojem su birači većinom crnačko stanovništvo i spriječio da ona bude ponovo izabrana u kongres. Kako je rekao admiral Tom Moorer, bivši zapovjednik mornarice i zapovjednik glavnog stožera: nijedan američki predsjednik ne smije se suprostaviti Izraelu. Kada je Izrael 1967. izvršio napad na USS Liberty (američki ratni brod) i u tom je napadu poginulo vojnika, Moorer uopće nije smio izvršiti istragu. Svatko onaj tko u SAD kritizira politiku Izraela, čak i ako je ta kritika dobronamjerna, taj se proglasi antisemitom. Biti proglašen antisemitom je u politici, medijima i na sveučilištima ravno smretnoj presudi. Onaj koga proglase antisemitom to je isto kao da vas gađaju raketama “hellfire”.

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Obama najmanje bio proizraelski.. ha, ha, ha- Pa cijeli mu je izborni stožer i savjetnici bili hazari…
Vođa njegovog izbornog stožera David Axelrodt-hazar,
ravnatelj Bijele kuće za vrijeme Obame-Rahm Emmanuel–hazar
ravnatelj odjela Obamine vlade za pitanja populacije–Ezekiel Emmanuel-hazar brat R. Emmanuela
ministar financija u 1. mandatu Obamine vlade 2008-2012, Timothy Gaithner–hazar, inače član Rockefellerovog CFR-a, taj Gaithner je danas tako reći šef kvazi-ljevičarskog tjednika i portala, u stvari neoliberalnog i pro-cionističkog Telegram.hr. Jer Telegrama je u većinskom vlasništvu američkog koncerna Warburg Pincus, čiji su vlasnici hazarska bankarska obitelj Warburg, koja je vlasnik FEDa- zaedno sa hazarskim obiteljima Rotschild i Rockefeller. Gaithner je predsjednik Warburg Pincusa.

plus još to što je Soros financirao Obaminu izbornu kampanju

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

za vrijeme američkih predizbora od siječnja do srpnja 2008. ono kada su Obama i Hillary bili rivali i kandidati Demokratske stranke za predsjednika, — pa su jedno vrijeme bili posvađani, Klintonica je ogorčeno htjela postati kandidatica, pa su se oba tabora nabacivali međusobno blatom i pokušali naškoditi jedno drugom, Tada je izišla na vidjelo ona afera sa onim otkačenim svećenikom, koji je bio Obamin pastor u onoj nekoj crnačkoj crkvenoj evanđeličkoj zajednici koju je Obama pohađao skoro 20 godina i tu su mu namjestili i brak sa Michelle, da bi Obama prikrio da je gay, zna se da se u mladosti, dok je bio student, Obama kurvao po gay barovima i nudio usluge bogatim bjelačkim homićima. Dakle taj pastor Jeremiah Wright je postao Obamin mentor, Obama je u toj crkvi sebi nabacio crnački identitet, inače se ranije uopće nije zanimao za crnce, kao dijete bijele samohrane majke iz dobrostojeće obitelji, bio je totalni bahati snob, uživao je u školovanju i studiranju sve priviliegije dobrostojeće bijele klase, privilegije kakve 90% crnaca može samo sanjati. Onda je dakle ušao u tu crančku crkvenu zajednicu, gdje mu je pastor Wright nabacio Michelle za suprugu…
Onda su iz tabora Klintonice za vrijeme tih predizbora u ožujku 2008. otkrili neki govor pastora Wrighta, od nekoliko godina ranije. U tom govoru pastor Wright je grmio protiv Amerike, da je to grešna država i da treba da propadne i da ide u pakao. Kada je taj govor objavljen u javnosti, mislilo se da je Obama gotov, da će mu to slomiti kičmu, i da će Klintonica postati predsjednički kandidat Demokrata, Ali Soroseva i Rockefellerova elita je bila za Obamu i držala mu leđa, i on je ipak na kraju pobjedio Klintonicu i postao kandidat. Jer je trebalo zadovojiti crnce, da im se podvali “prvi crnački predsjednik” u poviesti SAD-a.
Ali taj pastor Wright, na pitanje novinara da li on misli i sada tako, da Amerika treba propadne i da li sa tim stavom škodi svom nekadašnjem štićeniku Obami, Wright je izjavio ovo: pa ja i želim namjerno da naljutim Obamine židovske prijatelje i savjetnike.. Obama se uz pomoć propagandnih elitinih medija javno distancirao od Wrighta i tako su ga “oprali od grijeha”… Ali taj Wright je nakon toga naprosto nestao iz javnosti. Očito je da su iz Obaminog stožera lajavom pastoru platili dobru lovu da začepi gubicu i da više ništa ne izjavljiva u javnosti.

neki tamo
Gost
neki tamo
3 godine prije

ovaj portal vode zbilja nekakvi tarot majstori. ma koga briga što političar govori? zar nije bitnijre što i kako radi. a još je bitnije ono što nije izgovoreno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik