fbpx

Trump večeras odlučuje o Iranu, a da nitko na svijetu ne smije vidjeti nuklearni arsenal Izraela

Trump - nuklearni program

Proteklih nekoliko tjedana u svjetskoj politici dominira tema o tome kakva će biti odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa o nuklearnom sporazumu s Iranom. Izlazak Sjedinjenih Država iz tog sporazuma može imati dalekosežne posljedice po mir i stabilnost ne samo na širem Bliskom istoku, nego u cijelom svijetu.

Odluka će konačno biti objavljena večeras iza 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. Još nitko ne zna što će Trump reći u svom obraćanju i može li biti zaokreta u američkoj diplomaciji u jednom od najvažnijih pitanja vanjske politike u njegovom mandatu.

Rusija je najavila da će čvrsto ostati uz iranski nuklearni sporazum i dodatno osnažiti veze s Teheranom ako Trump ostvari svoju prijetnju.

Izraelski režim, zakleti neprijatelj Irana, nedavno je predstavio, kako je tvrdio Benjamin Netanyahu, dokaze kako Iran nastavlja prikupljati znanja o nuklearnoj tehnologiji i nakon potpisivanja sporazuma 2015. Teheran je te tvrdnje nazvao “djetinjastim i smiješnim”, tvrdeći da im je cilj bio utjecati na Trumpovu odluku.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) od potpisivanja nuklearnog sporazuma u svim inspekcijama iranskih postrojenja i objekata nije pronašla nikakve sumnjive aktivnosti ni kršenje sporazuma od strane Islamske Republike.

Ono što bi trebalo zabrinjavati međunarodnu zajednicu nisu Iran i njegove navodne nuklearne aktivnosti,  već Izrael, jedina zemlja na svijetu koja optužuje druge, predstavlja lažne ili nikakve dokaze o iranskom nuklearnom programu i bombardira navodna sirijska postrojenja za proizvodnju nuklearnog oružja, a istovremeno posjeduje nuklearni arsenal i objekte za razvoj ovog oružja kojima IAEA nema pravo pristupa.

Izrael objavio snimke uništenja sirijskog “centra za proizvodnju nuklearnog oružja”

U jeku antiiranske histerije je Izrael objavio snimke uništenja sirijskog centra u kojem se navodno proizvodilo nuklearno oružje. Napad je proveden 2007. godine, a izraelski režim je tek sad priznao de je uništio “sumnjivi vojni objekt kako sirijska vojska ne bi stekla nuklearno oružje”. Režim u Tel Avivu je objavu snimki iskoristio da upozori neprijatelje kako Izrael, ako bude potrebno, neće oklijevati da ponovno pokrene ovakve udare.

“Vlada i vojska Izraela i Mossad su spriječili Siriju da razvija nuklearne sposobnosti. Izraelska politika je bila i ostat će dosljedna kako bi spriječili naše neprijatelje da se naoružaju nuklearnim oružjem”, rekao je premijer Benjamin Netanyahu.

Izraelska vojska nikada nije htjela preuzeti odgovornost za ovaj napad, iako su mediji o njemu opširno pisali, a njemački Der Spiegel je početkom 2015. objavio reportažu u kojoj navodi “kako Izrael nikada nije uništio sposobnost Bashara Al-Assada da dođe do nuklearnog oružja i da napad 2007. na sirijski kompleks Kibar nije zaustavio nastojanja Sirije da raspolaže ovim oružjem za masovno uništenje”.

U jeku antisirijske propagande njemački časopis tada dodaje “kako nova obavještajna izvješća sugeriraju da Bashar Al-Assad i dalje pokušava izgraditi bombu, a potrebnu pomoć dobiva iz Sjeverne Koreje i Irana”.

“Otkriće predstavlja tešku dilemu za Izrael. Ova država se brani bombardiranjima linije opskrbe Hezbollaha, ali očito ne zna ništa o mogućem novom nuklearnom postrojenju. Izraelski čelnici će biti suočen s nemogućom odlukom između ignoriranja ili poduzimanja iznimno riskantnog napada protiv objekta izgrađenog duboko pod zemljom. Za razliku od 2007. godine, uništenje bunkera u kojem se proizvodi nuklearno oružje u Siriji  bi imalo nesagledive posljedice za okoliš. Bila bi to neodgovorna odluka, iako bi se izraelski tvrdolinijaši u konačnici mogli odlučiti za napad”, piše njemački časopis Der Spiegel u vrijeme kada su svi vjerovali da Assad u uredu neće izdržati više od nekoliko tjedana i da će islamističke skupine ući u Damask.

Naravno da postrojenja za proizvodnju nuklearnog oružja u Siriji nije bilo, a što je izraelska vojska uništila na površini navodnog objekta za proizvodnju nuklearne bombe u Deir Ez-Zoru 2007. može se vidjeti na snimkama koje je izraelska vojska objavila u ožujku ove godine.

VIDEO – Uništenje navodnog sirijskog centra za proizvodnju nuklearnog oružja od strane izraelskog zrakoplovstva 2007. u pokrajini Deir Ez-Zor

Izraelski nuklearni program je jedina prijetnja miru i stabilnosti na Bliskom istoku i svijetu

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je krajem rujna 2013. od Arapske lige dobila nacrt rezolucije kojom se trebao osuditi izraelski tajni nuklearni program. Usvajanje rezolucije je u petak 20. rujna 2013. bila prava farsa. Rezolucija nije usvojena, jer je dokumenta protiv glasala 51 zemlja, uglavnom zapadne zemlje i američki sateliti, dok je 43 zemlje bilo za osudu Izraela.

Cilj ove neobvezujuće rezolucije je bio pokušaj da Bliski istok u budućnosti postane regija u kojoj neće biti nuklearnog oružja. Sirija nije imala nikakve veze rezolucijom, jer predstavnici vlade Bashara Al-Assada tada već dvije godine bili nisu sudjelovali u radu Arapske lige, koja na zahtjev Saudijske Arabije i Katara kao legitimne predstavnike Sirije na sastanke poziva članove marionetske “sirijske oporbe”.

U tekstu se tražilo da Izrael da pristupi “Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja” (NPT) i da IAEA ima slobodan nadzor nad potencijalnim nuklearnim arsenalom židovske države.

Najveći pritisak na saveznike da odbace rezoluciju Arapske lige su vršile Sjedinjene Države i to pod izgovorom “kako će rezolucija naštetiti diplomatskim naporima da se s Bliskog istoka ukloni oružje za masovno uništenje, prije svega sirijsko”. Izrael je priopćio “kako bi takvo što ugrozilo pregovore koji vode ka stabilnosti u regiji”.

“Neka cijeli svijet zna da Izrael ne igra nikakvu konstruktivnu ulogu i da posjeduje nuklearno oružje”, izjavio je tada predstavnik Arapske lige u sjedištu IAEA-e u Beču Ezzeldin Ramzy Ramzy.

Da Izrael posjeduje nuklearno oružje nije nikakva tajna, iako se službeno ne zna koliki mu je arsenal. Procjenjuje se kako Tel Aviv ima između 75 i 400 nuklearnih bojevih glava, te dovoljno materijala za izgradnju još njih 115.

Unatoč brojnim dokazima koji da Izrael posjeduje nuklearno oružje, izraelski dužnosnici i njihovi američki saveznici izjavljuju “kako su Iran i njegovi nuklearni kapaciteti najveća prijetnja regiji”.

Washington i Tel Aviv su ranije naveli da će denuklearizacija Bliskog istoka biti moguća tek onda kada se postigne sveobuhvatni mirovni sporazum između Izraelaca, Arapa i Irana, koji bez odlaganja mora prekinuti svoj program, čak i ako nije u vojne svrhe. Iran je to učinio, ali SAD i izraelski režim nisu pokrenuli inicijativu za postizanje toliko potrebnog sporazuma za sve narode Bliskog istoka.

Izraelski nuklearni program

Možda u Izraelu nema ništa što je obavijeno takvom maglom tajni kao što je pitanje nuklearnog oružja u toj zemlji koje je još uvijek van dometa međunarodnog “Ugovora o neširenju nuklearnog oružja”.

U svom obraćanju izraelske vlasti nikada nisu potvrdile ni demantirale da njihova zemlja ima nuklearno oružje, a informacije o svom nuklearnom arsenalu i planovi za njegovu moguću uporabu su i dalje najstrože čuvana tajna o čemu ni javnost, ni širi državni vrh ne zna ništa.

“Izrael o tome službeno ne govori i to je stvar koja je potpuno izolirana od ostalih događanja koja se tiču cijelog društva”, izjavio je umirovljeni ruski general i profesor akademije vojnih znanosti Viktor Esin.

Sve sumnje su nestale kada je 5. listopada 1986. bivši uposlenik u izraelskom nuklearnom istraživačkom centru u Dimona, Mordechai Vanunu, za londonski “Sunday Times“ dao intervju u kojem je govorio o nuklearnom programu. Čak je pokazao i fotografije “interijera” centra u Dimoni. Govorio je o svim aspektima izraelskog nuklearnog programa, nuklearnog oružja i nuklearne strategije.

Početak izraelskog nuklearnog programa seže u 1952. godinu kada je židovska država osnovala Komisiju za atomsku energiju na čijem je čelu bio David Ernst Bergmann, stručnjak u području organske kemije. U formiranju i razvoju programa je važnu ulogu odigrala znanstvena i tehnološka suradnja između Izraela i Sjedinjenih Država i Francuske.

Naime, Izrael je u razvoju nuklearnog naoružanja blisko surađivao s Francuskom, a između ’50. i ’60. su izraelski stručnjaci sudjelovali u programu za izradu francuske nuklearne bombe. Izraelci su tada dobili sve podatke o francuskim nuklearnim pokusima u Sahari između 1960. i 1964.

Osim toga, Francuska je pomogla Izraelu i u proizvodnji plutonija za nuklearne bojeve glave. Prema francusko-izraelskom tajnom sporazumu potpisanom 1956. Francuzi grade nuklearni centar u Dimoni, u pustinji Negev,120 kilometara jugoistočno od Tel Aviva, koji je svijetu prikazan kao reaktor s početnim kapacitetom snage 26 megavata. Ovaj reaktor je moderniziran ’70-ih godina prošlog stoljeća, kapacitet mu se povećao i mogao je proizvoditi plutonij za nuklearno oružje u količinama od 20 do 40 kilograma godišnje.

U više od pola stoljeća nuklearnog programa Izrael je do danas projektirao i izradio više vrsta projektila za lansiranje nuklearnog oružja i za regionalne standarde ima zavidan nuklearni arsenal.

U slučaju nuklearnog napada, nekim drugim oružjem za masovno uništenje ili napada na Izrael konvencionalnim oružjem koalicije koju bi činili Iran, Irak, Sirija, Hezbollah i palestinski pokreti otpora Tel Aviv smatra da mu samo nuklearni arsenal može omogućiti da “preživi napad agresora”.

Izraelske tvrdnje bi se mogle smatrati legitimnim razmišljanjem kada bi se opredjeljenje za razvijanjem nuklearnog naoružanja temeljilo na točnim procjenama vojne i strateške situacije u regiji i u svijetu.

Međutim, na temelju čega Izrael uporno govori o ugroženosti kada su mu najveća ugroza fanatični vehabijski klerici koji pozivaju na uništenje židovske države, ali ne idu dalje od verbalnih ispada. Izraelu je situacija u kojoj iz arapskih i muslimanskih zemalja ne dolaze prijeteće poruke gotovo nepodnošljiva i Izrael će i dalje šutjeti o svom tajnom nuklearnom programu i nitko ga ne može prisiliti na suradnju.

S druge strane, situacija u regiji ni približno nije onakva kakvom je opisuju izraelski državni dužnosnici. Najveće regionalne sile nisu prijetnja Izraelu, ali se to od javnosti jednako krije, kao i tajne o nuklearnom programu. Iračka vojska koja je nekada smatrana ozbiljnom prijetnjom praktično i ne postoji. Sirija se bori protiv terorizma i njihovih sponzora i bilo bi suludo otvarati frontu na jugu protiv židovskog režima. Hezbollah se također fokusirao na Siriju i očuvanje stabilnosti u Libanonu, a najviše što bi libanonski pokret otpora učinio je obrana libanonskog suvereniteta, nikako napad na Izrael. Barem ne u ovim okolnostima.

Stav Sirije oko Golana je jasan i Bashar Al-Assad je u više navrata izjavio kako će poštovati odluke međunarodne zajednice, ali jednako tako i volju naroda ako se Sirijci odluče na vojnu kampanju za vraćanje okupiranog teritorija. Budući da govorimo o Assadu, vjerojatno bi se morao raspisati referendum i vojna intervencija bi tek u tom slučaju imala legitimitet. Međutim, Assad je tim tumačenjem mogućnost napada praktično sveo minimum i po tko zna koji put pokazao svoje diplomatske vještine. Kemijskog arsenala u Siriji više nema, a međunarodna zajednica u suradnji s Iranom uvijek može dokazati da nikakav iranski nuklearni program ne predstavlja nikakvu opasnost po mir i stabilnost regije.

Koga se dakle boji Izrael?

Politika Tel Aviva je konstantna i izraelska vlada od nje neće odstupiti. Izrael će s druge strane učiniti sve da se nuklearno oružje ili bilo koja veća prijetnja ne pojavi kao dio arsenala u potencijalnog “neprijatelja”, a to su  u ovom trenutku imaginarni iranski nuklearni program i stvarni raketni arsenal vojske Islamske Republike.

U svom naumu da oslabi “neprijatelja” Izrael ne isključuje ni uporabu sile i kršenje međunarodnog prava, a tko je “neprijatelj” kao i uvijek će odlučiti uski krug ljudi vojnog i političkog vrha Izraela u dogovoru sa Sjedinjenim Državama i Američko-židovskim povjerenstvom (AIPAC).

Washington je po tko zna koji put svog saveznika poštedio nadzora “Međunarodne agencije za atomsku energiju” i farsa o ugroženosti židovske države nije ništa više od opravdanja za gomilanje nuklearnih bojevih glava na Bliskom istoku. Isključivo izraelskih, naravno.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
54 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
taKi
Gost
taKi
2 godine prije

Zuti ne odlucuje nista. Bit ce kako gazda kaze…

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  taKi

Da mi je vidjeti to američko povlačenje iz sporazuma… i nakon toga dramu kada Bog okrene cijeli svijet protiv cionističko-vehabijskog pokreta! No, nažalost, za razliku od istinskih državnika koji se ne ponašaju kao wannabe predsjednici, ove saudijsko-američko-izraelsko-britanske kukavice nemaju hrabrosti same sebi časno presuditi za zlodjela koja su poticali pa samo uzaludno zauzimaju medijski prostor. Nisu ništa drugo doli najobičniji razmaženi attention seekeri! Štoviše, ne povuku li se isti nakon ovog političko-medijskog cirkusa iz predmetnog sporazuma, trebalo bi im svima naplatiti masnu kaznu zbog manipulacije javnosti i svjesnog kreiranja onoga što se naziva false flag.

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Kora

I vidjet ćeš to!! God bless America!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Galus 92

Smiješan Vam je komentar. Države kao što su SAD, Saudijska Arabija, Izrael i Velika Britanija (i još neke europske koje ovdje imaju mizernu ulogu pa ih ni ne treba spominjati) vode ljudi bez časti i pameti. Zato ne mogu učiniti ništa što je dostojanstveno i vrijedno bilo kakvog poštovanja. Ono što stoji iza ove priče doista jest false flag jer se netko tko u stvarnosti odlučuje tek o svom dnevnom outfitu u javnosti ponaša kao da je sigurnost svijeta u njegovim rukama, dok stvarnost kaže da se njega apsolutno ništa ne pita. Odluku o sudbini Bliskog Istoka i Europe donijeli su davnih dana Assad, Rouhani i Putin, a ne Trump, Bin Salman i Netanyahu danas. K tome, EU tu više nema apsolutno nikakav utjecaj ali se zbog spriječavanja širenja panike prave da i oni o nečemu odlučuju. U stvarnosti, europske zemlje ostaju unutar sporazuma jer nemaju izbora. U suprotnom će Europa krahirati jednako kao što će krahirati Izrael, SAD i Saudijska Arabija. Isto tako, nedopustivo je da su se Hrvati baš u svemu povodili za EU i SAD-om, bez ikakvog prostora za odmak od bolesne politike koju su ovi godinama provodili na cijelom Mediteranu. Nažalost, svi “hrvatski državnici” (bilo premijeri,… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
2 godine prije
Reply to  taKi

Tako je. Već je odlučio predsjednik vlade SAD-a Benjamin Netanyahu.

Toskana
Gost
Toskana
2 godine prije

Pašinjan Premijer, da li će Logicno objaviti članak o tome?

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Toskana

Premiér Ali pod kontrolom globalista,sve ide prema plánu,armenija preuzima ulogu koju joj su joj globalisti namjenili.

Toskana
Gost
Toskana
2 godine prije
Reply to  Globalista

Sada kažeš Armenija, sada Iran

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Toskana

Má nista od toga,je je to pod kontrolom.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Globalista

@Globalista
Šta nas čeka , kuda to vodi , pošto si ti upućen u sve to , šta će biti sa svetom …

Miš
Gost
Miš
2 godine prije
Reply to  Riddick

Globalistu mnogi ismijavaju, a ja primjetih da je bio u pravu i za Siriju. Kada su svi predviđali strašni rat, on je od riječi do riječi opisao scenarij. Ukratko, tresla se gora… rodio se…

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Riddick

nekim drzávama ide preformacija,to je neizbjezano.Centar globalne snage iz Amerike i Británije seli u Kinu,Kina ce postati glavna globalna síla.Da se nebi Kina ozjagunula kao Amerika u prosloscu tu je Indija koja ce bití korektor globalne politike Kině,uz indiju korektor ce bití Kazachstán.Turska ce se raspasti,biti ce stvořená nová EU u kojoj sadasnja drzave nece imati vládě,biti ce jedná vláda.Neke podsovjetskih drzave ce raspast i opet ce doci pod kontrolu Rusije.Rusija gradi svoju vlastitu globalnu politiku i razvoj.Izjava Putina na ignuraciji za predsjednika jasno dato kojim putem Rusija ide .Ukrajina ce doci pod potpunu kontrolu sadasnjih republika malorusije,armenija ce postati glavni centar krscanstva i židova.M ože doci do preformacije na Balkánu,prostorima bivse yuge,sve závisí o plynu globalista,puno toga oko tih država znáti ce se iducih mjeseci ili do kraja godine Kada ce se rijesavati pitanje Kosova.Biti tu raznih podmetanja ,dezinformacija Ali globalisti nece dozvolili veliké ratove kojí bi prerasli u ekonomsku,ekolosku i nukleární katastrofu,da to sprijece glavni igrac kód globalista ce bití Rusija i Putin koji su jediní sposobi takve probléme riješiti i drzati pod kontrolom.

taKi
Gost
taKi
2 godine prije
Reply to  Globalista

Ovo ne bi ni nostradamus proreko…

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  taKi

To su Proseči kojí su u toku a koliko ce bití brzo realizirati,vidjeti cemo ali ce bití realizirani

taKi
Gost
taKi
2 godine prije
Reply to  Globalista

Pajdo sva carstva su padala i padat ce.Nasjedas na teorije zavjere.

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije

Své ce bití kako su globalisti planirati.Trump srusi tu suradnji Irán ce Onda samostalnu graditi svoju vojnu sigurnosti i nukleranu sigurnosti.Jer,prema plánu globalista Irán u budoucnosti preuzima vodecu ulogu oko arapskog i muslimanskog svijeta.Znaci,nista posebno se nece desíti i své ide na ruku Iranu dá bude nukleární síla i dá odrzi sa tím sigurnosti i ravnotezu u svijetu.T a rázná piskaranje novinara,kricanje západních mediji je samo strah dá gube svoju ulogu na tom prostoru.Odluka je donesena kód globalista a Trump ce je samo objaviti.

davor
Gost
davor
2 godine prije
Reply to  Globalista

Bratko desit će se, ukidanjem nuklearnog sporazuma poskupit će plin i nafta iz istočnih krajeva a time će američki LNG postati konkurentan cijenama na teritoriju Europe.

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  davor

Nemá sanse dá americki lng bude konkurent iz Puno razloga.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Globalista

Analiza vam je jako šuplja budući da se temelji na tezi da “globalisti odlučuju”, dok stvarnost kaže da su upravo globalisti ti koji su izgubili mogućnost utjecanja na odluke koje su od “globalnog značaja”. Globalisti su politički potpuno poraženi i jedino što još mogu je isprovocirati međunarodni rat, i to ne zbog evenutalnog spasa naroda koje su izmanipulirali za postizanje svojih ciljeva nego isključivo zbog zadovoljavanja svog prenapuhanog ega koji ne može podnijeti teški poraz. No ako krenu realizirati taj scenarij, to će biti početak potpune propasti zapadne civilizacije. Dakle, to što vi pričate da “globalisti odlučuju” možete okačiti mačku o rep. I sva sreća da oni ne odlučuju jer ovako ipak postoje izgledi da se izbjegne rat na Zapadu i uspostavi mir na Bliskom Istoku.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije
Reply to  Globalista

Kakve veze ima Iran sa arapima

Lindita
Gost
Lindita
2 godine prije

Ovo je dokaz u kakvom svijetu živimo i o dokazu vrijedjanja ZDRAVOG RAZUMA

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Lindita

Kad ti država i predsjednik svoju funkciju svedu na manipulaciju javnosti i proizvodnju false flaga, onda znaš da je ta država u totalnoj banani. A ovdje nije riječ o jednoj, nego o četiri koje su blago rečeno u problemu: Saudijska Arabija, SAD, Izrael i Velika Britanija.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Lindita

Ovako na prvu , ne mogu se sjetiti da smo ikad zivjeli u drugacijem… Prije ce biti da se polako podize.svjesnost pa valjda ce nesto dobro izaci iz toga..

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Lindita

Uvijek se manipuliralo u politici samo sto nije bílo internetu raznih portala dá se moglo komentirali.Danas je stotine raznih novina,tv kanala kojí moraju od něčeho zivjeti,sto vise dezinformacija,bobmasticnih stvari tím vise citaoca i reklama,biznis je biznis. A sto postoje naivci kojí nasjedaju na dezinformacije,to je druga prica.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Iran je objavio da se nece povuci iz sporazuma ukoliko ostale pptpisnice podrze isti…

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Alen

Irán ce slusati kako mu narede globalisti a pustíte vise té rázně novine kóje svakodnevno píšu dezinformacije a ví nasjedate na njih.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Globalista

Mile ,globalisti ne postoje..

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Alen

Postoje,postoje itekako,samo o njima se previse nepíše nití zná.Postoje razni igraci poput Trumpa,kisingera itd kojí provode njihovu politiku.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Globalista

Dokazi onda citateljima komentara da postoje…

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Alen

Já písem ono sto oni řadě planiraju,ako to neshvaca,onda nemám namjeru ti objasnjavati,to je široká téma koju já pratim od davnih 1979 godine.Sada su vece mogucnosti jer postoji internet,razni sistemi brze komunikaci je gdje se dolazi do raznih informacija a už své to uredjujem jednu internet stranícu sa kolegama slovacima,cesima koja ima Puno toga opsirnije napisano,sa Puno kvalitetnijih informacija do kojih ví na tím balkanski prostorima nemozete doci.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Globalista

Dakle.nagadjate… Postavili ste ,ti i tvoje kolege , nekakvu teoriju o globalistima i pokusavate iste uklopiti u dnevno politicka zbivanja …. Pa mozda nesto i ubodes,pogodis…
To vise pripada nekoj x files domeni nego ovom portalu….
Nemam nista protiv tvog pisanja.samo previse zatrpavas temu i ne dozvoljavas diskusiju izmedju ostalih komentatora koji imaju drugacije misljenje vec sve poklapas svojim teorijama..
Iz tog ugla to dodje.isto kao kakav placeni troll…

taKi
Gost
taKi
2 godine prije
Reply to  Alen

Tako je alen.

kombajn
Gost
kombajn
2 godine prije
Reply to  Globalista

najbeznadežnije su porobljeni oni koji misle da su slobodni a
najumišljeniji oni koji umišljaju da znaju.
ti o kojima pišeš a koji upravljaju svima, su nedostižni i tebi i meni i svima nama.
oni su izmislili da masoni ili jezuiti ili iluminati ili reptili … su glavni samo zato da bi skrili ko stoji iza svega.
zato imam dvije preporuke za tebe i mnoge druge u vidu poslovica
šutim manje se vidi da neznam
bolje šutiti pa ispasti glup nego progovoriti pa to potvrditi
EGO to ti je taj lik koji će nas sve uništiti

fenix
Gost
fenix
2 godine prije

Naravno Izrael je Bozija zemlja oni ce sigurno pobjediti. Salim se naravno.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  fenix

Trumpu za donosenje odluke sluzi prirucnik:URADI SAM?

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Konsultuje Melaniju , šta ona misli , a ona ne voli Iran zato što žene nose zatvorena odela a to je “fashion” “no” “no”

davor
Gost
davor
2 godine prije

Nitko nije uspio izbrukati SAD kao što su to napravili Izraelci. SAD sustav vlasti zadnjih 20ak godina gotovo da i ne postoji. Može se govoriti i o banana državi.

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
2 godine prije

Iran do 2020. Više u ovom obliku neće postojati. Mislim na vlast. Kuvertirajte ovo što vam kažem. Rusija pokazuje previše slabosti i polako gubi kredibilitet. Izgubila je dvorište. A svi su izgledi bili da je mogla postati vođa slobodnog svijeta. Demon u vidu SAD a kojim upravljaju globalističke pobjeđuje.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Antiglobalist

Zašto neki mešaju versku tematiku sa političkom , i predstavnike jedne države prikazuju kao andjele , a druge kao djavole i misle da vode borbu protiv dobra i zla , a u stvari svako se trudi da ojača svoje pozicije.

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Antiglobalist

Píšeš neistine i dezinformacije

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Globalista

@Globalista
A izvinite ko ste vi , uredničko telo ovog portala koje je zaduženo za utvrdjivanje istine , ko je vas ovlastio da vi ovde zavodite red , i da upirete prstom u druge i nazivate ih lažovima .
Prestanite da proganjate ljude koji imaju drugačije mišljenje od vašeg.
Većina stvari koje vi pišete se mogu svrstati u tu korpu , po mom uverenju …

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Riddick

Jedno je misljenja a jedno dezinformacije,ja nikom svoje nenamecem rat i nukleární udari nisu djecja igra.Da bi sacuvali svoj život,obitelj moraju se znáti osnově stvari,da drugi sa vama němanipuliraju nego dá se zna istina,da nezivite u strahu,dezinformacijama kóje ovog trenutka řadě razna medija rádi svojeg profita.Ja svoje znám,koliko Půta tu bílo komentara,vezano za sjevernu koreju,siriju,sada Irán,svi píšu nápad,rat..Já káď sám pisao nista od toga i opisao zasto,mnogi misle dá písem neistine.Nepisem to rádi sebe,da se dokazuje,radi vás dá nezivite u strahu,dezinformacijama i dá imate realnu sliku svega toga od onoga sto mediji píšu.Riddick,taj prefhodni komentář nije bio tebi nego antiglobalistu, toliko,da se neljutis.

taKi
Gost
taKi
2 godine prije
Reply to  Globalista

Hajd vas dvoje sacekajte da uzmem cips i pivu. Da vidimo ko je vise podkovan..

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Budući nitko osim Irana niti ne poteže pitanje izraHELLskog nuklearnog programa (čak niti Rusija, niti Kina), Hazari mogu u miru raditi štogod zažele. Eksploatiraju svoja stradanja u WW2 maksimalno – “Industrija Holokausta”, po Normanu Finkelsteinu. IzraHELL se najviše boji mira, jer bi se u tom slučaju morao povući sa svih okupiranih teritorija. Njima je glavni cilj nahuškati Amere da za njih izvrši agresiju nuklearnim oružjem na Iran. Znajući da zio-nazi lobij ipak nema toliku moć ni u CIA-i, a pogotovo Pentagonu kao među šugavim korumpiranim i ucjenjenim političarima u Senatu, Kongresu i Bijeloj kući od napada neće biti ništa. Narančasti pavijan od prvog dana svog mandata trabunja svašta. Trump je htio izvršiti i žešći napad na Siriju, pa ga je u tom suludom naumu zaustavio navodno “Ludi” Pas, general Mattis. Hazari su očajni, jer su svjesni da se rat u Siriji bliži kraju (ni broj ograničenih glavosječa nije neograničen), i Assad je dovoljno pametan da će pokušati sve ne bi li diplomatskim putem pokušao vratiti Golan.
A kolike su IzraHELLci kukavice vidi se i iz činjenice da unatoč barem stotini nuklearnih bojevih glava nemaju “los cojones” napasti Iran – iživljavanje na Palestincima je njihov krajnji domet.

Ivi tz
Gost
Ivi tz
2 godine prije
Reply to  palermo

Svaka čast na komentaru…plus ko kuća

Hogar
Gost
Hogar
2 godine prije

Šta god da Izrael uradi, čak i uz pomoć SAD, Iran može asimetrično odgovoriti. Na primer, potapanjem odabranih velikih naftnih tankera u Hormuzu, čime bi uticao na svetske cene nafte.
Jedini način da Izrael potuče Iran u kratkom roku je upotreba taktičkog nukllearnog naoružanja, što bi izazvalo strahovitu osudu celog sveta (uz mogući izuzetak SAD) i nesagledive posledice po Izrael.
Iran ima bezbroj taktičkih balističkih raketa, i u slučaju nuklearnog napada ne bi imao šta da izgubi. Klasični odgovor na nuklearni napad bi samo dodatno pokazao da Iran nema, i nikad nije imao nuklearno naoružanje. Šta bi se posle toga događalo ne znam, nemam kristalnu kuglu.

Globalista
Gost
Globalista
2 godine prije
Reply to  Hogar

Nikakvog napadá na Iran bití nece,nepiste neistine kóje nestoje ili nerazumijete své to.Pisati takve stvar,po mění je čistá dezinformacija i stavljanje sebe u stanju napetost i neizvjesnosti sto nije dobro za zdravlje psihicku stabilnosti.NIKAKVOG NAPADA NA IRAN NECE BITI.

Shihan Sensey
Gost
Shihan Sensey
2 godine prije
Reply to  Globalista

Cijenjeni kolega @Globalista od samog početka mog čitanja članaka i komentara na ovom uvaženom portalu (na moju veliku žalost taj moj čitalački staž je kraći od cca. god. dana) često sam nailazio na Vaše komentare koje ste objavljivali. Uvijek sam sticao dojam temeljem Vaših komentara da ste Vi osobno, kao i krug ljudi oko Vas, koji zajedno sa Vama surađuje u radu, na po Vama u ne malom broju puta pomenutom češko-slovačkom portalu u prednosti pred nama ostalim, jer raspolažete nekim informacijama i saznanjma koja su nama nedostupna, a ponekad iznosite i Vaše mišljenje, kao i u nekim od prethodnih Vaših komentara, da mi balkanci to i onako ne bi razumjeli. Uvaženi, molim Vas radi mog osobnog prosvijetljenja da mi na ovom našem jeziku koji ja razumijem, (kao u ostalom i sve kolege komentatori i naravno čitatelji portala Logično) pokušate u kratkim crtama objasniti tko su ti po Vama spominjani vladari svijeta i naših sudbina, te na koji način ti isti funkcioniraju. Koji je intres kao i koji su razlozi te po Vama proklamirane globalističke elite da kroji sudbinu nas ostalih smrtnika na kugli zemaljskoj. S poštovanjem!

burt
Gost
burt
2 godine prije

izlazak iz sporazuma je siguran i to je značajni pokušaj da se zaustavi ekspanzija Irana u Siriji i Libanonu, Iran je doveo u Siriju i regularnu vojsku i revolucionarnu gardu i Hezbollah, Afganistance, iračke milicije, sve zelene enklave u Siriji su neočekivano brzo napuštene iako se očekivalo da će pružit jači otpor, još su ostali Idlib, Daraa, žuti i Al Tanf, sad su sva jaja u jednoj košari i to je zadnja crta odbrane protiv Assada, Rusa i Iranaca, dalje povlačenje više ne dolazi u obzir, donesena je politčka odluka da se ta područja brane pod svaku cijenu, Barzeh je 10 godina bio na izraelskoj listi i konačno je sravnjen sa zemljom, samo je pitanje vremena kad će Amerika i NATO snažno uzvratit i udarit na trupe iz Irana, Libanona, Afganistana, SAA i zaustavit njihovu ekspanziju

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  burt

Dobar plan… Razumljivo… Morate tako… Stjerani ste i politicki i vojno u corsokak, nemate kud…
Pa ce te vi kao nekog napasti… A jeste pitali cika Putina da li to smijete… Znate da bez njegove dozvole nista ne smijete da radite..

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije

Bibi zna da vrijeme ne radi za Izrael. Zato se treba požuriti obračunati sa Iranom. I do tog obračuna će sigurno doći. Za Bibija, što prije to bolje. Izrael sigurno neće sam napasti Iran. Bez aktivnog učešća USA to se može dogoditi samo u nekim izvanrednim okolnostima. Još bolja varijanta je rat USA sa Iranom, bez Izraela. Ovo ratovanje sa Irancima u Siriji je samo metastaziranje. Iako nije zanemarivo neke procjene govore da se u Siriji nalazi oko 9.000 iranskih vojnika i dragovoljaca. Uz proiranske snage iz Libanona, Iraka i Avganistana, taj se broj penje i blizu 60-70.000. Bez Sirijaca. To Izrael čini vrlo vrlo nervoznim. Amerikanci prvo moraju rješiti problem kako bi se sukob sa Iranom efikasno izveo, a da pritom cjene nafte ne odu u nebo i ne napune rusku blagajnu. Što se, usput rečeno već događa. Hm, možda bi tu Saudijci mogli pomoći. Europa, osobito Francuska i Njemačka, u biznisu sa Iranom imaju veliki ekonomski interes, pa će biti zanimljivo promatrati čiji će interesi prevladati ukoliko krenu sankcije i već viđeni pritisci USA. Nekako tipujem da će biti na štetu europskih vazala. Bibi je sebi dao u zadatak preživljavanje izraelskog naroda na njegovoj zemlji. Na čelu vlade… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Nista cudno , apsolutno svi muslimani i kriscani/hriscani vjeruju u povratak mesiha..
Samo se nas mesih zove isa/ isus a njihov ćoravi kudravac… E to im je zadnja “nagrada” za ovo danas …. Prije te biti ce jos jedna…

Ellessar
Gost
Ellessar
2 godine prije

A sad cemo vidjeti kako dalje….

luni lunovic
Gost
luni lunovic
2 godine prije

za galusa kojem se ti bogu molis onome koji blagosilja kamatarei kriminalce blago pameti ovdje svaki drugi auto ima registraciju god bless america po debilnoj americkoj filozofiji bog samo sijedi i skilji u naj genocidniju nazovi naciju ako je to njihov bog meni netreba

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik