Trump želi dogovoriti sastanak između predsjednika Xi-a i prosvjednika iz Hong Konga

Donald Trump XI Jinping
4 komentara

Stavljajući svoju mirovnu kapu na glavu, američki predsjednik Donald Trump  poziva na sastanak kineskog predsjednika Xi Jinpinga s gradskim protestnim vođama putem Twittera.

Predsjednik je uvertiru učinio u četvrtak na svom omiljenom mrežnom mjestu, Twitteru, obećavši da će “ako se predsjednik Xi izravno i osobno sastane s prosvjednicima, to će biti sretan i prosvijetljen završetak problema s Hong Kongom”, dodajući s pouzdanjem: ” Ne sumnjam!”

Neformalna ponuda dolazi nakon nedavnog prijedloga za „osobnim sastankom“ predsjednika Trumpa i njegovog kineskog kolege, na koji Peking još uvijek nije odgovorio.

Ovo nije prvi predsjednikov pokušaj posredovanja u burnom međunarodnom sporu, nudio je brojne ponude za pomoć u rješavanju sukoba Indije i Pakistana oko regije Kašmir. Iako se činilo da je pakistanski premijer Imran Khan otvoren za tu ideju, službenici su u New Delhiju brzo odbili ponudu.

Hong Kong je posljednjih deset tjedana bio poprište masovnih demonstracija, koje su često eskalirale u nasilna ulična sukoba s policijom, u početku zbog kontroverznog zakona o izručenju koji bi kriminalne osumnjičenike trebao poslati na kontinentalnu Kinu radi pravnih postupaka. Iako je prijedlog zakona suspendiran, rastući protestni pokret pokrenuo je niz dodatnih zahtjeva prema vladi, uključujući ostavku gradonačelnice, Carrie Lam.

Napominjemo da smo nedavno izvijestili kako su kineski dužnosnici već, u više navrata, poslali poruku Donaldu Trumpu da se ne miješa u njihove poslove. Očito se oglušio na njihove molbe kada je ovu poruku objavio na Twitteru.

Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mateja
4 godine prije

Dober Indijanec je mrtev Indijanec« »Ne grem tako daleč, da bi mislil, da so edini dobri Indijci mrtvi Indijanci, ampak verjamem, da jih je takšnih devet od desetih in ne bi rad preveč natančno spraševal o primeru desetega.« Ameriški predsednik Roosevelt v govoru leta 1886. Screen Shot 2019-08-03 at 08.22.52.png Zapis dr. Žige Turka, slovenskega profesorja ter nekdanjega generalnega sekretarja Skupine za razmislek o prihodnosti EU, na družbenem omrežju, razkriva gnilobo in povzpetništvo postsocialistične Slovenije. Dr. Turk je bil tudi minister za znanost in kulturo. S svojim zapisom je prezrl, da je bila zasedba staroselskega ozemlja vojaška in ne kulturna. Pokol in razselitev staroselskih ljudstev ni »izpodrivanje«, ampak genocid. Eden največjih genocidov, kar jih pomni zgodovina. »Prišel sem, da ubijam Indijance in verjamem, da je pravilno in častno uporabljati kakršna koli sredstva pod božjim nebom za ubijanje Indijancev.« Polkovnik John Chivington, ki je med vojno v Koloradu vodil pokol v… Čitaj više »

Stjepan
4 godine prije

Neki bezobrazluci nemaju kraja ili će ipak u ovom slučaju Kina morati dati do znanja gdje bezobrazluk završava !? Biti će zanimljivo gledati/pratiti kineske poteze i odgovore i dali ih se može isprovocirati da nepromišljeno reagiraju !?

Trubadur
4 godine prije

Kako je ovaj narcisoidni krmak več postao dosadan sa svojim mokrim snovima ujutro, kad ide, da se pokaki….. Dajte više prestat sa obljavljivanjem svake njegove gluposti, koje objavljuje za svoje indolentne redneckovske birače ili stavljajte njegove nebuloze, pod zabavu ili nešto slično…

Jole
4 godine prije

Izgleda da on ima višak vremena pa ne zna kako da ga potroši.Dokon pop krsti jarad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.