Tucker Carlson: Bidenova administracija štiti ”granicu druge zemlje, ali ne i našu”

tucker-carlson
32 komentara

Voditelj Fox News Tucker Carlson postavio je pitanje zašto je Bidenova administracija odlučila da rasporedi dodatne trupe u članice NATO u istočnoj Evropi kako bi ojačala njihovu bezbjednost usred tekućih vojnih akcija u Ukrajini, ali je zanemarila da podupre sopstvenu „poroznu” južnu granicu SAD.

Zvaničnici američkog Ministarstva za unutrašnju bezbjednost, carinu i zaštitu granica i druge agencije pripremaju se za još jedan priliv migranata u narednim mjesecima. Prošlogodišnja rekordna stopa imigracije izazvala je negodovanje zvaničnika i poslanika GOP, koji krive ublažavanje granične politike trenutne administracije za nagli porast migracije.

Tucker Carlson se osvrnuo na politiku južne granice Bidenove administracije. On je naveo brojke širom američkog jugozapada koje pokazuju porast kriminala i nestabilnosti.

„Kriminal u Houstonu je postao zastrašujući. Stopa ubistava tamo je porasla za više od 50 % samo u posljednjih godinu dana“, rekao je on u četvrtak u „Tucker Carlson Tonight“.

On je okrivio sadašnju administraciju za povećanu stopu kriminala ne samo u Houstonu, već i u drugim gradovima u Texasu i drugim državama „koje su milioni ilegalnih stranaca preplavili tokom predsjedništva Joea Bidena“.

„Texas dijeli više od 1.200 milja granice sa Meksikom. U Meksiku je trenutno u toku brutalni kartelski rat. To već dugo traje. Mnogi od boraca u tom ratu sada su se preselili na sjever u Texas. Sa sobom su donijeli drogu. Donijeli su i mitraljeze“, rekao je voditelj Fox Newsa.

Carlson je pomenuo još jedno pitanje koje je postalo izvor stalnih kritika republikanaca – predoziranje fentanilom, koje je prošle godine nadmašilo predoziranje heroinom. Fentanil, sintetički opioid koji se lako proizvodi, je jedna od glavnih droga koja se iz Meksika krijumčari u Sjedinjene Države i uzrokovala je preko 100.000 smrtnih slučajeva i 64 % svih predoziranja drogom u SAD.

„Ogroman broj Amerikanaca umire kao rezultat te invazije“, rekao je on. „Većinu je ubio fentanil koji se kamionima dovozi iz Meksika preko otvorenih granica. Dugoročno, dolazi do velikih poremećaja na tržištu rada, nestajanja socijalne kohezije, itd. Troškovi ovoga su van kalkulacije, i upravo je to razlog zašto nijedna zdrava država nikada, nikada, nigdje ne otvara svoje granice.”

Carlson je napao poslanike demokrate koji traže ukidanje člana 42, zakona iz Trumpove ere koji ovlašćuje vlasti da izručuju ilegalne imigrante zbog zabrinutosti za pandemiju. Ranije ove sedmice, vlasti su se spremale za susret sa 170.000 imigranata u narednim mjesecima ako Biden odluči da zaustavi ekstradicije u skladu sa članom 42, a DHS poziva svoje radnike da volontiraju na južnoj granici.

Ilegalna imigracija tradicionalno dostiže vrhunac sezonski u proljeće i rano ljeto. Istorijski gledano, u maju je najviše ilegalnih prelazaka granice.

„Dakle, vaše dijete mora da nosi masku u školi, ali ilegalni doseljenici dolaze ovdje bez ikakvih ograničenja, uprkos činjenici da mogu biti zaraženi COVIDOM-19 jer ste u suprotnom rasista“, rekao je on.

U međuvremenu, agenti američke granične patrole prijavili su 164.973 presretanja migranata koji su zaustavljeni pri ilegalnom prelasku južne granice u februaru, što je povećanje od 63 % u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, to je manje od 20-godišnjeg rekorda od 212.000 presretanja, koliko je prijavio DHS u junu prošle godine.

Carlson je tvrdio da se američka vojska može koristiti za rješavanje problema „otvorenih granica“ i zaustavljanje „invazije“. On je kritikovao odluku da se pošalju „hiljade američkih vojnika i milijarde američke vojne opreme u istočnu Evropu da pomognu Ukrajincima da obnove svoje granice“, pitajući se „zašto ne ovdje“.

„Meksiko, bez obzira na njegove zasluge, nalazi se usred rata“, rekao je on. „To je rat, građanski rat. Stopu od naše granice. To je zemlja za koju je Joe Biden otvorio našu granicu.“

Od početka ruske vojne operacije 24. februara, Washington je najavio planove za raspoređivanje dodatnih trupa u istočnoevropske članice NATO.

Pentagon je već poslao oko 7.500 vojnika zajedno sa vojnom opremom u Poljsku, Rumuniju, Njemačku i baltičke države „kako bi odgovorili na trenutno bezbjednosno okruženje u svjetlu obnovljene agresije Rusije na Ukrajinu“ i da bi ojačali istočne granice alijanse.

BidenBidenova administracijaSADTucker Carlsonukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
2 godine prije

ko želi čuti priču Mile Alečković koja ima svoje misto na ovome portalu:
INTERVJU: Mila Alečković – Mreža tajnih objekata je prava meta Kremlja, ovo je istina! (18.3.2022) po ovome je video postavljen balkaninfo za naći

iiiistina
2 godine prije

Široki Dnjepar buči i stenje, Ljuti vetar kida lišće, Sva donja vrba teži zemlji A talasi su strašni. I bledi mesec u to vreme Lutao sam iza mračnog oblaka. Kao čamac koji je sustigao val Isplivalo je, a zatim nestalo. Još se nisu probudili u selu, Pijetao još nije otpjevao zoru, Sove u šumi su dozivale, Da, pepeo se savio i škripao. ………………….. Rokotala Ukrajina Tutnjalo dugo Duga, duga krv u stepama Tekla da bičena Tekla, tekla i presušila se Stepenice postaju zelene Lažu djedovi, a iznad njih Grobovi postaju plavi Pa šta ako je toranj visok Niko ih ne poznaje Niko neće plakati u osećanjima I neće spominjati Samo vetar na nebu Duva preko trave Samo rana rosa Oni će pokriti ploče Pere ih. I samo izlazak sunca Suvo, toplo Šta je sa unucima? Nema veze! Zasijane su panamske kulture Rokotala Ukrajina Tutnjalo dugo Duga, duga krv u stepama… Čitaj više »

Fitcher
2 godine prije

Pratim Tuckera već nekih par mjeseci preko you tube kanala i mogu reći da 90% onog što priča je čisti zdravi lokalni patriotizam. Jasno nije sve što priča u interesu ostatka svijeta ali zašto bi i bilo? On je naposljetku Amerikanac. Ali ono što je ključno što sam primjetio jest da nije globalist i da neće promovirati američke interese na štetu ostalih nacija. A to je ono što strahovito fali Americi. I samim time veliki respekt prema njemu…

iiiistina
2 godine prije

…Strašno je ući u okove Umri u zatočeništvu Ali najgore je zaspati i spavati Spavati po volji I zaspati zauvek, zauvek Ne ostavljaj trag Ništa… i dalje Bio ili ne! Sudbino moja, gde si? Gdje si ti? Postalo je br Ako ste ljubazni, Bog nije dao Neka bude zlo!”I Viris u tuđini”, 1848, fragment A ja sam odrastao u stranoj zemlji U njemu seda kosa viskija izjeda Iako usamljen, ali u tome stojim Šta je bolje nego što postoji i ne može biti Pod Božjim pogledom od Dnjepra Da, naša slavna zemlja Ali vidim da ima dobrog Samo tamo gde nismo. I u satu ruševine Nekako sam se ponovio dođi ponovo u Ukrajinu, Da za to divno selo Gdje je rođena, gdje je moja majka Beba povijena u krevetu Gdje za lampu i svijeću Dala je zadnji peni Pitao sam Boga tu sudbinu volela bi svoje dete Tako je dobro… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Sta kazu francuzi o “ukrajinskim izbjeglicama”:

Жером РИВИЈЕР, посланик Европског парламента из Француске:
Данас видимо да су трећина «украјинских избеглица» у суштини мигранти и то углавном из Африке. Ми дајемо могућности тим људима који немају позив да дођу и остану у Француској под лажним изговорима. 
Готово трећина првих избеглица које су стигле у Француску уопште нису Украјинци и немају намеру да се враћају у Украјину или било где друго. Од првих 5 000 «украјинских» избеглица званично пристиглих у Француску, 7,5 посто су Алжирци, 3,5% из Обале слоноваче, 3,5% Мароканци, 2,5% Индијци, 2,5% Киргизи, 2% Конгоанци, 1,5% посто Камерунци, 1 одсто Пакистанци, а има и Нигеријца, Кинеза, Гвинејаца и Анголаца.

Kako ce Makron objasniti tolike crnce mdju izbjeglim ukrajincima, ne znam, ali znam da ce mu francuzi povjerovati kao u pricu o vakcinaciji. Valjda je ta Ukrajina bila africka drzava.

abc
2 godine prije

Jadan onaj koga Amerika “štiti”.

Max
2 godine prije

Optužuju ga da je Ruski špijun zato što govori istinu.

Jadranka S.
2 godine prije

Ni jedna tiranija ne moze ostati zauvijek, dani su joj ograniceni.
Nitko ne moze unistiti volju ljudi.
Mogu im nauditi, mogu ih ubiti, ali jednog ce dana otkriti da su samim tim trudom da odrze svoje carstvo i drze ljude u ropstvu, okrenuli te ljude protiv sebe……

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Prvo moramo znati zašto je nastao NATO i što znači kratica.
NATO=North Atlantic Terorista Organisation.
A nastao je daštiti interese 2% najbogatijih na planetu koji već ionako posjeduju više od 52% svega na planetu. Da bi ostvario svoju svrhu NATO kontinuirano terorizira stanovnike EVROPE izazivajući konflikte, terorističke akcije, ruši demokratski izabrane režime i postavlja Americi odane QUISLINŠKE.

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Rušenjem SFRJ je uspijeh SAD koji je prema CIA izvorima koštao 20 milijardi $, i tako je SAD dobila 8 Quislinških režima i do u najmanju sitnicu zna što se dešava na Balkanu gdije jedni kontroliraju druge a svi rade za istog gazdu, htjeli ono to ili ne.

abc
2 godine prije

Dabogda vas Latini preplavili i zatrli vam seme anglosaksonsko lopovsko.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI