U blizini Moskve otvorena izložba zarobljenog zapadnog oružja

Izlozba vojne opreme
14 komentara

Izloženo je više od 870 vrsta vojne opreme koju su ruske snage zaplijenile tijekom prošle godine

Stotine komada teške vojne opreme koju su zaplijenile ruske trupe tijekom kampanje protiv Ukrajine izložene su u sklopu velike izložbe na otvorenom u blizini Moskve. Posjetitelji mogu vidjeti i oružje ukrajinske proizvodnje i ono koje je Kijevu dostavio Zapad.

Videosnimke objavljene u ruskim medijima pokazuju desetke trofejnog oružja poredanog u ‘Patriotskom parku’ koji se nalazi zapadno od ruske prijestolnice. Izložba je dio međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija-2023.

Rusko ministarstvo obrane, koje je organiziralo događaj, priopćilo je da izložba uključuje sve, od američkih oklopnih transportera M-113 i švedskih CV90-40 do francuskih tenkova na kotačima AMX-10RCR i australskih oklopnih vozila Bushmaster.

Prema ministarstvu, događaj uključuje priličnu količinu opreme britanske proizvodnje poput oklopnih vozila Husky i Mastiff. Popratni opisi također govore kako su i gdje ruske trupe zarobile svako oružje.

Za izložbu je dostavljeno preko 870 tipova naoružanja koje su zaplijenile ruske snage. Većina primjeraka je sovjetske proizvodnje ili proizvedena u Ukrajini. Događaj uključuje ne samo kopnenu opremu, već i nekoliko patrolnih brodova zarobljenih u crnomorskom lučkom gradu Mariupolju.

Rusko ministarstvo obrane redovito izvještava o uništavanju ukrajinskih sustava u tekućem sukobu. Prema ministarstvu, kijevska vojska izgubila je oko 5000 komada teške opreme u uglavnom neuspješnim pokušajima probijanja ruske obrane od početka njihove protuofenzive početkom lipnja.

Ruske oružane snage također redovito objavljuju fotografije i videozapise zarobljenih ukrajinskih vozila, uključujući primjerke zapadne proizvodnje. Jedan takav snimak prikazuje tenk Leopard njemačke proizvodnje.

Ranije ovog tjedna, ministar obrane Sergey Shoigu rekao je da ne postoji “ništa jedinstveno ili nepovredivo za rusko oružje”, uključujući oružje zapadne proizvodnje. Neka oružja iz sovjetske ere čak su se pokazala superiornima u borbi u odnosu na svoje moderne zapadnjačke ekvivalente, dodao je.

rusijaukrajinavojna oprema
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Medo
8 mjeseci prije

Leopard 2 je još uvijek na promatranju?

Ziv je Geza
8 mjeseci prije

Jos ako se zna da su sve ovo zarobili lopatama cini ih vodecom silom na svijetu.
Ja sam nakon milion tekstova zapadnih medija o nesposobnim orkama, ocekivao buvlju pijacu sa ukradenim ves masinama, wc skoljkama, stednjacima , friziderima.

Sto kaze imbex i nato trolovi na ovu izlozbu?
Kmece li na aparatima?

GMBH
8 mjeseci prije

Nek organiziraju turneju po baltičkim zemljama, Poljska, Njemačka… za brzi tretman mršavljenja, da im mast vade ako prije ne puknu od muke 🙂

tihobl
8 mjeseci prije

Otvorena je jos jedna izlozba – Armija 2023. Na njoj je izlozeno rusko oruzje koje je unistilo ovo zapadno.

Max
8 mjeseci prije

Odgovor na propagandu.

Antee
8 mjeseci prije

Ostvarila se predviđanja hibera i ostalih prozapadni hhoštaplera i evo došla zapadna tehnika do Moskve ehehehehe…

tatamata
8 mjeseci prije

hiber reve zbog ovog clanaka , a toliku nadu ulozio na himerse

8 mjeseci prije

cesto spominjane lopate – to cak nije ni bila zapadna propaganda nego nespretno srocena vijest. opisivali su ruske vojnike koji su osim puske nosili lopate da bi kopali rovove.

abc
8 mjeseci prije

Na kraju se iskazalo da je zapadno naoružanje hrpa tehnološki zaostalog krša.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI