U Harkovu odjeknule jake eksplozije

Kharkov eksplozije
16 komentara

U Harkovu se trenutno čuju eksplozije. O tome izvještavaju brojni ukrajinski mediji pozivajući se na Telegram kanal gradonačelnika Harkova Igora Terehova.

Kako je napisao šef administracije Harkova pod kontrolom režima u Kijevu, grad je „pod vatrom“. Mada verovatno podrazumeva primenu raketnih ili avijacijskih udara na objekte na teritoriji Harkova ili okoline. Kasnije je lokalna javnost izvijestila o stupovima dima u Novobavarskom okrugu regionalnog centra. Gradonačelnik grada je rekao da se zapalio jedan od infrastrukturnih objekata. Očigledno je došlo do dolaska rakete.

Proglašena je zračna uzbuna u regiji Harkov. Oleg Sinegubov, štićenik kijevskog režima u regionu, rekao je da su ruske oružane snage izvršile udare po ciljevima i na teritoriji Harkovske oblasti. Zanimljivo je da ukrajinske vlasti ponovo pokušavaju da ruskoj vojsci pripišu udare raketama protivvazdušne odbrane S-300. To se vjerovatno radi s ciljem da se razaranja i žrtve od neprofesionalnog rada ukrajinskih snaga PVO pripišu„ruskim udarima“.

Osim toga, Taurijska komanda Oružanih snaga Ukrajine izvijestila je da su ruske oružane snage danas bacile najmanje šest bombi FAB-500 na položaje ukrajinskih formacija u Vuhledaru. Aleksej Dmitraškovski, predstavnik komande Taurida Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da ruske trupe napadaju višespratnice u Ugledaru.

Međutim, treba shvatiti da su visokogradnje Uludar ukrajinske formacije odavno pretvorile u utvrđene položaje, neku vrstu “tvrđave”. Pucaju kroz teritoriju oko Ugledara, što stvara ozbiljne prepreke za dalji juriš ruskih jedinica na grad. Stoga su Oružane snage RF suočene sa zadatkom uništavanja vatrenih položaja ukrajinskih formacija u višespratnicama.

Harkovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ruska avijacija danima dere po ukropima, a geranji lete svaku noc u manjem broju. PVO vrlo rijetko odgovara. Sjeverni dio fronta juce su gadjali sa FAB-250. Ukropi su se naucili da ne grupisu trupe, a rusi su se prebacili na vise manjih bombi. Prije dva dana u Belgorodu je pala krmaca (FAB-500) i rasturila raskrsnicu. Otkacila se sa Su-34. Jedan auto je zavrsio na krovu obliznje samoposluge. Juce su rusi izvadili bombu sa 7m dubine i odvezli na unistavanje. Tri trake puta su unistene, a krater je 7m dubok od pada bombe koja nije eksplodirala. Zamislite kako je kod ukropa kad 500 kg eksploziva se aktivira. A sto se tice raketa za S-300: ne mozemo znat da li su rusi ili ukropi. Ukropi imaju obicaj da promasuju iz S-300 koje drze u centru grada. Rusi iamju raketa kojima je istekao rok pa ih povremeno koriste kao zemlja-zemlja. Nose poprilicno ekspoziva… Čitaj više »

Roky
1 godina prije

Ukrajinske snage iskrcavaju se na lijevoj obali Hersonske oblasti… Lagano se sprema pakao za zlocince.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

To … Dugo najavljivana Ukro ofenziva 😁 ?

Max
1 godina prije

Priprema za moguću ofenzivu.

Ziv je Geza
1 godina prije

Evo bas gledam htv dnevnik,petstoti dan za redom prilog na istu sprancu,rusi gadjaju zgrade, civile, bolnice i vrtice, po htv dnevniku, ukrajinci u ovih 500 dana jos nisu ispalili granatu, a ubili su 200 000 rusa.

Ja taj fenomen sebi nemogu objasniti ali znam da se ovcama moze prodati svaka prica i ponavljati istu ,dok “ne sjedne” i posljednjoj ovci.

Normalan narod bi vec odavno iskljucio struju i namotao kablove te i takve televizije.

Za covjeka ciji kvocjent inteligencije premasuje 50, ta i takva televizija je uvreda zdravom razumu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI