U iščekivanju američkog napada na Damask idiote nazovimo pravim imenom

Moguć napad na Siriju
165 komentara

Zapad sve teže pokušava pružiti dokaze za svoju propagandu ili predočiti bilo kakav razuman argument za svoje provokacije. Kao da više nema dovoljno snage ni pameti, a CIA i MI6 su u profesionalnosti pali na najniže grane od svog osnutka. To se pokazalo i novom izmišljotinom s kemijskim napadom sirijske vojske na grad koji je praktično oslobođen. Danas su probijene linije obrane na jugoistoku enklave i teroristi traže pregovore s vladom i Rusijom.

Nema nikakve ni vojne ni političke logike da u ovom trenutku Bashar Al-Assad njegovim vojnicima, koji su gotovo oslobodili Istočnu Goutu i porazili teroriste skupine Jaish Al-Islam, pogotovo u trenutku kada se vode borbe s predvidljivim ishodom, naredi da izvrše napad klorom na civilna područja Doume i pobiju civilno stanovništvo. Ne treba biti politolog i mudrac za shvatiti da je potpuna izmišljotina idiota za idiote “kako se diktator odvažio na kemijski napad na civile” na vrhuncu skandala s kemijskim napadom na oca i kćer Skripal u Engleskoj.

Nakon svega dolazi oštro upozorenje iz Sjedinjenih Država, odakle predsjednik s plavim čupercima i malo mozga u glavi prijeti da će odgovoriti na takve akcije i kazniti Assada i Damask masovnim bombardiranjem krstarećim projektilima “Tomahawk”. Istina, možda to i nije Trumpova ideja, ali mu se baš nakon napada slučajno zapalio “Trump Tower” na Manhattanu. U požaru je izgorio čovjek u stanu na 50. katu, a nekoliko vatrogasaca je ozlijeđeno. Od obitelji Trump nitko nije bio u zgradi, što ne znači da sljedeći put neće biti. Stanar Bijele kuće je poznat i po nedavnom “skandaloznom” pozivu Vladimiru Putinu da posjeti Washington, nakon čega je “netko” iz naftalina izvukao ocvalu porno “glumicu” Stormy Daniels, koja je u intervjuu za CBS pričala o njenoj “jednokratnoj vezi” s Trumpom 2006. godine i kako je preko odvjetnika dobila 130 000 dolara da o svemu šuti. Stanar Bijele kuće je odmah promijenio retoriku, protjerao ruske diplomate i uveo nove sankcije Rusiji. Nakon svega, jasno je da Trumpove odluke nisu njegove i da govorimo o zarobljeniku na dvoru u Washingtonu.

Ali to ne znači da Donald Trump ne snosi odgovornost za ludilo u američkom vrhu, protiv kojeg je grmio u predizbornoj kampanji i obećao da će se protiv njega boriti.

Incident je u zapadnim i medijima zaljevskih monarhija opisan je kako slijedi. “Bijele kacige” su izvijestile su da su vladine snage granatirale mirne četvrti Doume s bombama koje su možda sadržavale otrovnu tvar i da je u kemijskom napadu ubijeno oko 100 ljudi, a puno više ih je ozlijeđeno.

“Štoviše, pogođena je bolnica u Doumi, što dokazuju izvješća iz kontakata s medicinskim osobljem na terenu. Velik broj žrtava uključuje i obitelji skrivene u skloništima. Ta su izvješća, ako se strašna i zahtijevaju neposredni odgovor međunarodne zajednice”, navodi se u opisu navodnog napada.

SAD su bez ikakve provjere ova medijska nagađanja uzeli za istinu, a State Department je odmah objavio vrlo zastrašujuće priopćenje u kojem navodi “povijest uporabe kemijskog oružja od strane sirijskog režima protiv vlastitog naroda i kako to uopće nije predmet rasprave”, ali i kako veću odgovornost snosi Rusija, koje godinama podržava Assada i njegov režim.

Ukratko, vrijeme je da se Rusiji pokaže gdje joj je mjesto, što znači da je vrijeme je za borbu.

Ako malo bolje pogledamo tijek događaja, odgovornost Moskve i sama formulacija pokazuju da je papir u Washingtonu pripremljen unaprijed i da su u State Departmentu znali da će na Doumi biti proveden kemijski “napad”. Ako se Trump i protivio optužbama protiv Rusije, a moguće je da je predsjednik “plavušan” to i učinio, mali požar u  “Trump Toweru” je bio dovoljan da “uskladi mišljenje” s kriminalnom oligarhijom koja je i ovaj put potpuno ovladala Bijelom kućom.

Tko su zloglasneBijele kacige” je duga i dobro poznata priča. Čista i klasična tvorevina britanskih obavještajnih službi koja djeluje pod zaštitim američkih obavještajaca i služi NATO paktu, kao što smo podsjetili u prethodnom članku.

Osim toga, navodni kemijski napad se događa u vrijeme ofenzive sirijske vojske na Doumu, koji je pokrenut nakon neuspjeha ruskih pregovarača da uvjere teroriste u Istočnoj Gouti da prekinu pružati otpor i da se pomire ili sa sudbinom “zelenih autobusa” ili da traže amnestiju od vlade u Damasku.

Pametni su se dogovorili, a Jaish Al-Islam je odbio. Zašto? Zato što su to posljednji idioti koji ne shvaćaju da je nakon čišćenja gotovo cijelog područja Istočne Goute njihov otpor uzaludan, a šanse za smrt su više nego sjajne.

Dakle, skupina koja je ostala u Doumi je ostala za nešto drugo, a ne za odbijanje pobjedonosnog vladinog napada. Za što? Za organiziranje, insceniranje ili čak i provođenje kemijskog napada, kojeg su s oduševljenjem dočekali u State Departmentu, dok o zapadnim medijima ne treba posebno govoriti. Ostalo se razumije samo po sebi.

“Trovanja” je opisano tako slikovito da zapadni čitatelji i gledatelji gotovo osjete barbarsku okrutnost Assada. Naravno, govorimo ljudima ispranog mozga i sjećanjem koje u prosjeku traje kao u kokoši.

Jadna djeca u posljednjoj nadi da će preživjeti udišu zrak iz neke vrste dišnih naprava. Na snimkama se čini da su korištene sprave za olakšavanje disanja teškim astmatičarima. Iz nekog razloga su sva djeca mokra i ispada da ih se spašava od trovanja kemijskim oružjem.

Ukratko, sve je napravljeno u najboljoj tradiciji kinematografa Bijelih kaciga, čije su greške u snimanju često nasmijavale razuman svijet koji gleda i svojim očima, a ne kroz naočale marke CNN, DW, BBC ili Index, da spomenemo prvaka hrvatske ovakve proizvodnje. To što kasnije mrtvi “uskrsnu” ili se kao “mrtvaci” iznova pojave u drugom kadru, nije važno. Važno je da su sad “umrli”.

Općenito, suze i tužna lica. No, postavlja se pitanje jesu li idioti iz Doume uspjeli to učiniti ili su to učinili cinici za idiote?

Jasno je Jaish Al-Islam ne odlučuje ni o čemu. U teoriji, sada bi to trebala biti uporaba kemijskog oružja od strane Assada, “što je tema koja uopće nije predmet rasprave”, a “Rusija je odgovorna za barbarski napad”.

Ali onda, američki i britanski dečki, samo trebate pucati. Kao što ste obećali, na Damask i zapovjedno središte sirijske vojske. Tamo gdje sjede i ruski pregovarači, humanitarni djelatnici i vojni savjetnici. Odlično, jer tada rusko vodstvo neće imati izbora. Za ubojstvo ruskih građana je davno i nedvosmisleno rečeno da će takav čin biti kažnjen, bez obzira na motive, opravdanja i isprike.

U slučaju granatiranja ruskih snaga u Siriji, Putin i general Šojgu neće razmišljati o “izboru”. Odgovora će biti, bilo da se napad provede s Trumpovim pristankom ili bez njega.

Sve je već odrađeno, iako prilično amaterski i za idiote, ali i oni zaslužuju odgovor. No, treba odgovoriti i idiotima i cinicima koji se njima služe.

Sada su na potezu “gospodin” Donald Trump, Boris Johnson, ako se takvo što uopće može nazvati razumnim ljudskim bićem i čelnik Pentagona prikladnog imena, koji se ne stidi činjenice da je životinja, general   “Mad Dog” Mattis. Noćas ćemo znati odgovor.

Pretplatiti se
Obavijesti o
165 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

….pa i vrijeme je da se skinu rukavice a ona uhljeb organizacija UN ode u povjest.

Riddick
6 godine prije

Očekujem avio udar sa teritorije pod kontrolom Kurda , pošto su tomahavci doživeli debakl , 50% je pogodilo aerodrom , i to neprecizno , aerodrom je posle 3 dana opet bio operativan .
A posle videćemo …
Beli šlemovi su snimili opet haos i iscenirali sve :
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=166885
Majstori drame :
https://youtu.be/Zgl271A6LgQ

basso
6 godine prije

Nadam se da cemo konacno vidjeti S-400 i S-300 u akciji.Rusi moraju ovaj put odgovoriti na eventualni americki napad i po cijenu eventualnog rata.Mislim da rata nece biti jer amerikanci nemaju nikakve sanse protiv Rusije.

SrdjanKs
6 godine prije

Svim pravoslavnim Hriscanima cestitam Uskrs.
HRISTOS VASKRESE, VAISTINU VASKRESE!!!

Weteran
6 godine prije

Treba da se dogovore:
Neka izbombarduju neki napušteni vojni kompleks, sa par zardjali kamiona i rashodovanim haubicama ?!

Imperija Licemerja i Dvostrukih Standarda je i dalje moćna, i neka se izduva na nečem nebiitnim. To je dobro za sve aktere?!
Nama treba relativno mirna situacija, do 2025.

Antiglobalist
6 godine prije

Udar na Damask – večeras.

Laki Topalović
6 godine prije

Ovdje više nitko ne može biti pametan., osim što znam da smo neki koji imaju još dva neurona još uvijek pametniji od ovih idiota Johnsona, Trumpa i raznoraznih jbvjtara poput medija i onog Stošića iz imbexa. Pa zar oni stvarno misle da smo toliko glupi?

Alen
6 godine prije

Papci odabrali pravoslavni uskrs za napad….

adnan
6 godine prije

Volim kada vidim autora ovog propalog proruskog lažljivog plačenog portala ovako isfrustriranog 🙂 Amerikanci ne izmišljau niti “obavještajne” Bijele kacige.Napad gasom Sarin odstrane SAA kukavica dogodio se kao što se dogodio i 2013 kada je “hijena krvnik” pobio 355 civila.a dobro autoru,ko je onda pobio te ljude tad i ko ih je pobio sad?DA NISU MOŽDA SAMI SEBE POTROVALI? Slike zločina koje obilaze svijet koje je počinila teroristička kukavička prusija koja bi bez avijacije davno bila na oltaru klanja od strane ponosnih mudžahida Dume koji su se odbili predati i poslati u Džehennem što više SAA kukavica…slike su jasne razumom obdarenom.Prusija je poznata po lažima u izvještajima i tu nije ništa novo ni sada.Razlog zašto je počinjen ovaj kukavički napad od strane kukavičke prusije jeste,DA SU NAKON “HRABRIH” VAZDUŠNIH UDARA 6 NA 7 APRIL I NAKON ŠTO KUKAVICE SAA NISU USPJELE PROBITI ODBRANU MUDŽAHIDA DŽEJŠUL ISLAMA.USLIJEDILA ODMAZDA HIJENE KRVNIKA PO… Čitaj više »

Adriana
6 godine prije

Be aware of Israel!

Dunja
6 godine prije

Hoće li gramzivi monstrumi, zarad svoje pohlepe ponovo zapaliti svet??
mada, posle krvoločnog razbijanja Jugoslavije i posle pokušaja da, 1999 unište narod u Srbiji, ne žalim nikoga među njima….

Arch
6 godine prije

Eskalacija je zagarantirana, odavno! Naime, Zapad nikako ne smije izgubiti u Siriji. Zapravo sve je bilo gotovo kad je oslobođen Aleppo, to se nije smjelo dogoditi, ali je još uvijek postojala mogućnost da se sreća okrene. Mogućnosti više nema i zadnje prilike cure u nepovrat. Ne postoji plan B! Temeljna točka izapadne hegemonije u zadnjih 150 godina je kontrola Bliskog Istoka. Nema rezervnih opcija i položaja, za Zapad je to ‘biti ili ne biti’. Sljedećih dana ćemo gledati ili veliko ili veličanstveno finale! Nek vam je sa srećom!

Ivo
6 godine prije

Nista od nikakvog ozbiljnog udara. GPS ne funkcionira iznad Sirije vec mjesecima, BI je pokriven ruskim projektilima s Kaspijskog jezera, moze samo doci do dogovorenog mini-udara u pustinji. Sve van toga povlaci Ruske udare na americke baze u i oko Sirije. Napad avionima ne dolazi pogotovo u obzir, osim ako lansiraju krstarece sa tisucu kilometara, opet s predvidim rezultatima. Do ozbiljnog napada na SAA/Rusiju bi doslo samo u slucaju da su se ameri potajice dogovorili sa erdoganom oko zajednicke strategije, sto bi Rusi vjerovatno znali.

onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Najbolje bi bilo da se USA povuče iz Sirije. Da objavi pobjedu nad teroristima i osigura si časni izlazak iz ove situacije. Da li je to uopće realno ostvarivo. Što bi to značilo za njihov renome u svijetu i pred saveznicima? Govorili smo da situacija u Siriji ide svom predvidljivom završetku (koji je ipak još daleko), i da USA, ako želi ostati u Siriji mora uskoro nešto poduzeti, jer vrijeme curi. Opcije su im ograničene, pa pokušavaju uvući još neke, kao neku koaliciju voljnih. Francuzi su se odazvali i uputili neke svoje trupe na sjever Sirije (sa kojom su ”sentimentalno vezani”). Američke postrojbe za posebne operacije i 22. puk SAS-a su u južnim sirijskim regijama. Analitičari tvrde da su prema njima usmjerene značajne snage ruskih marinaca u blizinu naselja, za blokiranje vjerojatnih pokreta islamista i njihovih američkih instruktora iz južnog smjera. Nada da do napada neće doći, doduše mala ali… Čitaj više »

Bizantijski jezuita
6 godine prije

ljudi & žene! ne nasjedajte na valove & plimu straha! iza sirotih jenkija i zapadnih im vazala ceri se sam antihrist sa legijama pomoćnika! ti su lhudi, današnja zapadna civilizacija, opsjednuti njime!
pogledaje središnji simbol na zastavi i grbu RF! postavio ga vladimir vladimirovič! to je antidot za satana-ela i njegovu vojsku! zove se miha-el!

Sasa S
6 godine prije

Jasno ko dan u naredni 24h ocekujemo rasplet.Jenki i njihovi vazali ubedili su sami sebe da im je laz istina sa ovim hemijskim napadom…razlog je tu krece bombardovanje po Damasku.Cudime ponasanje Turske…videcemo ciji je ona Trojanski konj.Konacno ocekujem ozbiljan odgovor Rusa…..

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Golema je sirijska pustinja. “” ciljeva”” koliko hoces., napustenih ili baza sa veoma malo ljudi isto tako. Imaju ameri pokrice za stotine tomahavka a ne pedesetak kao prosli put. Tako ce i biti ako dodje do napada. Veliki promet-mala zarada.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Neznam ko ti jigaboo dao dva plusa. Neko gori od tebe!?

Alen.
6 godine prije

Od udara nema nista…Psi laju karavane prolaze.Poziv redakciji da komentare koje vrjedjaju vjerske osjecaje automatski brisu.Hvala

Har Megiddo
6 godine prije

U interesu čovječanstva je uništenje Amerike ovakve kakva danas jest. Ovo je prestrašno, ovi su milijun puta gori od bilo kakvog Trećeg Reicha.

Baba Vanga
6 godine prije

Sve ovisi sad od Rusije ili ce odgovoriti na napad ili ce nas sve razocarati?

Moris
6 godine prije

@adnan, svijet je stvarno pao, pitam se kud je otišao da su ovakva razmišljanja moguća

dox
6 godine prije

sada je jasno da je tramp bio najgore rješenje, možda je zato i izabran, pitanje da li je u kritičnim državama uopće i pobijedio. ne zato što je sam po sebi zlonamjeran, tu je ona babetina puno gora, nego zato što je površni narcisoidni ignorant kojeg su uvalili i kojem su uvalili razne manijake tipa boltona, pompeja, raznih priglupih babetina i sl te će biti najkorisniji mogući idiot za vojnoindustrijski lobi i tko zna koga još u toj močvari. nažalost, usa je za sada i jo uvijek jedina zemlja koja u minuti može zakuhati kaos u bilo kojem dijelu svijeta. neće to baš preko noći prestati biti.

SrdjanKs
6 godine prije

Proglaseno primirje, marva je na izdisaju, bravo za nase!!! Problem je kako spasiti “savetnike” Zapadne alijanse, nadam se skorom prevozu.

Abe
6 godine prije

Index je objavio nezamagljene slike.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Danas i u proslu nedjelju crkve u Damasku, Alepu Qamsiliju, Hasaki itd.. bile su mjesto bogosluzenja i proslave Uskrsa/ Vaskrsa. Ja nisam primijetio da takve slike stizu tamo gdje vladaju ridjobrade demokrate. I narandzasto ljigavo smece to vrlo dobro zna a i njegova njezna, plaha srna Ivanka i ” dobri duh” Sirije Ramo ( prodavac gaca) iz Koventrija.

makedonac
6 godine prije

Tramp je idiot a Dzonson debil. Zar nemaju barem malo intelegencije ili ljudskog dostojanstva da bi bar izmislili nesto drugo kao izgovor. Ovaj izgovor slusamo jos iz vremena kada su napali Irak . Neznam ko je debil, dali oni koji jos veruju ili oni koji jos pricaju o ovome.

Carlosan
6 godine prije

Iskreno, nisu mi dragi komentari tipa neka napadnu da im Rusi vrate.
Mislim da to bio los scenarij.
Cini mi se da su se karte u Siriji podijelile na turski, americki i sirijsko ruski dio, a ovo mi lici na predstavu.

davor
6 godine prije

Amerika i Izrael su gotovi ako započne bilo kakav udar na Assada. Što Rusija, što Iran a što ostali normalan svijet, ali i malobrojan ali osvješten puk u Americi, Europi i Izraelu (da, ima nas).

Duki
6 godine prije

Gledao sam danas dvije snimke
1.gdje Assad najnormalnije vozi običan auto ulicama (vjerujem)Damaska
I 2. Gdje onaj jenki-monkey ulazi u grdosiju od 4-5 tona !(demokratski oklopljenu )
Pa vi meni recite čiji narod više vjeruje svome vođi i što je jako bitno vođa-narodu ?
Ali ovom drugom su usta puna ljudskih prava,
Dok hladnokrvno gleda otvorenu streljanu u Pojasu Gaze i još ulaže veto u UN-u ?
Svaka sila za vremena ,a ovoj zapadnoj je izgleda stigla”Trenta ora “!
Nego ne čujem onu englesku ljepoticu zadnjih dana ?,????

Ana
6 godine prije

Nazalost, ali BRAVO! Neka nam Bog koji nas je davno prepustio ovakvima svima pomogne!

smajo
6 godine prije

malo glasina sa ruskih stranica i 4- 6 SU-30 su u vazduhu za odbranu ruskih baza, 4 SU-24 u niskom letu iznad Sredozemnog mora. Razmještaju se baterije PVO van baza… U zapadnom vojnom okrugu puna borbena gotovost PVO jedinica… Čak se ide dotle da se prenose glasine a su Rusi proglasili zonu zabrane letova iznad cijele Sirije… Poavljam, samo su glasine ali i ne treba očekivati i zvanične potvrde takvih vijesti.

Moris
6 godine prije

@Admin, kako je moguće da prođe komentar Adnana koji je čisti govor mržnje i promiče granu Islama koja je daleko od pravog Islama koji nije agresivan. Isto tako nalaze se često komentari koji podstiču mržnju i uvredljivi su. Ja bi htio da znate da se takve riječi mržnje uvijek vraćaju onome tko ih je poslao ili se primaju onih koji imaju slične misli ili osjećaje. Na taj se način uostalom podstiče kolektivna psihoza i mržnja. Nadam se da razumijete, to je prirodni zakon akcije i reakcije, uzroka i posljedice. Ovom se mentalnom tehnologijom služe danas zapadni mediji i oni koji ih vode. Nemojmo davati našu energiju takvim ljudima ili takvim medijima. Kada se spuštamo na nečiji nivo dajemo mu svoju energiju.

max
6 godine prije

Jedino što me zabrinjava što bi se dogodilo da se ispali velika salva krstarećih projektila. Recimo što bi se dogodilo da se na svaku metu u damasku pošalje 50 ili 100 raketa. Da li bi obrana izdržala tu količinu?

Spartak
6 godine prije

Bravo Babiću. Ti si jedina svijetla točna u ovom mraku hrvatskog potronskog novinarstva. da politikante ni ne spominjem.Nažalost po sve nas normalne, šačica povampirenih anglocionista izazvat će rat. Žedni su krvi, u stvari žedni su još dolara, kao da im milijarde nisu dovoljne, žele biliune, žele ćitav svijet. Banda pokvarena

pravedni
6 godine prije

Dabogda i ti dozivio ove lazi,kako ih nazivas.

Tuga
6 godine prije

Kako je moguće da jedan ovakav komentar niko ne primjećuje a Adnanov, horski uz najniže vrijeđanje svi osudiste? I Adnanu i ovoj gnusobi nije mjesto na ovom portalu. Al’ kad bolje razmislim, možda meni nije mjesto tu.

Mate
6 godine prije

Država stara 200 godina je odlučila zbrisati s karte svijeta državu koja je kolijevka Civilizacije. Ovo je sumrak čovječanstva.

Zvrk
6 godine prije

nemoj biti preokrutan. nismo imali 92 raširen internet tako da su se sve te istine uvriježile kao istine. a ostalo…propaganda.

Brahman
6 godine prije

Ne vjerujem da bi zapadni demokrati samo tako uletili u sukob širih razmjera bez da imaju koju ozbiljniju vojnu silu u neposrednoj blizini gurnuti ispred sebe, u ovom slučaju Tursku, i pitanje je u stvari da li će Erdogan ostati sa istim ili pokazati pravo lice? Da li se Rusima može dva puta zabiti nož u leđa? Sigurno mu ne vjeruju i računaju s tim. Što je onda mogući ishod? Nisam pametan.

Bitte füllen Sie dieses Feld aus
6 godine prije

Mislim da je rizik po amerikance prevelik u slucaju otvorenog napada na Damask. Ucinci napada ne bi doveli do promijene snaga na terenu, pa se postavlja pitanje opravdanosti takve akcije. Ako je rijec o pukoj demonstraciji sile, te ako rusi zaustave spicu udara, to bi snazno poljuljalo ugled amerikanaca u ocima saveznika. Pomalo se plasim, da amerikanci prijete praznom puskom. Cak i ako se odluce na takav potez, rusi bi okrijepili vojnu prisutnost na BI i time amerikance postavili u jos nepovoljniji polozaj, tijekom buducih politickih rosada. U americkim cizmama, ne bih pritisnuo gumb za ispaljivanje. Uskoro cemo znati, pokrece li ovaj medijski cirkus ipak hladna logika.

Tomica
6 godine prije

Podlost SAD i ostalih dup*lizaca ne treba podcjenjivati. Ovdje se vrte 2-3 scenarija a oni ih već imaju stotine. Te planove ne rade budale a sigurno imaju potpune podatke o svim mogućnostima i Rusije i Sirije. Ako nađu i najmanju rupu, napad će uslijediti sigurno a šta će upotrijebiti znaju oni i opet prema situaciji. Nije to ispale toliko tomahwk-a pa šta bude, tu je uključena sva sila tehnike i rodova vojske i svi djeluju sinkronizirano i uz satelitsku podršku.
Bojim se da je ova spremnost terorista da pregovaraju samo kupovanje vremena za pripremu napada na Siriju. Vjerujem da je Rusija poprilično pokrila sve moguće varijante i da će SAD odustati od napada, a ako ipak dođe do napada, onda će to vjerojatno biti noćas.

bjezanija
6 godine prije

ahahahaaaa, pocela je bjezanija…..” Russian military assets are being hastily removed from Joint Bases in Syria”

HEKPCT
6 godine prije

Ubio ih klor 🙂

Goca
6 godine prije

Samo cu vam reci tu 22,tu 160 i cao brodovi sa krima tu 22 moze pokriti sredozemlje

Ivex
6 godine prije

Za jedan ozbiljan portal koji bi se trebao baviti geopolitičkom analizom previše navijača za Rusiju realna situacija je sto se tiče protuzračne obrane i avijacije Rusi imaju jako male snage dovoljne za obračun s kozojeb ali ozbiljno više raketnih sustava i zrakoplova ima jedna Američka grupa nosača aviona, pitanje je samo da li SAD želi ići do kraja izazvati eskalaciju sukoba, naravno sto se tiče same Sirije Ruske snage su premale i slabe za ozbiljan otpor protiv pravoga napada. Sve ostalo su puste fantazije internet ruskih ratnika na ovom portalu.

Stephen
6 godine prije

Da Sirijci koji brane svoju domovinu od bjelosvjetskih pljačkaša i stvaraoca globalnog terorizma su idioti, neznam kaj su oni koji uništavaju uređene zemlje samo zato kaj imaju prirodna bogatstva.

milivoje
6 godine prije

sirija je samo jedna epizoda, na nesrecu vrlo bolna ali glavni cilj nato bratije, amerikanaca, britanaca,francuza i izraelaca je da rusija bude na kolenima i da njeni resursi budu na raspolaganju zapadnoj koaliciji. jer sibir nije ruski nego je celog covecanstva vlasnistvoa ali pre svega krupnog kapitla! je nedavno izjavio jedan tzv. politicar. mozda ce se napetost u siriji smiriti i nadajmo se da ce razum pobediti. ali dokle? do nove prilike tj. provokacije i razlozi ce biti isti kao i oko sirije.i zapad nece stati sve dok stvarno ne oseti miris paljevine i okolo razbacana tela i mnogo porusenih kuca….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.