U Istanbulu likvidirani iranski medijski mogul i kuvajtski biznismen

Saeed Karimian - ubijen u Turskoj
6 komentara

Osnivač i direktor televizije GEM, koja emitira na perzijskom jeziku, ubijen je u Istanbulu, prenose agencije.

Saeed Karimian ubijen je u četvrti Maslak zajedno sa svojim poslovnim partnerom iz Kuvajta.

Kako se navodi, vozilo koje je korišteno u napadu je kasnije pronađeno zapaljeno, a turska policija je otvorila istragu.

Karimian je ranije bio suđen u odsustvu u Teheranu, jer su ga tamošnje vlasti sumnjičile za propagandu protiv Irana. Gem TV emitira strane i zapadne zabavne sadržaje u iranskom informativnom prostoru. Medijska kuća je osnovana u Londonu, ali se kasnije proširila i ima ured u Dubaiju.

Program emitira na 17 kanala na perzijskom i ima kanale na kurdskom, azerskom i arapskom jeziku.

Vlasnik GEM TV-a i poslovni čovjek Kuvajta ubijeni su u Istanbulu, a detalji o okolnostima ubojstva još nisu razjašnjeni.

Iranski mediji su izvijestili o ubojstvu  vlasnika mreže GEM TV Saeeda Karimiana i kuvajtskog biznismena Mohameda Motaaba Shallahija, ali i o brojnim špekulacijama u svjetskim medijima o razlozima incidenta. Neki od oporbenih medija su za ubojstvo optužili su Iran.

Iranski državljanin je ubijen s 27 hitaca, a Kuvajćanin s tri metka u subotu u ponoć.

Oporbeni mediji, kao i uvijek, tvrde da je za likvidaciju odgovoran Iran, iako još nisu objavljeni detalji policijske istrage. Iranski Al-Alam piše kako su odmah nakon ubojstva počele kružiti glasine da je gospodin Karimian bio na meti Irana zbog njegove političke opozicije vrhu u Teheranu.

Mediji u potpunosti zanemaruju prethodne financijske probleme gospodina Karimiana i velike dugove zbog kojih je morao napusti neke zemlje, poput Malezije i Ujedinjenog Kraljevstva. Često je bio i na meti kritika konkurentskih medija zbog nepoštivanja pravila o autorskim pravima.

GEM TV je grupa perzijskih satelitskih zabavnih kanala, a sjedište kuće je u Dubaiju. GEM TV je počeo s radom 2006. godine, a vlasništvo je GEM Grupe (General Entertainment and Media Group).

atentat
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
6 godine prije

Vjerojatno maslo iranskih obavještajaca.

gojco
6 godine prije

Ukokala ga je iranska CIA

tuf
6 godine prije

“Medijska kuća je osnovana u Londonu, ali se kasnije proširila i ima ured u Dubaiju.” – enough said.

Bobi
6 godine prije

Sto ju promjeniste nakon komentara?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI