U Kijevu je buknuo novi Maidan protiv „izdajnika“ Zelenskog

Ukrajina prosvjedi
29 komentara

U Kijevu je buknuo još jedan “Maidan”. Ništa neobično. Ovoje očiti dokaz da je degradacije zemlje još uvijek u tijeku. Alkoholičar prestrašenih očiju Porošenko i “židovski vođa” Bilecki, prema tome i Arsen Avakov, koji upravlja njime, zahtijevaju nastavak rata.

Potreba za nastavkom rata od strane ove dvojice, ili trojice, je razumljiva. Navikli su da od rata profitiraju, a ako dođe do mira, završit će kao ratni zločinci. Zbog toga su na ulice izveli nerazumne “domoljubne” horde zombija EuroMaidana.

Sva ova gomila neodgovornih  degenerika, koji bi u svim drugim europskim zemljama bili ekskomunicirani iz društva, postavlja šest zahtjeva:

  • Zabranu davanja posebnog statusa za određena područja Donjecka i Luganska ili bilo koje druge regije Ukrajine;
  • Zabranu davanja amnestije za sudionike ilegalnih oružanih skupina iz DNR i LNR;
  • Zabranu povlačenja ukrajinskih trupa s demarkacijske linije;
  • Zabranu formiranja bilo koje nedržavne paravojne skupine, posebno „narodne milicije“ na nekontroliranom području Donbasa;
  • Zabranu održavanja izbora za bilo koju vladu ili samoupravu na teritoriju DNR i LNR, sve do stjecanja kontrole nad cjelokupnom rusko-ukrajinskom granicom;
  • Izlaz iz formata iz Minska formata i stvaranje „Budimpeštanskog formata“ u  kojem bi bili Ukrajina, SAD i Velika Britanija i Rusija.

Mogli su to ukratko formulirati sa zahtjevom: “Dajte Donbas Rusiji”, jer ti zahtjevi bi doveli upravo do takvog rezultata.

Budimo iskreni, da je Kijev silom mogao uništiti „pobunjeničke republike“, kako ih je britanski tisak nazvao neki dan, učinio bi to davno. Ne postoje golubovi mira u vladi ili ukrajinskom parlamentu, samo jastrebi, ali su to jastrebovi s tupim kandžama i iskrivljeni kljunovima koji ne mogu ništa drugo nego tupom glavom udarati o zid.

Da se ukrajinska vojska nije sastojala od kukavičke bulumente i da je vodila rat s Rusijom, kako u Kijevu viču već pet godina, tada bi već odavno krenula na Moskvu. Naime, kako nema fronte, put je jasan. Ali oni mogu pobijediti “Moskale”, kako pogrdno nazivaju stanovnike Donbasa, kao i uništiti Moskvu samo u crtežima na fotošopu, koje onda ponosno mogu objavljivati na Facebooku.

Štoviše, kada bi Sjedinjene Države, EU ili bilo tko drugi Rusiju mogli natjerati da nešto učini, to bi već odavno učinili. Ali ne mogu.

Dakle, mokri snovi o tome kako će „doći mirovne snage NATO pakta, preuzeti kontrolu nad granicom s Rusijom, razoružati naoružani korpus naroda Donbasa i tada će se osvetiti „Moskalima“ za dugogodišnja poniženja“ nikada se neće ostvariti.

Smiješno je kad gubitnici koji su u vojnom smislu upali čak u sedam „kotlova“, te koji su izgubili sve što se moglo izgubiti, tamo nešto zahtijevaju. Oni su bili prisiljeni na Sporazume iz Minska, i to po uvjetima u kojima ih je Rusija, kao jamac Donbasa, prilično štedjela.

Osim toga, ne postoji nikakav “Budimpeštanski format”. I što je to uopće? Nitko ga neće ni pokrenuti. naime, takozvani “zapadni saveznici” Ukrajine uopće nisu zainteresirani za to.

Osim toga, ni novi predsjednik Volodimir Zelenski ne želi nikakvo stvarno pomirenje. Zamaglio je sve s nekakvom “Steinmeierovom formulom”, samo da bi još jednom sjedio u društvu svjetskih lidera. Ali u pozadini njegove epske sramote i ulizivanju Trumpu, njemu još uvijek treba krv.

Treba shvatiti da su Porošenko i Avakov usko povezani s američkom Demokratskom strankom, za koju je nastavak vladavine Zelenskog nastavak istrage o korupciji Joea Bidena i njegova sina Huntera.

Stoga za njih i za njihove “demokratske” kustose ne treba samo zaustaviti mirovne inicijative, već i svrgnuti Zelenskog. Tako novi glavni tužitelj neće imati vremena istražiti i prenijeti materijale o Hunteru Bidenu u SAD, a Porošenko i Avakov bi pod izgovorom virtualnog “rata s Rusijom” mogli nastaviti pljačkati Ukrajinu.

U Kijevu je uvijek tako. Iza patetičnih zavijanja o „slavnoj Ukrajini“ uvijek stoje sasvim specifični korupcijski interesi ukrajinskih oligarha.

VIDEO: Prosvjedi u Kijevu protiv predsjednika Zelenskog i „kapitulacije“

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
4 godine prije

Koji jad od zemlje

samo tako
4 godine prije

Zaboravili “zabranitelji” podignuti šator

Tvingo
4 godine prije

Slava toplim radiatorima !!

mars
4 godine prije

A gdje je Biden, gdje je Viktorija, gdje je caj, gdje su kolacici? Nista? Pa kakav je to onda “Maidan”? Zelenski, ne beri brigu dok god se ne pojave gornji likovi tj, neki drugi likovi poslati od Velikog Brata sa istim ciljevima. Ti tvoji domaci nisu sposobni cak ni da imitiraju “Maidan” a kamoli da ga repriziraju zajedno sa rezultatom.

eofvnjweprvqeurfvqewriviuewriuverw
4 godine prije

Dok hazariju cvaj vode šnersonovi obožavatelji ništa dobra za ukrose tamo nema.

Slovenac
4 godine prije

Kod nas u sloveniji na rtv nacionalnom portalu nema sanse da napises nesto protiv ukraine takva je cenzura samo teraju svohe gluposti

Trubadur
4 godine prije

Ovi Malorusi, ko Kurdi… Sami sebi največi neprijatelji…

Zax
4 godine prije

Mozda malo novinarske objektivnosti nebi skodilo. Nije da se ne slazem s napisanim ali moglo je s manje emocija. U vijecu sigurnosti rusi i ameri suradjuju sto znaci da su usuglasili stavove oko sirije. Ove demonstracije su dokaz da je deal oko ukrajine na pomolu. Ocito Trump zeli dogovor s rusima kako bi imao slobodne ruke s kinezima i europljanima. U multipolarnom svijetu amerika i rusija su prirodni saveznici. Malo cudno ali ima logike. Sedamdesetih je Nixon sklopio savez s kinezima kako bi stisnuo SSSR. Trump ocito kopira nixona s tim da su kina i rusija zamijenile mjesto. Sad je samo pitanje kako ce Putin odgovoriti na americko udvaranje i koliko je jaka trumpova opozicija tj deep state koji potpuno kontrolira demokratsku stranku i koji ne zeli nikakve promjene

Majk Majers
4 godine prije

A di je Kličko, jel i on maršira?

Lucija
4 godine prije

😊
“… ova gomila neodgovornih degenerika, koji bi u svim drugim europskim zemljama bili ekskomunicirani iz društva…”
Nebi, nebi. Ima toga još na jugoistoku…
i nemojte ih ekskomunicirati, mogli bi doći – ovamo.

2. ” U Kijevu je uvijek tako. Iza patetičnih zavijanja o „slavnoj Ukrajini“ uvijek stoje sasvim specifični korupcijski interesi…”
Opet ista greška. Ima toga još…😊

Borac2
4 godine prije

Ovi laju na majdanu dok je penzija u ovoj kerefeki od drzave oko 40 eura.

Grom
4 godine prije

Žestok tekst,malo nam se Babić iznervirao🤔😂😂😂

Mamajev Kurgan
4 godine prije

Imace oni jos bezbroj majdana i sr#nja dok se ne opasulje…a onda ce se vrnuti braci svojoj i pozeljeti da se vrate u krilo majke Rusije pa da konacno zive ko ljudi kako su i vijekovima zivjeli.Uostalom centar Rusije je Kiev.

Saddam
4 godine prije

Kako bi admin ovog portala reagirao da ja nekog Rusa ili Kineza nazovem degenerikom ili prozivam nekog radi nacije (jbg lik je Židov)? Autor teksta to smije i zbilja je neki put teško ne primjetiti koliko mrzi ili bolje reći prezire nekoga tko ne dijeli mišljenje da je Putin božja reinkarnacija. Ok, jasno mi je da me nitko ne tjera da posjetim ovaj portal, ali to činim baš zato jer nije mainstream, ali (osobno) mislim da vam ne trebaju ovakvi pljuvački tekstovi.

Lurker
4 godine prije

Nista o ovome na MSM stoga zakljucujem da nije nista vodjeno (prije novogovora bi rekli dirigirano) od strane zapadnih zemalja…

Bokan
4 godine prije

Ovako jadan tekst može se pročitati samo na ovom portalu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.