U napadu na Gazu uključeno 5.000 američkih vojnika

Americka vojska u Europi
25 komentara

Izvješće novinske agencije Tasnim dolazi u trenutku kada je Pentagon prebacio dodatna vojna sredstva na Bliski istok

Nekoliko tisuća američkih vojnika sudjelovalo je u izraelskoj kopnenoj operaciji u Gazi, izvijestila je u subotu novinska agencija Tasnim sa sjedištem u Iranu. Pentagon je nedavno objavio planove za značajno jačanje svoje vojne prisutnosti na Bliskom istoku usred sukoba Izraela i Hamasa i napetosti s Iranom. Prema sigurnosnim izvorima agencije, izraelski napad na Gazu uključivao je tri divizije i nekoliko brigada, a podupiralo ga je i 5.000 američkih vojnika. Mediji, međutim, nisu dali nikakve detalje o tome koje su postrojbe sudjelovale u ofenzivi niti koje su funkcije obavljale. Tasnim je rekao da su Izraelske obrambene snage (IDF) pokušale ući u enklavu iz nekoliko područja na sjeveru, zapadu i jugozapadu ”kako bi podijelile pojas Gaze na dva ili tri dijela i presjekle vezu između palestinskih snaga otpora prije pokretanja sljedeće faze rata”. Agencija nije precizirala kakve je rezultate dosad postigla izraelska vojska. Međutim, Hamas je u subotu rekao da je uspio osujetiti napad Izraela, tvrdeći da ga je odbio uz velike gubitke. U međuvremenu, IDF je izjavio da “napreduje kroz faze rata” u Gazi, a borbe još traju. Napomenulo je da nijedan vojnik nije ranjen u “proširenim” kopnenim operacijama.

Nakon što je Hamas pokrenuo iznenadni napad na Izrael 07. listopada, američka vojska je pokušala ojačati svoju prisutnost u regiji. Pentagon je u to područje poslao dva nosača zrakoplova s pratećim plovilima, kao i “aktivirao raspoređivanje” sustava protuzračne obrane THAAD i Patriot. Prošli tjedan je također rekao da je naredio više od 2.000 dodatnih vojnika da se pripreme za raspoređivanje kao potporu Izraelu u njegovom sukobu s Hamasom. U četvrtak je rečeno da će rasporediti 900 vojnika na Bliski istok. Američki dužnosnici, međutim, inzistirali su na tome da niti jedna od trupa neće ići u Izrael, već da im je “namjera podržati regionalne napore odvraćanja i dodatno ojačati sposobnosti zaštite američkih snaga”.

Odluka o slanju pojačanja također je došla nakon što su SAD izvele zračne napade na dva objekta u istočnoj Siriji, koje navodno koriste iranska Islamska revolucionarna garda i pridružene skupine. Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je to odgovor na ponavljajuće napade na američke snage u Iraku i Siriji. Teheran tvrdi da militantne skupine u tim zemljama djeluju neovisno.

HamasIDFIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
5 mjeseci prije

Pazi samo da tebe ne zbrisu sa lica zemlje. 400 nukleusa su proizveli ocigledno ne bez veze.

DDT
5 mjeseci prije

ma vidi te božanske freske -intelektualci pod kacigoama sa sunčanim naočalama (US army trade mark) uslikani tako da se neprijatelj zaštraši i ušere od njihovijeh bandjerah. Eto oni su kao garant da Izraelci neće provesti genocid i ratni zločin jer poznato je da US_army djeci svjeta (gdje god se pojave pa tako i palestinskoj djeci) djeli bonbone i žvakaću gumu. Palestinci počivajte u Miru, koji vam donose mirotvorci pod šljemom.

John
5 mjeseci prije

Amerikanci donosu demokraciju, slobodu I prosperitet Palestincima

noppo
5 mjeseci prije

jedina dobra stvar ovog sukoba, vide se pravo krvavo i zločinačko lice ovih takozvanih demokrata. Neče više druge kažnjavati jer “krše ljudska prava”. Demokratske zemlje i društva ne prave etničko čiščenje.

FATIH
5 mjeseci prije

AMERIČKO CIONISTIČKI FAŠISTI.MORAJU INTERVENISATI JER ĆE IM FED OBUSTAVITI ŠTAMPANJE DOLARA,S ČIFUTSKE BANKE NEĆE UZIMATI OBVEZNICE.
SLOBODA HRABROM PALEST.NARODU I NARODIMA SVIH SLOBODNIH DRŽAVA.

Afrika
5 mjeseci prije

Vojna mašinerija ne može više proizvesti koliko im treba.

Jednostavno receno
5 mjeseci prije

Dali će sad perzici da napadnu? Da vidimo koliko su dosljedni? Ako im bude crvena linija ko u rusa…..

Ante
5 mjeseci prije

Gaza je tako mali dio zemlje a ovi je bombardiraju sa hrpama bombi Izreel i ameri sa svom svojom mašinerijom napadaju mali gradić. Dvije godine su Izraelske i Američke tajen službe samo gledale kako se Hamas naoružava i nisu ništa poduzeli da to spriječe pa sada ne bi bilo rata. Sada je pitanje kako to da ameri znaju spriječiti dovoz oružaj u Jemen dok u Gazu koja je pod konstantnom kontrolom nisu mogli spriječiti dovoz oružja?

Izgleda da je zapadu smo stalo do ubijanja i osvajanje zemlje, kako su to radili još kada su pobili Indijance.

Zimek
5 mjeseci prije

Jesu medju njima i mladenovi klqbtq?

Upravo tako
5 mjeseci prije

Svima je jasno da Amerikanci ratuju. Sad treba da ulete i hezbollah sa Iranom i Turska .

Max
5 mjeseci prije

Etničko čišćenje pod sponzorstvom SAD.

Roccos
5 mjeseci prije

Kako je ovo providno od SADistanskih pedera iz Bijele(zapravo crne) kuće,jasno ko dan,pojeli su drek u yebenoj usrajini i treba im neki uspjeh,idealno,udariš na bijednu enklavu veličine nekog jadranskog otoka,pobiješ masu civila tj. ” terorista” i proglasiš veličanstvenu pobjedu nad “svjetskom prijetnju miru” i životu “po pravilima”.Sjećam se da još i Reagan,da popravi rejting, poslao silnu armadu na nekakav otočić-državicu Grenadu,valjda su im ugrozili primat u proizvodnji grenadine😁

bruegel the elder
5 mjeseci prije

Sretan dolazak i odlazak ! “On October 23, 1983, ********** killed 241 U.S. military personnel, including 220 Marines, 18 sailors, and three soldiers in a terrorist bombing of the Marine Corps barracks in Beirut, Lebanon. Minutes later, a second suicide bomber killed 58 French paratroopers. Six innocent Lebanese civilians also lost their lives. The abhorrent and shocking attack on the Beirut barracks remains to this day the single deadliest day for the U.S. Marine Corps since the Battle of Iwo Jima.”

Hogar
5 mjeseci prije

Chifut batinasi iz pakla. Gnjoj gnjoja i svi sto ih lizete

Dinara
5 mjeseci prije

Vjeroratno oni iz američke vojne baze Bondsteel na Kosovu, dočekali poziv za ubijanje civila.
Biden ih je posjetio još kao podpredsjednik, suvereni američki teritorij.

Upravo tako
5 mjeseci prije

Izrael je izgubio ovaj rat. Nek pobije hamasovce, nek udje u gazu. Oni ratuju samo protiv civila, jer su genocidasi. Amerika ratuje, sto se pravi sa je neutralna.Mora Amerika da spasi Izrael, jer je on vec poražen. Izrael je pobedio za šest dana ? Kakav izrael to je bila Amerika. Sada i izrael i Amerika gube ovaj rat.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

14.6. Situacija. Ali vidi se tko je imao motiva… “Iako je Bajdenova administracija javno umanjila značaj nedavnog saudijsko-iranskog sporazuma o obnavljanju diplomatskih veza uz posredovanje Kine, čini se da je frustrirana rastućim uticajem Pekinga u naftom bogatom regionu Zaliva i na Bliskom istoku“, rekao je Bišara. Sjedinjene Države gube tlo pod nogama u regionu Bliskog istoka i samo su one krive za ono što se dešava, piše u svom članku Marvan Bišara, viši politički analitičar Al Džazire. Kako autor napominje, pokušaji SAD da spasu svoj sve slabiji uticaj na Bliskom istoku možda nisu lak zadatak, jer su u prošlosti, uprkos poziciji Vašingtona, njeni saveznici u regionu poboljšali odnose sa Kinom i Iranom, a takođe su održavali jake veze sa Rusijom. ———– “Bivši voditelj „Foks njuza“ Taker Karlson u trećoj epizodi svoje emisije „Taker na Tviteru“ komentarisao je sudski lov na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa ističući da je „svako ko… Čitaj više »

Sefer
5 mjeseci prije

Meni se čini da će to zlo cionističko kad tad pasti i došao je taj vakat, pa makar pod cijenu velikog svjetskog sukoba jer protestantski križari nece mirno gledati kao ni prije ugrozu ili propast cion fasisticke kvazi drzave tako da se sprema hungtintonov sukob civilizacija

netko
5 mjeseci prije

sve vas redom što zagovarate ratove treba poslati na ratište na prvu crtu

EndGame
5 mjeseci prije

izvijestila je u subotu novinska agencija Tasnim sa sjedištem u Iranu.

Tu sam prestao čitati, inače kolijevka slobode govora i ljudskih prava. Šta se palite ljudi, zauzimate strane. Strašno kako vas je lako aktivirati. Klasika, Balkan sindrom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI