U Walesu, 23-godišnjak postaje prvi „non-binary“, „genderqueer“, „agender“ gradonačelnik

Owen J. Hurcum
55 komentara

Kolege Owena J. Hurcuma iz gradskog vijeća grada Bangor imenovali su ga za gradonačelnika grada Bangor City, čineći ga prvim „nebinarnim“ gradonačelnikom na svijetu.

Gradski vijećnici u velškom gradu Bangoru imenovali su „genderqueer“, „agender“, „non-binary“ 23-godišnjaka Owen J. Hurcuma za gradonačelnika.

Hurcum, koji je izgleda biološki muško i identifikuje se kao „oni“, očigledno je prvi „nebinarni“ gradonačelnik na svijetu.

BBC je izvijestio da se Hurcum identifikuje kao „genderqueer“ ili „agender“ i da je ujedno i najmlađi gradonačelnik u Walesu. Pet godina je obavljao funkciju vijećnika, a godinu dana bio je zamjenik gradonačelnika.

Kolege vijećnici su ga jednoglasno izabrali prošlog juna, ali je tek imenovan nakon odlaganja zbog propisa i ograničenja COVID-19. Vijeće je „pozdravilo vijećnika Hurcuma u njegovoj novoj ulozi“, izvjestila je veb lokacija vlade Bangor 11. maja 2021. godine.

„Kada sam izašao u javnost prije dvije godine“, tvitovao je, „bio sam toliko zabrinut da ću biti odbačen od svoje zajednice ili još gore. Danas me je moja zajednica izabrala za gradonačelnika našeg velikog Grada. Najmlađi gradonačelnik u Walesu. Prvi ikad otvoreno nebinarni gradonačelnik bilo kog grada bilo gdje.“

„Bilo je strepnje jer, očigledno, lokalna uprava ima tu nepravednu reputaciju da je možda stara i nazadna“, rekao je, „i bio sam zabrinut da takvi stavovi mogu doći od kolega vijećnika.“

„Ali doživio sam upravo suprotno. Svaki pojedini vijećnik mi je pružio izuzetnu podršku, a prethodni gradonačelnik me nazvao kad je vidio da me mrze na internetu i rekao je da je tu ako mi zatreba“, nastavio je Hurcum. “Bilo je zaista lijepo.”

U martu je Hurcum dao ostavku u stranci Plaid Cymru nakon što je tvrdio da ta stranka „nastavlja da platformira one koji promovišu transfobiju“.

Do toga je došlo nakon što je članica stranke Helen Mary Jones tvitovala da se protivi izmjenama Zakona o priznavanju pola. Prema BBC, u tvitu je rekla da je „zabrinuta, poput mnogih ljudi, uključujući trans osobe, zbog mogućih uticaja predloženih promjena Zakona o priznavanju pola i prava žena i djevojčica“.

„Rodno kritične feministkinje ne napadaju trans ljude“, napisala je u prethodnom tvitu. „Postavljamo pitanja.“

„Želim da se Helen Mary Jones izvini na način koji nije: „Žao mi je što ste uvrijeđeni“, zahtjevao je Hurcum.

„Želim iskreno izvinjenje i želim da se potrudi da sazna više o zajednici i shvati zašto čini transfobiju.“

2022. godine mali velški izdavač će objaviti knjigu koju je Hurcum napisao pod naslovom „Ne pitaj o mojim genitalijama“. To je „uvodni manifest za našu borbu za jednakost koja je dostupna svima“, kaže Hurcum.

Nećemo ništa komentirati, sve se vidi iz priloženog teksta i slike.

non-binaryOwen J. HurcumWales
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagten
2 godine prije

U Svedskoj ima lik od 40g, kojem je palo na pamet da je curica od 8 g, drzava mu je to priznala jer je to njegovo “ljudsko pravo”, i cak je nasao usvojitelje. To je agenda new agea, novog svjetskog poretka ili zajednicki nazivnik posljednjih vremrena.

Kile
2 godine prije

Dekadencija na najjače, kraj civilizacije

Field
2 godine prije

Za plakanje! Ovaj svijet ide k totalnom kaosu! Šta reći više, svako malo iskaču sve bizarnije situacije i ljudi!

Davor drugi
2 godine prije

Nema se tu sto komentirati, riječ je o apsolutno jednoglasnoj odluci. Vjerojatno je agenderico izuzetan talenat i rukovođenju.
Osobno zaista nemam ništa protiv spodoba, da li se on ili oni osjećao kao nešto između, psom, konjem ili volom to je njegovo pravo. Ali u javnim ustanovama zaista želim vidjeti gospođu ili gospodina, a doma nek se hebe, nek radi sto hoće.

Zagten
2 godine prije

Svuda je isto. Razlike su u nijansama, da li je netko kurvar koji se opija po krcmama i zanemaruje familiju ili ovo potpuno nebitno.

Stara kuka
2 godine prije

Ne treba. “Cjepivo” je već tu.

comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Jato
2 godine prije

pandemija bedastoća se širi svijetom.Pod hitno uvesti trajno zatvaranje.

Kornel
2 godine prije

Ti Englezi su zaslužili to stvorenje, postati će još napredniji i nadmašiti će broj vrsta stvorenja pa će LGBTIQCAPGNGFGQNBA uvećati za još par slova, jer u protivnom nisu ništa napravili.
Očito se na specifičan način brane od vanzemaljaca i meteora koji lete prema zemlji.

2 godine prije zadnji put uredio Kornel
The Beatles
2 godine prije

A valja ga vidjeti, samo naprijed pa da vidimo šta znate

Marko75
2 godine prije

Sigurno ima ponosne roditelje, braću i sestre.

nepoželjni
2 godine prije

Moralni degenerik koji nije imao sreće da ga rodi normalna majka, u normalnoj vezi sa normalnim mužem, u normalnom okružju.

Siniša
2 godine prije

Pa vi kusajte svako jutro žlicu govana.
Bošnjaci i Hrvati u BiH neka stoje mirno pred nama Srbima u BiH jer ne želimo u EU i u NATO.

2 godine prije zadnji put uredio Sinisa
Farree
2 godine prije

Jasni predznaci sudnjega dana

Bart
2 godine prije

Koji je ovo Q…? Što se desava?

Yui
2 godine prije

He is a part of our rich western values which are forced on the rest of the world

kdk
2 godine prije

Mučno mi je bilo čitati tekst, zapazio sam zadnji pasus (opaska uredništva)…pa krenimo redom:) Definitivno smo izgubili ovaj rat i sve vodi ka tome da se čovječanstvo, civilizacija kakvu smo poznavali a i čovjeka kao biće (duhovno i materijalno) uništi. Pođimo od pretpostavke da je sve što znamo (ili mislimo da znamo) iz povijesti, naprimjer laž (a matematički i jeste laž bez obzira na mnoštvo istinitih tvrdnji jer cjelokupno rješenje zahtijeva i sve poznate elemente, istina ne može biti istina ako u sebi ne sadrži sve istinite informacije) onda priča dobija sasvim drugi karakter. Doista, čovječanstvom upravlja neki “viši entitet” (direktno ili preko svojih pretorijanaca personificiranih u obliku obitelji o kojima se govori, komitetu 300 itd.) Izgledno je da ti “viši entiteti” posjeduju znanja koja su Čovjeku (dresurom, indoktrinacijom i genetskom modifikacijom, istražiti “božji gen” koga zanima) uskraćena i/ili zatomnjena. Icke tvrdi (a sve je više dokaza da zna o… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

Srećom, ne živim kao ti u “balkanskom vilajetu” nego u Hrvatskoj (kakva god jadna nikad nije bila “balkanski vilajet”) ni među takvim ljudima, pa tu pojavu baš i nisam primjetio. A koliko vidim puno je raširenija među “naprednim” EU-robljem i u Anglo sferi nego kod “Balkanaca”.

Eto i mene
2 godine prije

Na imbexu vijest od jucer – prosvjed u zg zbog menstrualnog siromastva (sto god da to bilo) i vidim na slikama tipa sa zalijepljenim uloskom na faci (naravno i sa maskom, vani na otvorenom). Koju pm on ima prosvjedovati protiv ili za nesto na tu temu? I onda pricaju o OSOBAMA s menstruacijom… Nisam za nasilje, al dode mi da ponekad ponegdje bacim bombu…
Mulac uz clanka ocito odavno instaliran, politikom se bavi vec 5-6 godina?

Komplicirano
2 godine prije

Divno!Krasno!Lijepo!Super!Pogledaš.pa ako nisi uvatio jel muško,žensko,između,ni jedno ni drugo, ni treće?To znači da si još uvijek OK.Ukoliko imaš neko mišljenje o “ovemu”?To već nije posve dobro

Darko
2 godine prije

Ogavno, nije to Hitler tamanio bez razloga,,

Noname
2 godine prije

koja p materina?? ljudi pa ako si rodzen sa penisom musko si ako nisi onda si zensko? koja ne binarna p materina. Zbog ovakvig i onih koji podrzavaju te bisere jedva cekam 3.svj rat….

duki
2 godine prije

Ima tako budala koje samo izviru svakodnevno
Dokada?

Kalle balle
2 godine prije

KOJU DROGU OVAJ DUVA ?
JELI ON GUZI ILI NJEGA GUZU? STA JE OVO?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.