Ukrajina i agenda brutalnog svjetskog samoubojstva

Putin i Zelenski - Ukrajina
152 komentara

Odluka ruskog predsjednika oko zapovjedi vojne akcije u susjednoj Ukrajini koja je počela 24. veljače 2022. šokirala je mnoge, uključujući i mene. Pitanje u ovom trenutku od gotovo dva tjedna vojne akcije ruskih i drugih snaga unutar Ukrajine je: što je Rusiju gurnulo u ono što Zapadni mediji prikazuju kao jednostrani neopravdani agresijski rat? Javna prijetnja ukrajinskog predsjednika i komičara Volodimira Zelenskog 19. veljače, tijekom sastanaka s najvišim dužnosnicima NATO-a i drugima na godišnjoj sigurnosnoj konferenciji u Münchenu, daje uglavnom zanemaren trag o akcijama Moskve. Osim toga, novija izvješća o brojnim laboratorijima američkog Pentagona za biološko oružje diljem Ukrajine doprinose pozadinskim prijetnjama. Je li Moskva vjerovala da se Rusija suočila s doslovnom stvarnošću ”djeluj ili umri”?

Određena nužna povijest

Trenutni sukob u Ukrajini vuče korijene iz 1990-ih i raspad Sovjetskog Saveza kojeg su podržavale SAD. Tijekom pregovora na visokoj razini o Ugovoru dva plus četiri koji se odnose na ponovno ujedinjenje Njemačke 1990., razgovori između američkog državnog tajnika Jamesa Bakera III i tadašnjeg sovjetskog čelnika Mihaila Gorbačova, s Francuskom, Ujedinjenim Kraljevstvom i zapadnonjemačkom vladom, o ujedinjenju Njemačke, Baker je dao usmeno obećanje da se NATO neće pomaknuti “jedan inč” na istok kako bi ugrozio bivše sovjetske teritorije, u zamjenu da SSSR dopusti ponovno ujedinjenje Njemačke unutar NATO-a. Godinama je Washington lagao o razmjeni, jer su se jedna za drugom kretale zemlje bivšeg Varšavskog pakta, uključujući Poljsku, Češku, Rumunjsku, Mađarsku, baltičke države u NATO i sve bliže Rusiji. Nedavno je Putin citirao Bakerov sporazum iz 1990. kako bi opravdao ruske zahtjeve da NATO i Washington daju obvezujuća pravna jamstva da Ukrajina nikada neće biti primljena u NATO savez. Washington je do sada to kategorički odbijao učiniti.

Putinov govor u Münchenu 2007.

Na godišnjoj konferenciji o sigurnosti u Münchenu 2007., dok je administracija Bush-Cheney najavila planove za instaliranje američkih proturaketnih obrambenih sustava u Poljskoj, Rumunjskoj i Češkoj Republici kako bi se „čuvali od odmetnutih država kao što su Sjeverna Koreja ili Iran“, ruski Putin je iznio oštre kritike američkih laži i kršenje njihovih uvjeravanja NATO-u iz 1990. godine. Do tada je 10 bivših komunističkih istočnih država bilo primljeno u NATO unatoč obećanjima SAD-a iz 1990. godine. Nadalje, i Ukrajina i Gruzija bile su kandidati za pridruživanje NATO-u nakon Revolucija u boji pod vodstvom SAD-a u obje zemlje 2003-4. Putin je s pravom tvrdio da su američki projektili usmjereni na Rusiju, a ne na Sjevernu Koreju ili Iran.U svojim izjavama iz Münchena iz 2007. Putin je svojoj zapadnoj publici rekao: “Ispostavilo se da je NATO postavio svoje prve snage na naše granice, a mi nastavljamo striktno ispunjavati ugovorne obveze i uopće ne reagiramo na te akcije. Mislim da je očito da širenje NATO-a nema veze s modernizacijom samog Saveza, niti s osiguranjem sigurnosti u Europi. Naprotiv, predstavlja ozbiljnu provokaciju koja smanjuje razinu međusobnog povjerenja. I imamo se pravo pitati: protiv koga je ova ekspanzija namijenjena? A što se dogodilo s uvjeravanjima naših zapadnih partnera nakon raspada Varšavskog pakta? Gdje su danas te deklaracije? Nitko ih se i ne sjeća.” Putin je dodao: “Ali dopustit ću si da podsjetim ovu publiku što je rečeno. Želio bih citirati govor glavnog tajnika NATO-a g. Wernera u Bruxellesu 17. svibnja 1990. On je tada rekao da: „činjenica da smo spremni ne smjestiti vojsku NATO-a izvan njemačkog teritorija daje Sovjetskom Savezu čvrsto jamstvo sigurnosti”. Gdje su ta jamstva?” To je bilo prije 15 godina.

Državni udar na Majdanu 2014.

Do studenog 2013. ekonomski korumpirana i posrnula Ukrajina pod izabranim i također vrlo korumpiranim predsjednikom Viktorom Janukovičem, objavila je da će Ukrajina, umjesto prihvaćanja “posebnog” pridruživanja EU-u, primiti daleko velikodušniju ponudu Moskve za pridruživanje Euroazijskoj ekonomskoj uniji na čelu s Moskvom. Rusija je pristala smanjiti cijenu ruskog plina Ukrajini za 30 posto i kupiti ukrajinske obveznice za 15 milijardi dolara kako bi ublažila financijsku krizu u Kijevu.

U tom trenutku, 21. studenog, Arsenij Jacenjuk, čovjek kojeg su odabrali Washingtonska Victoria Nuland i veleposlanik Kijeva Geoffrey Pyatt, s tadašnjim potpredsjednikom Joeom Bidenom, pokrenuo je takozvane prosvjede na Majdanskom trgu protiv Janukovičevog režima koje podržavaju američke nevladine organizacije. Dana 20. veljače 2014. nakon što su snajperisti u organizaciji CIA-e, navodno regrutirani iz obližnje Gruzije, ubili desetke studentskih prosvjednika, a ipoliciju, navevši Janukoviča u bijeg, Jacenjuk je postao premijer u ručno odabranom režimu pod upravom SAD-a, kojeg su odabrali Nuland i Biden između ostalih.

Kasnije, u prosincu 2014., u intervjuu za ruske novine, George Friedman iz Stratfora, privatne tvrtke konzultantske s Pentagonom i CIA-om, između ostalih, rekao je o promjeni režima u Kijevu pod vodstvom SAD-a u veljači 2014.: „Rusija naziva događaje koji su se dogodili u početkom ove godine državni udar u organizaciji Sjedinjenih Država. I to je uistinu bio najeklatantniji državni udar u povijesti.” U intervjuu se hvalio.

Taj kijevski pučistički režim nastavio je nakon 22. veljače 2014. da vodi rat istrebljenja i etničkog čišćenja govornika ruskog jezika u istočnoj Ukrajini, što je u velikoj mjeri dovela privatna vojska doslovnih neonacista iz Desnog sektora (zabranjenog u Rusiji), isti oni koji su vodili osiguranje na trgu Majdan i pokrenuli vladavinu terora nad Ukrajincima koji govore ruski. Bataljuni su formirani od neonacističkih plaćenika. Dobili su službeni državni status vojnika “Ukrajinske nacionalne garde”, bojne Azov, koju financira šef ukrajinske mafije i oligarh milijarder, Ihor Kolomensky, financijski podupirač Zelenskog kao predsjednika. Azovski vojnici čak nose otvorene SS rune kao svoj logo. Godine 2016. Ured visokog povjerenika UN-a za ljudska prava (OHCHR) optužio je bojnu Azov, službeno unaprijeđenu u pukovniju u siječnju 2015., za počinjenje ratnih zločina kao što su masovna pljačka, nezakonito zatvaranje i mučenje.

Danas je Bidenova zamjenica tajnice Nuland, zadužena za politička pitanja odgovorna za ukrajinske i ruske poslove. Ona dobro zna što je bataljun Azov.

Zelenskij i München 2022.

Ukrajinski predsjednik Zelenskij je 19. veljače u Münchenu zaprijetio da će razmjestiti nuklearno oružje na ukrajinskom teritoriju. To je izrazio kao jednostrano opoziv Budimpeštanskog memoranduma iz 1994., iako Ukrajina nije bila potpisnica sporazuma. Dva dana kasnije, navečer 21. veljače, Putin je održao govor u kojem je priznao suverenu neovisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike. Eksplicitno je spomenuo Zelenskijevo obećanje o nuklearnom oružju u Münchenu: “Ovo nije prazno hvaljenje”, naglasio je Putin u svom govoru.

Dana 06. ožujka moskovska državna novinska agencija, RAI Novosti, citirala je viši ruski izvanobavještajni izvor SVR s pojedinostima o tajnom ukrajinskom projektu, navodno uz vitalnu tajnu podršku Zapada, za izgradnju ukrajinske nuklearne raketne sposobnosti i ukrajinske atomske bombe u drskom kršenju Ugovora o neširenju nuklearnog oružja. Prema izvješću, ukrajinski nuklearni znanstvenici su prikrivali razvoj događaja locirajući ih u blizini visokih razina radijacije na lokaciji nuklearnog reaktora u Černobilu, što je objašnjenje za brze ruske poteze da osiguraju Černobil. “Tamo se, sudeći prema dostupnim informacijama, radilo i na proizvodnji “prljave” bombe i na izdvajanju plutonija”, citira RIA Novosti izvor. Primarno postrojenje za istraživanje bombi nalazilo se u Nacionalnom znanstvenom centru, “Harkovski institut za fiziku i tehnologiju”. U trenutku pisanja ovog teksta izvješća o žestokim borbama koje su u tijeku između ruskih snaga i neonacističkih ukrajinskih boraca Azov koji navodno planiraju dići u zrak mjesto istraživačkog reaktora i za to okriviti Rusiju. Bitka za kontrolu nad velikom nuklearnom elektranom Zaporožje također je očito dio pokušaja prikrivanja ilegalnog ukrajinskog projekta bombe.

Sada postaje jasnije da je Putin imao ozbiljan razlog za reakciju na ukrajinsku nuklearnu prijetnju. Ukrajinska nuklearna raketa unutar šest minuta od Moskve predstavljala bi egzistencijalnu opasnost bez obzira bila Ukrajina u NATO-u ili ne.

Gomilanje ogromne vojne sile, bio-ratovanje?

To nije sve. Ukrajinski tisak je prije godinu dana izvijestio o novim de facto NATO-ovim pomorskim bazama u Očakovu i Berdjansku koje je izgradio Zapad kao “moderne infrastrukturne objekte koji mogu primiti brodove svih vrsta, opremljeni prema standardima NATO-a i izgrađeni novcem zemalja saveza”. Mediji su se hvalili: “Za tri godine moći ćemo s našom flotom komaraca napasti ruske brodove u Crnom moru. A ako kombiniramo s Gruzijom i Turskom, Ruska Federacija će biti blokirana’, hvale se ukrajinski vojni stručnjaci. “

Osim toga, američki Pentagon imao je čak osam, možda čak 30 tajnih laboratorija za istraživanje biološkog oružja diljem Ukrajine koji su testirali DNK oko 4000 vojnih dragovoljaca. Nakon što su ruski vojnici krenuli kako bi osigurali dokaze, američko veleposlanstvo u Kijevu izbrisalo je prethodno spominjanje tih stranica sa svoje web stranice, a Ukrajinci su navodno krenuli uništavati laboratorijske dokaze. Ukrajinski laboratoriji u Harkovu i drugdje djelovali su u suradnji sa Sjedinjenim Državama. Zalihe takvog oružja potajno su pohranjivane u izravnom kršenju međunarodnih konvencija.

Punih mjesec dana prije ruske vojne akcije 24. veljače u Ukrajini, neovisna istraživačica biološkog ratovanja, Dilyana Gaytandzhieva, pribavila je dokumente koji opisuju “biološke eksperimente američkog Pentagona s potencijalno smrtonosnim ishodom na 4.400 vojnika u Ukrajini i 1.000 vojnika u Gruziji. Prema dokumentima koji su procurili, svi smrtni slučajevi dobrovoljaca trebali bi biti prijavljeni u roku od 24 sata (u Ukrajini) i 48 sati (u Gruziji). Ona opisuje pokuse na ljudima, koji uključuju testiranje antitijela protiv nekih 14 patogena, uključujući krimsko-kongo hemoragičnu groznicu, vrste Borrelia (lajmsku bolest) i druge. Prema dokumentima, laboratoriji u Ukrajini i Gruziji dio su programa biološkog angažmana Pentagona “Agencija za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) vrijednog 2,5 milijardi dolara koji uključuje istraživanje bio agenata, smrtonosnih virusa i bakterija otpornih na antibiotike”.

Dana 6. ožujka, u izjavi službenim RAI Novostima u Moskvi, general-bojnik Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, izjavio je da su primili dokumente, “od zaposlenika ukrajinskih bioloških laboratorija koji potvrđuju da se komponente biološkog oružja razvijaju u Ukrajini, u neposrednoj blizini ruskog teritorija.” Napomenuo je: “Tijekom specijalne vojne operacije otkrivene su činjenice hitnog čišćenja kijevskog režima od tragova vojno-biološkog programa koji se provodi u Ukrajini, financiranog od strane američkog Ministarstva obrane.”

Uz ovaj dokaz o postavljanju nuklearnog i biološkog oružja u Ukrajinu posljednjih godina, zapadne zemlje članice NATO-a u Ukrajinu ubacuju milijarde dolara vojne opreme, uključujući protutenkovsko oružje i eksplozive. Zelenskij poziva SAD više puta na NATO-ovu zonu “zabranjenog letenja” iznad Ukrajine, čin koji bi bio izravni casus belli rata između Rusije i NATO-a, rata koji bi brzo mogao prerasti u nuklearno ili nešto treće.

Pitanje je je li ovo višegodišnje provociranje ruske nacionalne sigurnosti preko Ukrajine od strane Washingtona i NATO-a usmjereno na uništavanje održivosti Rusije kao suverene nacije i vojne sile? Je li proračunati potez korištenje sankcija protiv Rusije za izazivanje globalnog kolapsa i energetske krize, nestašice hrane i još gore, a sve kako bi se unaprijedio program Velikog resetiranja Davosa 2030? Okriviti za to “zlog Putina” i Rusiju dok BlackRock i financijske sile reorganiziraju svijet? Prerano je govoriti, ali sigurno je da je ono što je potaknulo akciju Rusije 24. veljače 2022. moralo biti daleko ozbiljnije nego što nam govore CNN ili drugi kontrolirani zapadni mediji.

Autor: F. William Engdahl

PutinRatrusijaSamoubojstvoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
152 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TBD
2 godine prije

Ja nisam iznenađen, o žestokom protuudaru ruske vojske govorilo se joś 2014 godine. Zazivanje rata 2014 godine je bilo nepopularno, ali i to je bila opcija kao i sad rat NATO s Rusijom.

MKD
2 godine prije

World of Tanks EU

veliki putnik
2 godine prije

Zlo je nadmasilo dobro,covecanstvo se nalazi u najkriticnijem momentu u istoriji.Kapitalisticka elita ,zaslijepljena je krenula u likvidaciju 5,6 milijardi ljudi.Da li ce se desit cudo da se taj horor zaustavi?????

tihobl
2 godine prije

Da se ne lazemo – zapad je dugo zivio na kredit. Odavno je prezaduzen. Odgadjali su brankrot dokle su mogli. Prosle godine ih je stigla inflacija, a kamate su negativne, privrednog rasta nema. Kada bi digli kamate ne na 7% koliko kazu zvanicno da je inflacija, vec na 1% skoro sve bi kompanije otisle u bankrot.
Sa druge strane imamo Kinu sa visokom stopom rasta, inflacijom od 0,9% i kamatama 3-4%. Kina je nagomilala zalihe hrane, sirovina i energenata za dvije godine rata. Naucili su od amera: prodajes skupo obema zaracenim stranama, a onda zadnje godine priskocis savezniku u pomoc. Tako su SAD postale sila br.1.

Hum
2 godine prije

Samo informacija da je humska zemlja jutros prošarana maglom…. a sunčan je dan bez oblaka… Zaprašivali su cijelo jutro… banda NATO teroristička …bolesna.

tihobl
2 godine prije

Ma kakav NATO. Polupaju im bazu uz granicu, a oni odgovore jednom kasetnom bombom po civilima. Nisu mogli izaci na kraj sa talibanima, somalijcima i jemencima, a ratovali bi sa RF.

TBD
2 godine prije

Trenutno rade tenkovi na kojima bi bilo dobro ostati. Zazivaš nuklearni rat kao što su takvi kao ti 7 godina zazivali rusku vojsku u Ukrajini i na žalost dozvali su je. Nuklearno naoružanje NATO pakta posljednjih godina stotinama i tisućama kilometara približilo se ruskoj granici i sad ti glumiś ‘Djevojčicu sa šibicama”. Avantura globalne mafije traje tisućama godina, samo što posljednjih 30 godina intezitet avantura eksponencijalno raste, a to nema veze s Putinom. Projekcije su sve manje upotrebljive kao trenutna projekcija ruskog napada bio oružjem. To smo vidjeli u Iraku bez Putina i u Siriji s Putinom kad je glavosiječama krenulo lośe. Već je sve viđeno i kad se pojavi zna se o čemu se radi. Samo malodušni i maloumni misle kad nije uspjelo “Assad must go” kako će uspjeti “Putin must go” i to je potpuna histerija zapadne prooagande koja da sam Rus dala bi mi još veću volju… Čitaj više »

m.ivanisevic
2 godine prije

Rusiju štiti jedinstvo njihovih građana. Tu američku mantru o atomskim bombama (jedina zemlja koja je upotrijebila atomsko oružje je USA) i Rusiji možeš objesiti mačku o rep.

MKD
2 godine prije

Franci, znas si sam/a da uvek mozes da mi ga po.dud.las vise od malo

TBD
2 godine prije

Kad su u pitanju psihopati ništa me nemože iznenaditi, ipak sam pohađao NNNI vježbe na kojima nitko nije bio iznenađen osim ovce kojoj je odvedeno janje kako bi završilo na ražnju u čast uspješno provedene vježbe.
Ni korona, ni ruska intervencija, ni globalni finabcijski kolaps s nestašicom hrane kao ni false flag tipa raketni udar na neki od europskih ili američkih metropola s raketama kojima je mišom na računalu upravljala ni manje ni više Putinova ruka što je lakše izvedivo nego avioni i piloti iz afganistanske pećine koji su 2001 srušili nebodere u NY.
Read my lips; Nema iznenađenja, još čovjećanstvo nije došlo do dna kako se nebi redali događaji gori od gorih.

tihobl
2 godine prije

Zapad je za nas patnja moramo tamo raditi da bi dobro zivjeli a u rusiji se nemora raditi i dobro se zivi samo vodku i dobar si.

Rimtutituki
2 godine prije

A kako cemo s eu? Odgovor gdje Nuland” eu neka se jebe”. Mislim da je ovo strasna klopka u koju je uletio Putin,vidio ono sto su oni htjeli da vidi,postcorona,inflacija,eu razjedinjena,Bieden senildemenc 2+2 i uletio.kas ono eu nikad sloznija i skoro citav svijet jednoglasno,Biedenkopf nije bas sleppy joe itd. Mislim da usa je cekala i nadala se bas ovakvoj reakciji ,ne dajuci eu nikakve info. Mozda i ne,ali 14.93 2021 napisah ovde,sta se iza brda( corona) valja? Treci svjetski rat.sada cu probati za 2023 ” horde gladnih ljudi tumaraju europom” ko je imao,skoro cijela srednja visa klasa expresno selo i argentinu Paraguay, Brazil a bogatasi new zeland.

Kobac
2 godine prije

Tipkajte u bitchute . com za člana “PCS” i tu za datum 15.03.2022 pogledati video pod nazivom

“NO CASH ACCEPTED” AT VALMART ON SATURDAYS

  • Walmart počeo sa novom praksom potpuna zabrana plaćanja gotovinom i gotovim novcem u svakom prodajnom centru u USA već svake subote kada je najveći promet jer tada dolaze porodice sa decom.

Od subote vrlo brzo će preći na ukid novca bilo kojim danima.

Sve ide po planu Rotshilda i Rockafeller a, a ovce i dalje ništa ne kuže.

Kobac
2 godine prije

Tipkajte opet u bitchute . com za člana “PCS” za datum 15.03.2022 i tu pogledati video pod nazivom

AUSTRALIA – ANOTHER VAX FOR JAPANESE ENCEPHALITIS

  • Ogroman broj cijeppljenih prijavljuje težak oblik encefalitisa(upala mozga) nakon ujeda komaraca.

Zašto je ovo bitno rijeći?

  • Zato što umesto skupog prskanja otrovima iz komercijalnih i vojnih zrakoplova sa tisućama kubika otrova iznad gradova jednostavnije je pustiti komarce sa promenjenim DNK koji će posao trovanja čovečanstva bolje raditi od bilo kog chemtrail zrakoplova napunjenim otrovima.
2 godine prije

Neznam, kako bi moglo nekoga ovo dešavanje iznenaditi?
Pa zar je neko stvarno mislio, da če Rusi u Ukrajini uči u NATO?
I da če Putin to silovanje dozvoliti?
Minski sporazumi su bili rešenje, a su ih Ukrajinci ob potpori zapada odbacili kao smječe!
Sve ostalo e prazna retorika.

Lucija, prva
2 godine prije

Mislim da je vrijeme da se ovdje prorijede trolovi i id.ioti.

Ljudi gube želju za komentiranjem.

2 godine prije

Valjda ste zaslijedili.
Idu u Kijev predsjednici zemalja Poljske, Češke i Slovenije. U bunker Zelenskog.
Preko aerodroma, kojeg kontrolišu ruske snage i bezbednost im je garantovana!
E, pa da se sada zamislimo nad time….
Zna se jedino za Janšu. On ima izbore za mjesec dana…

nonwo
2 godine prije

“Pitanje je je li ovo višegodišnje provociranje ruske nacionalne sigurnosti preko Ukrajine od strane Washingtona i NATO-a usmjereno na uništavanje održivosti Rusije kao suverene nacije i vojne sile? Je li proračunati potez korištenje sankcija protiv Rusije za izazivanje globalnog kolapsa i energetske krize, nestašice hrane i još gore, a sve kako bi se unaprijedio program Velikog resetiranja Davosa 2030? Okriviti za to “zlog Putina” i Rusiju dok BlackRock i financijske sile reorganiziraju svijet?” Engdahl se zeza,ne da je prerano govoriti nego je više nego očito sve što je naveo. Putin je novinare na minhenskoj konferenciji upozorio da će prozapadnim propagandnim načinom informiranja cijeli svijet dovesti na rub nuklearnog sukoba. Iznerviran njihovim papagajskim mlaćenjem prazne slame za isprane mozgove rekao im je -koliko vam puta moram reći da je takav način izvještavanja kojm prenosite (lažne) informacije svojim narodima opasan i za njih,za sve? Ne radi se tu o Putinofobiji ili Putinofiliji,radi… Čitaj više »

tuf
2 godine prije

Sve sigurnosne prijetnje navedene u članku, dapače čak i samo dio njih, bio bi dovoljan razlog za “preventivni rat” koji bi se oprostio SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj. Medijima bi bilo naređeno da fokus stavljaju na opću sigurnosnu ugrozu građana navedenih zemalja, zločini bi se pomeli pod tepih. Sjetimo se samo mikro-primjera – za ubijanje civila i novinara u Iraku nije u zatvoru završio niti jedan američki zapovjednik niti vojnik. No završili su Manning i Assange koji su o tim zločinima javno progovorili. No njima je to dopušteno jer su dio međunarodnog deep state-a koji drži svjetsku moć. Putin je napravio potpuno krivu procjenu misleći da si i on može priuštiti omanju avanturu u susjednoj zemlji a prateći ga kroz godine rekao bih da ga ja vrijeme načelo i više nema tu oštroumnost i racionalnost u odlukama. Vjerojatno je računao s energetskom pozicijom i godišnjim dobom uslijed kojega bi Europa prešutjela… Čitaj više »

Ducky
2 godine prije

Živi, živi duh slavenski. Živjet će vjekov’ma.

łedeno doba
2 godine prije

ima na jutjube , snimka sa TV FACE, razgovor voditelja Senada Hadžifejzovića i Vlastimira Mijovića. Mijović , nekadašnji novinar Oslobođenja, bosanski Srbin, rekao je da Ukrajina neće opstati i da su rat i podjele Ukrajine dogovoreni, uz brojne žrtve i sve ostalo…

Taj snimak je iz godine 2015.-te…

2 godine prije

RT je skinuo rukavice…
Objavljuje dokumente, prepiske komunikacije, kako je zapad pod vodstvom Churcila nacrtovao napad na SZ odmah nakon završetka rata… Kako je zapad podupirao Hitlera i lagao…
Rusija, kao zemlja neograničenog bogastva, odavno je na nišanu…
Mene samo žalosti, da pojedinci ovdje, a imaju se za pametne, toga nisu sposobni shvatiti!

Goran savic
2 godine prije

Ако нешто напише В.Енгдал ту се нема шта додати

Malimali
2 godine prije

Možda bi valjalo podsjetiti i na Putinov govor u njemačkom parlamentu 2001. Tada je ponudio suradnju Rusije u izgradnji gsopodarsko i sigurnosno ujedninjene Europ od Lisabona do Vladivostoka. Parlamentarci su govor primili sa ovacijama, ali je u narednim godinama zapadna politika nastavila sa širenjem NATO pakta prema istoku.

Friedmann iz Stratfora je onom istom prilikom 2014 otvoreno priznao da je cilj Amerike posljednjih sto godina onemogućiti udruživanje Njemačke i Rusije, jer je SAD jasno, da bi u tom slučaju brzo izgubili privilegiranu ekonomsku i geostratešku prednost.

Lara
2 godine prije

Izrael je jedna od rijetkih zemalja koja nije nametnula sankcije oligarsima, a izraelski novinar Amichai Stein je objavio kako je među avionima pristiglim u Tel Aviv bio i onaj glavni Romana Abramoviča pa se milijarder izgleda odlučio privremeno i skrasiit u toj zemlji. Abramovič ima i izraelsko državljanstvo, a u Tel Avivu ima i tri nekretnine. Jedna od njegovih jahti se već kreće prema Izrealu nakon što su oba luksuzna broda koja posjeduje morali napustiti britansko područje zbog sankcija. Izrael se za sada nije odlučio sankcionirati oligarhe pa bi za Abramovičem mogli i ostali ruski tajkuni.

łedeno doba
2 godine prije

Poštovani Engdahl, veliki znalac, jak u geopolitici, do plandemije, ponajveći stručnjak za globalizaciju, SAD i ostalo… ta se geopolitika nakon ožujka 2020., pokazala kao fantazija, privid, iluzija, šou… kao igra, “kao igre prijestolja”… na početku kaže da je i sam bio iznenađen ruskim upadum u Ukrajinu.. a tko nije? pa i najveće pristalice Putina i Rusije, bile su iznenađeni.. ali onda se i on, kao i svi ostali geopolitičari, jako napreže i trudi, naći racionalni razlog ove besmislene ruske akcije i rata. sve to što on nabraja, je točno i poznato: sve što nabrajaju svi zarobljenici geopolitike, i ovdje kod nas u regiji, i vani, nezavisni analitičari na zapadu,- širenje NATO-a, dgogodišnji pritisak SAD-a i NATO-a na Rusiju, gomilanje oružja u NATO-članicama na granici Rusije,.. puč 2014…Ukrajina kao hazarska marioneta… itd..itd.., pa čak ako su točni i podatci i biolaboratorijama…sve to ipak ne može racionalno opravadati ovu rusku invaziju, akciju, intervenciju…kako god… Čitaj više »

ad astra
2 godine prije

Da li netko može kazati zašto je Rusija napala Ukrajinu?

Max
2 godine prije

Ukrajina je za Rusiju pripremljena zamka iz koje su htjeli ugroziti Rusiju a ako ona to spriječi onda je proglasiti agresorom . Taj plan B je sad aktivan.

Lucija, prva
2 godine prije

Ova nije iz Zg.
Uljara truje golubove u ZG.

Drugo, a što je avian flu?
Grupa može zaskočiti ptice, svinje i ljude.

I bez drugih nakalemljenih “dodataka”

Mali Boro
2 godine prije

Pod hitno si nabavi zalihu pelena , trebate će ti.

Stjepan
2 godine prije

Trebalo je još opisati i vojne operacije i kriminalne radnje nad ukrajinskim Rusima iz 2014 i kasnijih godina. To su konkretne stvari i vrlo kriminalne. Ima o tome i filmova i OESC izvještaja, ali zapad to ne zanima, valjda zato jer su oni to pomogli organizirati. Od ideološke potpore do slanja vojnih stručnjaka (njemačkih, engleskih, izraelskih, američkih) i gomile oružja u vrijednosti milijarde dolara.

Alen
2 godine prije

Nisam ni na jednoj strani jer znam tko zapravo stoji iza svega,Putin,Zelenski,ovaj,onaj prdsjednik su samo marionete puno jacih i jako ozbiljnih organizacija i dok to ljudi ne shvate plivat ce u njihovim lazima,kako znamo na peimjer da i Rusija nema labaratorije za biolosko oruzije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI