fbpx

Ukrajina i agenda brutalnog svjetskog samoubojstva

Putin i Zelenski - Ukrajina

Odluka ruskog predsjednika oko zapovjedi vojne akcije u susjednoj Ukrajini koja je počela 24. veljače 2022. šokirala je mnoge, uključujući i mene. Pitanje u ovom trenutku od gotovo dva tjedna vojne akcije ruskih i drugih snaga unutar Ukrajine je: što je Rusiju gurnulo u ono što Zapadni mediji prikazuju kao jednostrani neopravdani agresijski rat? Javna prijetnja ukrajinskog predsjednika i komičara Volodimira Zelenskog 19. veljače, tijekom sastanaka s najvišim dužnosnicima NATO-a i drugima na godišnjoj sigurnosnoj konferenciji u Münchenu, daje uglavnom zanemaren trag o akcijama Moskve. Osim toga, novija izvješća o brojnim laboratorijima američkog Pentagona za biološko oružje diljem Ukrajine doprinose pozadinskim prijetnjama. Je li Moskva vjerovala da se Rusija suočila s doslovnom stvarnošću ”djeluj ili umri”?

Određena nužna povijest

Trenutni sukob u Ukrajini vuče korijene iz 1990-ih i raspad Sovjetskog Saveza kojeg su podržavale SAD. Tijekom pregovora na visokoj razini o Ugovoru dva plus četiri koji se odnose na ponovno ujedinjenje Njemačke 1990., razgovori između američkog državnog tajnika Jamesa Bakera III i tadašnjeg sovjetskog čelnika Mihaila Gorbačova, s Francuskom, Ujedinjenim Kraljevstvom i zapadnonjemačkom vladom, o ujedinjenju Njemačke, Baker je dao usmeno obećanje da se NATO neće pomaknuti “jedan inč” na istok kako bi ugrozio bivše sovjetske teritorije, u zamjenu da SSSR dopusti ponovno ujedinjenje Njemačke unutar NATO-a. Godinama je Washington lagao o razmjeni, jer su se jedna za drugom kretale zemlje bivšeg Varšavskog pakta, uključujući Poljsku, Češku, Rumunjsku, Mađarsku, baltičke države u NATO i sve bliže Rusiji. Nedavno je Putin citirao Bakerov sporazum iz 1990. kako bi opravdao ruske zahtjeve da NATO i Washington daju obvezujuća pravna jamstva da Ukrajina nikada neće biti primljena u NATO savez. Washington je do sada to kategorički odbijao učiniti.

Putinov govor u Münchenu 2007.

Na godišnjoj konferenciji o sigurnosti u Münchenu 2007., dok je administracija Bush-Cheney najavila planove za instaliranje američkih proturaketnih obrambenih sustava u Poljskoj, Rumunjskoj i Češkoj Republici kako bi se „čuvali od odmetnutih država kao što su Sjeverna Koreja ili Iran“, ruski Putin je iznio oštre kritike američkih laži i kršenje njihovih uvjeravanja NATO-u iz 1990. godine. Do tada je 10 bivših komunističkih istočnih država bilo primljeno u NATO unatoč obećanjima SAD-a iz 1990. godine. Nadalje, i Ukrajina i Gruzija bile su kandidati za pridruživanje NATO-u nakon Revolucija u boji pod vodstvom SAD-a u obje zemlje 2003-4. Putin je s pravom tvrdio da su američki projektili usmjereni na Rusiju, a ne na Sjevernu Koreju ili Iran.U svojim izjavama iz Münchena iz 2007. Putin je svojoj zapadnoj publici rekao: “Ispostavilo se da je NATO postavio svoje prve snage na naše granice, a mi nastavljamo striktno ispunjavati ugovorne obveze i uopće ne reagiramo na te akcije. Mislim da je očito da širenje NATO-a nema veze s modernizacijom samog Saveza, niti s osiguranjem sigurnosti u Europi. Naprotiv, predstavlja ozbiljnu provokaciju koja smanjuje razinu međusobnog povjerenja. I imamo se pravo pitati: protiv koga je ova ekspanzija namijenjena? A što se dogodilo s uvjeravanjima naših zapadnih partnera nakon raspada Varšavskog pakta? Gdje su danas te deklaracije? Nitko ih se i ne sjeća.” Putin je dodao: “Ali dopustit ću si da podsjetim ovu publiku što je rečeno. Želio bih citirati govor glavnog tajnika NATO-a g. Wernera u Bruxellesu 17. svibnja 1990. On je tada rekao da: „činjenica da smo spremni ne smjestiti vojsku NATO-a izvan njemačkog teritorija daje Sovjetskom Savezu čvrsto jamstvo sigurnosti”. Gdje su ta jamstva?” To je bilo prije 15 godina.

Državni udar na Majdanu 2014.

Do studenog 2013. ekonomski korumpirana i posrnula Ukrajina pod izabranim i također vrlo korumpiranim predsjednikom Viktorom Janukovičem, objavila je da će Ukrajina, umjesto prihvaćanja “posebnog” pridruživanja EU-u, primiti daleko velikodušniju ponudu Moskve za pridruživanje Euroazijskoj ekonomskoj uniji na čelu s Moskvom. Rusija je pristala smanjiti cijenu ruskog plina Ukrajini za 30 posto i kupiti ukrajinske obveznice za 15 milijardi dolara kako bi ublažila financijsku krizu u Kijevu.

U tom trenutku, 21. studenog, Arsenij Jacenjuk, čovjek kojeg su odabrali Washingtonska Victoria Nuland i veleposlanik Kijeva Geoffrey Pyatt, s tadašnjim potpredsjednikom Joeom Bidenom, pokrenuo je takozvane prosvjede na Majdanskom trgu protiv Janukovičevog režima koje podržavaju američke nevladine organizacije. Dana 20. veljače 2014. nakon što su snajperisti u organizaciji CIA-e, navodno regrutirani iz obližnje Gruzije, ubili desetke studentskih prosvjednika, a ipoliciju, navevši Janukoviča u bijeg, Jacenjuk je postao premijer u ručno odabranom režimu pod upravom SAD-a, kojeg su odabrali Nuland i Biden između ostalih.

Kasnije, u prosincu 2014., u intervjuu za ruske novine, George Friedman iz Stratfora, privatne tvrtke konzultantske s Pentagonom i CIA-om, između ostalih, rekao je o promjeni režima u Kijevu pod vodstvom SAD-a u veljači 2014.: „Rusija naziva događaje koji su se dogodili u početkom ove godine državni udar u organizaciji Sjedinjenih Država. I to je uistinu bio najeklatantniji državni udar u povijesti.” U intervjuu se hvalio.

Taj kijevski pučistički režim nastavio je nakon 22. veljače 2014. da vodi rat istrebljenja i etničkog čišćenja govornika ruskog jezika u istočnoj Ukrajini, što je u velikoj mjeri dovela privatna vojska doslovnih neonacista iz Desnog sektora (zabranjenog u Rusiji), isti oni koji su vodili osiguranje na trgu Majdan i pokrenuli vladavinu terora nad Ukrajincima koji govore ruski. Bataljuni su formirani od neonacističkih plaćenika. Dobili su službeni državni status vojnika “Ukrajinske nacionalne garde”, bojne Azov, koju financira šef ukrajinske mafije i oligarh milijarder, Ihor Kolomensky, financijski podupirač Zelenskog kao predsjednika. Azovski vojnici čak nose otvorene SS rune kao svoj logo. Godine 2016. Ured visokog povjerenika UN-a za ljudska prava (OHCHR) optužio je bojnu Azov, službeno unaprijeđenu u pukovniju u siječnju 2015., za počinjenje ratnih zločina kao što su masovna pljačka, nezakonito zatvaranje i mučenje.

Danas je Bidenova zamjenica tajnice Nuland, zadužena za politička pitanja odgovorna za ukrajinske i ruske poslove. Ona dobro zna što je bataljun Azov.

Zelenskij i München 2022.

Ukrajinski predsjednik Zelenskij je 19. veljače u Münchenu zaprijetio da će razmjestiti nuklearno oružje na ukrajinskom teritoriju. To je izrazio kao jednostrano opoziv Budimpeštanskog memoranduma iz 1994., iako Ukrajina nije bila potpisnica sporazuma. Dva dana kasnije, navečer 21. veljače, Putin je održao govor u kojem je priznao suverenu neovisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike. Eksplicitno je spomenuo Zelenskijevo obećanje o nuklearnom oružju u Münchenu: “Ovo nije prazno hvaljenje”, naglasio je Putin u svom govoru.

Dana 06. ožujka moskovska državna novinska agencija, RAI Novosti, citirala je viši ruski izvanobavještajni izvor SVR s pojedinostima o tajnom ukrajinskom projektu, navodno uz vitalnu tajnu podršku Zapada, za izgradnju ukrajinske nuklearne raketne sposobnosti i ukrajinske atomske bombe u drskom kršenju Ugovora o neširenju nuklearnog oružja. Prema izvješću, ukrajinski nuklearni znanstvenici su prikrivali razvoj događaja locirajući ih u blizini visokih razina radijacije na lokaciji nuklearnog reaktora u Černobilu, što je objašnjenje za brze ruske poteze da osiguraju Černobil. “Tamo se, sudeći prema dostupnim informacijama, radilo i na proizvodnji “prljave” bombe i na izdvajanju plutonija”, citira RIA Novosti izvor. Primarno postrojenje za istraživanje bombi nalazilo se u Nacionalnom znanstvenom centru, “Harkovski institut za fiziku i tehnologiju”. U trenutku pisanja ovog teksta izvješća o žestokim borbama koje su u tijeku između ruskih snaga i neonacističkih ukrajinskih boraca Azov koji navodno planiraju dići u zrak mjesto istraživačkog reaktora i za to okriviti Rusiju. Bitka za kontrolu nad velikom nuklearnom elektranom Zaporožje također je očito dio pokušaja prikrivanja ilegalnog ukrajinskog projekta bombe.

Sada postaje jasnije da je Putin imao ozbiljan razlog za reakciju na ukrajinsku nuklearnu prijetnju. Ukrajinska nuklearna raketa unutar šest minuta od Moskve predstavljala bi egzistencijalnu opasnost bez obzira bila Ukrajina u NATO-u ili ne.

Gomilanje ogromne vojne sile, bio-ratovanje?

To nije sve. Ukrajinski tisak je prije godinu dana izvijestio o novim de facto NATO-ovim pomorskim bazama u Očakovu i Berdjansku koje je izgradio Zapad kao “moderne infrastrukturne objekte koji mogu primiti brodove svih vrsta, opremljeni prema standardima NATO-a i izgrađeni novcem zemalja saveza”. Mediji su se hvalili: “Za tri godine moći ćemo s našom flotom komaraca napasti ruske brodove u Crnom moru. A ako kombiniramo s Gruzijom i Turskom, Ruska Federacija će biti blokirana’, hvale se ukrajinski vojni stručnjaci. “

Osim toga, američki Pentagon imao je čak osam, možda čak 30 tajnih laboratorija za istraživanje biološkog oružja diljem Ukrajine koji su testirali DNK oko 4000 vojnih dragovoljaca. Nakon što su ruski vojnici krenuli kako bi osigurali dokaze, američko veleposlanstvo u Kijevu izbrisalo je prethodno spominjanje tih stranica sa svoje web stranice, a Ukrajinci su navodno krenuli uništavati laboratorijske dokaze. Ukrajinski laboratoriji u Harkovu i drugdje djelovali su u suradnji sa Sjedinjenim Državama. Zalihe takvog oružja potajno su pohranjivane u izravnom kršenju međunarodnih konvencija.

Punih mjesec dana prije ruske vojne akcije 24. veljače u Ukrajini, neovisna istraživačica biološkog ratovanja, Dilyana Gaytandzhieva, pribavila je dokumente koji opisuju “biološke eksperimente američkog Pentagona s potencijalno smrtonosnim ishodom na 4.400 vojnika u Ukrajini i 1.000 vojnika u Gruziji. Prema dokumentima koji su procurili, svi smrtni slučajevi dobrovoljaca trebali bi biti prijavljeni u roku od 24 sata (u Ukrajini) i 48 sati (u Gruziji). Ona opisuje pokuse na ljudima, koji uključuju testiranje antitijela protiv nekih 14 patogena, uključujući krimsko-kongo hemoragičnu groznicu, vrste Borrelia (lajmsku bolest) i druge. Prema dokumentima, laboratoriji u Ukrajini i Gruziji dio su programa biološkog angažmana Pentagona “Agencija za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) vrijednog 2,5 milijardi dolara koji uključuje istraživanje bio agenata, smrtonosnih virusa i bakterija otpornih na antibiotike”.

Dana 6. ožujka, u izjavi službenim RAI Novostima u Moskvi, general-bojnik Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, izjavio je da su primili dokumente, “od zaposlenika ukrajinskih bioloških laboratorija koji potvrđuju da se komponente biološkog oružja razvijaju u Ukrajini, u neposrednoj blizini ruskog teritorija.” Napomenuo je: “Tijekom specijalne vojne operacije otkrivene su činjenice hitnog čišćenja kijevskog režima od tragova vojno-biološkog programa koji se provodi u Ukrajini, financiranog od strane američkog Ministarstva obrane.”

Uz ovaj dokaz o postavljanju nuklearnog i biološkog oružja u Ukrajinu posljednjih godina, zapadne zemlje članice NATO-a u Ukrajinu ubacuju milijarde dolara vojne opreme, uključujući protutenkovsko oružje i eksplozive. Zelenskij poziva SAD više puta na NATO-ovu zonu “zabranjenog letenja” iznad Ukrajine, čin koji bi bio izravni casus belli rata između Rusije i NATO-a, rata koji bi brzo mogao prerasti u nuklearno ili nešto treće.

Pitanje je je li ovo višegodišnje provociranje ruske nacionalne sigurnosti preko Ukrajine od strane Washingtona i NATO-a usmjereno na uništavanje održivosti Rusije kao suverene nacije i vojne sile? Je li proračunati potez korištenje sankcija protiv Rusije za izazivanje globalnog kolapsa i energetske krize, nestašice hrane i još gore, a sve kako bi se unaprijedio program Velikog resetiranja Davosa 2030? Okriviti za to “zlog Putina” i Rusiju dok BlackRock i financijske sile reorganiziraju svijet? Prerano je govoriti, ali sigurno je da je ono što je potaknulo akciju Rusije 24. veljače 2022. moralo biti daleko ozbiljnije nego što nam govore CNN ili drugi kontrolirani zapadni mediji.

Autor: F. William Engdahl

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
159 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
TBD
Gost
TBD
2 mjeseci prije

Ja nisam iznenađen, o žestokom protuudaru ruske vojske govorilo se joś 2014 godine. Zazivanje rata 2014 godine je bilo nepopularno, ali i to je bila opcija kao i sad rat NATO s Rusijom.

MKD
Gost
MKD
2 mjeseci prije

World of Tanks EU

veliki putnik
Gost
veliki putnik
2 mjeseci prije

Zlo je nadmasilo dobro,covecanstvo se nalazi u najkriticnijem momentu u istoriji.Kapitalisticka elita ,zaslijepljena je krenula u likvidaciju 5,6 milijardi ljudi.Da li ce se desit cudo da se taj horor zaustavi?????

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije

Da se ne lazemo – zapad je dugo zivio na kredit. Odavno je prezaduzen. Odgadjali su brankrot dokle su mogli. Prosle godine ih je stigla inflacija, a kamate su negativne, privrednog rasta nema. Kada bi digli kamate ne na 7% koliko kazu zvanicno da je inflacija, vec na 1% skoro… Pročitaj više »

Hum
Gost
Hum
2 mjeseci prije

Samo informacija da je humska zemlja jutros prošarana maglom…. a sunčan je dan bez oblaka… Zaprašivali su cijelo jutro… banda NATO teroristička …bolesna.

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije

Ma kakav NATO. Polupaju im bazu uz granicu, a oni odgovore jednom kasetnom bombom po civilima. Nisu mogli izaci na kraj sa talibanima, somalijcima i jemencima, a ratovali bi sa RF.

TBD
Gost
TBD
2 mjeseci prije

Trenutno rade tenkovi na kojima bi bilo dobro ostati. Zazivaš nuklearni rat kao što su takvi kao ti 7 godina zazivali rusku vojsku u Ukrajini i na žalost dozvali su je. Nuklearno naoružanje NATO pakta posljednjih godina stotinama i tisućama kilometara približilo se ruskoj granici i sad ti glumiś ‘Djevojčicu… Pročitaj više »

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
2 mjeseci prije

Rusiju štiti jedinstvo njihovih građana. Tu američku mantru o atomskim bombama (jedina zemlja koja je upotrijebila atomsko oružje je USA) i Rusiji možeš objesiti mačku o rep.

MKD
Gost
MKD
2 mjeseci prije

Franci, znas si sam/a da uvek mozes da mi ga po.dud.las vise od malo

TBD
Gost
TBD
2 mjeseci prije

Kad su u pitanju psihopati ništa me nemože iznenaditi, ipak sam pohađao NNNI vježbe na kojima nitko nije bio iznenađen osim ovce kojoj je odvedeno janje kako bi završilo na ražnju u čast uspješno provedene vježbe. Ni korona, ni ruska intervencija, ni globalni finabcijski kolaps s nestašicom hrane kao ni… Pročitaj više »

oddball
Gost
oddball
2 mjeseci prije

Jadan pokušaj da se opravda neopravdivo, što se tiče bio oružja, ideja je na razini B filmova iz osamdesetih, pazi ti, NATO je imao 30 labova u nesigurnoj Ukrajini koja vrvi ruskim špijunima, radi što? trenira golubove da prenose viruse, nije čak niti smiješno,… da je Putin ikakve dokaze imao… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije

Zapad je za nas patnja moramo tamo raditi da bi dobro zivjeli a u rusiji se nemora raditi i dobro se zivi samo vodku i dobar si.

Rimtutituki
Gost
Rimtutituki
2 mjeseci prije

A kako cemo s eu? Odgovor gdje Nuland” eu neka se jebe”. Mislim da je ovo strasna klopka u koju je uletio Putin,vidio ono sto su oni htjeli da vidi,postcorona,inflacija,eu razjedinjena,Bieden senildemenc 2+2 i uletio.kas ono eu nikad sloznija i skoro citav svijet jednoglasno,Biedenkopf nije bas sleppy joe itd. Mislim… Pročitaj više »

Kobac
Gost
Kobac
2 mjeseci prije

Tipkajte u bitchute . com za člana “PCS” i tu za datum 15.03.2022 pogledati video pod nazivom “NO CASH ACCEPTED” AT VALMART ON SATURDAYS Walmart počeo sa novom praksom potpuna zabrana plaćanja gotovinom i gotovim novcem u svakom prodajnom centru u USA već svake subote kada je najveći promet jer… Pročitaj više »

Kobac
Gost
Kobac
2 mjeseci prije

Tipkajte opet u bitchute . com za člana “PCS” za datum 15.03.2022 i tu pogledati video pod nazivom AUSTRALIA – ANOTHER VAX FOR JAPANESE ENCEPHALITIS Ogroman broj cijeppljenih prijavljuje težak oblik encefalitisa(upala mozga) nakon ujeda komaraca. Zašto je ovo bitno rijeći? Zato što umesto skupog prskanja otrovima iz komercijalnih i… Pročitaj više »

preseren3
Member
preseren3
2 mjeseci prije

Neznam, kako bi moglo nekoga ovo dešavanje iznenaditi?
Pa zar je neko stvarno mislio, da če Rusi u Ukrajini uči u NATO?
I da če Putin to silovanje dozvoliti?
Minski sporazumi su bili rešenje, a su ih Ukrajinci ob potpori zapada odbacili kao smječe!
Sve ostalo e prazna retorika.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Mislim da je vrijeme da se ovdje prorijede trolovi i id.ioti.

Ljudi gube želju za komentiranjem.

preseren3
Member
preseren3
2 mjeseci prije

Valjda ste zaslijedili.
Idu u Kijev predsjednici zemalja Poljske, Češke i Slovenije. U bunker Zelenskog.
Preko aerodroma, kojeg kontrolišu ruske snage i bezbednost im je garantovana!
E, pa da se sada zamislimo nad time….
Zna se jedino za Janšu. On ima izbore za mjesec dana…

nonwo
Gost
nonwo
2 mjeseci prije

“Pitanje je je li ovo višegodišnje provociranje ruske nacionalne sigurnosti preko Ukrajine od strane Washingtona i NATO-a usmjereno na uništavanje održivosti Rusije kao suverene nacije i vojne sile? Je li proračunati potez korištenje sankcija protiv Rusije za izazivanje globalnog kolapsa i energetske krize, nestašice hrane i još gore, a sve… Pročitaj više »

tuf
Member
tuf
2 mjeseci prije

Sve sigurnosne prijetnje navedene u članku, dapače čak i samo dio njih, bio bi dovoljan razlog za “preventivni rat” koji bi se oprostio SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj. Medijima bi bilo naređeno da fokus stavljaju na opću sigurnosnu ugrozu građana navedenih zemalja, zločini bi se pomeli pod tepih. Sjetimo se samo… Pročitaj više »

Ducky
Gost
Ducky
2 mjeseci prije

Živi, živi duh slavenski. Živjet će vjekov’ma.

łedeno doba
Gost
łedeno doba
2 mjeseci prije

ima na jutjube , snimka sa TV FACE, razgovor voditelja Senada Hadžifejzovića i Vlastimira Mijovića. Mijović , nekadašnji novinar Oslobođenja, bosanski Srbin, rekao je da Ukrajina neće opstati i da su rat i podjele Ukrajine dogovoreni, uz brojne žrtve i sve ostalo…

Taj snimak je iz godine 2015.-te…

preseren3
Member
preseren3
2 mjeseci prije

RT je skinuo rukavice… Objavljuje dokumente, prepiske komunikacije, kako je zapad pod vodstvom Churcila nacrtovao napad na SZ odmah nakon završetka rata… Kako je zapad podupirao Hitlera i lagao… Rusija, kao zemlja neograničenog bogastva, odavno je na nišanu… Mene samo žalosti, da pojedinci ovdje, a imaju se za pametne, toga… Pročitaj više »

Goran savic
Gost
Goran savic
2 mjeseci prije

Ако нешто напише В.Енгдал ту се нема шта додати

Malimali
Gost
Malimali
2 mjeseci prije

Možda bi valjalo podsjetiti i na Putinov govor u njemačkom parlamentu 2001. Tada je ponudio suradnju Rusije u izgradnji gsopodarsko i sigurnosno ujedninjene Europ od Lisabona do Vladivostoka. Parlamentarci su govor primili sa ovacijama, ali je u narednim godinama zapadna politika nastavila sa širenjem NATO pakta prema istoku. Friedmann iz… Pročitaj više »

Lara
Gost
Lara
2 mjeseci prije

Izrael je jedna od rijetkih zemalja koja nije nametnula sankcije oligarsima, a izraelski novinar Amichai Stein je objavio kako je među avionima pristiglim u Tel Aviv bio i onaj glavni Romana Abramoviča pa se milijarder izgleda odlučio privremeno i skrasiit u toj zemlji. Abramovič ima i izraelsko državljanstvo, a u… Pročitaj više »

łedeno doba
Gost
łedeno doba
2 mjeseci prije

Poštovani Engdahl, veliki znalac, jak u geopolitici, do plandemije, ponajveći stručnjak za globalizaciju, SAD i ostalo… ta se geopolitika nakon ožujka 2020., pokazala kao fantazija, privid, iluzija, šou… kao igra, “kao igre prijestolja”… na početku kaže da je i sam bio iznenađen ruskim upadum u Ukrajinu.. a tko nije? pa i… Pročitaj više »

ad astra
Gost
ad astra
2 mjeseci prije

Da li netko može kazati zašto je Rusija napala Ukrajinu?

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Ukrajina je za Rusiju pripremljena zamka iz koje su htjeli ugroziti Rusiju a ako ona to spriječi onda je proglasiti agresorom . Taj plan B je sad aktivan.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Ova nije iz Zg.
Uljara truje golubove u ZG.

Drugo, a što je avian flu?
Grupa može zaskočiti ptice, svinje i ljude.

I bez drugih nakalemljenih “dodataka”

Mali Boro
Gost
Mali Boro
2 mjeseci prije

Pod hitno si nabavi zalihu pelena , trebate će ti.

Stjepan
Gost
Stjepan
2 mjeseci prije

Trebalo je još opisati i vojne operacije i kriminalne radnje nad ukrajinskim Rusima iz 2014 i kasnijih godina. To su konkretne stvari i vrlo kriminalne. Ima o tome i filmova i OESC izvještaja, ali zapad to ne zanima, valjda zato jer su oni to pomogli organizirati. Od ideološke potpore do… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije

Nisam ni na jednoj strani jer znam tko zapravo stoji iza svega,Putin,Zelenski,ovaj,onaj prdsjednik su samo marionete puno jacih i jako ozbiljnih organizacija i dok to ljudi ne shvate plivat ce u njihovim lazima,kako znamo na peimjer da i Rusija nema labaratorije za biolosko oruzije?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik