Ukrajina objavljuje kada očekuje rusku invaziju

Aleksey Reznikov
64 komentara

Rusija bi krajem siječnja mogla izvesti veliku vojnu intervenciju u ukrajinskoj regiji Donbass, a u njoj bi moglo biti uključeno oko 94.300 vojnika, izjavio je u petak ukrajinski ministar obrane Aleksej Reznikov.

Govoreći pred parlamentom u Kijevu, Reznikov je rekao da je njegova procjena vremena kada bi ruske snage mogle “doći u pripravnost za eskalaciju” prvi mjesec sljedeće godine i nazvao je vojnu intervenciju “vjerojatnim scenarijem”.

Komentari ministra obrane dolaze usred sve većeg straha od navodnog vojnog jačanja na granici Rusije i Ukrajine. Sugestije o mogućem oružanom sukobu potaknuli su brojni zapadni mediji, uključujući američki CBS News, koji je izvijestio da je vjerojatnost vojnog upada sve veća “kako vrijeme postaje hladnije”.

“Sada postoji 41 bataljunsko-taktička skupina oko Ukrajine i na privremeno okupiranom Krimu”, rekao je Reznikov u parlamentu. Ukupan broj vojnika koji se može koristiti za eskalaciju na teritoriju Rusije, kao i na privremeno okupiranim područjima, trenutno se procjenjuje na 94.300.

Kremlj je dosljedno poricao da planira invaziju na Ukrajinu. Međutim, u četvrtak je tajnik za tisak ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov opisao “vjerojatnost neprijateljstava” kao “još uvijek visoku”.

“Ovo nas posebno brine i zabrinjava”, rekao je.

Istog dana, američka državna zamjenica tajnice za politička pitanja Victoria Nuland upozorila je da će Moskva doživjeti sankcije bez presedana, ako upotrijebi svoju vojsku protiv Ukrajine.

”Odlučni smo u slanju poruke Moskvi da će, ako ponovno krene u unutarnju destabilizaciju Ukrajine ili iskoristiti ove snage za ulazak u zemlju, biti suočena s ekonomskim mjerama visokog utjecaja, kakve do sada nismo koristili, od strane svih zemalja NATO-a”, rekla je.

Što na ovo reći?

Aleksej ReznikovInvazijarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

sve ove geopoliticke p..darije su samo poruka vlastodrscima da uvodjenje novog svjetskog poretka moze ici na blazi ili na tezi nacin.blazi je da vlastodrsci svoju stoku odrze u toru i uvedu im globalnu diktaturu bez puno talasanja.tezi je da se,konvencionalnim ratovima,raspameti stoka i na taj nacin odrzi u toru.hvala.

Mölltaler
2 godine prije

Drugim riječima objavljuju kad oni namjeravaju napasti Donbas.

tihobl
2 godine prije

Sta reci – britanci su poslali 600 vojnika u Ukrajinu koji ce zakuvati rat. Ameri i ukri su upoznati sa planovima pa mogu najavljivati pocetak rata.

Mene ovo ne brine, rusi su veliki narod koji zna da ratuje i za njih se ne brinem. mene brine sto britanski parlament hoce da posalje 500 vojnika u BiH za “ocuvanje” mira i stabilnosti.

tadija
2 godine prije

Doživjet će sankcije.
Neće vojno pomoći Ukraini,to je poruka.

Ljudov
2 godine prije

U Ukrajini u Kijevu sam bio prije nekoliko godina na 3 dana i što reći fašizam na djelu na svakom koraku. Prosječni Ukrajinac ne razumije kako je minorna grupa fašista uspjela uzurpirati vlast. Ne osjete koristi dapače štetu u suradnji sa Jamerikenjcima. Otprilike kao što prosječan Hrvat radnik koji živi od svoga rada ne osijeti korist već samo štetu u prelasku iz socijalizma u kapitalističku diktaturu zvanu DEMOKARANCIJA.

Aloha
2 godine prije

Samo sto se pomalo zaboravlja na to da su Ukrajinci koristili Baryaktar (što krši sporazum iz Minska, a tu su još i Javelini i sl.) i još se pritom pravdaju da je to njihovo te da mogu koristiti vlastito oružje (tom logikom mogu kupiti i patriote pa navesti da je to isto njihovo oružje). Moguće je i da će namjerno izvesti provokaciju u Donbassu samo kako bi se Rusija pokazala kao agresor, samo što zaboravljaju da će u tom slučaju izgubiti cijelu obalu Crnog mora te će se Rusija protezati do Odesse. Nisu ni Rusi ludi da šute i na premještanje Nato snaga na same granice Rusije, da šute na blokiranje sjevernog toka 2 (ukoliko se ostvari taj projekt, Ukrajina postaje u potpunosti nebitna za tranzit), a situacija za djelovat je izvrsna jer sve dok je dementni Biden na vlasti te se zna da ovi birokrati na zapadu neće moći… Čitaj više »

Toxic_Zombie
2 godine prije

Rusija je najveći izvoznik plina u svijetu(Gazprom), nisu valjda bedasti da zbog rata izgube tu svoju jaku gospodarsku granu,ovo je,čini mi se,samo neko pokazivanje mišića,nema od rata ništa.

gargamel
2 godine prije

Ma kakva invazija, mislim da bi preko 80% iz ukrajine uzelo rusko državljanstvo.

nekoime
2 godine prije

Jedino je pitanje: ako Rusi krenu, hoće li se zaustaviti na La Mancheu ili ne?

Max
2 godine prije

Čista propaganda Ukra. 94 000 Rusa da napadne 100 000 Ukra koji ih čekaju??? Rusija bi poslala brojnije snage ( za napadne operaclje je potreban omjer od 3 napram 1 minimalno) zatim bi razbila Ukra zračnim i raketnim udariima a ne bi išla u frontalni rat.

Greven
2 godine prije

“privremeno okupiranom Krimu”

Krim je postao okupiran 1954e, a 2014e je oslobodjen i vracen matici Rusiji. Vecina zitelja oslobodjenog Krima su etnicki Rusi.

Mölltaler
2 godine prije

Rusija se nalazi u prilično teškoj situaciji. Ukri će po nato nalogu napasti Donbas. Rusi ako im pomognu biti će optuženi za agresiju i uvoditi će im sankcije. Ako im ne pomognu dogoditi će se masakr u Donbasu i veliki problemi za Putina na unutarnjem planu. Sada ćemo vidjeti kakav je šahist.

ledeno doba
2 godine prije

kripto-hazar 100%

Otpornik
2 godine prije

Rusi neće niti krenuti ako nemaju namjeru doći do Berlina.

nessy
2 godine prije

Svugdje je ocekivano vrijeme pocetka invazije proljece. To za ovaj slucaj ne vazi, tenkovi tesko napreduju po blatnjavom terenu, tako da ova procjena stoji. U USA je ocito odluceno da postave rakete u Ukrajini. Ukrajinci ocito nemaju pravo glasa. Kada Putin izjavi da su projektili tamo ‘crvena linija’, senilni cicica, kaze da ne priznaje nicije crvene linije. Valjda bi Rusija trebala gledati postavljanje raketa, uz ‘ostar diplomatski protest’? Zanimljivo je, ali i ocekivano da clanci MSM koji govore o mogucoj eskalaciji, uglavnom, ne navode zasto su Rusi pop…dili, o USA raketama, ni rijeci. Ne daj Boze rata, nikome i nigdje, ali budu li Rusi stvarno prisiljeni na djelovanje, Ukrajina ce biti brzo pregazena. Tko ce stradati? Civili, kao i uvijek. Vojska, minimalno. Lopovi oligarsi, nikako. Krim su Rusi odradili kirurski precizno, bez mrtvih, preuzeli ono sto i jeste oduvijek Rusko. Da nisu to napravili, sada bi Krim (koji citav i… Čitaj više »

Dabljuhite
2 godine prije

…brine i zabrinjava….koji rječnik…onda može i ovako : nebrine i nebrinjava pa sikira i zasikirava…

Dabljuhite
2 godine prije

Sjetih se parodije iz WWll kad su anglosaksonci objavili rat Hitleru zbog Poljske ,a onda tu Poljsku izdali Staljinu. Pametnom dosta.

Ivan Grozni
2 godine prije

Pripreme za igre velikih dječaka nemogu proći bez Britanaca, starih prefriganaca. Sijetimo se samo kako su uz pomoć Gavrila Principa pokrenuli WWI a poslije 20 godina se nastavili igrati sa WWII. Oni sebe i danas smatraju najzaslužnijima za oslobođenje od nacizma.
Usput treba pripomenuti da su Britanci izumili i prvi testirali Koncentracione logore i masovna ubistva u Africi, nešto u Burskim a nešto u drugim ratovima.
Tako mala otočna država u dubokoj krizi može vidjeti spas od raspada u nekom novom velikom ili svijetskim ratu. Jer ako se rascijepkaju nikada više neće ni moći pokušati biti opet svijetska sila.

m.ivanisevic
2 godine prije

Naravno da Ukri znaju kad će biti Ruska invazija s obzirom da su tada predvidjeli napad na Dombas. Znaju vrlo dobro da će Rusija intervenirati, a nakon toga slijedi izbacivanje Rusije iz SWIFT-a, otkazivanje certifikacije NS2 i daljnje rezanje Rusko – EU odnosa koji su trn u oku SAD-a. Ukri su samo korisni idioti koji misle da će 10 TB2 dronova i isto toliko lansera Javelina preokrenuti ishod rata. A taj rat će biti jako krvav i završit će prestankom postojanja Ukrajine u ovom obliku kao što je Putin rekao. Mislim da Ameri imaju za razliku od Ukra barem malo mozga i neće ulaziti u to.

Scorpiorex
2 godine prije

Uvijek prethodnica 10-100 .U.K vojnika,zaprze,zakuhaju i onda 4 godine se ubijaju ljudi, britanska fransiza

Poznavalac prilika
2 godine prije

Gledam sliku ovog Reznikova. Kržljav. ćelv, s naoćalama. Ostarjeli ofucani hipster s evidentnim manjkom teststerona. I to im je ministar obrane. Pa zar ti globohomo leftardi zaista između sebe nemaju pojedince kooji liče na ljudska bića? Žene su im ružne, a muškarci zakržljali i feminizirani.

Perun
2 godine prije

Ukrajinski ministar obrane Aleksej Reznikov…..Dezinformator u pravom smislu te rijeci…kao da mu se baklja od americkog kipa slobode uvukla u anus pa se meskolji bili ili ne bi zapuco na Russe po Nato recepturi ….tukac koji vlastiti narod zrtvuje i prodaje americkim imperijalistima pod izlikom suverenizma ….SFSN

Dokurčilomi
2 godine prije

Nemojte zaboraviti Rusima poslati datum kako ne bi promašili.

Ringo10a
2 godine prije

Koji ce im kiton Ukrajina, ekonomska propast
Ukri ce po naredbi Amerike udariti na Donbas.
Ali Rusi svojski pripremaju obranu Donbasa

Seybl Vichkin
2 godine prije

Diplomatija je zestoka stvar, svi koji su tamo odradili znaju za dva tri drugova za pokazatelji efikasnoti te ili druge druzbe za pravilo pet sest drugova ili jedanaest prijatelja kao i za osmoricu pentagonovu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI