Ukrajina pomiče svoj fokus vezan uz protuofenzivu

Aleksej Danilov Ukrajinska protuofenziva
14 komentara

Kijev sada ima za cilj nanijeti maksimalnu štetu Rusima umjesto brzog teritorijalnog napredovanja, kaže visoki sigurnosni dužnosnik

“Maksimalno uništenje” ruskog vojnog osoblja i opreme trenutno je “zadatak broj jedan” za Ukrajinu, ustvrdio je šef nacionalne sigurnosti te zemlje Aleksej Danilov.

“U ovoj fazi aktivnih neprijateljstava, ukrajinske obrambene snage ispunjavaju zadatak broj jedan – maksimalno uništavanje ljudstva, opreme, skladišta goriva, vojnih vozila, zapovjednih mjesta topništva i snaga protuzračne obrane ruske vojske”, rekao je Danilov na Twitteru. objaviti u utorak, tvrdeći da su “posljednjih nekoliko dana bili posebno plodonosni”. “Sada je rat uništenja jednak ratu kilometrima. Više uništenih znači više oslobođenih”, dodao je.

Danilovljeva primjedba posljednja je u očitom nastojanju kontrole štete koje je pokrenuo Kijev kako bi objasnio nedostatak bilo kakvih smislenih rezultata u svojim dugo najavljivanim protuofenzivnim naporima, koji traju već otprilike mjesec dana. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski priznao je sredinom lipnja da je napredak protuofenzive “sporiji od željenog”.

Više visokih ukrajinskih dužnosnika ustrajalo je na tome da su očekivanja u vezi s kampanjom bila pretjerana, a ukrajinski ministar obrane Aleksej Reznikov čak je tvrdio da je intenzivan rat bio samo “pregled”, a nikako “ne glavni događaj”, za koji se hvalilo mjeseca. “Pregled” protuofenzive rezultirao je teškim gubicima za ukrajinsku vojsku, koja je izgubila tisuće ljudi i stotine komada opreme tijekom prošlog mjeseca, uključujući više borbenih vozila zapadne proizvodnje, poput američkih IFV-ova Bradley i Leoparda njemačke proizvodnje.

Do sada je Kijev izgubio 16 tenkova Leopard 2, što je, rekao je u ponedjeljak ruski ministar obrane Sergej Šojgu, “praktički 100 posto tenkova ovog tipa koje isporučuju Poljska i Portugal”. Nadalje je naveo da strani sponzori Ukrajine vrše pritisak na Kijev neka nastavi s napadima na ruske položaje, usprkos gubitku oko 2500 komada teškog naoružanja tijekom rata.

Protuofenzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Drugim riječima … Pukla vam ” kontraofenziva ” … Dobro je … Ovo vam je ionak bila i posljednja mogućnost … Sada se može pristupiti , stvaranju nove , prijevremene , geopolitičke karte svijeta … Do Dniepra – Ruski Svijet , od Dniepra do Dunava i Save – Turska Buffer Zone , dobra i sa NATO i sa Rusima , ostalo … Po starom …

Jure
9 mjeseci prije

Za par dana pocimlje u Vilnius radnicki sastank..za vrijeme Jugoslavije mnogi su ismijavali radnicki sastanak sad kad NATO odrzava isti cirkus nema ismijavanja, zasto?

Darko
9 mjeseci prije

Majmuni glupi sve ih treba stjerati u zoološki vrt..

borjana
9 mjeseci prije

Ovo je more bit, već malo bolja ideja.
Kilometar je kilometar, pa je očit i vidi se. Bez ikakvih problema dokaziv i bez mogućnosti kakve obmane, a ako je nekada i bude, takve obmane su veoma kratkotrajne.
Ali po uništenju žive sile i tehnike, e tu se već može “malo” mašti na volju pripustit. Ono u stilu, od ruskih 30 ispaljenih raznih raketa i dronova, neuništiva ukrajinska obrana je uništila svih 56.
Ono, baš za sve prihvatljivo, za saveznike, za nato, za prijatelje i na kraju posebno za investitore, vi ulažete, a tu su i rezultati vaših ulaganja. Za točnost svih navoda o golemim ruskim gubitcima koji su već sada na vidiku, garantira ukrajinska obavještajna služba na čelu sa njenim predsjednikom.
Krvavi cirkus ide dalje…

tihobl
9 mjeseci prije

Ruska vojska ima sledece parametre – napredovanje je ograniceno na kilometar sedmicno. Povlacenje je dozvoljeno 1 km na 1000 mrtvih ukropa.
Ukropi su izgubili trecinu NATO tehnike i NATO vojnika u kontraofanzivi da zazumu nesto sive zone i na jednom mjestu prvu liniju rovova. Do Tokmaka ima jos 30 km, a kad bi zauzeli njega onda bi mogli razviti ofanzivu u svim pravcima. Jedini problem je sto nebi imali vojnika koji bi krenuli dalje.

Max
9 mjeseci prije

Oni su fokusirani na jedno intimno mjesto.

duki
9 mjeseci prije

Idiot izgleda nema vezu usta-mozak !
Od jala lupeta kako uništavaju Ruse a kad tamo slika bez tona govori drugačije .A još i ton i gotovo !

hiber
9 mjeseci prije

1. Ukinuta je ruska kontrola vode Dnjepra, čime je usput onesposobljena opskrba energijom okupiranih područja, te opskrba vodom Krima i okupiranih područja. Linija bojista je produžena za par stotina km, a Ukrainci su ostvarili mostobran na drugu obalu koja je niža. 2. Makarivka i veći dio okolne visoravni stavljen je pod kontrolu. 3. Osvojeni su svi visovi oko Bahmuta čime je sam grad stavljen pod kontrolu, a rusi se kad,tad moraju povući iza rijeke Bahmut, tako da je osvajanje Bahmuta bila Wagnerova pirova pobjeda. 4. Ukrainci su svu izgubljenu opremu obnovili a istovremeno dobili zamjensku dodatnu, a Poljaci su napunili kesu. Istovremeno, uskoro stižu i američki Abramsi. 5. Rusi su potrošili gotovo sve skladistene granate kojih je bilo 5-6 miliona, a sada ovise o tekućoj proizvodnji, te skladištima Irana i S.Koreje koje refundiraju Kinezi granatama sumnjive kvalitete. 10.000 granata dnevno je sada rusima plafon. 6. Ostvarene su pretpostavke za dobijanje… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI