Ukrajinci bi se borili i lopatama

Kuleba - Nato i Ukrajina
37 komentara

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba upozorio je da “vrijeme ističe” američkim zakonodavcima da odobre dodatnu vojnu pomoć Kijevu, tvrdeći da će troškovi za zapadne zemlje biti daleko veći ako se ruskim snagama dozvoli da poraze bivšu sovjetsku republiku.

Davanje više novca i oružja Ukrajini pomoći će SAD i njihovim saveznicima iz NATO-a da izbjegnu direktnu konfrontaciju s Rusijom, rekao je Kuleba u intervjuu za ABC News objavljenom u ponedjeljak. “Koja god da je cijena podrške Ukrajini sada, cijena popravljanja nereda u svijetu ako Ukrajina izgubi bit će mnogo, mnogo veća”, dodao je.

Washington, najveći sponzor onoga što su neki američki političari nazvali “proxy ratom” u Ukrajini, ostao je bez novca za Kijev nakon što je potrošio 113 milijardi dolara u paketima pomoći koje je odobrio Kongres. Posljednji zahtjev predsjednika Joea Bidena za financiranje, koji uključuje 61,4 milijarde dolara dodatne vojne i finansijske pomoći Ukrajini, zastao je zbog sve većeg protivljenja republikanskih poslanika. Senator JD Vance i drugi republikanski kritičari tvrde da Bajdenu nedostaje strategija za pobjedu u Ukrajini i da samo produžava krvoproliće nastavljajući slati pomoć.

Kuleba je tvrdio da bi ruska pobjeda u Ukrajini poslala opasnu poruku drugim protivnicima SAD. „Ako Zapad nije u stanju da zaustavi Rusiju u Ukrajini, koga još može da zaustavi u drugim delovima sveta? pitao. Diplomata je obećao da će se Ukrajinci “boriti lopatama” ako ostanu bez oružja.

ABC je napomenuo da su ruske snage ostvarile teritorijalni napredak u posljednjih nekoliko sedmica i da su preuzele prednost u pogledu vatrene moći. Međutim, Kuleba je tvrdio da su dobici “minimalni” i negirao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin sada u jačoj poziciji. “Hitler se mnogo godina pretvarao da je veoma jak, a svi znamo kako se to završilo”, rekao je.

Upitan o napadima dronovima na teritoriji Moskve, ukrajinski ministar spoljnih poslova je rekao da je važno pokazati da sukob ima negativan uticaj na ruski narod. “Predsjednik Putin mora objasniti svom narodu zašto se sve ovo dešava”, rekao je.

Kuleba je također odbacio izvještaj prošle sedmice koji pokazuje da je interna istraga Pentagona otkrila da SAD nisu uspjele pravilno pratiti oružje u vrijednosti više od milijardu dolara poslano Ukrajini. “Sve što nam date koristi se u najbolju svrhu da se ovaj rat okonča pobjedom Ukrajine što je prije moguće”, rekao je on.

Diplomata je insistirao da su izvještaji o švercu američkog oružja iz Ukrajine u druge dijelove svijeta “lažni”, dodajući “Zato ne vjerujte lažnjacima, vjerujte u Ukrajinu”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
3 mjeseci prije

Što bi svijet bez Ukrajine? Zato je i izmišljena prije četrdesetak godina.

Zorule
3 mjeseci prije

Vidjeli kako Rusima ide dobro sa lopatama pa sad misle da će i oni tako

biber
3 mjeseci prije

Lopatu u ruke pa kreni prvi, povedi korisne idiote na Moskvu….

Bog čuva Rusiju
3 mjeseci prije

Nek ova spodoba uzme lopatu i sebi iskopa grob. Samo to mu još preostaje.

Bog čuva Rusiju
3 mjeseci prije

Ne može ukrajinskim neonacistima pomoči ni Chuck Norris. Otišo na rusku stranu.

tatamata
3 mjeseci prije

bas me interesira koliko je ovaj tezak u banci .i koliko je imao prije rata

gigi pinna
3 mjeseci prije

Mogu se početi lupati lopatama po glavi – možda postanu pametniji.

eks
3 mjeseci prije

Mogao bi Kuleba svojim primerom pokazati kako se uspešno može boriti lopatama . Napred Kuleba, lopatu u ruke i …

Zvone
3 mjeseci prije

Koji ukrajinci bi se borili lopatama ? Možda oni koji se predaju rusima ili oni ukrajinci koji pucaju na ukrajince koji se povlače jer hoće da sačuvaju svoj život.

Sparkling
3 mjeseci prije

Koja je svrha prenositi izjave ovog očitog izdajicu Ukrainskog naroda. Njegove izjave ni “zapadni partneri” ne uzimaju za ozbiljno. Izgubio je 1/3 naroda, što pogibijom što ranjavanjem što iseljavanjem. Izgubio je mladost a što je najgore izgubiće i državu.
Kao da živi na nekom drugom planetu. Moglo bi se i njemu dogoditi (ako ne pobjegne u neku svoju vilu) kao Musoliniju, da ukrasi trg u Kijevu.
Imali su dogovor da do ovoga svega ne bi ni došlo. Ali bolesni umovi su htjeli rat.
Rat će jednog dana završiti a ovakvi i slični njemu će kad tad odgovarati svom vlastitom narodu.
Lp

Crescent
3 mjeseci prije

Poljski predsjednik Andrzej Duda rekao je u utorak da podržava stav ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da ne prihvaća mirovne pregovore s Rusijom. Takav je stav i Nijemaca.

Adriana
3 mjeseci prije

I ovaj spada u Ukrajince, valjda. Kao ni ostala kijevska družina, ne čini se vičan lopati.

Jednostavno receno
3 mjeseci prije

Vidjeli kako rusi osvajaju s lopatama a pa vele mogli bi i oni…

nastran
3 mjeseci prije

treba ovog telca ljigavog raspaliti lopatom

Max
3 mjeseci prije

Ako ih dostavi netko drugi.

Dante
3 mjeseci prije

Nisu oni nista potrosili ni jedan euro niti dolar
Oni su pobili sopstveni narod
Ove Idiote bolesnike kad se vrate iz davosa treba poklati
Da sluze za primjer drugim narodima

Roccos
3 mjeseci prije

Ovaj seronja na svakoj slici drži neki prepotentno oholi gard da čovjeku dođe baš da ga raspali preko te napuhane njuške.Inače je ta spodoba izjavila,u jeku krvavih borbi,da je sad Ukrajina cool i konačno svi znaju za nju.Kakvo ludilo,treba znači masa ljudi da pogine,samo da bi yebena ukrajina bila cool.Mislim da je i taj zapravo podli talmudžija.

Bruno
3 mjeseci prije

Ne znam koji je kur+c tebe napravio ministre, tatu za ruku i po jednu lopatau pa zaporoški front. Zašto šalješ tuđu djecu. I ako Ukrajina kapitulira, ukrainski narod je na dobitku. Rusi neće priznati da je Black Rock vlasnik ukrainske zemlje. Ti si izrod.

Dawor
3 mjeseci prije

E moj kremljinče prevareni,poniženi i osramoćeni ……. kakva sramoćenja moraš trpiti !!!!!
😥😥😥

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Vidim po automobilima i čujem u šetnji po pričanju prolaznika.

Josip
3 mjeseci prije

Pa sto Kuleba ne izace s lopstom u prve redove 🙂

bhinic
3 mjeseci prije

Postoji jedna srpska izreka:”Lako je tudjim urcom gloginje mlatiti”. Do Zapad osmisli kako pobediti Rusiju, nestadose svi u Ukrajni.

Zvone
3 mjeseci prije

Ovoga tipa če ukrajinci na kraju objesiti.

Dosta
3 mjeseci prije

Ne lupetaj, nego vi koji ste se obogatili na ovom ratu tutanj u svoje vile na zapadu,a sirotinju pustite da zivi,jer nja se ne ratuje vec ih prisiljavate.

Keki
3 mjeseci prije

A on će nastaviti laprdati iz tople fotelje.

Nesko
3 mjeseci prije

Ovog bi u Crnoj Gori odmah lincovali jer širi strah među narodom pominjući najstrasniju reč, lopata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.