Ukrajinske specijalne službe otele su kćerku zamjenika komandanta jedinice DPR

Otmica
42 komentara

Volodimir Demčenko, zamjenik komandanta jedne od divizija Donjecke Narodne Republike, rekao je da je Služba bezbjednosti Ukrajine kidnapovala njegovu kćer i tjerala ga na saradnju.

On je novinarima rekao da je 16. aprila dobio poruku od svoje kćerke u Telegramu u kojoj je tražila da se javi, ali nije mogao da se javi. Onda je stigla još jedna poruka: “Tata, odvedena sam zbog tebe. Sutra u 23 sata ćemo te kontaktirati.”

“Javili su mi se 17. uveče. Na moje pitanje koga predstavljate, odgovorili su mi: “Mi predstavljamo Snage za specijalne operacije. Ili ćete razgovarati sa nama, ili neće biti kako želite“, rekao je Demčenko.

Prema njegovim riječima, razgovor je trajao oko 20 minuta, a ukrajinske specijalne službe su pokušale da ga nagovore na saradnju.

“Nismo razgovarali. Nakon toga su nestali”, dodao je Demčenko.

Napomenuo je da je pokušao da pronađe svoju kćer, ali bezuspješno.

“I sam sam bio zatvorenik i imam pristup istražnom zatvoru i privremenom pritvoru. Katja nije ni u istražnom zatvoru ni u privremenom pritvoru. Ne prolazi kroz SBU. Gdje je, nemam pojma”, zaključio je Demčenko.

Vojnik se obratio Tužilaštvu DNR, a oni su pokrenuli krivični postupak za uzimanje talaca. Kako proizilazi iz poruke resora, osim Demčenkove ćerke, kidnapovan je i njegov zet.

Ranije je republička ombudsmanka Darija Morozova rekla da ukrajinske specijalne službe od početka ruske vojne specijalne operacije neprestano kidnapuju rođake vojnika i aktivista iz DNR. Prema njenim riječima, drže ih u tajnim zatvorima i muče.

donjeckotmicaRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Ukrajinci su obična razbojnička banda. Ovo nije radio ni Gestapo.

Uno
1 godina prije

Kaze Zelenski da su Rusi do sada oslobodili 20% Ukrajine…………………. Imitiram kako zapadne novine izvjestavaju

1 godina prije

Prva stvar koja mi je pala na pamet je: “Evo mafijaških metoda”. Ali sam odmah odstranio tu misao iz glave. Nisu ovo mafijaške metode. Mafijaši kidnapuju i traže otkup. Ako je otkup plaćen puštaju kidnapovane. Ne mogu riskirati da se njihova “reputacija” sroza nepuštanjem ili još gore ubojstvom. A bilo bi i kontraproduktivno jer im nitko više ne bi vjerovao i nema više otkupa.
Dakle, ne mafijaški, nego plutokratski metodi. Samo ti nastoje ljude konstantno držati za jaja i ucjenjivati. To se oduvijek znalo, ali je i Snovden pred devet godina definitivno dokumentirao.

Max
1 godina prije

Čisti terorizam.

Mladen
1 godina prije

Kćer i zet pobigli u EU od rata .

eks
1 godina prije

Baš si se prosrao – “jadnici” iz Azovstalja. Ti si stvarno nadrogiran. Nego, oni iz Azovstalja su se evakuirali, zar ne ?

ad astra
1 godina prije

Vjerujem vam sve što ste napisali. A sad ja. Neki ljudi iz odmetnutih ukrajinskih pokrajina su oteli djecu iz dječijeg vrtića i traže da se Ukrajinci predaju u zamjenu za živote te djece.
Stvarno sye jadni s tim gebelsovim metodama.

tihobl
1 godina prije

Glavna vlast u Harkovu je bataljon Kraken. Sastavljen je od bivsih robijasa koje je Zelenski pustio, naoruzo i postavio na vlast. Svaku noc odvode ljude i stanova za koje se vise nista ne zna. Zpamatite Kraken koji je sad sinoniom za teror. Gori su i od SBU.

Kolo
1 godina prije

Sad ce s strane Donbasa angazirati kriminalce da kidnapiraju nekog u Ukrajini.

Gorki
1 godina prije

Za tebe je kavez i da fafas samo banane, jado ljudska…

Gorki
1 godina prije

Oko 20 hiljada ima djece koje su ukri oduzeli Rusima po U-Krajini i primorali da idu u ukra vojsku ako misle vidjeti zivu djecu a u EU i anglo saksonistima ne fali organa djece i odraslih iz zlikovacke u-Krajine…itd…

zac
1 godina prije

jedna takticka na kijev i rat sutra prestaje, nema pingvina ni kljickovih, citave bolesne ukrop klike… i to je to…Putine, sta cekas ???

Golda
1 godina prije

Nijemci su zarobili Staljinu sina pa su trazili neke svoje generale. Staljin je odbio. Bio je u pravu. Stalin znaci biti od zeljeza. Zapad a pogotovo Nijemci ga mrzu

Rimtutituki
1 godina prije

Banda razbojnicka,isto ko cavo,jos da nadje ukrajinski kazan

Doks
1 godina prije

To se ne radi..

kemičar
1 godina prije

oo sad smo postali stručnjaci za etnologiju ukrajine?

najozbiljnije
1 godina prije

treba razgovarat uzivo, da se moze sve reci bez uvijanja i stvari ce bit puno jasnije. igra gluhih telefona ne odgovara svakome da kaze sta je na stvari, podlozna je krivim interpretacijama i, posljedicno, dovodi do krivih zakljucaka. ovako nece na dobro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI