Ukrajinski premijer priznao da je nemoguće prekinuti veze s Rusijom

voz željeznica vlak
7 komentara

Ukrajina ne može prekinuti željezničke veze s Rusijom zbog tranzitnih obaveza prema Evropskoj uniji. Izjavio je ukrajinski premijer Vladimir Grojsman (Vladimir Groysman)

“Mi jednostavno ne možemo odmah prekinuti saobražaj između Ukrajine i Rusije, jer smo preuzeli međunarodne obaveze prema EU, uključujući i Sporazum o pridruživanju” rekao je ukrajinski premijer.

Grojsman (Groysman) je pitanje saobraćaja sa Rusijom nazvao osetljivim. Međutim, on je dodao da letovi za Rusiju ne bi trebali biti nastavljeni, jer je Rusija neprijatelj, tvrdi ukrajinski premijer.

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Vladimir Omelijan (Vladimir Omelyan) izjavio je početkom avgusta 2018. godine da zemlja ima planove za železnički saobraćaj sa Rusijom. Kasnije je izjavio da njegovo ministarstvo želi zaustaviti putnički železnički saobražaj iz Rusije dok teretni saobraćaj neće biti obustavljen.

Železnička relacije Kijev-Moskva generiše najviše novca u celokupnim železnicama Ukrajine. Ukrajina je prošle godine ukinula pojedine direktne relacije prema ruskim gradovima.

Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomisantak
4 godine prije

Ma kidajte… Kome još treba novac,zaposlenje, hrana….

Lucija
4 godine prije

Najnovija istraživanja pokazuju da 69% Ukrajinaca želi s Rusijom živjeti u miru i dobrosusjedske odnose…
Po mom mišljenju ovaj postotak je znatno veći.
Btw, ono s pasošima je Putinu bio puni pogodak.

Štijef iz Pušće Donje
4 godine prije

Najveci neprijatelji ukrajine jesu Ukrajinski politicari posebno oni krajne desnice fashisticke provinvijencije, a odmah zatim slijede amerikenjci.

Borna
4 godine prije

Mirko: “Slavko, molim te izmakni se, želim si pucati u .nogu .”
Slavko: “ Izvoli Mirko”.

vanzemaljac
4 godine prije

Največi neprijatelji Ukrajine su njeni nacionalisti, neonacisti i fašisti, koji šire mržnju po nalogu USA i VB. Država je taoc neonacističkog terora, podržavanog sa strane EU i USA.

puf
4 godine prije

Ukrajini je davno namijenjena sudbina. Rusija je dobila Krim koji joj je bitan zbog sigurnosti i mornarice, kao i Donbas bogat rudama. Ostatak Ukrajine ce sa bude kolonija EU. Ukrajinci su predviđeni da budu jeftini radnici, citaj polurobovi, u EU, kao i Balkanci. Ukrajina ce im placati obrazovanje, a oni ce onda kao gotovi radnici biti eksportovani u bogate clanice EU-a. Vec ih oko 2 miliona radi u Poljskoj. Poljska se vec sada prepala da joj Njemacka ne preotme jeftine Ukrajince, jer na Balkanu ponestaje goriva, citaj radne snage. To ce dovesti do naglog pada ukrajinske ekonomije, i jos veceg iseljavanja sturcne radne snage, visoko obrazovanih i studenata. U polupuste gradove sirom Ukrajine ce se doseljavati sve vise seljaka, te ce tako ukrajinska sela da opuste. Zatim ce plodna ukrajinska zemlja, žitnica Evrope, biti prodata dio po dio velikim zapadnim korporacijama, posebno Monsantu. Oni ce tu zemlju da uniste GMO… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.