ULTIMATUM: Di Maio ne želi platiti ni centa više od 20 milijardi talijanskih eura za proračun Europske unije

Luigi Di Maio
21 komentar

Italija namjerava smanjiti uplate proračunu Europske unije, jer Bruxelles ne želi pronaći rješenje za blokirane migrante koji se nalaze na brodu već tjedan dana, najavio je na svom profilu Luigi Di Maio, šef pokrate 5 zvjezdica i zamjenik Premijera Vlade Italije.

Ultimatum je istekao. Di Maio je dao rok EU do 24. kolovoza da pronađe rješenje za 150 migranata, trenutno blokiranih u luci Catane na Siciliji, u protivnom od 20 milijardi eura neće biti ništa.

“Danas je Europska unija ponovno odlučila okrenuti leđa Italiji. Odlučili su ne brinuti o načelima solidarnosti i odgovornosti”, rekao je Di Maio na Facebooku. Ogorčen nedostatkom odgovora na ultimatum Rima, dok je 150 migranata više od tjedan dana blokirano u luci Catanije, Luigi Di Maio uvjerava da više neće ne tražiti ni centa od naroda Italije za uplatu u proračun EU.

“Žele 20 milijardi od Talijana? Neka dokažu da ih zaslužuju time što će se pobrinuti o problemu s kojim se više ne možemo suočiti. Granice Italije su granice Europe” ponovo je napisao Luigi Di Maio. Iako govori u ime pokreta 5 zvjezdica, njegove izjave podupire i šef Lige – Ministar unutarnjih poslova.

20 milijardi eura koje spominje Di Maio, predstavljaju ukupnu sumu koju Italija treba uplatiti u proračun Europske unije. Prema službenim podatcima, Italija je već uplatila 14 milijardi eura u 2016. godini, a zauzvrat je dobila 11 milijardi eura.

“U Europi, prijetnje su beskorisne i ne vode nigdje”, izjavio je glasnogovornik Europske komisije Alexander Winterstein na dnevnom tiskovnoj konferenciji.

Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umoran sam...
5 godine prije

“U Europi, prijetnje su beskorisne i ne vode nigdje”. Netočno g. Winterstein , prijetnje uvijek negdje vode, jedne na povlačenje, a druge u sukob. Tako je uvijek bilo i uvijek će biti.

Zen
5 godine prije

Zato ce Hrvati da polete, ma moze sve za Eu,Nato, ma moze Crkva mocnija od drzave, ma moze starleta na vlast, tko zna kolko masonskih ku…. je ta popusila, btw veliki katolik i domoljub jel, ma moze i nedodirljiva elita, djeca bogatih da tuku i ubijaju na ulicama a djeca ostalih se guraju u busevima za van ..sve moze kod Hrvata, a.i to sto nam je lose tako je Bog htio, ipak se nasa religija temelji na zrtvi, pa je i logicno da cemo i mi podnjeti zrtvu…mhm

Jole
5 godine prije

Na mjestu glasnogovornika EK mora biti netko tko zna spinove i ima certifikat za obmanjivanje goyimske javnosti,a za to je pripadnik talmudske sekte najpodobniji.

Jole
5 godine prije

Dakle ova bagra u EK na čelu sa pijandurom i kriminalcem Junckerom,nastavlja provoditi neollioberalnu agendu,uključujući i podržavanje invazije migranata iz Afrike I Azije,unatoč negodovanju EU naroda.Što raditi sa kriminalcima i veleizdajnicima ? Možda vratiti u uporabu stari dobri konopac od kudelje i postolje na koje ga treba staviti jer ta bagra ne zaslužuje ništa bolje od toga.

Ivan
5 godine prije

Koji smrad, prijetnje trabanata EU ne vode nigdje, ma nemoj, ali Italija pod novom vladom više nije trabant EU.

Ivan
5 godine prije

Jole Jole, Jeane Claunu Junckeru treba u šupak ugraditi žiroskop, žiroskop bi Claunu uspješno riješio svakodnevni problem sa silom gravitacije.

Europska obrana
5 godine prije

Joj ovi Talijani su skroz glupi uključujući novu vladu. Kakav on to ultimatum ima davati EU? Jesu migranti na talijanskim granicama? E pa onda pošalji mornaricu i potopi te brodove. Ultimatum se daje migrantima – napustite Italiju ili pucamo. Ne daje se saveznicima u Europi, kakve su to gluposti.

Isto tako, ako su migranti super, onda što se buni, nek primi još 100 milijuna migranata.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

nek ih nasele oko černobila

Iza_horizonta
5 godine prije

Na vlast u Italiji su došle momčine. Ministar policije otišao da se kupa u bazenu zaplijenjene mafiiaške vile. Fantastično.

Anton
5 godine prije

HM , Evropa .
Znaci ovako Italija mora primati migrante a Brisel ce ih raspodjeliti kad stigne a mozda iza 20 godina a dotle neka o njima brine Italia .
Bravo

Lurker
5 godine prije

Pas koji laje ne grize.

Tupko Glupko
5 godine prije

Bilo bi zanimljivo vidjeti službene podatke unazad nekoliko godina koliko je Republika Hrvatska uplaćivala u EU riznicu kao članica EU, a koliko joj se vratilo kroz EU fondove.
Ne bi me čudilo da je prva brojka veća od druge.
Pernaru, to sigurno znaš – daj te podatke ovdje kao komentator.
Da narod napokon shvati da EU ne daje novce kroz fondove za naš razvoj, već samo vraća što uplatimo.

OBICNOSAMOCITAM
5 godine prije

Poslije izbora ove talijanske vlade sam napisao da samo Austrija,Madjarska i Italija imaju kakvu takvu sansu da pokrenu narodni bunt protiv ovakve politike EU-a. Mislim da su nam to zadnje prilike da se mozda izvucemo iz ruku cudovista. Nadam se da ce se talijani pokusati izboriti za sebe a to bi dalo vjetar u ledja i ostalima. Veceras citam na drugoj temi da jedino Italija od vecih drzava EU-a nastavlja kupovati Iransku naftu i to radi ne koristeci dolar. Forza Italia!

erektvs maximvs
5 godine prije

ja sam spreman uzet 4 zgodne djevice

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.