Umirovljeni američki pukovnik tvrdi da Rusija pobjeđuje u ratu protiv Ukrajine

Douglas McGregor
52 komentara

Kijev nema dovoljno resursa za uspješnu protuofenzivu, tvrdi Douglas MacGregor

Rusija pobjeđuje Ukrajinu i nedavno curenje američkih tajnih dokumenata neće promijeniti ishod na bojnom polju, rekao je umirovljeni pukovnik američke vojske i bivši savjetnik Pentagona Douglas MacGregor. “Mislim da Rusi svejedno pobjeđuju, i toga su itekako svjesni”, rekao je MacGregor u videu koji je postavljen na njegov YouTube kanal u nedjelju.

“Sami Ukrajinci znaju istinu. Trenutno su u vrlo lošem položaju. Gurali smo prema pokretanju velike protuofenzive u proljeće,” utvrdio je MacGregor.

”I iskreno, Ukrajinci nemaju snage, nemaju resurse za stvaranje razlike u ovom trenutku. Stvarno se moraju povući i obraniti od Rusa, koji će u konačnici napasti u svibnju i lipnju”.

Dokumenti koji su procurjeli na internet negdje ove godine, koje su nedavno otkrile novinske organizacije, uključuju izvješća depeša američkih obavještajnih službi i dokumente za koje se tvrdi da su dnevna izvješća Pentagona o ukrajinsko-ruskom sukobu.

Prema dosjeu od 28. veljače, zapadne zemlje obučavaju i opremaju devet ukrajinskih brigada za protuofenzivu zakazanu za 30. travnja. Isti dokument navodi da se još tri brigade trebaju formirati “interno” u Ukrajini.

Ukrajinski dužnosnici su u prošlosti rekli da će ofenzivne operacije ovisiti o opskrbi tenkova i drugog teškog naoružanja sa Zapada. Premijer Denis Shmigal potvrdio je u ponedjeljak da će protuofenziva započeti “u bliskoj budućnosti”. Odbacio je ideju o tome da se na Kijev vrši pritisak iz inozemstva u vezi s rasporedom i početkom ofenzive.

Douglas MacgregorProtuofenzivaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
1 godina prije

Da, od prve objave koja se tiče sukoba u Ukrajini stoji pri izrečenom…nevjerojatno precizan i točan u izjavama…sve pet za McGregora…lp

Tupko Glupko
1 godina prije

Još jedna medijska poruka Ukrima.
Ne mogu im to reći službene vlasti izuzetnih, zato ide preko umirovljenih generala, bivših savjetnika Pentagona, Muska i sličnih.

Kako Ukri ne mogu shvatiti da će ih Zapad na kraju odbaciti?
Zapad shvaća da Ukri postavljeni im cilj što se tiče Rusije nisu uspjeli ostvariti niti hoće.
Niti je Zapadu do gospodarskog propadanja, niti do nuklearnog rata sa Rusima zbog Ukrajine.
Izuzetnima je glavni cilj propao, ali onaj drugi glavni – da dugi niz godina EU ne skine sankcije Rusiji i da ju upropaste kao svog glavnog svjetskog gospodarskog takmaca – im za sada ide odlično.

Sada su zapadni plaćenićki mediji pomalo počeli mijenjati narativ.
Mogli bi uskoro početi pisati negativno o Ukrajini, kao što su ih do sada veličali.
Sve kako Gazda kaže.

R M
1 godina prije

Prilično je jasno. A onakvu zemlju izrazitih prirodnih resursa uništilo je ukrajinsko rukovodstvo, pod pokroviteljstvom zapada. Koliko se samo ljudi iselilo. A ovaj propali glumac sigurno nije u Ukrajini, jer verujem da i najtvrđi Ukrajinci žele da ga skrate za glavu

burt
1 godina prije

Ukrajina sada ima milijun vojnika, aktivirali su 25 novih brigada vojske i nacionalne garde od kojih dvije Bradkey i Stryker brigade i dvije artiljerijske brigade sa zapadnim oklopnim vozilima i artiljerijom, umjesto ovih priča Macgregora bolje da se petokolonaši i kolonisti sa Krima vrate u Rusiju dok je još vrijeme

glen
1 godina prije

Europa više ne postoji, sada je potčinjena Sjedinjenim Državama, izjavio je šef MVD Turske Sulejman Sojlu na susretu s mladima u društvenim ustanovama 19. travnja, prenosi izdanje Aydınlık.

Po njegovim riječima, sada je Europa «ušla u sastav» Sjedinjenih Država, stoga nema toliko značajan utjecaj, kao prije.

«Ne postoji takva ponjava, kao Europa. Ne preuveličavajte ga u svojim glavama. Estʹ Amerika. Evropa — poezd u kolonu Amerike. U njemu nema ništa posebno», — izjavio je on.

Govora o reputaciji kontinenta SŠA, glava turskog ведомstva je dodala, da sve zemlje, posebno afričkog kontinenta, ne vide Ameriku za besprincipnu eksploataciju države.

eks
1 godina prije

Evo nekoliko izjava koje je Mekgregor dao pre mesec dana :
“Ukrajinsku vojsku pripremali smo 8 godina za udar na Rusiju. Nastavili smo da pogrešno smatramo Rusiju dobro naoružanom benzinskom pumpom.”
“Reč je o neprijatelju koji ima napredne PVO sisteme . Vremena kada je američko vazduhoplovstvo moglo nekažnjeno da leti prošla su.”
“Ukrajina je pod našom potpunom kontrolom , uključujući njenu vladu i vojsku.
“CIA šalje američke vojnike u Ukrajinu da upravljaju ratnom tehnikom NATO, a svi tamo odlaze tobože kao dobrovoljci po ugovoru. To pokazuje koliko smo očajni. “

nessy
1 godina prije

Laze gad americki, kupili su ga rusi. Pa pitajte britanske obavjestajce.

Herc
1 godina prije

Već sam jednom naveo,prošlo ljeto puno Ukra iz Harkiva,Kijeva i Dnjepra kod mene i komšija koji izdaju apartmane,Postavio sam se neutralno ali svi baš svi yebu Zelenskom sve živo i mrtvo po spisku još od Aušvica.

tihobl
1 godina prije

Banderstanu juce predat patritot, a danas iris-t. Predalo se i 14 celendzera.
NATO je kapitulirao pred Banderstanom i stalno predaje sve sto zatrazi.

Max
1 godina prije

Pa inemaju ali ukrajina je tonako paravan za NATO.

Dux
1 godina prije

Daj Ukri krenite više, pa da konačno ovo stane, Rusi samo to i čekaju da vas poravnaju.

burt
1 godina prije

ja da sam na mjestu petokolonaša i doseljenika iz Rusije na Krimu i okupiranom dijelu oblasti Hersona već bi se počeo pakirati za odlazak u Rusiju prije nego počne pucačina i dolazak Ukrajinaca i Krimskih Tatara

Ivan
1 godina prije

Sto prije samljeti fasisticku Ukrajinu ali i s e one koji ju pomazu iz EU..

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Rabotajte bratja

Noname
1 godina prije

Sadašnji sukob na ruskom tlu samo je lokalna bitka, koja će postati jedan od preduvjeta za veliki rat. Osnivač Tsargrada, Konstantin Malofeev, priznao je u eteru programa da dijeli ovo gledište: Ovo je ozbiljno, da. Ovo više nije [francuski predsjednik Emmanuel] Macron sa svojim pokušajima da nešto riješi tamo u Kini. Ovo nije iz života patuljaka, već je iz života titana. I, naravno, idemo prema tom suočavanju. Prema utemeljitelju Prvog Rusa, svijet se stvarno kreće prema situaciji trećeg svjetskog rata, čiji su prvi čin Sjedinjene Države zapravo pokrenule u Ukrajini: Podsjećam da ni Drugi svjetski rat nije započeo globalnim sukobom. Netko vjeruje da su događaji u Češkoj bili razlog, drugi misle da su glavni preduvjeti nastali u Poljskoj. Tada se činilo da su to samo lokalna kazališta vojnih operacija. U tom će smislu današnja konfrontacija u Ukrajini biti oštrija. Malofejev je siguran da je glavni cilj SAD-a kao provokatora novog rata oslabiti Kinu. Situacija oko Tajvana će se… Čitaj više »

Noname
1 godina prije

Još jedan zločin u nizu zločina ukrajinske nacističke armije nad civilima;
Ukrajinska vojska je prije dva dana, povlačeći se iz sela Cvetmet u blizini Artemovska, digla u zrak četiri višekatnice u čijim se podrumima skrivalo najmanje 20 civila, izvijestile su snage sigurnosti DPR-a.
Prema vlastima, najmanje 20 ljudi, uključujući troje djece, sklonilo se u podrume deveterokatnica, svi su poginuli, javlja TASS.
Svjedoci su bili u blizini u privatnom sektoru, kojima je pomogla ruska vojska da se evakuiraju.
Ranije je postalo poznato da su se stanovnici Artemovska odbili evakuirati na stranu grada pod kontrolom Kijeva i ostali čekati rusku vojsku.
Podsjetimo, u Artemovsku je većinu kuća minirala ukrajinska vojska, nisu ih stigli sve dignuti u zrak kad su otišli.

Miso
1 godina prije

kakva je ovo zajebancija, zapadnjaci daju datum na koji pocinje kontraofanziva

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI