Unuka Nine Simone iznosi detalje borbe zbog imanja sa Kamalom Harris nakon što je optužila VP da je njenu majku dovela skoro do samoubistva

Kamala Harris
5 komentara

Unuka Nine Simone ponudila je više detalja o porodičnoj borbi sa potpredsjednicom Kamalom Harris, dok je bila državni tužilac u Kaliforniji, nakon što je tvrdila da je njena majka bila u depresiji zbog sudskih borbi.

Tokom vikenda, unuka Nine Simone, Re Anna Simone Kelly, uzburkala je strasti nakon što je javno optužila Harris da je oduzela od porodice imanje njene bake i predala ga „bijelcima“.

Kelly je svoju optužbu dalje detaljno obrazložila u ponedjeljak na Twitteru, gdje je tvrdila da su Harris i njen ured „širili priče o nenamjenskom trošenju sredstava“. Rekla je da je Harris “zastrašivala” i “maltretirala” njenu majku Lisu Simone Kelly da podnese ostavku na mjesto izvršne direktorke imanja.

Kelly, čija je slavna baka preminula 2003. godine, tvrdi da je Harrisina motivacija tada bila da ako izgura majku sa imanja, više neće biti pravno zaštićena putem „računovođa i advokata“ i može biti procesuirana zbog „pronevjere sredstava“, što njena kćerka poriče da se ikada dogodilo.

Nagodba iz 2016. godine, koja uključuje Dobrotvorni fond Nina Simone, više puta se poziva na Hariss, napominjući da je ona „glavna odgovorna za nadgledanje dobrotvornih fondova u Kaliforniji“ kao državni tužilac.

Harris je optužila Lisu Simone Kelly za “pogrešno preusmjeravanje sredstava”, prema nagodbi.

„Državni tužilac želi da Kelly doplatiti iznos od 5.937.749,42 USD plus preko 2,5 miliona dolara kamata, za šta državni tužilac tvrdi da je daleko više od polovine vrijednosti imovine tokom rukovođenja imanjem Lise Simone Kelly“, stoji u tekstu.

U svojim tvitovima od ponedjeljka, Kellyna kćerka kaže da postoji “puno kleveta” u vezi sa njenom majkom i negira da je ikada učinila nešto loše. Umkesto toga, ističe Harris kao razlog zbog kojeg je njena majka bila u dubokoj „depresiji“ dok se borila na sudu i zamalo počinila samoubistvo.

Kelly je takođe optužila Harris da se ponašala van njene nadležnosti, jer je imanje Nina Simone francusko imanje, i tvrdi da dobrotvorna organizacija koja je njenu majku optužila za krađu „ne može biti osnovana dok se ne završi ostavinski proces“.

Kellyina majka, Lisa, koja je takođe pjevačica, rekla je na Instagramu da podržava ono što njena kćerka govori o Hariss „1000 %“

Harris nije direktno odgovorila na optužbe, ali je daleko od toga da je njena istorija kao državnog tužioca dovedena u pitanje, čak su je i neki od njenih demokratskih protivnika, poput Tulsi Gabbard, optuživali, rano u trci za demokratsku predsjedničku nominaciju 2020. godine, da je pretjerano revnosna tužiteljica o pitanjima poput droge.

Simone Kelly vjeruje da je Harrisina umješanost u slučaj koji se odnosi na imanje njene majke i porodice bila nekako lična, čak i sugerišući da je činjenica da je pjesma Nine Simone koja je pevana tokom inauguracije 2021. bila namjeran potez.

„Dok postavljate pitanja Kamali, pitajte je zašto je poslije svog ovog bola i patnje propratila pjesmom Nine Simone inauguraciju za potpredsjednicu?! Znala je šta radi”, tvitovala je.

John Legend izveo je Simoneinu pjesmu „Feeling Good“ tokom inauguracije Joea Bidena.

Kamala HarrisNina SimoneReAnna Simone Kelly
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Oni iz Osjeka su mala maca u odnosu na tuziteljicu Kamilu. Sta je sve ta radila ne moze stati u jednu knjigu.

VasilisaPremudra
2 godine prije

Što bi Nina (svojim prekrasnim glasom) rekla:
https://youtu.be/L5jI9I03q8E

2 godine prije zadnji put uredio VasilisaPremudra
piždro
2 godine prije

Još je kobra domaća životinja za ovu..

Max
2 godine prije

Kanala je poznata po zloporabama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI