Uzbuna u Ukrajini – Napad na kritičnu infrastrukturu Kijeva

Kijev
13 komentara

Ukrajinski i ruski mediji, pozivajući se na očevice, pišu da je u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, odjeknula eksplozija. Vjerojatno se radi na udaru na objekt kritične infrastrukture, sugerira tisak.

Zračna uzbuna i dalje se oglašava diljem Ukrajine. U nekim regijama, odmah nakon eksplozija, počela su i hitna i preventivna isključenja struje.

Agencija TSN piše o nekoliko eksplozija u Kijevu. Nikakvi drugi detalji nisu navedeni. Eksplozije su zabilježene u regijama Vinnitsa, Sumy i Ternopil. Ranije je javljeno o eksplozijama u regijama Dnjepar, Lutsk, Rivne, Lavov i Harkov.

Ruske oružane snage su 10. listopada započele raketne napade na infrastrukturu Ukrajine. Prema riječima ruskog predsjednika Vladimira Putina, to je bio odgovor na terorističke akcije kijevskog režima. Posebno je spomenuo napad na Krimski most. 24. veljače 2022.

Putin je objavio da je odlučio provesti specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na zahtjev za pomoć šefova LNR-a i DNR-a.

Napadi su pogodili područja Harkova i Odese, na istoku i jugu, ali i zapadu Ukrajine, objavile su lokalne vlasti. “Izvedeno je petnaestak napada na grad i regiju” Harkiva, rekao je regionalni guverner Oleg Sinegubov na društvenim mrežama, te nastavio “Okupatori ponovno gađaju kritične objekte”. Gradonačelnik Igor Terekhov izvijestio je da je gađana “energetska infrastruktura” i da postoje “problemi” sa strujom u dijelovima grada.

U južnoj regiji Odese, guverner Maksim Marčneko izvijestio je da su “projektili pogodili regionalnu energetsku infrastrukturu i oštetili stambene zgrade”, govoreći o “masovnom raketnom udaru”. “Srećom, nije bilo žrtava”, rekao je, dodavši da su uvedene “restrikcije opskrbe električnom energijom”. Protuzračna obrana djelovala je u regiji Kijeva, prema lokalnoj vojnoj upravi. Na zapadu, guverner regije Khmelnytskyi Segiy Gamaliy pozvao je stanovnike da “ostanu u skloništima” jer “neprijatelj napada kritičnu infrastrukturu u zemlji”.

KijevRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Amerikanci vole smell of napalm in the morning…Pa da se malo poprave…

Tupko Glupko
1 godina prije

Rusija uništava ukrajinsku energetiku da bi ukrajinski BDP još više pao (u godinu dana rata pao im je za 30%) i da bi Zapad ukrajinskoj vlasti morao slati još više novaca da opstane.

Ide se na ekonomsko iscrpljivanje – sve dok zapadnim državnicima ne dosadi slati pomoć i dok ne shvate da im je uzaludno slamati Rusiju.

Najizglednije je da ćemo morati čekati za rasplet situacije 2024. i izbore u Rusiji, Ukrajini, EU i SAD, jer sumnjam da će do tada narod popizditi i izvanrednim izborima smijeniti političke veličine poput Bidena, Ursule, Scholza, Macrona, Dude, Baerbockove, Shinaka i sličnih koje nas vode u svijetlu budućnost.

MNK
1 godina prije

Labudova pjesma Rusa. Rusi ne mogu dobiti rat pa cu sada ovakvim napadima terrorizirati civile. A Ukrajinci sve brze vracaju internet i struju u rad i dobivaju sve bolju vojnu opremu o kojoj Rusi mogu samo sanjati.

Rusmir
1 godina prije

Brzo su se snašli…na lopati eksploziv i detonator, na drški mali raketni motor

Max
1 godina prije

vJerojatno vojni stožeri.

burt
1 godina prije

Rusija koristi kinžale koji svaki košta preko 100 mil. dolara da bi napadala električne centrale koje nekoliko dana nakon napada opet rade punim kapacitetom jer se oštećenja poprave, da bi se uništila ukrajinska infrastruktura i paralizirala država trebalo bi dva mjeseca svaki dan ispaliti 200 krstarećih raketa po cijeloj Ukrajini ali to bi bilo bi preskupo i za SAD a kamoli za Rusiju koja nema tih kapaciteta ni vojnih ni financijskih

hiber
1 godina prije

Trenutno najgore prolazi Kina. Steta koja je nanesena Ukraini, siča je šteti koju trpi Kina. Pad izvoza od 6 %, uz pad uvoza od 10% (unatoč rapidnoj ruskoj rasprodaji zbog stečaja) unosi trend koji je po Xija krajnje zabrinjavajuči.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI