Uživo iz Pariza – Sukobi prosvjednika i policije

Pariz - prosvjedi
61 komentar

Upravo traju prosvjedi u Parizu protiv reformi predsjednika Macrona. Oko 1500 prosvjednika, koji doista predstavljaju francuski narod, policija pokušava ukloniti s pariških ulica.

18h21 – Rezime stanja u Parizu

Prosvjedi u Parizu se nastavljaju i večeras. Nije bilo 1500 prosvjednika nego više od 5500, što je potvrdio Ministar unutarnjih poslova. Došlo je do incidenata, ali je interesantno bilo vidjeti znakove anarhista tj. ANTIFA grupe u ulicama gdje su zapaljeni automobili. Izgleda da je došlo do infiltracije unutar prosvjednika, što za cilj ima diskreditaciju prosvjeda.

Većina nacionalnih privatnih i državnih televizija je pratila prosvjede. Objektivnost informiranja nije bila na razini. Interesantno je bilo gledati građane koji sve više i više prate RT France televiziju (Russia Today). Svjedočili smo sceni kada stariji gospodin prilazi reporteru RT televizije i zahvaljuje na objektivnosti, objašnjavajući da je tijekom dana pratio sve televizijske kanale.

Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
5 godine prije

Sutra će biti udarni dan, možda i noćas. Teško ih je pratiti, jer uopće nemaju vođe i internetsku stranicu, samo hashtag #GiletsJaunes / za Twitter, ne znam za FB, vjerojatno isto, ali je Twitter brži

Sovonarola
5 godine prije

Marcon brsti svjetsku politiku a doma mu puca po šavovima.

Tak
5 godine prije

1500?

Son of Alerik
5 godine prije

Francuzi svoj politički stav pokazuju stavljanjem reflektirajućih prsluka ispod vjetrobranskog stakla na svojim automobilima. Takvih je oko 20-30 posto. Mogu se vidjeti i transparenti s natpisom Macron:Demission ou execution što govori o rušilačkom potencijalu prosvjednika. Sama cijena goriva može biti samo povod. U F je ona 1,65 eura a u Španjolskoj 1,20. No,u Portugalu je 1,45 što je više nego u F s obzirom na kupovnu moć pa prosvjeda nema.
Tko će zajahati taj rušilački potencijal, vidjet ćemo. Možda se ispuše sam od sebe prije toga.

Ivo
5 godine prije

Murija ih razvaljuje bez milosti, kao da je ratno stanje. Liberalna demokracija u svom pravom izdanju – pričaj o LGBT pravima koliko hoćeš, ali ne diraj kamatare na vlasti. Inače ide demokratsko pendrečenje i liberalna zatvorska kazna.

anti-sistem
5 godine prije

Demokracija 21. stoljeća,napadneš narod i onda kažeš da je narod nasilan… Macronkracija

shumadinac
5 godine prije

“Batina ima dva kraja” – tehnologija je pomogla neoliberalnom šljamu da ispere mozak masi i tako zasedne na tron ali će ih tehnologija koštati glave. Nekada je policija morala da vodi računa samo o kamerama novinara (da ih ne snime u “pogrešnom trenutku”) a danas je svaki trenutak “pogrešan” – u svakom momentu neki telefon sa dobrom kamerom snima. Kad dođe do gustog policija će morati da reaguje, vlasti će neko vreme da ih opravdavaju ali kad i sami dođu u opasnost žrtvovaće ih. Od tada će policija izbegavati da reaguje…

čokolino
5 godine prije

Gle crnog humora i ironije:
Macrona niko nije dočekao prilikom dolaska na samit osim osiguranja u žutim jaketama:))))))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=UkYMFiJfORs

ANTINWO.HR
5 godine prije

Naprijed Francuski narode !Smečari policijski umjesto uz narod oni uz sotonističko neoliberalnu bagru.

Pizistrat Nelson
5 godine prije

Čini mi se da sam gospona Jaska vidio u prvim redovima kako pali vatru ?

mladen3x
5 godine prije

Nešto mi je tamo čudno kod tih Francuza,s obzirom da ovaj prosvjed traje več neko vrijeme,premalo je to ljudi na ulicama.Trebalo bi u opći štrajk i prosvjede s obzirom da mediji pišu da je popularnost Macrona na najnižim razinama.Nekako mi je premlako to sve,neznam što se čeka da više naroda izrazi nezadovoljstvo.Jedino što je jasno jest to da je oporba s nečim dobro zaustavljena kad ni oni konkretno ne izlaze na ovaj prosvjed.Ili sprega vlasti i oporbe što je več viđeno ili netko te Francuze dobro drži u šaci,stvarno neznam.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

dali iransku naftu i airbuseve na amerićki mig a sad kmeće….nek daju mandat u vsun evropi

Ana
5 godine prije

Bravo Fancuzi.
I mi bi tako, ali nemamo vremena.
Prezauzeti smo držanjem glava u guzicama i prebrojavanjem kvnih zrnaca jedni drugima i svađama na relaciji “lijevo”/”desno”, “HDZ”/”SDP”, “SDA”/”SDP”, a i u Srbiji je isto, plus Kosovo.

Majk Majers
5 godine prije

Robovi kontra robova. A vlasnici (doslovno) likuju. Kad ćeš svatit ljudski rode!

Ivi tz
5 godine prije

Neka se vrati francuskoj ono što su napravili LIBIJI. To je najpoštenije.

Parip
5 godine prije

Volim gledati kad zapadna sirotinja pali svoj grad a jos vise volim gledati kad zapadna milicija bije svoju sirotinju

kiki
5 godine prije

80 povrijeđenih i 200 uhapšenih…vjerojatno ih financira vlasnik Le Parisiena…traže, između ostalog, postojanje skupštine građana…
Dakle, nije samo u nas slučaj…da zastupnici…zastupaju…sebe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.