Vatikanski državni tajnik prvi put na sastanku kluba Bilderberg

Vatikan i Bildeberg
36 komentara

Kao što smo ranije izvijestili, ovogodišnje zasjedanje skupine Bilderberg se od 7. do 10. lipnja iza zatvorenih vrata odražava u centru “Lingotto” u Torinu, Italija. Iako je proteklih godina klub Bilderberg napravio “iskorak u javnost” i na službenoj stranici uoči godišnje konferencije navede popis uzvanika i teme o kojima će se raspravljati, ovu informaciju treba uzeti s rezervom, jer javni popis ne mora biti i puni popis uzvanika. Naime, kako je ranije pisao stručnjak za povijest i rad skupine Bilderberg Daniel Estulin, dio ih na konferenciju dođe “nenajavljeno”, potom sudjeluju na zatvorenoj konferenciji.

O samom sadržaju sastanka se ne može saznati ništa, jer se održava pod takozvanim pravilima “Chatham House“, sporazumu tipičnom za neslužbene sastanke akademika ili političkih vođa. Prema tom ugovoru, sudionici su slobodni koristiti primljene informacije, ali ne mogu otkriti identitet niti pripadnost govornika, niti mogu otkriti druge sudionike koji sudjeluju u razgovorima.

Portal kuće Crux Catholic Media piše kako ove godine na sastanku kluba Bilderberg sudjeluje i  vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

“Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Vatikana, sudjelovat će na konferenciji Bilderberg, godišnjem privatnom okupljanju svjetskih političkih, poslovnih i medijskih čelnika, koji se ove godine od 7. do 10. lipnja. održava u Torinu”, za portal Crux piše Andrea Gagliarducci.

Ime kardinala Parolina je uključeno u javni popis 131 sudionika ovogodišnjeg događaja.

Njegovo sudjelovanje na sastanku Vatikan službeno nije objavio, iako su izvori u državnom tajništvu potvrdili da će biti na sastanku.

Ovo će biti prvi put da visoki vatikanski dužnosnik sudjeluje na jednoj od konferencija kluba Bilderberg.

Skupina je svoju prvu konferenciju održala 1954. u Hotel Bilderberg u Oosterbeeku, Nizozemska, po kojem je dobila ime. Svake godine okuplja oko 120 do 150 sudionika, među kojima su pripadnici europske i sjevernoameričke političke, industrijske, financijske, akademske i medijske “elite”.

Prvi sastanak održan je na poziv princa Bernarda Lippe-Biesterfelda. Osnivači sastanka bili su poljski političar Jozef Retinger, bivši belgijski premijer Paul van Zeeland i Paul Rijkens, koji je tada bio čelnik Unilevera.

Uspjeh prvog sastanka je organizatore naveo da dogovore održavanje redovitih godišnjih sastanaka.

Prema službenim internetskim stranicama grupe, oko dvije trećine sudionika dolazi iz Europe, a ostatak iz Sjeverne Amerike, a trećina su političke osobe ili vladini dužnosnici.

Izvorni cilj sastanka je ojačati američke i europske odnose. Godinama su godišnji skupovi postali forum za raspravu o širokom rasponu tema, od ekologije do trgovine i monetarne politike.

Ovogodišnji sastanak će se fokusirati na uspon populizma u Europi, izazovima nejednakosti, budućnosti rada, umjetnoj inteligenciji, američkim izborima, slobodnoj trgovini, američkom globalnom vodstvu, Rusiji, kvantnom računalstvu, Saudijskoj Arabiji i Iranu, svijetu nakon istine i ostalim aktualnim događajima.

Službena internetska stranica Bilderberga naglašava da su rasprave privatne, nema zapisnika ni pisanih izvješća.

Kritičari klub Bilderberg nazivaju nekom vrste “globalne vlade u sjeni“. Od 2011. klub ima službenu internetsku stranicu i objavljuje imena sudionika na godišnjem sastanku, ali dan prije početka okupljanja.

Andrea Gagliarducci piše kako sudjelovanje kardinala Parolina “može biti izraz kulture susreta”, koju potiče papa Bergoglio, koji često traži od klera da se upusti u dijalog sa svijetom.

Dobivši nagradu “Karlo Veliki” u svibnju 2016. godine, papa Bergoglio je naglasio “kako danas hitno moramo uključiti sve članove društva u izgradnju kulture koja privilegira dijalog kao oblik susreta” i stvoriti “sredstava za izgradnju konsenzusa i dogovora dok težimo ostvarenju cilja izgradnje pravednog, odgovornog i inkluzivnog društva”.

“Sudjelovanje kardinala u radu kluba  Bilderberg bi moglo biti dio strategije dijaloga kojeg Sveta Stolica vodi s ovom malom, ali utjecajnom elitnom skupinom”, nagađa katolički portal Crux.

Gagliarducci podsjeća kako je kardinal  Parolin prošle godine sudjelovao i na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, gdje je održao govor u kojem je naveo ciljeve vatikanske diplomacije.

***************************************************

Za kraj napomenimo da je na javno objavljenoj listi uzvanika, koja vjerojatno nije puna i konačna, iz regije pozvana jedino premijerka Srbije, Ana Brnabić. Nitko drugi nije dobio pozivnicu.

Danas počinje konferencija kluba Bilderberg – Teme i uzvanici

Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jaX
5 godine prije

kako prvi put,pa vatikan je i osnovo tu grupu….

17 novembar
5 godine prije

crni papa i vatikan upravljaju bilderberzima i ostalim organizacijama .

palermo
5 godine prije

Navodne teme i uzvanici se objavljuju da se zavara protivnika. Što naravno ne mora značiti da i Parolin nije bio tamo. A možda čovjeka pozvali kao prevoditelja, jer znaju da se ne smije pričati okolo što je bilo na sastanku. A profesionalni prevoditelji bi se mogli “izlanuti”.
Meni sa tog popisa navodnih sudionika najviše bode oči turski potpredsjednik Vlade. A Erdo kenjka nešto na Zapad.

Vlastimir
5 godine prije

To ništa nije čudno.Nekada su masoni i Vatikan bili u sukobu ali sada po mojim saznanjima masoni imaju prevagu u svetu u odlučivanju u odnosu na Vatikan jer masoni imaju veću novčanu moć.

kkkkkkkkkkkk
5 godine prije

kako to

bbbb
5 godine prije

Onaj tko je osnovao vatikanuse osnovao je bilderbegove, djeca su to istog oca.

Weteran
5 godine prije

Vatikan je globalna supersila !

antinwo
5 godine prije

treba tu gamad po kratkome postupku druge nema. stoka sotonistička

alan ford
5 godine prije

ovo samo pokazuje da maske padaju, Bergoglio i vatikanska ekipa gej kardinala sa haljinama od čipkica, odavno su u službi globalističke cionističke elite za NWO. Bergoljo i vatikanska vrhuška nijednom nisu podržali kršćanske narodne inicijative i pokrete za zaštitu obitelji i pokrete za zaštitu života. Nijednom. Iako su i čelnici francuske incijative za zaštitu obitelji “Le manif pour tous” (najveće ovakve inicijative u Europi), i naše inicijative “U ime obitelji”, tražili podršku Vatikan, nisu je dobili. Nagrada koju je dobio Bergoljo “Karlova nagrada” je nagrada globalističke elite, i iza te nagrade stoje isti ljudi, koji stoje i iza skupine Bilderberg. Prvi dobitnik Karlove nagrade, bio je grof Coudnehove-Kalergi, a ove godine , prije mjesec dana, dobitnik je bio Macron. Na listi dobitnika su između ostalih: Merkelica, Kissinger, Bill Clinton, Tony Blair, Donald Tusk, van Rumpoy,…itd.. dalje ne treba objašnjavati.. Bergoljo je miljenik globalističke elite od samog početka, nekoliko gej magazina… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

Obitelj Rockefeller od početka vuče konce, od 1954. kada je osnovana skupina Bilderberg, organizira njene godišnje konferencije, uz pomoć svojih brojnih organizacija i podorganizacija. Skupinu Bilderberg osnovao je 1954. tajanstveni Jozef Hieronim Retinger, Bivši isusovac, rođen u Poljskoj, njemačkog podrijetla, o kojemu se malo zna, ali pored grofa Coudenhove-Kalergija, on je bio jedan od vodećih osoba, koje su po nalogu Rokefellera, Rotšilda i ostale cio mafije, iz pozadine vukli konce, u procesima globalizacije nakon 2. sv. rata. Još 1. svjetskog rata, Retinger je je otišao u Veliku Britaniju gdje je proveo ostatak života.Tamo je bio umrežen sa najvišim britanskim masonskim krugovima u elitnoj organizaciji “Kraljevski institut za međunarodne odnose” (RIIA). RIIA je osnivana 1920/21. zajednički sa Rokefelerovim “Vijećem za vanjske odnose” (CFR). To su 2 glavne pobratimske organizacije anglo-cionističke globalističke elite, u RIIA u Londonu caruje Rotšild, u CFR-u u New Yorku caruje Rokefeler. RIIA se kasnije preimenovala u “Chatham… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

evo nekih koji su zadnjih godina sudjelovali na godišnjim skupovima Bilderberga: -novi premjer Španjolske , socijalist Sanchez – sudionik konferencije Bilderberga prije 2 godine -bivši premjer Italije Mario Monti, inače član glavnog odbora Bilderberga – premjer Nizozemske Mark Rutte – belgijski premjer Charles Michel – njemačka kancelarka Merkel, sudionik konferencije Bilderberga 2005, 4 mjeseca prije nego što je prvi put postala kancelarka – njemačka ministrica obrane, Ursula von der Leyen, sudionik konferencije Bilderberga prije 3 godine -Jose Manuel Barroso – bivši predsjednik Europske komisije, prije Junkera,. sada radi u hazarskoj banci Goldman Saks – Viviane Reding, bivša podpredsjednica Europske komisije za vrijeme Barosa – Jeroen Dijsselbloem – predsjednik eurogrupe (država EU koje imaju euro) u EU u Bruxellesu – Herman van Rumpoy- predsjednik Europskog vijeća EU, prije Tuska – György Bajnai-bivši mađarski socijalistički premjer, prije dolaska Orbana na vlast, danas Sorošev čovjek – Anders Fogh Rasmussen- bivši glavni tajnik NATO-a,… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.