VAŽNO: “Izrael bi mogao anektirati nove teritorije Zapadne obale”, tvrdi Netanjahu

Benjamin Netanyahu
48 komentara

Izrael bi mogao anektirati nove teritorije na Zapadnoj obali u narednim godinama, upravo je izjavio izraelski premijer Benjamin Netanyahu, javlja Reuters.

Naselja na palestinskim teritorijima, okupiranim od strane Izraela od 1967., su nezakonita prema međunarodnom pravu i predstavljaju glavnu prepreku miru između dviju strana.

Netanyahuove izjave uslijedile su nakon što je Donald Trump priznao izraelski suverenitet nad Golanom, koje je Izrael okupirao u šestodnevnom ratu 1967., a anektirao 1981. godine.

“Ako me pitate hoćemo li preći na sljedeći korak, moj odgovor je da, preći ćemo na sljedeći korak, proširiti naš suverenitet”, rekao je čelnik hebrejske vlade.

Međunarodna zajednica nikada nije priznala ovu aneksiju. Prethodno je američki predsjednik već prekinuo međunarodni konsenzus priznajući u prosincu 2017. Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Iako se radi o predizbornim izjavama, velika je vjerojatnoća da se puštaju probni baloni kako bi javnost prihvatila sljedeće korake Izraela.

Netany
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Roky
5 godine prije

Mozete sve jer su uz vas amerika i rusija ali jednog dana ce te sve napustiti niko vam nece moci pomoci..

Slovenac
5 godine prije

Mozete ali u evropi ce cez 50 godina biti samo muslimani tako da cete biti glavni na otoku izrael sami za sebe nemoze tako ako nemas prijatelja a tada ni usa nece biti

Ivo
5 godine prije

degenerični paraziti bi anektirali cijeli svemir da mogu, i uvaljivali kredite kom stignu. No, uskoro stiže bolno buđenje.

Teheranac
5 godine prije

Benjamin Natanjahu nije premijer hebrejske vlade već tvorevine za koju mnogi, čak i na Zapadu, tvrde da je cionistička, rasistička i diskriminatorska, da istovremeno krši sve međunarodne zakone i pravo, da ne poštuje rezolucije Vijeća sigurnosti i mnogo toga drugog …

Šule
5 godine prije

Može BIBI radit šta god želi jer nema nikoga da mu se suprostavi,samo laju,vrište paradiraju i sl..a on to riješava po nekoliko mrtvih tjedno pa opet ponovo kad dobiju naređenja da provociraju -opet doza.A toliko saveznika imaju Palestinci od sultana Erdogana.Egipta,Jordana-ali nitko nesmije probit blokada a urlanje na mitinzima se neračuna…

Alen
5 godine prije

Izrael je jednostavno sheban jer puno loseg mu se desilo u zadnjih par godina..
Sirija je pobjedila , amerikanci se pakuju kuci sa BI, rusija se parkirala na BI , iran je prosirio uticaj na irak , liban , hezbolah nikad jaci … I sve to za par godina…
Svi ovi potezi su samo odraz nemoći i strah od vremena koje dolazi… Bijedan pokusaj provakacije …

Ne treba se zamarati s ovim stvarima jer one su takve vec od prije , papir nista ne znaci , svejedno je…

udav
5 godine prije

ma grabi sve sto mozes, imas blanko potpis trampov, vidi stipni i malo na jugoistok, od saudijaca, nemoj jos da nam provociras turke, saudijce cackaj malo, znas bre kolika je saudijska arabija u odnosu na majusnu palestinu, – cela je tvpoja, mi ameri ti je poklanjamo… napisi sve zemlje koje ti trebaju, mi ameri ti pojklanjamo, jer ovaj svet i un se nista ne pitaju, sve je tvoje, samo pitaj ameriku… ‘oces ukrajinu – TVOJA JE

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Bibi govori dio Trumpovog plana za rješenje palestinskog pitanja, znanog kao ”Deal of the century”, U pozadini na njemu radi zet Jared, zv. ”Kushner Inc” (po knjizi o pohlepi, ambiciji i korupciji). Plan bi trebao biti objavljen sredinom 5-og mjeseca, a u glavnim crtama palestinska samouprava bi teritorijalno bila smanjena da de facto ne bi mogla opstati, pa bi se smanjena ”utopila’ u Jordan, čime bi Izrael znatno promijenio demografsku strukturu i riješio se ”arapske demografske bombe”. Riješio bi se tereta i postao židovska država, a Jordan palestinska. Kako bi se Jordance i Palestince privolilo na pristanak, obećana im je izdašna novčana pomoć oko izgradnje infrastrukture, navodnjavanja i koječega (spominje se više od 60 milijardi dolara). U tome bi glavnu ulogu trebali imati Saudi, koje Ameri žele promovirati u vodeću državu u tom dijelu svijeta, kao pandan Iranu. I u Gazi bi došlo do ulaganja, (Katar, a spominje se i… Čitaj više »

Alen
5 godine prije

Da nije rusija intervenisala ne bi bilo drzave sirije a hemijsko oruzje bi unistili nato avioni tako da bi se izrael opet rjesio sirijskog hemijskog oruzja…
Skontaj malo..

nessy
5 godine prije

Tuzno je, kad vidis da jedna nacija koja je puno propatila, nema ni mrvu empatije i sucuti za svoje susjede kojima su oteli sve sto se moze oteti. Nazalost, izgleda da oni razumiju samo jezik sile. Za sada, moze im biti, ali, sto se kaze “svaka sila za vrimena”. Uskoro, sudeci po svemu, odnosi sila ce se promjeniti, “‘ko bi gori, bice doli'”, kako rece pjesnik, ali onda vise nece moci traziti suosjecanje, kao nekada. Dobit ce cizmu u celo, kao sto su dali Palestincima.

Dub Miroslav
5 godine prije

Mislio sam da će, to opjevano, doba akvariusa biti doba razuma kad ono doba luđaka.

Kihot
5 godine prije

E moj Bibi! Došlo doba da se Veliki Izrael proba. Na Šabat rabin kruh mrvi, viče glasno bit će krvi, bit će krvi!

Odisea
5 godine prije

Je’l to uz pomoć mn neke Mag-ije?

Ivan S
5 godine prije

Arapska liga, UN, EU polije ovakvih izjava ozbiljno razmišljaju o osnivanju Organizacije bacača soli na rep USA! Samo moraju održati par zajedničkih susreta u razno raznim ljetovalištima gdje se dobro jede, pije i mlati prazna slama pa će na kraju neobvezujuću odluku donijeti da glavni kupci USA duga još par godina moraju razmislit i odlaziti na konferencije di je sve plaćeno, a na kraju konferencija ništa pametno da kažu i odluče.

Stjepan
5 godine prije

Ameri i izraelska vlada igraju kao da su se riješili jake Sirije, Iraka i Irana pa i Turske ali stari planovi vjerovatno nisu dobri za nova vremena … Tko zna zna !!
Čitam komentare naivaca ili tek plačenih komentara koji sve i svakoga stavljaju, pa i ruse, u mentalni sklop zapadnječkih vođa, osvajača i načina osvajanja. Stvarno je teško shvatiti da Rusi i njihovi saveznici rade suprotno od “izuzetnih” … ???
Inteligencija nije znati napisati pošteni komentar, već biti pošten i uspješan … ??

Vilibor
5 godine prije

Dok se ne zaustavi ekspanzionistička politika tzv. države izrael neća biti mira u svijetu, a recite mi koliko je “migranata” primio izrael? NULA. E sad znate tko je pokrenuo ovu izbjegličku krizu.

alan ford
5 godine prije

Iranski premjer Hasan Rohani, prije 3 mjeseca: “Izrael je rak rana na Bliskom istoku !”
Njemački književnik i nobelovac Guenther Grass 2012: “Izrael je najveća prijetna svjetskom miru!”

A ja bih dodao: Ciohazari svim državama i narodoma pametuju o fašizmu, ali jedini stvarni fašizam danas u svijetu je cionistički fašizam

bato
5 godine prije

pazi sad:Rusija na Krimu provede referendum-zapad blokira, sankcionira, kaznuje….Izrael ne provede nikakav referenduma, ubija, pljačka, oduzima teritorij, krade, laže, je največji kršitelj resolucij ZN na svetu-zahod šuti, nikakvih sankcija, nikakvih blokada, carina….NIŠTA!
Toliko o poštenosti zapadnih Nato zločinaca i Amerokenjaroša. to je taj zapadni napredni svet koji traži hegemoniju,ma neka jedu g…. zionisti i njih vazali

bero
5 godine prije

Izarel je se bio povukao prije 40 50 godina…ali su palestinci ipak vrsili teroristicke napada, tada su Izarelci shvatili da nikad nesmiju popustati neprijatelju i da se plastincu nikad nece drzat nikakvog dogovora bez obzira kakve ustupke Izaelci budu radili. Jer se tu na kraju radi samo o mrzinji prema semitima, njihova je zelja poptpuno istrebljenje zidova. Oni napadaju dobiju batine i onda placu pred kamerama svijetskim…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.