fbpx

Venezuela odbacuje Trumpove prijetnje i završava istragu protiv Guaidóa

Venezuela-

Jučer je američki predsjednik Donald Trump upozorio venecuelanske vojne zapovjednike da izlažu opasnosti svoju budućnost i živote ako se ne pridruže samoproglašenom “uličarskom predsjedniku” Juanu Guaidóu.

“Oči cijelog svijeta danas su uprte u vas”, upozorio je Trump u govoru kojeg je održao u Miamiju pred venecuelanskom zajednicom Floride.

Pozvao je časnike Venezuele koji su i dalje odani ustavnom predsjedniku Nicolasu Maduru da dozvole ulazak navodne “humanitarne pomoći” u zemlju.

“Možete birati hoćete li prihvatiti velikodušnu ponudu predsjednika Guaidóa i živjeti u miru među vašima, ako ne, možete se odlučiti i na drugi put i nastaviti podupirati Madura. U tom slučaju, nećete se imati kamo skloniti, neće biti izlaza. Sve ćete izgubiti”, upozorio je američki predsjednik časnike vojske Venezuele.

Čelnika Bijele kuće su venecuelanski imigranti dočekali snažnim pljeskom, nakon što je socijalističkog predsjednika Madura, kojeg Washington više ne želi na vlasti, nazvao “kubanskom marionetom”. U oštrom govoru protiv “socijalizma” Trump je ocijenio da su “odbrojani dani komunizmu u Venezueli, ali i u Nikaragvi i na Kubi”.

Američke vlasti znaju gdje su “milijarde dolara koje je ukrala” šačica pripadnika režima na vlasti u Caracasu, dodao je.

Rekavši da prednost daje “mirnoj predaji vlasti”, Trump je još jednom ponovio da su “sve opcije za Venezuelu na stolu”.

Istovremeno s Trumpovim prijetnjama, ustavni predsjednik Nicolas Maduro je najavio dolazak 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije, istaknuvši da se protivi ulasku u zemlju američke hrane i lijekova, što traži oporba okupljena oko Guaidóa.

“U srijedu će iz Rusije stići 300 tona humanitarne pomoći”, rekao je Maduro u i dodao da je riječ o “veoma skupim i nužnim lijekovima”.

Slanje američke pomoći na zahtjev Juana Guaidóa je Maduro nazvao “političkom predstavom” i “mamcem za budale”.

“Ovu smo dostojanstveno platili”, rekao je Maduro, dodajući da roba dolazi iz Rusije, Kine, Turske i drugih zemalja te Ujedinjenih naroda od čijih agencija Venezuela ima svu tehničku pomoć.

Nicolas Maduro je dodao da će ovih dana objaviti informaciju o dolasku lijekova i sirovina za proizvodnju lijekova, pomoć koju šalje više zemalja, a dobivena je uz posredovanje Ujedinjenih naroda.

U Venezueli je jučer počeo tjedan koji će obilježiti velika napetost jer je Juan Guaidó rekao da će američka humanitarna pomoć ući u zemlju po svaku cijenu, unatoč Madurovu protivljenju. Madurova vlada smatra tu pomoć uvodom u američku vojnu intervenciju, kao što je bio slučaj u Nikaragvi, kada su s “humanitarnom pomoći” SAD poslale oružje Contrasima.

Tri propusta iz Trumpovog govora o Venezueli

Američki predsjednik je jučer govorio o krizi u Venezueli i iskoristio priliku da se obrati vojnicima u latinoameričkoj zemlji.

Ovdje smo kako bismo proglasili da novi dan dolazi u Latinsku Ameriku. U Venezueli i diljem zapadne hemisfere socijalizam umire, a obnavljaju se sloboda, prosperitet i demokracija, rekao je Trump, koji je izostavio detalje o tri ključna pitanja o Venezueli.

Sankcije

Donald Trump prijeti

FOTO: Donald Trump

Trump je rekao kako je za krizu u Venezueli kriv “socijalizam, zbog kojeg su  cijene nekih proizvoda za stanovništvo, kao što su hrana i lijekovi, vrlo visoke”.

Međutim, Caracas tvrdi da su jednostrane mjere prisile koje provodi u Bijela kuća omele pristup međunarodnim kreditima za kupnju proizvoda, robe i bitnih stavki u zdravlju i prehrani.

Venecuelanska vlada tvrdi da zbog tih mjera zemlja izgubila najmanje 38 milijardi dolara s računa i od imovine u inozemstvu, što je potaknulo gospodarsku recesiju.

Ministar uprave Venezuele, Ricardo Menendez, kaže da ovom iznosu treba dodati gubitke u proizvodnji roba i usluga, kao i gubitke naftne industrije.

Tko je “heroj” Oscar Pérez?

Predsjednik Trump nazvao je Oscara Péreza “nevjerojatnim čovjekom” koji se borio za “oslobođenje” Venezuele. Usred pljeska publike, Trump je izveo majku venecuelanskog policajca koja je rekla nekoliko riječi na španjolskom, a američki predsjednik je rekao “kako ne razumije puno”.

Prema venecuelanskim vlastima, Oscar Perez je bio bivši službenik Forenzičkog odjela kaznenih istraga (CICPC) Venezuele i bio je dio skupine koja je provela napade na sjedišta vlade.

Prvi napad se dogodio 27. lipnja 2017. godine, kada je Perez u helikopteru poletio iz baze Francisco de Miranda u Caracasu i iz zraka bacio četiri granate na Vrhovni sud.

Istog dana se dogodio drugi napad na sjedište Ministarstva unutarnjih poslova, pravde i mira, na koje je iz istog helikoptera ispaljeno 15 hitaca. U tom se trenutku zgradi održavao sastanak s novinarima.

Oscar Pérez je tražen i zbog krađe 26 pušaka, tri pištolja i streljiva iz planinskog zapovjedništva  Bolivarske narodne garde (GNB) u Laguneti, država Miranda. Perez je optužen kao čelnik terorističke skupine, a poginuo je tijekom operacije provedene od strane snaga sigurnosti u Venezueli i zasigurno nije nikakav heroj.

Amnestija vojsci

Tenk T-72 Venezuela parada

FOTO: ilustracija, tenk T-72 Venezuela

Predsjednik Trump je pozvao venecuelanske vojnike i časnike, posebno onih koji čuvaju granicu gdje Guaidó nije uspio u svom pokušaju da progura američku “humanitarnu pomoć”, da prihvate oprost kojeg im nudi čelnik parlamenta i podrže svrgavanje ustavnog predsjednika Nicolasa Madura.

“Oni mogu odlučiti hoće li prihvatiti velikodušnu ponudu amnestije Guaidóa”, kazao je Trump.

“Ako to ne učine, izgubit će sve” , upozorio je Trump.

Međutim, prije Trumpove poruke je vojska već odbila “amnestiju”. Visoki vojni časnik, koji je dobio kopiju zakonskog projekta na tu temu, demonstrativno ga je zapalio ispred vojnog objekta u sektoru El Paraíso u Caracasu. Video ovog čina se proširio društvenim mrežama i simbolizira odbijanje vojske da izda zemlju.

Navodni zakon o amnestiji je dio manevara u pozivu na pobunu među pripadnicima oružanih snaga u Venezueli kako bi podržali “prijelaznu vladu” Guaidóa. Kao odgovor, vojno tijelo je potvrdilo svoju odanost vladi Madura, koji je izabran s više od 60% glasova.

Venecuelanski predsjednik je 1. veljače čestitao svim časnicima i vojnicima koji nisu primili prijedlog takozvanog “Zakona o oprostu” i podsjetio da su vojni časnici poderali taj “komad papira” kojeg im je oporba donijela u vojarne.

“Posredno su im govorili da su kriminalci: “Oprostit ćemo vam jer ste kriminalci”, kazao je venecuelanski predsjednik kada je govorio o takozvanoj pravnoj normi  koju je Narodna skupština usvojila “zbog nepoštivanja zakona”, ali te radnje nemaju pravnu valjanost.

U ponedjeljak je venecuelanski predsjednik rekao da će vojska zemlje odgovoriti Trumpu “bolivarskom moralnom i čvrstinom”.

Venezuela protiv Guaidóa vodi istragu za “uzurpaciju vlasti”

Venezuela

FOTO: Venezuela

Venezuela istražuje samoproglašenog predsjednika Juana Guaidóa za “uzurpaciju vlasti”, što bi konačno moglo dovesti do njegovog uklanjanja s dužnosti i pritvaranja.

“Ova istraga slijedi smjer kojim se bavimo. Prikupljaju se dokazi, koji su svaki dan sve očigledniji, za uzurpaciju vlasti za koji on nije izabran i kada bude prikladan trenutak mi ćemo detaljno izvijestiti nacionalno javno mnijenje o svemu”, potvrdio je jučer državni odvjetnik Venezuele Tarek William Saab.

Vrhovni sud Venezuele je odobrio postupak objavom mjera predostrožnosti još 29. siječnja, kada je pokrenut predistražni postupak  protiv oporbenog vođe koji se u državnom udaru kojeg podupiru SAD proglasio privremenim predsjednikom, iako je samoproglašenje nezakonito, jer krši članke 333, 350 i 233 ustava zemlje.

Govoreći u intervjuu kojeg je objavila televizija VTV, Saab je osudio da takozvani Statut o tranziciji kojeg je usvojila Narodna skupština, a koji dopušta inozemnu intervenciju ako to zatraži “navodna privremena vlada”.

Državni odvjetnik Venezuele je odbacio prijetnje američkog predsjednika Trumpa i odbio je navodnu “humanitarnu pomoć koju američka vlada namjerava poslati venezuelanskom narodu”.

“Prestanite obmanjivati ljude u svijetu kroz velike medije koji služe ovoj propagandi i tvrde da nam žele dati hranu, lijekove. Ako je to slučaj, zašto su blokirali račune venecuelanske države? Milijune dolara za kupnju lijekova i hrane?”, dodao je Tarek William Saab.

Caracas navodno slanje američke pomoći vidi kao još jednu zavjeru u državnom udaru i upozoravaju da Sjedinjene Države žele iskoristiti takozvanu “humanitarnu pomoć” za slanje oružja oporbi i promicanje intervencije u Venezueli .

Predsjednik Nicolas Maduro je jučer istaknuo kako su te pomoći “predstava”, te dodao “kako su SAD Venezueli otele više od 30 milijardi dolara, a sada nude 20 milijuna u pokvarenoj hrani”.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
52 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Serjoza
Gost
Serjoza
1 godina prije

Sloboda nema cenu…

Iggys
Gost
Iggys
1 godina prije

Venecuela je pokazala na pravi način kako se brani suverenost.

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  Iggys

samo mogu da potvrdim…prava drzava i predsednik!

Slovenac
Gost
Slovenac
1 godina prije

znamo i mi u sloveniji kakvo cenu imajo demokratski lekovi… i kako dugo se čeka na operaciju srca (bypass), samo 500 dana… nema u demokraciji nikakve veče Slobode.
sve ovisi u tome ko vlada i kako vlada. šta i kolko se da ljudima i šta eliti!!!

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  Slovenac

Zamisli u KBC Banja Luka samo jedan aspekt….Javno/privatno partnerstvo u odjelu hemodijalize, uporno se ništa ne radi na transplantacijama jer su transplantacije bubrega manje isplative. Samo to, a “samo to” je samo vrh ledenog brijega.

burt
Gost
burt
1 godina prije

Trumpov govor je podsjetio na govore iz osamdesetih godina, oštra osuda komunizma, poruka da SAD nikad neće biti komunističke i upozorenje da svi koji pokušavaju širit komunizam na zapadnoj hemisferi bit će uništeni, Maduru je ostalo još nekoliko dana da potpiše ostavku i napusti državu a vojsci da prizna Guaida za predsjednika Venezuele, on sad pokušava razne smicalice da ostane na vlasti ali došao je red na Madura

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije
Reply to  burt

🙂

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

🙂

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

?

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Burt je opet krenuo sa jasnim datumima za smenu Madura (do nedelje): https://bit.ly/2SNFAP8
Imamo i crvenu liniju (“humanitarna pomoć”).
Nista se nije opametio, uporan je ko’ burgija sa tom njegovom pricom, stvarno je skrenuo…

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije
Reply to  burt

“je podsjetio na govore iz osamdesetih”
Da, samo da te podsjetim, osamdesete su bile prije 40 godina,
sad smo u 2019.
Onda je USA bila supersila,
a danas je ispuhana trulež, otvorena ratna prijetnja cijelom čovječanstvu.
A koliko je Trumpova politka ispravna i dobra, na spominjanje njegovog imena na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, pred diplomatima i dužnosnicima iz svih zemalja,
od 100 glasa,
glasa čuti nije.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  burt

To, majstore! Nisi razočarao…:)

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije
Reply to  burt

burt
Čemu se ti uopće javljaš. Tvoje pisanje nisu komentari niti viđenje iz drugog kuta. Samo i jedino pokušaj da iz iritiraš druge. Uzbuđuje te? Uživaš u tome? Potraži si djevojku (ili) dečka.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Dub Miroslav

Kao pravi alkar koji uvik gađa u sridu on ima svog momka !
🙂

Segota
Gost
Segota
1 godina prije
Reply to  burt

Tako je Burte , bravo!! Došao je red na Madura , da svim neprijateljima pokaže srednji prst a tebi pripada čast kao prvom!!

Jozo
Gost
Jozo
1 godina prije
Reply to  burt

Burt no brain

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  Jozo

siroma´

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  burt

sto njemu to licno ne kazes….ili mu preneses sto ti je trump rekao licno!!! mozda te poslusa…

Amater
Gost
Amater
1 godina prije
Reply to  burt

Dragi burt živiš u prošlosti ….. Osamdesete i devedesete su davna prošlost s kobnim posljedicama , i vise se nemogu ponoviti … Provaljeni su … Maduro svjedoci ” Amerika i engleska bit ce zemlja proleterska ” 🙂 🙂 🙂

Rokokoko
Gost
Rokokoko
1 godina prije
Reply to  burt

burrito – Komunizam stanuje u SAD. Samo umjesto Politbiroa kojeg su činili najvisi partijski duznosnici, imamo korporativnu duboku državu kojom upravljaju vlasnici korporacija.Diktatura u drugom obliku

Rokokoko
Gost
Rokokoko
1 godina prije
Reply to  burt

Sovjetski Savez je propao, a isto očekuje i SAD (Sovjetski Savez br. 2.).

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Nisu to kriminalci već ktitori i financijeri svake vlasti;šablon svugdje isti “pošteni” potegnu i prvo se oslone na takve ljude a kada isvoje vlast potpuno se okruže sa tajkunima i kriminalcima koji samo kruže u krug i mijenjaju boje dresova.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

I dalje vjerujem da će Maduro biti žrtva izdaje a Venezuela srušena iznutra. Nadam se da griješim ali bijeda, strah za egzistenciju i strah od rata obično daju takav rezultat. Koliko će tih vojnika, koje Trump poziva, ostati bez posla, koliko će običnim ljudima život poskupjeti, ko će sad o tome misliti? Ultimatum tjera na donošenje odluke a uskraćuje promišljanje.

ori
Gost
ori
1 godina prije
Reply to  Tomica

maduro ima isti problem kao milosevic u srbiji i chausesku u rumuniji.pola vojske im je za opoziciju pa je nisu smijeli ni izvest.ni maduro svoju nesmije izvest.samo ovo sto je na placi stitilo ih je jedno kratko vrijeme a svi znamo kako su zavrsili.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije
Reply to  ori

Nije u tome stvar. Problem je u ljudskoj psihi, da li je to glupost ili greška u genetskom kodu, ne znam. Pogledaj Irak, Libiju, Ukrajinu, šta su mislili, čemu su se nadali? Nadam se da će narod i vojska u Venezueli biti pametniji ali bojim se da nema šansi.

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  ori

nepoznanica je velika…..da li su ruski i kineski specijalci tamo vec…mozda i hezbolah? …mislim da je venecuela krupan zalogaj…i mislim da su previse najavljivali invaziju…nekako mislim da nece direktno udariti….ipak 20 godina se gradi ta vojska….

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Nema više “u rukavicama”,
maske su još jednom pale,
Trump je otvoreno objavio rat,
korporativni kapitalizam PROTIV socijalizma (!!!).
Sad znamo zašto Kinezima carine, zašto je cia protiv Huaweia, sad je Trump javno rekao gdje ga svrbi.
Korporativni kapitalizam je u teškoj krizi, tj. na svom samom kraju postojanja.
Nezaustavljivo vuče cijelu svjetsku ekonomiju u dugove, recesiju, siromaštvo većine građana, dok bogati postaju sve bogatiji i bogatiji.
Da, Venecuela će zatvoriti i osuditi Guaidoa, kao što bi to svaka suverena država uradila, Guaido je izdajnik, bez obzira na trumpetanje Trumpa.
Ovakva izdaja, pozivanje USA da intervenira vojskom na Venecuelu, zaslužio je ništa bolje osim,
SMRTNE KAZNE.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Reče glavni Huaveja….”Nema šanse da nas SAD slome. Svet ne može da nas napusti, jer smo mnogo napredniji. Čak i ako ubede više zemalja da nas privremeno ne koriste, mi ćemo uvek moći da smirimo stvari”, rekao je on za BBC.

Međutim, on je priznao da još postoji određeni uticaj na veličinu kompanije, dodajući da se Huavej uvek može “smanjiti”.

“Ako se svetla ugase na zapadu, istok će i dalje sijati. A ako sever upadne u tamu, tu je još jug. Amerika ne predstavlja svet. Amerika predstavlja samo deo sveta”, dodao je on.

Snicla
Gost
Snicla
1 godina prije

Za mene Guido nije samoproglašeni predsjednik. Za mene je on od Trumpa proglašeni predsjednik.

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Snicla

to je “predsednik” sa glasovima jednog coveka-trumpa

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije

Tolike rezerve nafte a treba im humanitarna pomoć,tu netko nekoga baš je…..

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije
Reply to  mladen3x

Venecuela je kapitalistička država i materijalna dobra su u privatnim rukama. Naplaćuje se porez i financira javni sektor i država.

ori
Gost
ori
1 godina prije
Reply to  Dub Miroslav

u privatnim rukama madura i ekipe oko njega.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Postrojiti streljački stroj?
Nekome u čast.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

Biće toga, ne samo tamo.. onaj Hassel je najbolje opise tih događaja opisao.

Lurker
Gost
Lurker
1 godina prije

Mogu nesto pitati ukoliko ovdje netko prati situaciju u Venecueli (ja nisam bas) kako je istovremeno i opozicija i Maduro osvojila mandat na izborima? Ako je Venezuela diktatura zar ne bi opozicija “izgubila” izbore? A ukoliko je narod protiv Madura i podrzava opoziciju (a u drzavi je demokracija) kako je Maduro osvojio mandat? Nista mi nije jasno…

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Lurker

@Lurker
Dio opozicije je bojkotirao izbore. Strani promatrači su potvrdili da su izbori bili regularni.
Osim onih pod zna se čijom kontrolom.
Ustav Venezuele, je najprodavanije štivo u zemlji. Unutra su neke odredbe i članci koji bi zadovoljili ambicije i nekih aktivističkih i nevladinih udruga.
Narod je, uz vojsku, 2002. g. vratio Chaveza na vlast. Dva dana nakon što je svrgnut državnim udarom, iako su dečki i cure u Washingtonu već vikali juuhuuu.
Sada se radi remake.
U novom scenariju je manje sposoban Chavezov nasljednik,koji ima podršku sirotinje (velika većina), a izgleda i vojske, domaća bogata oligarhija (manjina), potpomognuta od ovaj put vrlo odlučnog režisera, SAD.
I Rusija i Kina u ne tako sporednim ulogama.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Kaže balvan odmilja zvani predsjednik USA da je socijalizam kriv da trenutni nedostatak i visoke cijene hrane i lijekova
u Venezueli.Zašto ljudi iz Ruske ,Kineske diplomatije ili mediji iz ovih zemalja čiji glas se dalje čuje ne pitaju ovoga orangutana koliko ljudi u kapitalističkoj i bogatoj americi prima bonove za hranu na dnevnoj bazi,koliko njih nema nikakvo zdravstvo osiguranje ,znači nikakvo?Riječ je o desetinama miliona ljudi.To bi mu trebalo svaki dan nabijati na nos! Neznam,stvarno nekada gore navedeni djeluju kao pič*ce dok njihove kolege sa druge strane lešinare nad svim čega se dočepaju.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Pa što bi reagirali. Ionako sama pojava izaziva dovoljno podsmijeha. Neće valjda padati na njihovu razinu.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Ukoliko pametni i pošteni popuštaju budale i pokvarenjaci vladaju. I Hitlera su ignorirali, nisu reagirali (spuštali se na njegov nivo) i rezultat je poznat

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Zvrk????Pitati ih zašto im šatorska naselja podsjećaju na kampove u Siriji,Libanu ? Zašto im Detroitski blokovi podsjećaju na Černobil,javne kuhinje posjećne kao u Bosni,u Bosni koja ima gledano po glavi stanovnika manje ljudi bez ikakvog zdravstvenog osiguranja nego Amerika.Je li prepucavanje i spuštanje na Trampov nivo reći ovu istinu?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Krenite pi.cke ako imate muda !!! Od laprdanja i ultimatuma nema nista a znate da nista ne mozete..Samo se sramotite kao bivsa super sila… Tako vam i treba…

deki
Gost
deki
1 godina prije

Izgleda da je Maduro dobio 300 tona pomoci iz Rusije i da je to uslo u zemlju.
Ako je to istina ovi ce lesinari americki ostati kao popisani.

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  deki

da istina je, pomoc rusije kine indije etc je vec stigla……kao sto je istina da “njihova” pomoc jeste istekla medicina-lekovi…stetna (povucena iz prodaje) hrana cak i zatrovana..maduro je sve samo ne glup!…kako da ne blokirate nam 20Mld $ a donosite 20milona$ trulezi!!!

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Vi nama vašu naftu, mi vama našu slobodu, prosperitet i demokraciju.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Ovi ameri su stvarno, ali baš stvarno poremećeni. Bože ako te ima, sačuvaj VENECUELU od ovih psihopata.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Sto pusi trump kada je ovako pametan. Mozda isto i Kameleon Kulinda pusi jer i ona je u zadnje vrijeme posebno pametna.

ludilo
Gost
ludilo
1 godina prije

Podrska slobodnoj Venezueli. Veleizdajnika na prijeki vojni sud. Amen.

kardinale
Gost
kardinale
1 godina prije

Recept je svugdje isti. Gdje god se ne mogu ustoliciti masoncine koji budu pravi igraci i mentori vlada drzava onda se te drzave grizu,napadaju,pljucaju i blate u jasno masonski kontroliranim medijima tkz slobodnog svijeta. Stoka proda dusu za saku zlata a kad umru ionako ne mogu nista odnijeti kod stvoritelja.
Samo naprijed Sirija, Venezuela i ostali slobodni svijet uz dvije istocne super sile.

Ime imena
Gost
Ime imena
1 godina prije

U vrijeme mraka i groznoga Tite ljudi malo zakaslju i onako prehladjeni otidju doktoru koji im izvade 50 krvnih proba i sve pet. Danas u doba svijetla i svemocne piramide sa okom ljudi koji su radili 40 godina skupljaju plasticne boce po kontejneru za kupiti kateter i injekciju. Kako to, kako to ?

teletina iz poljske
Gost
teletina iz poljske
1 godina prije

Hoce li poslati trumpeto svoje djihadiste sa preuredjenim Toyotama sa zoljama na krovu? Ovaj je zreo za Haag. A da zaboravih, Haag je za krezube balkance. Pardon na greski.
Zivila Venezuela !!!!!

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

što ta putinova marioneta sad bunca ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik