VIDEO – Prvi put prikazano lansiranje ruskog projektila “Avangard”

Avantgarde
30 komentara

Ministarstvo obrane Ruske Federacije po prvi put je objavilo video o lansiranju projektila “Avangard”, prenose ruske agencije.

Rusko Ministarstvo obrane prvi put objavilo je snimku s lansiranjem najnovije hipersonične rakete “Avangard”. Video započinje instalacijom rakete na sustav za pokretanje, a dalje se vidi kako projektil izlazi iz lansera.

Nakon leta projektila se na snimci animacijom prikazuje animacija odvajanje borbene jedinice “Avangarda” od noseće rekete i manevarske aktivnosti prilikom približavanja cilja. Valja napomenuti da je ovo moćno oružje koje je ruska vojska razvila prva u svijetu sposobno svladati neograničene udaljenosti i nije ga moguće presresti.

Osim toga, Ministarstvo obrane zemlje je pokazalo testove drugih naprednih oružja. Vladimir Putin je prvi put o ovom oružju govorio u svom obraćanju Saveznoj skupštini ove godine, kada je spomenuo i borbeni laserski kompleks “Peresvet”, višenamjenski oceanski sustav “Posejdon”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Eto ti ga đavle. Rusi gonjaju.

Laki Topalović
5 godine prije

Znači ipak nije crtani film

Alen
5 godine prije

Meni je najzanimljivije termini odnosno vrijeme kad izlaze novd vijesti o oruzju kojeg je putin najavio….
Ni malo slucajno se ove vijesti plasiraju u odgovarajucim momentima…
Mada ko je naumio ni ovo ga nece sprijeciti…

Hafez
5 godine prije

Davaj, davaj, Putine!

shumadinac
5 godine prije
faust
5 godine prije

Nerazumno razbacivanje resursa.

kr'm
5 godine prije

neš ti izgleda ko zolja na steroidima

Nije Kinzaj
5 godine prije

Ovo je Kinzaj a ne Avangard. Al ima u klipu i Avangard u tvornickoj sali.

Savio
5 godine prije

Prosto sam fasciniran. Ne znam koji od ovih sistema me vise odusevljava. Kao naucna fantastika su njihove mogucnosti i principi rada. Avangard, koji leti hiperaonicno do 20 Maha, kroz plazmu, ne balisticki, vec vise nalik po putanji na krstarecu raketu, mjenja pravac i visinu leta po potrebi , a hipersonicna brzina je tolika da i bez nuklearne glave sam udar je poput meteorita, kineticki udar od 3 kilotone je poput male nuklearke, cak i bez nukleare glave da udari. O laserskom PVO sistemu, i mogucnostima njegove primjene da ne pricamo. O Sarmatu koji ima toliki domet da moze da ide i preko juznog pola i takvu razornu moc da samo jedan Sarmat ICBM sa 20 nuklearnih blokova moze da unisti drzavu velicine Francuske… Hipersonicni Kinzal, 10 Maha, evo vidimo na snimku da ga i Tu22m3 nosi, kazu da ce Tu22m3 moci da ponese do 4 Kinzala, za razliku od Mig31… Čitaj više »

tedi
5 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=zdnVEGLn0iE ..,.Prof dr Momcilo Milinovic o super silama i vojnom naoruzanju .

slavuj
5 godine prije

Zasto im SAD- sad ne uvede sankcije, kao Sj. Koreji?

Građevinar
5 godine prije

Uh, da mi je imati barem jedan Avangard, odmah bi ga ispalio na Brčko. Kasnije bi fino sa bagerima malo poravnao i napravio jedno veliko moderno parkiralište i Mc Donalds da raja uživa. Žao mi autora koji s toliko pažnje piše o tim oružjima, a nema jadan priliku vidjeti to čudo u akciji.

Dean
5 godine prije

Možemo se diviti napretku tehnologije, ali ako ona bude u upotrebi, žalit ćemo svi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.