Video: Veleposlanik Meksika snimljen kako krade knjigu od 9 €, odmah podnio ostavku… Kod nas pokradu pola države i nikom ništa.

Meksički veleposlanik krade knjigu

Uhvaćen u činu krađe biografije Casanove u najpoznatijoj knjižari u Buenos Airesu, meksički veleposlanik u Argentini Ricardo Valero podnio je ostavku “iz zdravstvenih razloga”, priopćila je u nedjelju meksička vlada.

Snimka snimljena 26. listopada i objavljena početkom prosinca, pokazala je kako veleposlanik krišom ubacuje knjigu u novine dok korača prema legendarnom El Ateneu Grand Splendid, koja se smatra jednom od najljepših knjižara na svijetu, a smještna u starom kazalištu.

Zaustavljen i ispitivan od strane stražara, diplomat se pokušao opravdati pokazivanjem računa od kojih nijedan nije odgovarao ukradenom djelu, a to je biografija mletačkog avanturista i poznatog zavodnika Giacoma Casanova, koju je napisao francuski akademik Guy Chaussinand- Nogaret i prodaje se za 640 argentinskih pezosa (oko 9 eura).

Veleposlanik je trenutno na “neurološkom liječenju”, tvitnuo je meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard koji mu je poželio “brz oporavak”. Prema meksičkim i argentinskim medijima, gospodin Valero (77) pati od tumora na mozgu koji utječe njegovo ponašanje.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali Mujo
4 godine prije

“Kod nas pokradu pola države i nikom ništa.”
Ima bitna razlika na planetu uglavnom svaka drzava ima svoj lopove, jedino na Balkanu LOPOVI LOPINE imaju svoje drzave.

tuf
4 godine prije

Kako “ništa”. Dobije se nagrada, “Zlatna kuna” i hvalospjevi članova kartel…, ovaj, gospodarstvenika.

Brave new world
4 godine prije

Uvijek sam učio ljude da ako kradu da ukradu što više jer ništa u sitno ne valja. Trećina sudu, trećina odvjetniku i tebi trećina.
Tako se to dela.

Alex
4 godine prije

Kod nas su pola države pokrali,drugo pola uništili,a ono novo što se stvorilo još čeka neke moćnike nove…pa će nakon izbora laganini…

Vojvodjanin
4 godine prije

Kod nas vise ne kradu od drzave, jer je nemamo… sad kradu od drugih lopova

Slavonac
4 godine prije

Bravo logicno,ne Pokrali nego jos upravljaju.Oni nece promjenie,zato se je pojavijo Dr.Skoro.Vama i vasim citateljima puno zdravlja i mira za blagdane,zeli demokrata koji zivi 50g u demokraciji.

samo tako
4 godine prije

Škegro mu uzor

nessy
4 godine prije

Ovaj clanak siri neistinite informacije. “Kod nas pokradu pola države i nikom ništa.” To, jednostavno nije tocno, mnogi su se trudili, i bili uspjesni u svom nastojanju, ali, jos nitko nije uspio maznuti pola drzave. Imamo mi svoje sampione, mozda bi ih trebalo usporediti, da vidimo tko je od tih “kontroverznih poslovnih ljudi”, najblizi tituli “Sampion, maznuo pola drzave”.
Za vrijeme Racanove vlade, jedna americka agencija (privatna firma koja se bavi pracenjem ilegalnog, opranog novca, najcesce iz zemalja “treceg svijeta”) je ponudila, naravno uz nagradu, informacije o vlasnicima i odredistu iz drzave iznijetih milijardi dolara. Pogodite sto se dogodilo? Nista! Nikada nisu uopce dobili odgovor Hrvatske vlade. Slucajno je tada bio Racan, ali, da je bio i bilo tko drugi iz vrha Hrvatske politike, rezultat bi bio isti.

Zvrk
4 godine prije

Svojedobno je bio diplomatski skandal kada je hrvatski veleposlanik u Libiji krijumčario alkohol. Mesić se javno morao ispričati prijatelju pukovniku. Eto već tada se spominjalo koga se sve stavlja na diplomaciju i sve je ostalo na tome.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.