Vladimir Kornilov: Vreme je da odbacimo iluzije, Zapad vodi rat za uništenje Rusije

Ruska vojska
130 komentara

I evo Bucha 2.0: Još jedna provokacija u kojoj je Ukrajina navodno otkrila “masovne grobnice žrtava” ubrzo nakon što su se ruske trupe povukle.

Ovaj put u Izjumu. Ono što predstavlja jasan dokaz da se uporedo sa razvojem vojnog sukoba u Ukrajini intenzivira informativna „specijalna“ operacija protiv Rusije.

Ne radi se čak ni o reakciji Kijeva – tamošnji zvaničnici non-stop, danonoćno, smišljaju primitivne laži protiv naše države i vojske.

Indikator je način na koji su ovu provokaciju odmah uhvatili zapadni političari, koji već hitno pozivaju na „međunarodni sud“ da kazni Rusiju. U međuvremenu, zapadni mediji, ujedinjenim pritiskom, na svoje naslovne strane stavljaju neosnovane izjave o “masovnim pogubljenjima i mučenju u Izjumu”.

Ova laž je gruba i lako opovrgnuta. Ali jasno je iz ove jednoglasne reakcije Zapada da nikoga tamo uopšte nije briga kako su i kada umrli ljudi pokopani na groblju. Krivac je unapred određen – a to mora biti Rusija. Jer samo se ova presuda uklapa u ukupnu strategiju aktuelne kampanje u Ukrajini.

Što, kao što vidimo, nema veze sa Ukrajinom. Zapad je potpuno ravnodušan prema onome što se dogodilo Ukrajincima, ko god da ih je ubio (pa makar to bila kijevska vojska ili strani plaćenici) i ma koliko ih poginulo. Zato što se na ovoj teritoriji ne vodi rat za Ukrajince, a posebno ne za Ukrajinu.

Moramo govoriti iskreno i otvoreno: Zapad vodi žestoki rat protiv ruske države, koristeći lokalne snage kao zastupnike. I to je prekriveno smokvinim listom „branjene demokratije“. Međutim, ono što oni zaista žele je da Rusija bude uništena. Zauvijek! Neopozivo!

Janusz Bugajski, vodeći stručnjak, nedavno je objavio svoju knjigu “Neuspješna država: Vodič za ruski raspad”. Vrijedi naglasiti da rad nije reakcija na ukrajinski sukob, već je logičan nastavak svega onoga o čemu ovaj “kremlinolog” godinama javno govori i piše.

Još početkom 2019., tri godine prije nego što je izbila trenutna kriza, objavio je članak u utjecajnom vašingtonskom listu The Hill pod naslovom ”Upravljanje raspadom Rusije”.

Ovo nije bila samo prognoza ili teorijska spekulacija nekog sanjara, to je bio direktan poziv na akciju otvorenog rusofoba. Dovoljno je podsjetiti da je Bugajski tada otvoreno pozvao Bijelu kuću da promovira regionalno i etničko samoopredjeljenje unutar Ruske Federacije. Istovremeno je spekulisao koji regioni države koju je Zapad uništio treba da dobiju nezavisnost, a koji bi trebalo da budu dati Ukrajini, Finskoj, Japanu, pa čak i Kini.

Ne može se reći da je Bugajski članak bio jedini teorijski rad o raspadu naše države. Ali drugi izvještaji (barem u javnom domenu) i dalje su nastojali prikriti direktne pozive na prisilni razbijanje Rusije argumentima o potrebi slabljenja naše države. To je bio slučaj, na primjer, sa senzacionalnom studijom američke obavještajne korporacije RAND koju je naručilo američko Ministarstvo odbrane 2019.

Sada se maske skidaju i kadrovi rusofoba mogu otvoreno artikulirati svoje davne snove. Dejli Telegraf je nedavno predstavio bivšeg komandanta NATO-a u Evropi, generala Bena Hodžisa, u visokoprofilnom članku o pripremama za raspad Rusije. Hodges, koji je zaposlen u CEPA – lobističkoj grupi koju finansiraju američki dobavljači oružja i NATO – je vjerovatno jedan od najaktivnijih ”glava koji govore” o ukrajinskoj krizi na zapadnoj televiziji trenutno.

General se nada da će kolaps naše države biti podstaknut našom etničkom raznolikošću i nada se da će ekonomske sankcije Zapada stvoriti situaciju u kojoj će biti nemoguće prehraniti 144 miliona ljudi. Amerikanac očito nije razmišljao kako bi se ovi argumenti mogli primijeniti i na njegovu matičnu zemlju, koja je posljednjih godina razbijena rasnim podjelama.

Ispod Hodgesa, ideju su veselo pokupile manje poznate ličnosti koje djeluju na ideološkom polju rusofobije. Poljski časopis New Eastern Europe objavio je članak o dekonstrukciji Rusije i rekonstrukciji „postruskog prostora“, nazvavši to rizičnim, ali neizbježnim scenarijem. Autori su pozvali Zapad da odmah predvodi proces raspada naše države.

Ovo ponavlja i kanadsko-britanski profesor Taras Kuzio na stranicama Atlantskog savjeta, grupe za pritisak koja je usklađena s NATO-om i glavnog glasnogovornika zapadnih rusofoba. I on veselo izjavljuje da je počeo proces „urušavanja Putinovog ruskog carstva“.

Hodgesove teze gotovo od riječi do riječi ponavlja vrhunski estonski kremlinolog Vladimir Juškin na stranicama web stranice Međunarodnog centra za odbranu i sigurnost. Međutim, dodaje gluposti o navodnoj razvijanju “kolonizacije Sibira od strane Kineza” – što nam govori da ne zna da koristi statistiku.

Sva ova “proročanstva” je u političko područje donio estonski predsjednik Alar Karis. Otvarajući konferenciju Vojnog komiteta NATO-a u Talinu prošlog petka, on je otvoreno upozorio načelnike štabova bloka predvođenog SAD da odustanu od “straha od destabilizacije situacije u Rusiji”.

Ovo nije neki general u penziji, niti privatnik sa profesorskim činom – to je zvanični šef zemlje članice NATO-a. I ne bježi od pozivanja visoke komande alijanse da vodi smišljenu politiku stvaranja situacije nestabilnosti u Rusiji.

Dakle, koji još dokaz nekome treba za ono što se kolektivni Zapad nada da će postići?

Ideološki kamen temeljac evropskih liberala, časopis The Economist, posvetio je svoje posljednje izdanje tome kako Zapad treba osigurati pobjedu Ukrajine nad Rusijom. Osim tradicionalnog savjeta o daljem naoružavanju kijevskog režima, časopis izričito zahtijeva da Zapad mora pokušati zabiti klin između ruske vlade i ruskog naroda. Da bi to učinili, lideri su pozvani da se klade na ruske liberale koji su se preselili u inostranstvo, a koje se u ovim okolnostima sa sigurnošću mogu nazvati izdajnicima kod kuće.

Oni su sada u situaciji da neprijatelji Rusije sada otvoreno govore da će ih iskoristiti za izvođenje nerealnog plana rasparčavanja naše zajedničke domovine!

Dakle, možemo sa sigurnošću reći da je kolektivni Zapad već prešao sa razgovora na akciju i otvoreno osporava samo postojanje Ruske Federacije.

Njegovi ideolozi i jedan broj vrhunskih političara ne kriju činjenicu da iskorištavanjem sukoba u Ukrajini namjerno pomažu u stvaranju egzistencijalne prijetnje našoj državi. Što prije i sami to zvanično priznamo, to ćemo efikasnije moći da pređemo na drugu fazu kako u odnosima sa susjedima tako iu vojnoj operaciji u samoj Ukrajini.

I dalje se pridržavamo određenih džentlmenskih pravila igre, koja su usvojena nakon završetka Hladnog rata. Ali sada su ulozi previsoko podignuti.

Da budemo jasni, ne pozivam nas da kopiramo kriminalne radnje Ukrajine. Mi, za razliku od njih, ne ubijamo namjerno djecu, ne mučimo ratne zarobljenike, niti istrebljujemo civile.

Ali, suočeni sa sve većim prijetnjama ruskim građanima, ne preostaje nam ništa drugo nego da djelujemo mnogo snažnije protiv vojne infrastrukture, čak i ako je koriste i civili, u smjeru centara za donošenje odluka i prema onim pojedincima koji su direktno odgovorni za teror i ubistva gde god da se nalaze, kao i za borbu protiv država koje vode neprijateljsku politiku.

Uostalom, ne treba zaboraviti da kada se pojavi egzistencijalna prijetnja Rusiji, moramo dati oštar odgovor.

Na to treba stalno podsjećati one koji ugrožavaju našu domovinu.

Autor: Vladimir Kornilov

raspadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
130 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ovce bleje
1 godina prije

Sorry mi na izrazu, šefe, cjenjeni adminu, al ovo moram reć: jebem sve mrtvo i živo onome koji želi rat i krv. I sad ak buš odobril komentar ili nebuš, moram to reć. Pa kome je do ratovanja danas? Pa prije bi sam sebe upucal nek da mi netko veli da moram uzet pljucu i pucat u nekog koji mi niš nije napravil.

Ivan
1 godina prije

Rusi nemate vi sta dokazivati Ili objasnjavati zapadu, srce junacko i oruzje ubojito kod Rusa ce im SVE objasniti. Porazili ste fasiste , porazit cete i ove jakale.

rade
1 godina prije

Ubrzo ce ukrajina liciti na povrsinu mjeseca,a Kokainski ce na Floridu,amerikanci su mu tamo kupili kucu.

SIRIUS
1 godina prije

Imam finu misao. Kao da se nastavlja drugi svjetski rat! Zapad, koji se upravo trenira na nacizam, ide protiv Rusije, di je Hitler bio zapeo. Ameriku potajno vode djeca i ljubitelji nacista. Soroš i Švab su naceki. Japan se pravi fin. Sve i dalje financiraju iste obitelji koje su pokrenule boljševićku revoluciju u Rusiji i prva dva svjetska rata kao i mnoštvo manjih kao ovaj naš. Poznati nam kazarski-židovski bankarski psihopati i društvo filantropa, od kojih dolazi sav taj mračni psihopatski eugeničarski dio priče.
Ekonomskim krahom i uvozom “imigranata sa benefitima” žele zapadne zemlje pretvoriti u tlo plodno za razvoj nacizma tako da se mogu igrati rata protiv rastuće prijetnje komunizma. Transhumanizam sa obje strane. Il sa sve četiri strane. Indija se upravo sprema preči na cashless spiku… Hebate, ipak ispalo dobro da sam prije dvaes godina čitao tolko science-fictiona na engleskom.

Гавран
1 godina prije

Novi svedski poredak je u dosta lagodnoj situaciji. Cilj zlatna milijarda. Metode:Virusi+ vakcine, otrovna hrana, rat svih protiv svih, deindustrijalizacija, širenje sumanutih ideja i sveopšteg debilizma. Rešenje koje se samo nameće: Bogataše isterati dimom iz skloništa i kao dimljeni delikates -pojesti!

Skyteh
1 godina prije

Sada kada se jave naši rusofili… Bin Mladen, Đuro, odball, hibser i ostala žgadija…

Max
1 godina prije

Uvijek isti obrazac.

Partizan
1 godina prije

Svaka NATO članica dužna je imati najmanje jednu cyber brigadu. Veličina brigade varira ovisno o veličini države članice, njenoj financijskoj moći i broju kvalitetnih trollova koje ima na raspolaganju, može mobilizirati i može platiti. Nije to ništa novo. Svaka iole ozbiljna korporacija ima svoju cyber brigadu koje ponekad ratuju međusobno jer su im interesi isprepleteni. Govorim o broju angažiranih trolova. 28 država članica puta 500 – 15000 (prosječno 7250) trollova puta, desetak proxy IP adresa po trollu sa stotinjak lažnih profila na svim mogućim društvnim mrežama i dođete do cifre od 203 miliona lažnih profila koji sad drukaju za Ukrajinu. Naravno ima malo i onih koji to delaju iz ideoloških pobuda, tako da je broj i veći, ali neznatno. Sprega tih brigada i mainstream medija koji svakodnevno stvaraju sadržaj tako da linkaju i ugrađuju objave s društvenih mreža koje najavljuju bombastičnim i spektakularnim naslovima ciljanih korisnika prema ciljanim korisnicima je… Čitaj više »

Trim
1 godina prije

Propast Amerike i Europe se može dogoditi preko noći tako da rusija sklopi ugovor o besplatnoj nafti i plinu to bi bio toliki šok da bi se rapad zapada dogodio preko noći

Trim
1 godina prije

Propast Amerike i Europe se može dogoditi preko noći tako da rusija sklopi ugovor sa Kinom i indijom o besplatnoj nafti i plinu to bi bio toliki šok da bi se rapad zapada dogodio preko noći

Atom
1 godina prije

Nesto su iz Kremlja spomenili atomsko oruzje. Iz Bijele Kuce kazu da oni to uzimlju ozbiljno. Dakle Washington pomalo shvaca. Ipak ce sve doci na moje, par taktickih na zapadnu Ukrajinu, sto blize poljskoj granici

eks
1 godina prije

Hajde pusti vodu, WC šolju si napunio . Kada usta postanu guzica, to nije dobro.

Throne
1 godina prije

To su pokusavalii nakon 1 svijetskog rata. S gradjanskim ratom na podrucju rusije belogardejci i crvena armija (najzalosnije obije strane su pomagale zapadne sile). I americka vojska ke bila ukljcena u borbu protiv rusa na podrucju vladivostoka ali su se povukli.

BordoDNK
1 godina prije

Skoro svaka zemlja svijeta ima u svojoj historiji perioda kojih mora da se stidi. Ima ih i Rusija, tačnije SSSR. Međutim, nikad se ne smije zaboraviti njihova uloga i velike žrtve, milionske, koje su pale da bi Hitlerov nacizam bio poražen. Dakle, Rusija nakon pada berlinskog zida, i SSSR, su potpuno različite države. A šta reći za lažljivog, američkog sotonu, koji je nastao na genocidu, i kroji svjetsku politiku po svojoj mjeri, decenijama. Lažu Rusiju od pada zida.Obećaše joj da se NATO neće širiti na bivše sovjetske republike, al’ zagrabiše žešće… Sve do ruskog kućnog praga, zavalivši Ukrajinu kao kolateralnu štetu u svojim ekspanzionističkim ciljevima. I šta je preostalo Velikom medvjedu nego da ošine šapom… Zasad još ne punom snagom… Zasad.

Kihot
1 godina prije

Jeste li culi Bidena iz UN kako buza lubanje cijelom svijetu s propagandom?

Grdi
1 godina prije

Zelenski je klasican kvisling, svoj narod unistva za racun tudinca, …. mene samo brine kad ce zapad ovako gurnut hrvatsku u rat protiv srbije samo da bi naudili rusima …. a biti prijatelj sa zapadom je kao ici lec u krevet sa zmijom …..

ovo ono
1 godina prije

Zapad je u frci, jer Putko ubacuje u drugu brzinu, ovk sve je bilo bonaca, sada ide malo vise vjetra, a ukronacisticke snage su vec poluraspadnute

UnoF
1 godina prije

Ako Rusija izgubi ovaj rat nece vise postojati. Ako Amerika izgubi, to ce je samo okrznuti

eks
1 godina prije

Amerikenjcima se ne sme verovati. Bezbroj puta su slagali, izvarali i pogazili čak i ono što je u pismenoj formi (Kumanovski sporazum, Dejtonski sporazum, Rezolucija UN 1244 …) . Imperija zla mora pretrpeti poraz, jer je to jedini način da se uspostavi mir i ravnoteža u medjunarodnim odnosima, da zemlje koje žele biti nezavisne se mogu otrgnuti iz kandži imperije zla – USA .

000
1 godina prije

Kakva je ono bjezanija iz Rusije ? Cijene karata astronomske. Pogledajte izjave Rusa koji su sletili u Beograd.

burt
1 godina prije

odluka o referendumu o pripojenju Rusiji pod ovakvim uvjetima je jedna od najsuludijih odluka u svijetu zadnjih godina, separatisti su preuzeli odgovornost za posljedice koje mogu nastati jer Ukrajina sigurno neće dozvoliti da se referendum održi, partizani na okupiranom teritoriju su dobili direktivu da izvode diverzije, napadaju proruske dužnosnike, uništavaju birački materijal i davaju koordinate biračkih mjesta ukrajinskim i NATO artiljercima a ukrajinska vlast će pozvati građane da se klone biračkih mjesta, jedino ako separatisti misle da će se referendum održavati po kućama

Rabotnik
1 godina prije

Ser(i)bus, nisi ništa odgovorio u onom članku o američkim intervencijama.

Nekoime
1 godina prije

Koliko li samo Rusi drže ljudi bez ikakvog suđenja u Quantanamu?

hiber
1 godina prije

Zapad bi prije propao, nego unistio Rusiju. Pa do jučer su tvrdili da je Zapad dekadentan, a sad odjednom sve sami terminatori. Naravno, kad već nije mogao Zapad, tu je ruku dao Putler da pomogne. Kao sto je Hitler unistio i smanjio Njemačku, teško da će Putler bolje proći. Za sada je uništio Rusku vojsku…

Sardelino
1 godina prije

Razumljiva mi je opaka želja zapada za uništenjem Rusije i ruskog naroda.Bolje je posjedovati ruske resurse nego ovisiti o njima.
Drugi aspekt je ekonomska kriza.
Ekonomska kriza , do koje je došlo desetak godina prije početka 2 svjetskog rata, nepovratno je uništavala Ameriku.
Američka ekonomija počela se oporavljati i procvjetala je neposredno nakon završetka rata. I to zbog toga što je Europa i dobar dio svijeta bio u ruševinama.

tihobl
1 godina prije

U Bahmutu opkoljena 54, 58 и 127 brigada (ustvari ono stoje ostalo od njih) i 3 puk specijaca zelenskog.
Plenkoviceve haubice stigle u Harkov.

Ако Запад не престане да испоручује оружје и шаље плаћенике у Украјину, сутра ће имати много озбиљније проблеме од ових које има сада, изјавио је Вјачеслав Володин на заседању Државне думе.

Приликом покушаја организације противудара у ширем рејону града Херсон (насељено место Правдино) делови украјинске армије упали у минско поље. Том приликом је из строја избачено више од 200 украјинских војника.  По свему судећи у питању је брзоплетост команданта једне од украјинских бригада које су ангажоване на овом простору.

tihobl
1 godina prije

Према информацијама из Министарства одбране Русије, мобилизацији подлежу грађани који испуњавају 3 обавезна услова:

1. Одслужен војни рок;
2. Да су обучени за одређене војне специјалности (за сада се неће откривати кандидати којих профила ће бити потребни);
3. Ратно искуство.

Znaci mobilisani mogu biti samo oni sto su bili u Siriji.

tihobl
1 godina prije

Кадиров: “У потпуности подржавам одлуке које је донео председник. Сигуран сам да ни за кога није тајна да се последњих година водио рат против Русије и то на најподлији начин. Сетимо се како је, пре почетка догађаја у Донбасу, НАТО планирао да распореди своје ракете и војни контингент у близини граница са Русијом. НАТО алијанса се није ни трудила да сакрије жељу да уништи Русију”, рекао је Кадиров. “На крају, када су пропали планови за ширење алијансе на нашим границама, колективни Запад покушава да победи Русију другим методама – снабдевајући украјинске нацисте опремом и оружјем. – Такав сценарио је посебно познат чеченском народу. На исти начин је Запад планирао да уништи Русију преко наше републике. Владимир Путин није случајно у свом говору подсетио на догађаје када су ове исте земље подстицале акције банде међународних терориста на Кавказу, као и офанзивну инфраструктуру НАТО-а близу наших граница. Није им успело. Неће им… Čitaj više »

Rudar
1 godina prije

Svijet može biti sretan da Rusi nisu nacionalisti kao što su to neki, npr. Ukrajinci, Srbi, Shiptari, da jesu, ne bi bilo dobro.

tihobl
1 godina prije

Министарство спољних послова Летоније је саопштило да неће издавати визе руским држављанима који буду бежали од мобилизације и да их неће пуштати преко границе.

tihobl
1 godina prije

Летонске снаге безбедности спроводе опсежну безбедносну акцију.

Тачније, тамошња полиција трага за неидентификованим особама које су положиле цвеће на споменик совјетским војницима.

Букет цвећа је садржао георгијевску врпцу, која је забрањена у Летонији. У потрагу за “злочинцем” укључена је и Служба државне безбедности.

Otpornik
1 godina prije

Cilj zapada je da pokori Rusiju i dokopa se ruskih energenata. Plan broj jedan je srušiti putina i instalirati neku svoju marionetu poput gorbačova ili jeljcina koji će im sve prepustiti, što je teško izvedivo nakon što se rat razmahao. Druga opcija je vojno poraziti Rusiju, a onda slijedi razbijanje Rusije na 30 do 50 državica koje će sve biti vazalske banana države poput ovih naših balkanskih. Oni koji misle da će NATO stati ako dođe do rusko-ukrajinske granice, gadno se vara.

Nena
1 godina prije

Isti su i ameri i rusi tako da ne brines

Krle
1 godina prije

Nevjerovatno. Iz aviona se vidi da je u pitanju groblje sa obilježenim imenima, ili brojevima ako je nepoznat identitet, ali se insistira na terminu “masovna grobnica”. Moram priznati da i u mom gradu ima nekoliko “masovnih grobnica”.

CroExit
1 godina prije

Još jedan koji baš ništa ne razumije.

Tadija
1 godina prije

Problem zapada je to,sto je svaki Rus spreman dati zivot u ratu za domaju,a zapadni placenici ratuju za Kabalu

Nikada,ali nikada nece baciti Rusiju na koljena,ovi zlotvori iz London citya

goran
1 godina prije

alo rusi bračo naša šta se nervirate na zapadnjačke medije,pa cijeli svijet zna da samo seru i lažu,tako da se ne morate brinuti da čemo se okrenuti protiv vas,uz vas smo!!!!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI