Washington otkrio želju koliko bi trebao koštati barel ruske nafte. Što kaže Rusija?

Janet Yellen
25 komentara

Očekuje se da će postavljanje gornje cijene ruske nafte na oko 60 dolara po barelu smanjiti prihode Moskve od energije, a istovremeno osigurati profitabilnu proizvodnju, objašnjava američka ministrica financija Janet Yellen.

“Dakle, svakako bi cijena u tom rasponu bila dovoljna da se osjeća da Rusija može profitabilno proizvoditi i prodavati naftu”, rekla je na sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Washingtonu, dodajući da su ruski troškovi proizvodnje “niski. ”

Yellen je naglasila da je Moskva bila voljna proizvoditi i prodavati naftu u rasponu od 60 dolara u posljednjih pet do sedam godina. Ruska sirova nafta Urals trgovala se po cijeni od oko 75 dolara po barelu posljednjih mjeseci, ili 17 dolara popusta u odnosu na usporedne terminske ugovore za naftu Brent.

“Cilj je zaštititi svijet od posljedica globalnog skoka cijena nafte”, rekla je visoka dužnosnica u vezi s ograničenjem cijena. Dodala je da Washington i njegovi saveznici još uvijek raspravljaju o tome gdje postaviti visinu cijene tj. ograničenje.

Napori Washingtona da postavi gornju cijenu ruske nafte kako bi Moskvu lišio prihoda od prodaje energije dobili su podršku zemalja G7. Ali veliki uvoznici poput Indije i Kine, kao i mnoge zemlje u razvoju, nisu im se pridružili.

Ranije ovog mjeseca, EU je odobrila svoj osmi paket sankcija Rusiji, koji uključuje gornju cijenu nafte koja bi stupila na snagu nakon 5. prosinca 2022. za naftu i 5. veljače 2023. za rafinirane naftne proizvode.

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da Moskva neće opskrbljivati ​​energijom zemlje koje usvoje mjere koje su u suprotnosti s uvjetima postojećih ugovora o nafti i plinu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Budalaština!

tihobl
1 godina prije

Dobar plan. Uvezu rusku naftu po 60$ i politicke ustupke, a svoju laku naftu prodaju EU po 140$.

tihobl
1 godina prije

Borrell: Ruska uporaba nuklearnog oružja u Ukrajini dovest će do uništenja ruske vojske

Evo i Borelj zna da ce rusi bacati atomske bombe po svojim trupa,a u Novorusiji. Obratite paznju na stalno ponavljanje po zapadu da ce rusi poceti koristiti nuklearno takticko oruzje. Ovo je u cilu navikavanja javnosti da je takticko oruzje normalno, da je njegovo koriscenje ispravno i moralno. Ameri su prije 10 godina krenuli sa doktrinom taktickog nuklearnog oruzja i njegovim razvojem. Sad rade PR da ga ucine prihvatljivim u odbrani demokracije.

Nekoime
1 godina prije

Ne bi li onda i USA morala spustiti cijenu LNG-a za četiri do pet puta?

BTK
1 godina prije

janet yellen prodaj mi kucu dam ti koliko imam. moras, ne budi monstrum.

Max
1 godina prije

Sulud pokušaj.

MrKamenjarac
1 godina prije

….A DOTICNU PRETOPITI U TOVATNU MAST ZA PODMAZIVANJE TENKOVA….

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Dobar sistem su smislili ameronacisti, po tom sistemu ja kada dođem na gemišt u birtiju platim konobaru 3 Kurkune, i nema više.

MKD
1 godina prije

Ma moze Russland da vam da i za dzaba, samo treba da se naguzite

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Famous last words!

Dokurčilomi
1 godina prije

Što bi rekli ameri kada bi im Rusi izložili želju da dionice Tesle, Microsofta, Pfizera i sličnih budu 2$ jer to im je dovoljno za njihovo poslovanje.

Tupko Glupko
1 godina prije

Evo još jedne mlađahne političarke od svega 76 godina koja – savim slučajno – ima židovske korijene iz Poljske.

Markin
1 godina prije

Kompletno globalno ludilo. Ovo nece dobro zavrsiti.

1 godina prije

Ako kome još nije bilo jasno na kojoj dubini paralelne šizofrenične stvarnosti žive ovi na zapadu s ovim je sve jasno..

Ko i nakon ovoga to ne uvidja pravac doktoru..

Poslednjikorak
1 godina prije

Civilizacija je umrla.RIP.Ne” se dekorater.. Hm možda?
Hm???

Poslednjikorak
1 godina prije

Kako ste se ozbiljno” primili” na život.Plače mi se al ne može

alexosijek
1 godina prije

Je, kada vidiš njenu toliko ozbiljnu facu odmah ti je jasno kako će Rusi reći: ne po 60 dolara, nego 50 dolara i tih 50 dolara ne u papiru, nego u zlatu. I gdje će odmah doći i Saudijci i reći: prodajemo svoju naftu azijskom tržištu po istim cijenama, europskom jeftinije, a nafta je za SAD skuplja za 0.20 dolara po barelu (možda isto isplata u zlatu). Onda to EU i Ursula neće moći gledati, pa kako SAD nema naftu za prodati, ima LNG i EU će platiti SADu 80 puta više za plin (u eurima) kako teta Yelen ne bi bila ljuta.

Samo U Prolazu
1 godina prije

Zasto isto tako ne bi postavili gornju granicu svih goriva na benzinskoj na recimo 1€?

Malivz
1 godina prije

Pravi primjer tržišne ekonomije (jedna o vrijednosti demokracije – kako nas lažu) je kad ja tebi kao proizvođaču ograničim cijenu po kojoj ćeš moći trgovati s drugima, a sebi ne ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.