Washington “zbog pomaganja Siriji” i prije novog zakona uvodi sankcije Iranu i Kini

Steven Mnuchin
8 komentara

Kako prenosi Debka File, američko Ministarstvo financija je nametnuo sankcije skupini iranskih i kineskih tvrtki i državljana, uključujući i dvojicu visokih iranskih dužnosnika obrane koji su Siriji prodavali raketnu tehnologiju.

Zabrinjavajuće je da je ova odluka donesena prije nego je novi zakon o sankcijama protiv onih koji pomažu “režim” Bashara Al-Assada prošao glasanje u Senatu i prije nego ga je potpisao predsjednik Trumpa.

Podsjetimo, jučer je Zastupnički dom usvojio dokument o sankcioniranju svih koji vojno ili u bilo kojem drugom obliku pomažu Assada i vladu u Damasku, ali zakon još mora proći Senat i mora ga potpisati predsjednik Trump, nakon čega se mora napraviti spisak za sankcioniranje svih onih “koji pomažu sirijskim vlastima da dobiju oružje za masovno uništenje, raketne tehnologije i pružaju im drugu pomoć”.

Neovisno o ovom zakonu je ministar financija u Washingtonu, Steven Mnuchin, pojasnio nove sankcije.

“Ove su sankcije su usmjerene protiv iranskih dužnosnika i mreže u Kini koja pruža podršku Siriji i pomaže Teheran u razvijanju programa balističkog oružja. Alarmantno je da pojedinci koji su uključeni u raketni program Irana pomažu brutalni režim Bashara Al-Assada, a mi poduzimamo akcije kako bismo smanjili njihove aktivnosti”, rekao je Steve Mnuchin.

Američko Ministarstvo financija je poduzelo korake protiv kineskog poduzetnika Ruana Runlinga i tri kineske tvrtke u njegovu vlasništvu, jedne iranske tvrtke i dva iranska dužnosnika, Rahima Ahmadija i Morteze Farasatpoura. Kaznena mjera im zamrzava imovinu i ona je protuzakonita za američke državljane, banke ili tvrtke i nitko ne smije poslovati s bilo kim od sankcioniranih pojedinaca i tvrtki.

Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Zestok udarac. Vec ima jakih potresa u Pekingu i Teheranu. Peking cak najavljuje i kapitulaciju, a za mir nudi sva ostrava Americi. Vasington je u ekstazi.
Da, da to sam procitao malo pre na jebivetar.com.us

odlab p
6 godine prije

budala nemore da misli kretenfašistički uveo je sankcije sam sebi toliko je pametan

davor
6 godine prije

Debka File je poznato Mossadovo (ne)službeno glasilo sa svojom američkom verzijom i partnerskom pro-ISIL organizacijom SITE. Polako se priprema pozornica za nove ratove i sukobe. Priprema se podložni u FBI-iju kao i u administraciji-nitko ne vjeruje da će Trump još dugo, sigurno ne i Skull&Bones Mnuchin.

Tomica
6 godine prije

Pa neka im sve uzmu ako već imaju ikakvu imovinu u njihovim bankama. Inače mi to nije jasno kako bilo ko drži imovinu dostupnu SAD da im zamrznu, oduzmu ili šta već.

MilanCZ
6 godine prije

Má kakve sankcije novináři nepisite i nelupetaj té gluparije,dajte věc jednom napište o sto tu ide,ne takve gluparije kóje su za smijeh.

Grdi
6 godine prije

Mislim da bi ameri trebali uvesti sankcije cijelom svijetu da se vidi tko je gazda …………

Borac2
6 godine prije

Auuu bas boli kada nametnu sankcije…. da nije smijesno bilo bi zalostno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI