Zapad je objavio totalni rat ruskom svijetu

Sergej Lavrov
47 komentara

Sadašnje ponašanje zapadnih nacija predstavlja “totalni rat protiv ruskog svijeta”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak tokom sastanka sa šefovima regiona u zemlji.

Rusko društvo i glavne političke snage podržavaju odluku vlade da se suoči s ovim izazovom, dodao je on.
Zapadne nacije „udvostručuju, utrostručavaju i učetvorostručuju svoje napore da odvrate našu naciju. Oni koriste široku lepezu alata, od jednostranih ekonomskih sankcija do potpuno lažne propagande u globalnim medijima“, rekao je Lavrov, napominjući da je „rusofobija na niskom nivou, koju na naše najdublje žaljenje promovišu brojne vlade, porasla do neviđenog nivoa.”

„Zapad je objavio totalni rat protiv nas, protiv cijelog ruskog svijeta. Ovu činjenicu sada niko i ne krije”, naveo je Lavrov.

”Kultura otkazivanja” koja cilja na sve što je povezano s našom nacijom postala je apsurdna.

Rusija je na pritisak odgovorila ujedinjenjem “svih zdravih patriotskih snaga” i naletom javne podrške ruskoj spoljnoj politici, istakao je ministar spoljnih poslova.

Lavrov je takođe primijetio da je kriza razotkrila pravu prirodu obećanja datih Rusiji pre 30 godina, nakon raspada SSSR-a. “Sada vidimo vrijednost svih razgovora o univerzalnim vrijednostima i potrebi da se Evropa pretvori u zajednički dom od Atlantika do Pacifika.” Niko ne treba da gaji iluzije o odnosu SAD i njihovih saveznika prema Rusiji, dodao je on.

RatrusijaSergej Lavrovukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ođe Rade
1 godina prije

Zapad objavio rat a vi u svojim kucama mislim koja ste vi bagra tacno vas treba tamaniti kao pacove.

1 godina prije

Simptomatično za bolest orkestriranog zapada i njegovih vazala je činjenica, DA RUSIJA NIJE POZVANA NA DAN USPOMENE BACANJA ATOMSKIH BOMBI na gradove Hirošima i Nagasaki!
A oni, koji su bombe bacili, pozvani su!
ŠTA JOŠ DA ČOVIJEK KAŽE????

Tony
1 godina prije

Samo je Stalin dobro znao s zapadnim. Da je Stalin bio protiv Rusije a stim I protiv Rusa…danas bi on imao spomenik u Njemackoj I ostalim neo-nazi EU metropolama

1 godina prije

Kad je baš Lavrov na slici…
Dali pratite njegov intervju na RT?
Jer još je najpametniji vanjski ministar na svjetu….
A intervju možete nači i kasnije, na slobodnim medijima, Rumble, Odysee…

LZN
1 godina prije

Znate li kako zapad ratuje protiv rusije?
Pa evo ovako:
Mediji objave kako ukri tamane ruje:
YT
Ukrainian troops destroy Russian tanks hiding in gardens
I budali je brzo jasno da se radi o ukrajinskim tenkovima……….ali budalama nije ni bitno, samo pogledajte komentare ispod videa, tu histeriju i onaniranje…
Kaže jedan: e to ti je vojska, preciznost i obučenost dok rusi bježe kao štakori…….
E tako ti ratuje zapad…..
Ali polako dolazi vrijeme otrežnjena…..bit če mamurluka…
Za par dana Donjeck ruski …..i neka mole boga da se ruje tu zaustave.
Dobro, znamo da odavno nemaju, hrane, vode, municije, da su hrabri ukri potamanili oko 100.000 rusa dosad……..ali eto nekako je svakog dana ukrajina sve manja i manja….

Tupko Glupko
1 godina prije

Kao podsjetnik tko sankcionira Rusiju – Five Eyes, sve zemlje EU i 4 azijske države.
Popis gotov.
Gotovo sve su članice NATO pakta.

ZZ Top
1 godina prije

Lavrove nista ne objasnjavaj,nitko te sa ove zapadne strane ne cuje niti zeli cuti, pusti Crvenu armiju da odradi svoj posao do kraja, stavite konacne granice na ono sto je Vase i ono sto zovemo istocnom civilizacijom ili sa pravom Ruskim svijetom,otpisite suradnju sa zapadom za uvijek, konacno naucite da sa njima dogovora i suzivota nema.

ivan sever
1 godina prije

Ono što Rusija mora najosnovnije učiniti (pored niza ratnih i ostalih aktivnosti koje se upravo dešavaju) je potpuno se osamostaliti u monetarno financijskom smislu (uz ostajanje u vezi sa vanjskim svijetom u “slobodnom izvansankcijskom” dijelu). Naime što smatram najbitnijim ? Prvo je pitanje isključivo samostalne kvalitetne primarne emisije. Dakle rublju proglasiti konvertibilnom (zamjenjivom sa drugim valutama) po fiksnom tečaju koji će biti formiran na bazi zlatnog, resursnog, robnog, imovinskog, radno – uslužnog isl. osnova kao i njeno “štampanje” i puštanje u opticaj. Zatim isključiti mogućnost uopće vanjskog zaduživanja i zaduživati se isključivo kod vlastite narodne banke i domaćeg stanovništva i subjekata (pri čemu se sam sebi određuje uvjete roka, kamata idr.). Zatim voditi politiku poštene raspodjele (prvenstveno ukinuti oligarhijsku pljačku prirodnih resursa i uvesti pravilo da se može biti bogat na vlastitim sposobnostima i znanju), zatim uvesti politiku kontrolirane inflacije do 3 % godišnje) i inflatornog financiranja razvoja iz primarne… Čitaj više »

Spektator
1 godina prije

Dugo su pokušavali uspostaviti komunikaciju s “našim zapadnim partnerima” ne shvaćajući ili ne prihvaćajući da ti “partneri” cijene samo ruske resurse a da pritom Ruse, kao i uostalom sve Slavene, ne smatraju dostojnim za bliskije odnose.

Jomla
1 godina prije

”Kultura otkazivanja”
Volio bih da ovo napišete u izvornom obliku da znamo o čemu je riječ!

antinato
1 godina prije

Zapadna propaganda stvara mentalne invalide.

Mrčikola
1 godina prije

Mislim da Lavrov ovo govori tek da nešto govori.
U slučaju da je njegovo čuđenje, izazvano ponašanjem “zapada”, stvarno, onda on nije, ni blizu, onakav kalibar političara kakvim ga mnogi vide.

p.s. glasno i unisono lajanje demokratskih “državnika” govori da su ih na Shwabovim “tečajevima” uvjerili da atomsko oružje ne postoji. 😁

Max
1 godina prije

Čine upravo to.

Гавран
1 godina prije

Према подацима истраге, 11. новембра 2020. године, неидентификовани украјински војници бацили су из летелице „Лелека С-100“ на подручју села Степно у Славјаносербској области ЛНР (у том периоду – територија у непосредној близини линије разграничења) летке који подсећају на новац који се користи у промету на територији ЛНР.

„Током истраге, утврђено је да су леци били вештачки инфицирани изузетно опасним сојевима високе вируленције, у концентрацији која може да доведе до инфицирања и развоја туберколозног процеса било које локализације“, истиче се у саопштењу.

Potpuffer
1 godina prije

EU mora da propade!!!

Poli
1 godina prije

I sada vidimo koliko je bilo glupo da se Ukrajina odrekla nuklearki, samo da se ju kasnije naguzi. I vidi ti to, nije retardirani car krenuo u rat, nego ga je Zapadni svijet napao. 😀 Ko u ludari. Pa ni Hitler nije napao, samo se branio… 😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI