Zatvoreni računi Russia Today u Velikoj Britaniji

RT - Censurisano
0
0

Engleska banka kod koje su otvoreni finansijski računi televizijske mreže Russia Today (RT) odlučila je zatvoriti iste bez ikakvog objašnjenja. Glasnogovornica ruskog Ministarstva inostranih poslova, Maria Zakharova, reagovala je na ovu vijest kazavši kako se čini da London, napuštajući Evropsku Uniju (EU), napušta i obaveze povodom slobode govora.

Zatvorili su nam račune u Britaniji. Sve račune. O ovoj odluci nema rasprave. Živjela sloboda govora!” objavila je glavna urednica Russia Today, Margarita Simonyan.

Dodala je da sredstva na računima nisu “zamrznuta” te da još uvijek mogu biti podignuta.

National Westminster Bank je obavijestila ispostavu Russia Today u Velikoj Britaniji da više neće imati ovu televizijsku kuću među svojim klijentima. Banka nije dostavila obrazloženje ovakve odluke.

RT
RT

Nedavno smo izvršili reviziju vaših bankovnih računa i došli do zaključka da vam više nećemo pružati naše usluge,” navedeno je u pismu koje je stiglo na adresu londonske kancelarije RT.

Banka je takođe navela kako čitava Royal Bank of Scotland Group, čiji je NatWest dio, odbija pružati usluge RT-u. U pismu je navedeno da je odluka konačna i “nije predviđeno nikakvo pregovaranje o istoj.

U nedjelju su Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija saopštile da razmatraju sankcije protiv Sirije i njenog glavnog saveznika Rusije, a zbog situacije u Aleppu u kojem bjesne sukobi.

Hipotetički, ovo bi moglo imati veze sa novim sankcijama Britanije i Amerike prema Rusiji, koje su juče najavljene. Možda i nema. Naš pravni odjel se trenutno bavi ovim problemom,” kazala je Simonyan u izjavi za medije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.