Zbog priopćenja ruske vojske ”crtači karata” mijenjaju boje područja Sirije (FOTO)

Izvještaj o situaciji o Siriji
5 komentara

Jučer je načelnik Glavne operativne uprave Glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general-pukovnik Sergej Rudskoj, održao konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio o trenutnom stranu na terenu u Siriji, nakon čega su takozvani ”crtači vojnih karata” brzinom svjetlosti prepravljali kartu Sirije i uobičajenom crvenom bojom označavali područja koja su se do jučer prikazivala kao teritoriji koja pod nadzorom drže ”pobunjenici”, odnosno razne islamističke terorističke skupine.

General Rudskoj je rekao da i se dalje vode konzultacije o uspostavi zona za de-eskalaciju sukoba sirijskoj pokrajini Idlib.

”U petom krugu pregovora o Siriji u Astani, održanih početkom srpnja, dogovorena je granica za de-eskalaciju sukoba u zoni sjeverno od grada Homsa i Istočnoj Gouti. Konzultacije traju o jednom području u pokrajini Idlib, što će biti tema pregovora na  konferenciji u Astani početkom kolovoza”, rekao je general Rudskoj.

”Od terorista je u borbama u istočnom Aleppu očišćeno oko 2400 četvornih kilometara teritorija. Napadi na položaje ISIL-a se nastavljaju u području rijeke Eufrat. U razdoblju od 1. lipnja je od militanata očišćeno 55 naselja. Uništeno je više od 2 000 militanata, oko 20 utvrda i oklopnih transportera, više od 40 teretnih kamiona s teškim mitraljezima i protuzračnim topovima”, rekao je Rudskoj.

Također rekao kako sjeveroistočno od Palmire, u području grada Aqayribat, sirijski vojnici provode operacije blokiranja terorista, gdje je uništena jedna velika skupina terorista ”kalifata”.

Na jugu sirijski vojska već kontrolira oko 7000 kvadratnih kilometara teritorija. ISIL je potisnut iz širokih područja i iz područja baze T-2 nastavlja uspješnu napredovanje prema gradu Al-Bukamalu na iračkoj granici.

Vladini vojnici uspješno provode ofenzivu prema mjestu Al-Suhno, posljednjem uporištu terorista ”Islamske države” na putu prema Deir Ez-Zoru. Osim toga, teroristi si istjerani iz strateški važnog mjesta Arak. Vladine snage pod kontrolu imaju polja nafte i plina ”Shaer”, ”Magar” i ”Arak”.

General Sergej Rudskoj je rekao da su sirijski vojnici povratili kontrolu nad kopnenim granicama s Irakom na potezu od 150 kilometara i drže četiri granična prijelaza i 22 punkta.

Podrška ruskog zrakoplovstva sirijskoj vladi se nastavlja. Rusko zrakoplovstvo je za posljednja dva mjeseca provelo više od 2000 letova i izvršilo 5850 zračnih udara na neprijateljske ciljeve.

Prema generalu Rudskoju, posljednjih nekoliko dana na granicama zone za de-eskalaciju sukoba u jugozapadnom dijelu Sirije, blizu istočnog Damaska i Goute, raspoređena su dva kontrolna punkta i desetak osmatračnica. Ruska strana ovim provodi odredbe sporazuma od početkom srpnja sa sastanaka u Astani i Ammanu, gdje su Rusija, SAD i Jordan potpisali Memorandum o prekidu neprijateljstava i uspostavi primirja. Dokument je odobren od strane predsjednika Vladimira Putina i Donalda Trumpa.

”Dakle, zahvaljujući mjerama poduzetim od strane Ruske Federacije su se uspjele zaustaviti borbe u dva najvažnija područja Sirije. Za provedbu političkog dogovora je nužno smanjiti broj kršenja primirja na cijelom teritoriju Sirije. Prema našim podacima, tijekom tri tjedna u srpnju, u usporedbi s istim razdobljem prošlog mjeseca, broj takvih incidenata se prepolovio”, rekao je načelnik Glavnog operativne uprave Glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general-pukovnik Sergej Rudskoj.

FOTO – Situacija na terenu na dan 24. srpnja 2017.

Stanje na terenu u Siriji - 24. 07. 2017.
Stanje na terenu u Siriji / 24. 07. 2017.

 

priopćenjeVojska Ruske federacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
6 godine prije

Najveća misterija je stanje južno od Rake.Mnoge karte pa i one proterorističke pokazuju veći napredak Tigrova i arapskih plemena nego ova koja bi trebala biti najpouzdanija.Gledajući ovaj izvještaj sve ono što je dolazilo kao vijesti sa terena pada u vodu,kao priče o 40-30 km od DZora.Ipak je Salam Alajkum najbliže što su stigli a to je na granici Rake i Zora ,60 km od grada.

Bezimeni
6 godine prije

uskoro ce da menjaju i boje evrope,

Osoba C
6 godine prije

Ponestaje ”Toyota”.

dalmata
6 godine prije

Ljudi moji,istina je!Istorija se ponavlja.samo crvena boja moze likvidirat zlo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.