Zbog rušenja ruskog zrakoplova, Rusi odgovorili uništenjem 30 terorista Al-Nusre (VIDEO)

Napad na teroriste u Idlibu
111 komentara

Rusko Ministarstvo obrane objavilo  je odgovor teroristima Al-Nusre s područja Idliba, koji su danas oborili ruski zrakoplov Su-25. Više od 30 terorista je ubijeno u ruskom odgovoru za rušenje zrakoplova i ubojstvo ruskog pilota.

Ruski Su-25 je oboren u Siriji od strane lakog prenosivog protivvazdušnog sistema dok je nadlijetao područja Idliba. Pilot Su-25 je katapultiranjem napustio zrakoplov, ali je ubijen u sukobima s teroristima. Pilot je informiran da se nalazi u zoni koju kontroliraju teroristi Al-Nusre koji su ga ubili.

Odgovor nije trebalo dugo čekati, što se jasno vidi na video snimku Ministarstva obrane Rusije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
111 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
6 godine prije

Malo je 30 za smrt heroja koji se borio protiv američkih i izraelskih terorista. Rokajte ih još, Rusi.

nikud nikam
6 godine prije

Sve mi se čini da će taj Ibdil morati smirivati tremobaričkim i vakum bombama.

Mölltaler
6 godine prije

Za očekivati je da s vremena na vrijeme moraš izgubiti neki avion, ali ono u čemu rusi imaju puno za naučiti od amerikanaca je spašavanje pilota.

Georgij Žukov
6 godine prije

putin je supak , ruse mu avione i masakriraju najbolje pilote a on baca petarde i jos se izvinjava zapadnim partnerima , pa daj vise rokni tu atomsku po kozojebima i zavrsi agoniju .

bbbb
6 godine prije

Po snimci se vidi da su gađali sa topom večeg kalibra. Na oko mi se čini da je eksplodirala granata topa koja ima blizinski upaljač a ne da ga je raketa pogodila. Da je raketa vidio bi se trag iza nje i bila bi puuuuno jača eksplozija.

viktor
6 godine prije

Slava heroju, slava rodu.

antun comb
6 godine prije

zbog pilota (visoko obrazovanog i sa par tisuca sati naleta i par stotina borbenog iskustva) i aviona, unistili cak 30 polupismenih opancara, ahahahaaaa ajde da su sravnili 30 sela ali 30 bosonogih kozojeba, rusi su znaci prejeftini.

jozo bloket
6 godine prije

Jedno pitanje, za one koji se kuže u vojnu tehniku.

Zar SU-25 nije dvosjed?

Što je sa kopilotom?

Oko
6 godine prije

Carstvo nebesko pilotu heroju koji je izabrao vojnicki nacin da ode u borbi. Zverima u ruke ziv nikad

Vasek
6 godine prije

sa nižom životinjskom vrstom vrijedi samo jezik sile..i to je jedino što znaju poštivati… Potrebno je još 10 sličnih udara da divljaci zapamte da su piloti vojnici koje po svim konvencijama ne smiju ubijati pogotovo na okrutan islamski način
.

Gale
6 godine prije

Upravo se ravna Idlib kalibrima i
avijacijom.

komunista
6 godine prije

SU 25 je jednosjed. Postoji i dvosjedna verzija za obuku, ali u Siriji su jednosjedi.
Jeftin i izdržljiv avion, ali eto, desi se ponekad i gubitak…

Vasek
6 godine prije

Nije mi jasno zašto ih sada ne potamane sve tako da ni jedan ruski pilot zbog smeća ne izgubi glavu

Gale
6 godine prije

Upravo se ravna Idlib kalibrima i avijacijom

m.ivanisevic
6 godine prije

Pilot je s Krima, zvao se Roman Filipov i bivši je pripadnik Ukrajinskog zrakoplovstva.

antun comb
6 godine prije

hebo ti ruse, bas gledo vijesti, oni divljaci skacu po avionu, igraju kolo njih dvadesetak I nista, pa dje su rusi, umjesto da nadlijecu to podrucje I roknu im jednu laserski navodjenu ili jednu termobaričnu ili bar par komada iz TOS-1 oni bice locu u kantini.

Zvrk
6 godine prije

noću kazetiranje, danju fosforiziranje. usput i poneko kalibriranje.

Giovanni
6 godine prije

Vrijeme je za jednu a la Hiroshima. Ne kuzim ruse koje zivce imaju. Laka zemlja pilotu aviona. Pocivao u miru.

Ivo Lola
6 godine prije

Slava heroju! Rat je to, momci, nije video igra, nije igra uopće.

marko
6 godine prije

kad bolje pogledam ovaj snimak ne izgleda mi da je raketirano u području pada aviona, ovo je na nekom drugom mjestu, zeleni su plesali oko indijanske vatre i ostataka aviona a novinar dava direktan prijenos a rusi nisu ni nadljetali to područje jer bi zeleni gledali uvis

čitalac
6 godine prije

Hm…. Jedni bi bez problema bacili atomsku bombu ili jednostavno izveli “tepih” bombardiranje. Pa ljudi božji, to su gusto naseljena područja, ima i male djece… @Georgij Žukov “… ruše mu zrakoplove a on baca petarde…” Taktika ruske vojske je vrhunska, to im proznaju i zapadni stratezi. Što očekuješ da neće imati nikakvih gubitaka? Pa nije ovo holllywoodski film! Gubici su im minimalni obzirom šta rade. Bradonje imaju prenosne sisteme od početka, i ovaj Su 25 su vjerojatno srušili ruskom Iglom. Ispaljuju ih svaki put, ako ne drukčije, po zakonu vjerojatnoće će ponekoga srušiti. @antun comb: “zbog pilota (visoko obrazovanog i sa par tisuca sati naleta i par stotina borbenog iskustva) i aviona, unistili cak 30 polupismenih opancara, ahahahaaaa ajde da su sravnili 30 sela ali 30 bosonogih kozojeba, rusi su znaci prejeftini.” Da, takva je hladna, neumoljiva kalkulacija rata. Iz istog razloga su zapadne vojske vrlo ranjive. Zato je teško… Čitaj više »

Majk Majers
6 godine prije

Pogleda san snimku obaranja i puno toga ovde ne drzi vodu. SU-25 je jurisni avion, potpora pjesadiji za unistavanje tenkova, bunkera, male brzine (nije nadzvucni). I takav avion leti nisko povise neprijateljskog grada. Nikakvu podrsku nije dava nikome na tlu, jer u neposrednoj blizini nema kopnene invazije (sirijska vojska nije na samom ulazu u taj grad). Sta je taj avion tu radija???? Totalni idiotizam od strane onog koji ga je posla na tu misiju. Totalni debilizam
Evo moje teorije, poslan je da ga obore. Sad Rusi imaju ispriku da rokaju po glavosjecama do mile volje, bez osude domace i strane javnosti. A to sta su izgubili pilota i dobili ucviljenu majku i udovicu….jebi ga, rat je a politicare ionako nikad nije previse briga za ljudsko meso.
Samo moje misljenje

17 novembar
6 godine prije

kad se vidi reakcija putina na obaranje vojni i putnicki aviona . vidi se da je mali mrav . sav gnjev istresa na pastirima .ako se nastavi ovako mozda ce porodici poginulog pilota al nusra ponuditi kucu u idlibu kao turska sto je ponudila poslije obaranja aviona.. ali opet ce neki reci ovo je pravi potez putina . mislim da je komentar druga zukova jedina realna opcija za zapad.

mmm
6 godine prije

iskreno, onaj ko s turcima suraduje i ko turcima vjeruje nije bolje ni zasluzio. turci rusima prodaju price za djecu a ovi nesmiju reagirat da se turci nebi vratili u zagrljaj amerima. prije par dana turci su pustili sliku manpada “zarobljenog” od kurda i sad obaraju rusima jos jedan avion da ne pomisle da su im turci dostavili to oruzje, a rusi iako to sve znaju moraju spustit glavu i sutit, cak ovaj put nemogu uvesti niti sankcije na paprike

Tauceti_Mk
6 godine prije

Nekoliko fotografija ruskog oborenog aviona oznakom 06/RF-95486

https://russianplanes.net/id101203
https://russianplanes.net/id112023
https://russianplanes.net/id139097
comment imagecomment imagecomment image

Objavljeno je pre tri godine po ruskim forumima da je ovaj avion Su-25 06/RF-95486 jos tada bio modernizovan verzijom SM ali ta modernizacija ne obuhvata zastitu od vodjenih proektila (valjda sledeca na SM3).

Jos za vreme rata u Avganistanu Sovjeti su uocili da blizina oba motora dovodi do brzo rusenje aviona jer kad proektil pogodi jedan motor veoma brzo se pali drugi. Da su bar Rusi otklonili ovaj problem mozda bi nesretni pilot ovog aviona mogao da se vise udalji i prezivi.

Georgij Žukov
6 godine prije

Rusi i Putin ako su vec imali iskrene namjere pomoci u oslobadjanju sirije onda su svojim zapadnim partnerima trebali objasniti da nema te cijene pod kojom ce dozvoliti komadanje sirije ,ako su mislili osigurati naftni biznis onda su to isto tako trebali kazati asadu , da ne gubi ljude , vec da jednostavno prepusti siriju kozojebima a rusima podjelu naftnih polja i biznisa sa zapadnim partnerima i turcima .To bi za mene bila iskrenost , cinjenica jest da danas siriju bombardira kako se kome digne ona stvar , te malo ameri , te malo nato ,te malo izrael , te malo turci , identicno je i sa agresijom na teritorij , ulazi i izlazi tko hoce i kada hoce . Da je objasnio zapadnim partnerima da ce stranku koja se nepozvana umjesa u taj rat poklopit nuklearkom , drugacije bi se rat odvijao , a sirija bi danas bila slobodna… Čitaj više »

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

pobili lešinare koi su skupljali suvenire i radili selfije

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

i bog je malo okrutan poginuli pilot je ukrajinski pilot anektiran sa krimom a u djepu je imao predlog za odlikovanje 🙁

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Nevjerovatano šta sve pročita čovjek.Zašto ali ama baš uvijek poslije ovakvih gubitaka krene kuknjava ,pljuvanje i pozivi na nuklearne udare?Nije mi jasno.Rat je ,nije aeromiting.Ruski gubitci su minimalni .Priče o spašavanju pilota i poređenje amera i rusa po tom pitanju je toliko glupo,besmisleno i maloumno razmišljanje da se na to netreba ni obazirati.Strpljenje,strpljenje…to je ruse do sada održalo na životu u Siriji a ne taktičke nuklearne bombe.Uozbiljite se malo…

Ive
6 godine prije

Zar po amerikenjcima Al Nusra nije umijerena opozicija kojoj oni daju svu potrebnu pomoc i novac i instruktore za uimerenu oporbu. Bacuska mora tu i takvu umjerenu oporbu potamaniti kao stakore skupa sa njihovim iznstruktorima i mecenama.

m.ivanisevic
6 godine prije

Nova informacija je da pilot nije bio s Krima već iz Vladivostoka. Tko za što će se još poja iti u medijima.

Barone rossi
6 godine prije

Nadam se da rusi sada oru poljanu po kojoj gamad mentalno bolesna trce. Pucati po padobrancu pilotu je dno dna.
Oni bedaci sto su plesali po avionu sada plesu kod Allaha .Ples je bio kratak.

Hugos
6 godine prije

Roknuti big Tzar pa da bude veeeeliko jezero kad pocnu kise?

Kurosawa
6 godine prije

Rokati dan I noc dok ne utihne brdo

bbbb
6 godine prije

Sad će Nosferatu udarit o partnerima i zapadnim vrijednostima, koja je to obmana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.